enlight 15. oktober 2012 Prijavi Deli 15. oktober 2012 Zdravo. mi zna kdo povedati kateri kristal sem dobil?- prilagam slike: Sicer naj bi izviral iz Srbije, mesta ne vem.. opis: kristali so beli in prozorni, odvisno od debeline, podolgovati, dolgi do 2cm, v prerezu so šestkotne oblike. na vrhu kamna je pa tudi neka barvna kovina, spominja na baker. celotna zadeva pa je velika za dve pesti..Vnaprej hvala za pomoč!slike:http://shrani.si/f/S/Pm/kbckb0n/dsc0289.jpghttp://shrani.si/f/f/yE/17B44Uqi/dsc0290.jpg 1 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Igmúwathogla 15. oktober 2012 Prijavi Deli 15. oktober 2012 Po slikah bi rekel da je "kovina"pirit (železov IV sulfid), kristali so pa kalcijev sulfat - ker je za nastanek obojega seveda potrebna prisotnost žvepla, se mi zdi ta kombinacija tudi logična... 2 1 Citiraj Priporočam: slo.mindwizard.net , bioterapija.mindwizard.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enlight 15. oktober 2012 Avtor Prijavi Deli 15. oktober 2012 Po slikah bi rekel da je "kovina"pirit (železov IV sulfid), kristali so pa kalcijev sulfat - ker je za nastanek obojega seveda potrebna prisotnost žvepla, se mi zdi ta kombinacija tudi logična... Hvala, kratko in jedernato! Ti je mogoče znano, se lahko ti kristali uporabijo kot veliko ostalih, v smislu za počutje, zdravljenje itd.? 1 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Igmúwathogla 15. oktober 2012 Prijavi Deli 15. oktober 2012 Hvala, kratko in jedernato! Ti je mogoče znano, se lahko ti kristali uporabijo kot veliko ostalih, v smislu za počutje, zdravljenje itd.? Ni za kaj, sicer pa ne dam roke v ogenj, da je to to - po sliki pač zame najbolj verjetno.Meni bi že pomagali za dobro počutje, ker so lepi...Brez heca pa: za pirit sem že slišal, da ga uporabljajo v litoterapiji, za gipskristale pa še ne (kar ne pomeni da jih tudi dejansko ne, ali da niso uporabni....) 1 1 Citiraj Priporočam: slo.mindwizard.net , bioterapija.mindwizard.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Miško 15. oktober 2012 Prijavi Deli 15. oktober 2012 Jaja, tole kovinsko je 100% pirit ki je na podlagi kremena al pa kalcita nisem ziher Citiraj Lp,Miško Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.