Skoči na vsebino

Koristni NASVETI za gospodinjstvo

Marsa

Recommended Posts

DOLŽNA SEM OPRAVIČILO: Ruby& comp.

Nisem "zelena " gospodinja, ampak za amoniak sem res prvič slišala( v taki funkciji)...razdelila enako umazano perilo na pol...eno oprala na klasičen način...k drugemu dodala amoniak po nasvetu Ruby- opazna razlika....Torej , poskusila še "eno rundo"...in tudi tu enak rezultat!

Pri polni zavesti izjavljam, da je način pranja, kot ga predlaga Ruby bistveno, ampak RES bistveno boljši...hevreka!....

(najbrž so odveč komentarji, da sem z velikim gnusom vlivala smrdeča jajca na perilo...in z velikim strahom odprla pralni stroj....hej, pranje je bilo lepo oprano in DIŠALO JE NORMALNO xDDx )

TOPLO PRIPOROČAM!

In seveda, hvala za trud in nasvet Ruby :palec:

Deli na socialnih omrežjih

Enja, hvala ker si podelila z nami gospodinjami, svojo izkušnjo. Zdaj naprej bomo še bolj vneto, zlivale amonijak v pralni stroj.

xzobkox

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

:switz: :switz: :switz:

Uh, me je že forte skrbelo, kako je izpadlo pranje! :sori:

Še enkrat poudarjam, da amonijak 'izvleče' vsakršen vonj pri še tako nizkih temperaturah pranja. Razne oprijete majčke, bluzice, spodnje majice in vse, kar je v kontaktu s pazduhami, kjer je deodorant, a peremo do 40°C-amonijak odstrani vse. x^x

Prijateljice pa trdijo, da je neprekosljiv pri potenciranju beline in odstranjevanju madežev. :palec:

No, x:Ix pa še v kombinaciji z Dashem- verjamem, da ima Enja bolj čisto perilo kot bi ga naredile profesionalne filipinske perice :eek:

Danes pa sem imela dopoldan mojstra, ki je prišel porihtat pralni stroj :o|o: . Z žico namestil 'feder' pri vratcih, ki zapirajo boben, reguliral predalnik za praške, a rjavečo loputo-mora najprej vprašati v fabriko, če jo krije garancija :vragec: .

In ker so kosi še v garanciji (se pravi žica, s katero je vzpostavil vzmet, jaka stvar :vragec: ) sem plačala 70 evrov :bomb: :madpro: za 15 minut nadvse dragocenega mojstrovega časa.

:mad2: :!!: :bomb:

<{POST_SNAPBACK}>

No, x:Ix  pa še v kombinaciji z Dashem- verjamem, da ima Enja bolj čisto perilo kot bi ga naredile profesionalne filipinske perice :eek:

Danes pa sem imela dopoldan mojstra, ki je prišel porihtat pralni stroj :o|o: . Z žico namestil 'feder'  pri vratcih, ki zapirajo boben, reguliral predalnik za praške, a rjavečo loputo-mora najprej vprašati v fabriko, če jo krije garancija :vragec: .

In ker so kosi še v garanciji (se pravi žica, s katero je vzpostavil vzmet, jaka stvar :vragec: ) sem plačala 70 evrov :bomb:  :madpro: za 15 minut nadvse dragocenega mojstrovega časa.

:mad2:  :!!:  :bomb:

Hej tega res ne razumem Ruby.Pri garanciji ti proizvajalec zagotavlja, da bo ob pravilni uporabi( saj nisi s kladivom razbijala po njem?) stroj deloval brezhibno.Kaj ti pomaga, če motor dela, vrat pa zapreti ne moreš.....Za mojstre je pa itaq znano, da imajo zlate roke-česar se dotaknejo plačamo skoraj z zlatom...

<{POST_SNAPBACK}>...da sem z velikim gnusom vlivala smrdeča jajca na perilo...
x:Dx x:Dx x:Dx x:px x;)x

Joj sta fajn! :palec: xDDx

Mater moram dobit amonijak tale, ker se vcasih jezim, da ima kaksno perilo vonj po stunfih!!! :sori:

Ko grozim, da bom 'uvedla' bele nogavice. x:Dx

Da jih lohk perem na ful pa ciao.

ne pa da pol... moje cotkice imajo kaksen vonj kar nekaj zraven.

Sam, ne pridem do tega amoniaka, mater kot da je... plutonij al kaj. :P

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>x:Dx  x:Dx  x:Dx  x:px  x;)x

Joj sta fajn! :palec: xDDx

Mater moram dobit amonijak tale, ker se vcasih jezim, da ima kaksno perilo vonj po stunfih!!! :sori:

Ko grozim, da bom 'uvedla' bele nogavice. x:Dx

Da jih lohk perem na ful pa ciao.

ne pa da pol... moje cotkice imajo kaksen vonj kar nekaj zraven.

Jaz imam tega dosti. V ponedeljek moram v Kp, pa ti dam to čuveno kemijo na pošto. x^x

Javi naslov, ali pa je tisti, na katerega sem že nekaj poslala dober???

Če mi vsi, ki me marate, vsaj kakšen dan NE OMENJATE kakršnih koli MOJSTROV :vragec: :!!: :sniky: :bomb: :madpro:

Joj Ruby, oprosti, ne ni treba zato na poste lazit pa taksno!!! x:Ix

Saj bom ze prezivela, saj Cosma je nekaj omenjala, ze dobim, ampak NAJ hvala, da si tako... usluzna in pripravljena, nad cenim to!! xsrcx

No ja... ce pa vztrajas... x:px :vragec: x;)x... naslov sporocim na os, oni naslov je sicer pravi, sam je sedez, kjer nisva.

Pa moram priznat da sem mal pussy... :|||

Si mislim, ok, je ze prav, da ni tega amoniaka - kaj pa ce kaj prezrem, unicim, jaz stor? :sori: x:Dx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Prav in hvala :palec:

Danes me je omejeni mojster za pralne stroje poklical in povedal, da mi fabrika na rjavečo loputo ne priznava garancije. Vendar bi si bil dobrohotno nastrojeni mojster pripravljen odtrgati kruh od ust in mi zamenjati loputo, vključno z delom za 'samo' :O: :bomb: 120 evrov. :madpro:

Fak. :madpro:

<{POST_SNAPBACK}>Joj Ruby, oprosti, ne ni treba zato na poste lazit pa taksno!!! x:Ix

Saj bom ze prezivela, saj Cosma je nekaj omenjala, ze dobim, ampak NAJ hvala, da si tako... usluzna in pripravljena, nad cenim to!! xsrcx

No ja... ce pa vztrajas... x:px :vragec: x;)x... naslov sporocim na os, oni naslov je sicer pravi, sam je sedez, kjer nisva.

Pa moram priznat da sem mal pussy... :|||

Si mislim, ok, je ze prav, da ni tega amoniaka - kaj pa ce kaj prezrem, unicim, jaz stor? :sori: x:Dx

Pošji naslov. Nič ne boš uničila. Vsaj jaz še nisem nič v vseh teh letih. x^x

Ne še tako dolgo od tega so na veliko delali razne poliesterske kostimčke, pa take full najlonske majčke. Moja prijateljica, velika uporabnica te robe, vse pere z amoniakom. Je treba pazit, da se človek ne oznoji in pri tem 'namoči' jakno pod pazduko- čistilnica že ne odstrani tega vonja! xrolleyesx :vragec:

Hej :ermm: , malo ste me utrudile s temi forami a la nejeverni Tomaž! :o|o:

Ruby: kaj pa če bi "onega"( vidiš, da ga ne omenjam!), poklicala s Slovenske strani? Delo tu je še vedno cenejše...120 evrov?( cirka 27.000sit)...uuuuuuuu.Ja kaj pa imaš take ideje?..propagiraš vlivanje smrdečih jajc na perilo, ki potem diši ...TO PA NI LAHEK POSEL! Ampak deluje!

.........hmm teli žganci zgledajo tkooo :eek: sluzast pa una lukna sploh noče ratat vmes,pa pomoje se mi kastrola žge,no ja sej kastrol mam zej sicer u izobilju,sam teli žganci,pa ne vem kwa bo z njimi :vragec: pomoje sm vse zajebala,kar pa nism pa še bom.

Trenutni rezultat moijh kulinaričnih podvigov:št.uničenih posod:2,svinarija v procentih:80%,ampak ne dam se :vtz:

število uničenih posod se strmo dviguje,trenutno stanje:3

nadaljevanje sledi...

odločitev je padla.Jutri kupim 15 kg jupola,stanovanje smrdi po zažganem

zdravstveno stanje po obilnem kosilu žgancev pred prvim marcem me skret ne bo videl xsurprisex

Nauk zgodbe:Ivo pravi:"sam pust kastrole pr mir",pomoje bom upoštevala dobromeren nasvet. x;)x x:px

LP kuharica Smarty :vragec:

<{POST_SNAPBACK}>

Hmm..sem mislila, da sem neiznajdljiva...v Mavrici so se prodajalci spogledovali med seboj, češ, ta je trčena...amoniak pa cunje...a v sloveniji res ne premoremo teh "jajc"? :o|o: xrolleyesx

Dum spiro, spero.

• 1 month later...

No da se koncno oglasim v zvezi s temle, ko sem ze preizkusila.

Skratka, hvala punce, tako za nasvete vse tele, kot tudi za poslani amoniak!! :vio: x:Xx :palec:

Skratka,. ze nekajkrat prala z amoniakom, dbest!! x^x :palec:

Ravnala sem, kot je rekla Ruby (kak deci v predalcek za prasek), tekoc prasek (ki ga zdaj uporabljam) pa v stroj direkt.

Niti malo ni vonja po amoniaku, tud ne opazam da bi cote kaj imele vonja.

Skratka, po cistem disi. :palec: xyesx x8Dx

Dobre stare metode. x^x

Picasso

[DOBER NASVET ZA ODPRAVLJANJE VODNEGA KAMNA

UPORABIT KIS ZA VLAGANJE. MENI JE USPELO. IMELA SEM GA POLNO NA PIPI.

PA TUDI APARAT ZA SEGREVANJE VODE GA JE IMEL POLNO. A SEM GA USPEŠNO PREMAGALA. xDDx

Pa "lučke" za eterična olja se tudi super sčistijo , če v posodico vliješ H2O in kis-50:50 , priždeš svečko in pustiš nekaj časa.

Če prismodiš hrano v posodi,vliješ mašanico kisa in H2O (za dober prst oz. toliko da prekrije zasmojeno), daš na ogenj( ploščo) da zavre, potem pa pustiš, da se ohladi in sčistiš, kar se je odluščilo. xDDx Je pa res rezultat odvisen od stopnje zažganosti x:Dx .Lahko tudi ponoviš postopek.

Kis je fajn tudi za mehčanje perila-v predalček za mehčalec vliješ 0,3 dcl kisa in dodaš tebi dišeče eterično olje.

Sama za vse to uporabljam jabolčni kis.Lep dan ,gospodinjice xsrcx

fish is mute-fish knows everything-G.B.

Oj a mi ve kdo povedat, zakaj so naše brisače tako trde?!?!

Lepo se stuširam, potem se hočem ovit v brisačo in glej ga vraga, tako je brisača trda kot karton!!!

Vprašanje: ali vi vlivate mehčalc v predalček takoj ob začetku pranja ali pred zadnjim izpiranjem??

Ali je še kak drugi razlog za to otrdelost? Brisače perem na 60.

Pa še nekaj: pred meseci sem kupila kroglice za v boben od pralnega stroja. Od sedmih na začetku jih imam samo še štiri. Preostale tri NISO niti v kakšnem kot v kopalnici niti med igračami niti nikjer kjer bi lahko bile.

Vprašanje: a je možno, da obstaja v bobnu črna luknja, ki posrka kroglice? In še nekaj nenavadnega: med tistim mrazom prejšnji mesec sem pod snegom zagledala eno zelo podobno kroglico ampak material je bil čuden - taprave so iz gume, ta je pa bila iz nekakšne porozne pene - a je možno, da je to taista kroglica, ki jo je mraz strl????

Sama vlivam mehčalec(če ga ) na začetku-odvisno od pralnega stroja-mogoče ti pa prej splahne mehčalec iz predalčka x?x :inocent: ..kaj pa trdota vode?

Glede kroglic pa...kr malo strašljivo.. x:o)x

fish is mute-fish knows everything-G.B.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...