Skoči na vsebino

Koristni NASVETI za gospodinjstvo

Marsa

Recommended Posts

(zdej našem x;)x ) forumu

x8Dx :palec: Dobrodosla (pa pohvale ker si postnila v pravo temo, jo nasla in tko x^x)

Upam da Ruby vidi, ona je maherca za vse taksnole, vendar ja: das eno kolicino amoniaka (recimo 1 deci) kar v boben, tko kot das tekoci prasek, v tem primeru das pac dve posodici.

in to je to.

Nic ne razzre al kaj tacga, niti nima nic vonja.

sem tud sama probala in dela in je vse ok. x:)x x8Dx

za cevlje pa to pa ne vem, tega pa nisem poskusila, predvidevam pa da je podobna vizha - redcis ga dovolj, uporabis rokavice, namocis gazo, kako staro coto al kaj tacga in 'umijes' notranjost cevljev, najbrz... ja, lohk verjetno tud mal not pustis, sam rajs ne za dolg - saj pravim, s temle pa nimam izkusenj, samo sodec po perilu oz. pranju, tud tle ne mroe bit kakih zoprnih posledic. x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• 1 year later...

Mi očitno pri mojih letih še ni jasno, da etikete na oblekah niso samo zaradi lepšega (oz. tega, da jih lahko stran odrežeš).

Kupila nove hlače, seveda komaj doma videla, da na etiketi piše, da jih ne smeš prat. SPLOH. Glede na to, da si že posteljnino preoblečem vsaj 1x na teden, seveda to ne gre, da nekega štikla obleke, ki ga nosim cel dan, ne bi oprala. Še celo tako pogumna sem bila, da sem hlače vrgla v pralni stroj. Sicer res na program za zavese, 30 stopinj, 400 obratov, ali ipak. Še preden sem stroj sploh odprla (po končanem pranju), sem zaznala en sumljiv vonj, ko pa sem hlače ven potegnila, je pa bila čista kriza. Smradu sploh ne znam opisat - nekaj med zažgano plastiko in gnilo zelenjavo, mogoče celo jajci (za te sicer ne vem, kako smrdijo, ampak recimo da temu blizu). Hlače tako kakšnih 20 cm krajše kot v originalni izvedbi, zmečkane pa neviđeno.

No, razen "ne peri" oznake na nalepki piše še:

likati na max 110 stopinj,

suho čiščenje,

ne smeš uporabljati belilca (itak so rjave, kaj češ z varikinom?!?!)

ne smeš dati v sušilni stroj (no kidding, če jih niti prat ne smeš :o|o: )

Skupaj narejene iz 99 % lana in volne, 1 % poliestra, 1 % elastena.

Mejd in Maroko.

Satani. :vragec:

Se tolažim, da sem jih vsaj 1x imela oblečene (načeloma prej operem stvari, ampak mi je sredi Barcelone gumb iz hlač odpadel in sem pač morala v trgovino po nove).

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

• 2 weeks later...

Mal sem lena, pa tema ima full strani. A ima kdo kako idejo, kako ocistiti odtok umivalnika? Pa ne me po cevosan al pa po MR. Muscolo poslat, ker tule tega ni spljoh.

Hvala za namige :2src:

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

ja pejt kupt muchas valahayas di orro. :D

kako naj vemo kwa majo v mehiki?! :P

ker za odmasevanje bo treba neky bl ornk, nou dost kis al pa kej, lohk pa probas....

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

kaka varikina al pa kaj podobnega....kis..mogoče un alkoholni, ko ma več kot 5%

al pa kaki gosti lug......večjo količino praha za prat cote skuhaj, da se stopi prah in to vlij not

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

moja mami je včasih to vse naredila ročno v gumijastih rokavicah ... pod odtok vedro ... odvila koleno ... in počistila iz cevi in kolena vso nesnago ... potem pa še vroč lug ali cet čez

Jaz tudi, v študentovskih časih. x^x Obisk vodovodnega inštalaterja je bil in ostal pri nas v Italiji- luksuzni obisk, pa sem za prišparani denar raje kupila en hude kavbojke x:Dx x;)x

*

A kdo ve, kako se znebiti rjavih madežev na svileni bluzi, ki so nastali zaradi prevročega likalnika? :o|o:

Z namakanjem v varekini ni šlo dol nič.

x:Dx x:Dx x:Dx

kaka varikina al pa kaj podobnega....kis..mogoče un alkoholni, ko ma več kot 5%

al pa kaki gosti lug......večjo količino praha za prat cote skuhaj, da se stopi prah in to vlij not

Bom sla jutri pogledat v trgovino, kaj bi lahko takega imeli. Nekaj sem ze not zlila za cistit kopalnico, pa ni bilo kaksnega blaznega efekta, logicno da ne, ce imam pa ribnik za zlate ribice vsakic, ko uporabljam vodo.

moja mami je včasih to vse naredila ročno v gumijastih rokavicah ... pod odtok vedro ... odvila koleno ... in počistila iz cevi in kolena vso nesnago ... potem pa še vroč lug ali cet čez

ne vem kako zgledajo umivalniki pri vas ... če je to možno ... in varno x;)x

Ta umivalnik je na onem stojalu za umivalnike in kljub temu, da nisem zavaljena, nekak ne pridem do onega dela za odsraufat in scistit. Bom res odpujsala jutri v trgivino in upam, kaj primernega nasla, pa vam prisepnem, kaj nabavite x:o)x .Sem mislila, da kaksen zelen recept obstaja, zato sem sploh odprla rilc v tej temi x;)x

jst tut tko delam...kadar odpove cevosan x:o)x

mogoč bi probala koga najdit, ki ma uno zajlo :inocent: al pa kupi kako dolgo pletilko in sama pal podrezi notr..pol pa kemijo notr

tko pa dela moja babi; pa je zelo efikasno :palec:

Hm....cevosan to je 40-50% raztopina NaOH (lug), zdaj če ti to kaj pomaga... x:)x

ne me basat :eek:

pol bi si lah sama naredila lug xrolleyesx se pravi morm sam nakuhat primerno raztopino praška za pranje belega perila :inocent:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

kako naj vemo kwa majo v mehiki?! :P

Evo Marsa. ce te bo se kdo spraseval, kaj odmasuje cevi v Mehiki, lahko poves, da Cloralex x:)x , umivalnik ima spet normalen apetit in pozira vodo. :palec:

to sem zdj jst delal... in se skoraj ubil; odšraufam koleno, se trčim v glavo, potem komaj sčistim tisto nesnaggo (bljak!), potem nesem vedro na wc, in med hojo brcnem rob omare (nenormalna bolečina) in poleg tega še polijem nekaj tiste bljak-tekočine (bljak!)... grooozaaa!!

in to je bil samo en odtok x:o)x

take zadeve so smrtno nevarne, sploh če si štor x:px x:Dx

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

*

A kdo ve, kako se znebiti rjavih madežev na svileni bluzi, ki so nastali zaradi prevročega likalnika? :o|o:

Ja nič ...ker si poškodovala vlakno....zažgala. x:)x

Pa mi je ratalo x^x

Buzico sem pošteno namilila z marsilskim milom za ročno pranje ( sapone di Marsiglia)

Potem sem jo namočila v škaf z malo vode, da je bila v koncentrstu milnice in vsake toliko podrgnila po njej z milom. Potem sem jo po nekaj urah splaknila, in so šli vsi madeži dol!

Uh, kako sem zadovoljna! xDDx

• 1 month later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...