kajster 22. oktober 2012 Prijavi Deli 22. oktober 2012 Kmalu zdrava pica | Novice http://www.viva.si/Novice/2160/Kmalu-zdr... Ameriški znanstveniki trdijo, da je s spremembami vprocesu vzhajanja in pečenja testa pico možno narediti bolj zdravo. Po njihovihbesedah z daljšim časom pečenja pri višjih temperaturah, kot je običajno, pridedo povišanja ravni antioksidantov. … Komentar: Da je daljše pečenje pice bolj zdravo za telo, saj to ni ničnovega, saj so že pred več kot osemdesetimi leti znanstveniki odkrili, da jepri testenih izdelkih kot je kruh in ostalo, skorja mnogo bolj zdrava kot pa samasredina krušnega testa, zato so takrat pričeli peči manjše kose krušnega testa,kot so štruce, rogljičkih in žemlje, ki imajo v sorazmerju vsebine testa, večpovršine, kot pa v velikih krušnih hlebcih! Vsekakor pa daljše pečenje za zdravje ugodno vpliva tudi zamesne izdelke, ker to dopušča odvajanju škodljivih izcedkov in enako tudivonjav, toda tam pa višja temperatura zelo škodljivo deluje, ker se beljakovinespreminjajo v strupeno snov! Naše Slovenske moderne kuharske šole, ne poznajo več testare dokazane kuharske izkušnje, zato Slovenci po hotelih in gostilnahnajvečkrat konzumiramo ne okusno in ne zdravo hrano, ker sodobni kuharji večpozornosti posvečajo samem zgledu, hrane z raznimi nepotrebnimi dodatki, kot pasamem okusu in zdravi kvaliteti določene hrane! Po dalmatinskih picerijah, tak način pečenja že dolgouporabljajo, zato je dalmatinska pica zame zelo okusna, medtem ko v Slovenijimeni pice niso okusne! 1 Citiraj kajster Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.