Skoči na vsebino

Koristni NASVETI za gospodinjstvo

Marsa

Recommended Posts

eem, jaz ga ponavadi polovičko dam (pol do tam, kjer je oznaka max v stroju...)

pa ene 5-8 kapljic EO

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Deli na socialnih omrežjih

punce ... kolk je to "mal kisa" za eno pranje ... žlica ... 0,5 dcl ... 1 dcl xcivx

jp, to tut mene zanima :8):

eem, jaz ga ponavadi polovičko dam (pol do tam, kjer je oznaka max v stroju...)

pa ene 5-8 kapljic EO

kakšne oznake max v stroju? kake pralne stroje to te mate, moj nima nič oznak; ena cca. oceno v dcl bi blo pa fajn, vsaj zame k sm bl tumaste sorte :vio:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Jaz tud zadnje čase samo še alkoholni kis in par kapljic EO namesto mehčalca.. sicer res ne diši tko noro lepo in dolgo, kot je z mehčalcem.. sam.. ne smrdi pa tud ne.. pa filing je boljši. zarad narave in zarad moje kože.

pa pralne oreščke sem skuhala in kar tekoči detergent nardila iz njih, ker bolje opere kot samo vrečka oreščkov.

zdaj moram samo še za pomivalni stroj nekaj natur pogruntat...

(aja.. ena izkušnja z Musculom od danes ponoči.. že ene tri tedne ni dobro požiralo vode pa sva včeraj tole kupila in nalila not pol flaše... no, pol pa ni požiral sploh. je I. ob 1h zjutraj razstavljal umivalnik in sva pol še danes nadaljevala .. z uno žico, namontirano na vrtalnik, preružila vse cevi in uspela vso svinjarijo ven spravit.. v sifonu blo 4 cm debelo svinjarije, kot bi bil kamen, z izvijačem sem drgnila stran.. v glavnem, Mucsulo včasih tud ne deluje najboljš.. verjetno odvisno od debeline cevi, napeljave in načina.. tlele je zgledal tko, kot da je Musculo se prilepil na stene, naredil peno, ampak potem voda ni uspela prit not s takim šusom, da bi vse skup odplaknila naprej, ampak se je začepilo vse skup... sam tolk... v vednost x;)x )

bom poskusila enkrat tole s kisom...namesto mehcalca...ker z orescki sem ze, ampak glavo prala (namesto sampona) pa belo perilo na vroce, nisem pa se poskusila barvno na 40, ker se mi ne zdijo dovolj mocni in se bojim, da bodo fleki ostali ... saj vem, da je to samo v moji glavi, ampak tko je!

(drugace pa malo off topic: ful si mi smesna, ker peres z orescki in mehcas s kisom in gor omenjas da delno tudi zaradi narave, potem pa pol steklenice Muscola zlijes v lijak brez da bi trznila x:o)x )

odtoki ja...sifon jaz vedno odvijem narazen, ker je to edina resitev in itak ti vzame 10 min, ni neke panike...

imam pa malo probleme z odtokom v banji, verjetno tudi delno zaradi kane in ayurvedskih oljenj, pa ne vem, kako bi se znebila tega - ima kdo kaksno idejo? Muscolo ocitno ne deluje ... da ga ne bom se jaz tratila x;)x

cookie, zelo hvala za tole s citronko, jaz imam tudi kano in rahlo obarvane dolocene dele brisac itd...saj me niti ne moti tako zelo, ampak vseeno je dobro vedet!

glede kisa, po moje das lahko 1,5 dcl in ne mores zgresit...saj premehko verjetno ne bo :vio:

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

ful hvala za info xsrcx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

a kdo ve,kako fajn spucat rostfraj zadeve, konkretno imam v mislih štedilnik; sem si želela tazga zdaj pa je tok skos zapacan- če ne drugo ostanejo fleki gor ki se pod pravim kotom gledanja prav nagravžno svetijo.

Sprobala namenska čistila, pa ni šlo oz. sem morala z eno roko s čistilom, z drugo že s skuho krpo,ker se tok hitro suši, no potem ostanejo taki grdi bljek madeži

If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.

zanimivo! :inocent:

hmmm... mislim, da sem dala ene 15 oreščkov na pol litra vode.. ...

ke to dobis tako cintronko, mislm? :inocent:

... Tko da zna bit, da namesto Cilita in to, bom kr s citronko pucala banjo. Vodni kamen gre fantastično preč x:)x

Glede **rostfraj** šporgeta, jaz ga po temeljitem čiščenju-razmastiti, odšphtlati in očistiti, premažem s pol limone in potem še enkrat s čisto krpo, najboljše so se do sedaj obnesle **čudežne** krpice. Ravno tako čistim tudi kuhinjsko korito.

Kamen v kopalnici se trudim odstranjevati s kisom, umivalnik, školjka, banja, ker imamo zelo trdo vodo...ko se mi pa ne da s kisom smrdeti, pa našpricam z Mr. Muscolo Bathroom, belo-modra plastnka.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Ja pri meni drži točno do naslednjega kuhanja x:Dx

Z limono mu daš mal šajna, da ne deluje zamorjeno. Sej ni težko, pa vzame ti minuto časa. Limonino polovico, pomažeš po šporgetu, potem pa samo še s čisto mokro krpo čez. In to je to.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

(drugace pa malo off topic: ful si mi smesna, ker peres z orescki in mehcas s kisom in gor omenjas da delno tudi zaradi narave, potem pa pol steklenice Muscola zlijes v lijak brez da bi trznila x:o)x )

x:Ix ups x:o)x

not my idea :inocent: ma sem prej že zlivala not vroč kis in citronko pa ni pomagal... pa predlagala tole s šraufanjem, pa ni bilo slišano.. poslušala 14 dni kdaj bom musculo kupla... pol sem pa pač ga... no sej, je bla šola za oba x;)x

loesje

Spet nazaj -

ma sej ta hofer, jaz sem tud mela en predsodek do njega,

hrano glih ne kupujem, sem pa kupla že take foto-albumčke, pa šotorček za hčerkico (tak mini-igralni) pa nabavli plastifikator, da ne govorim o unih čokoladicah - miškah, so ful dobre. Tako da hvala, grem pogledat (pošnjofat)

If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.

Jaz pa zadnje čase večinoma v Hoferju kupujem... če greš gledat sestavine na izdelkih, je v povprečju ful manj Ejev in konzervansov in ostalih svinjarij v njihovih izdelkih, kot pa v Intersparu na primer... je pa treba bit pozoren, itak, se najde tud krneki.. (ne bom tlele cele dizertacije delala o tem kako ni fora, da je hofer pocen in zanic, ampak da so uni trije (tus,merc,spar)veliko predragi in po mili volji nabijajo cene v višave...)

loesje

Spet nazaj -

ma sej ta hofer, jaz sem tud mela en predsodek do njega,

hrano glih ne kupujem, sem pa kupla že take foto-albumčke, pa šotorček za hčerkico (tak mini-igralni) pa nabavli plastifikator, da ne govorim o unih čokoladicah - miškah, so ful dobre. Tako da hvala, grem pogledat (pošnjofat)

izbire res ni glede hrane kar se tice zelenjave ravno veliko, je pa dejstvo, da kar imajo je dobro.

mi je povedala prijateljica, ki je avstrijka, da imajo bojda v hoferju avstrijske standarde, in dejansko

kar vidim, zgleda sveze....cesar o vrlih mercatorjih sparih in tusih ne moremo vedno trdit... :o|o:

sicer ne kupujem tam pogosto, vcasih v enega zavijem blizu pisarne, pa ni slabo (jogurti itd so ok, pa kar imajo obcasnih azijskih ponudb...neke hude orescke majo ala wasabi, ki so zelo dobri itd...)

Aliana-saj tudi jaz nisem ravno okoljska perla, vcasih se bolj potrudim, vcasih manj, samo tam mi je bilo hecno, ker je bilo nekak v isti sapi... x:o)x

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

saj pol, ko si tkole izpostavla, sem se res mal zamislila... x:Ix

ja, medtem ko v sparu komaj najdeš jogurt brez aspartama, so v Hoferju kar v večini... Cipy, saj pralnih sredstev tudi jaz še nisem kupovala tam, sem enkrat v Sparu ta velike pakunge kupila in mam ful zalogo vsega tega. Hrano večinoma kupujem, pa tiste akcijske artikle, ko imajo vsak teden kaj zanimivega pa včasih res kaj fajn najdeš vmes, za normalno ceno..

loesje

Spet nazaj -

zanimivo! :inocent:

ke to dobis tako cintronko, mislm? :inocent:

v vsaki štacuni s prehrano; prodajajo jo blizu Cedevite; embalaža je rumena mini škatlica z rdečim pokrovčkom (bl zanikrno zgleda), dobi pa se jo tudi v kilski srebrni embalaži, tudi blizu Cedevite. Cena škatlice: sitnica (definitivno pod 40centov)

Babe, napaljene s Hofrom x:o)x jst tm kupujem probiotične nav.jogurte (odkar so EGO svinjsko podražli), slad., ksl, smetano, pa une pite zmrznjene so božanske (jabolčna s karamelnim prelivom), aja pa une zmrz.pice (2 kos pakunga) so čist solidne, čeprav ne šljivim zmrz.pic pet posto xcivx

wasabi mi je pa gravž zeleni :xx!:

oranžat (kandirana pomaranč.lupina) pa citronat (kandirana limetina lupina) pa je njamsi. Glih tko njihovi mandljevi speculaasi :2src:

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

thanx :vio: :palec:

jst pa zdej kupujem bio jogurte in spara; pa maslo tut (firma: natur-pur).

pise da niso iz GSO, in da so BIO - oba znaka sta na pakungi! :palec:

upam, da drzi!? :inocent:

ni slabo; sam skoda, ker niso vecje pakunge, ker je sicer prevec lonckov... :sori: ki jih sicer dam reciklirat v adpadnike, ampak useen. tut to stane. morm kazga kmeta ubost kle naokol.

običajno so bliz kmeta tut kakšne vile...da se nauš matral, pa s sabo nosil x;)x

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

aja, bodo zacarale, da se bo roba kar doma pojavlja, namesto, da jo vozimo xcivx x:o)x

običajno so bliz kmeta tut kakšne vile...da se nauš matral, pa s sabo nosil x;)x

tinkoslava: maa vse te stacune bi lahko imele ODJEM embalaze, ki bi bil placljiv! pomeni ,da kar pri njih kupis, morajo vzeti tudi nazaj! Kupci pa dobijo za vsako embalazo nekaj denarja - s tem bi pospesili ozavescanje in recikliranje! :vio: :vio: :vio: Celo revezi in morda nezaposleni bi pobirali EMBALAZE, za katere bi dobili denar.

To bi lahko uredili zakonsko! namrec prav zaradi neprimerne osvescenosti med prodajalci in kupci NI to ze urejeno! Ravno prodajalci bi morda morali najbolj osvescati kupce! Tako pa jih ravno oni najveckrat in proizvajalci najbolj zavajajo; predvsem z reklamo!

Same trgovine bi nato tudi pri tistih, pri katerih oni kupijo robo - proizvajalcih (ce ze nimajo svoje blagovne znamke) narocali taksno embalazo, ki bi bila cimbolj primerna in povracilna. Tako, bi proizvajalec, kakor kupec oz. posrednik (trgovine) pazile kaksno robo nabavljajo tudi s stalisca embalaze.

Predvsem pa bi bil kupec tisti, ki odloca o tem kaj bo kupil, tudi glede na embalazo in moznost vrnitve ter ceno zanjo :vio:

no, morda bi slo, ce sem se naprej optimist!

aja, bodo zacarale, da se bo roba kar doma pojavlja, namesto, da jo vozimo xcivx x:o)x

tinkoslava: maa vse te stacune bi lahko imele ODJEM embalaze, ki bi bil placljiv! pomeni ,da kar pri njih kupis, morajo vzeti tudi nazaj! Kupci pa dobijo za vsako embalazo nekaj denarja - s tem bi pospesili ozavescanje in recikliranje! :vio: :vio: :vio: Celo revezi in morda nezaposleni bi pobirali EMBALAZE, za katere bi dobili denar.

To bi lahko uredili zakonsko! namrec prav zaradi vzajemnosti med prodajlci in kupci NI to ze urejeno! Ravno prodajalci bi morda morali najbolj osvescati kupce! Tako pa jih ravno oni najveckrat najbolj zavajajo; predvsem z reklamo!

vile - v smilsu kmečkega orodja; običajno se uporabljajo za premetavnaje hlevskega gnoja, prav pridejo pri premetavanju sena (suhe trave), tudi na kmečkih puntih so bili jako pripravni za čreva na plot metat...k si pa izrazil željo, da bi ubodel kakega kmeta... x;)x

sam za info: Leclerc prodaja plastične vrečke z njihovim logotipom; ko se taka vrečka strga, enostavno prineseš strgano in ti jo brezplačno zamenjajo z novo, tak da praktično plačaš sam enkrat.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...