Skoči na vsebino

Koristni NASVETI za gospodinjstvo

Marsa

Recommended Posts

zadnjič me je blagajničarka v sparu nagrulila ko sem mela v 1 vrečki 5 različih zelenjav. in jaz njej o nesmiselnosti milijon vrečk.ona, da takšne direktive.

kaj vi naredite v primeru nakupa sad._zel. in teh vrečk

If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.
Deli na socialnih omrežjih

enako. in če bi mi kdo kej zatežil, bi mu zabrusila, da je kupec kralj in da je ona (blagajničarka) zato tam, da računa, ne da pre/pogovarja s strankami :vragec:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

cookie ti si pravi mali rogatec, jaz se ne bi upala s teboj cesenj zobat, kaj sele ti kaj prodat :P

hejj, zame je dost, če se sveti, pa sem takoj zraven x:o)x tko ko ena sraka, sam da se sveti xcivx

drgač pa sem tole z vrečkami rešila tako, da sem v štacuni 1001 dar v Mečkatroju kupila najlonsko vrečko (jst jo kličem sportbillybag - po uni risanki, k je bla taka mala športna torba, k jo je Billy iz hlačnega žepa privlekel, not je mel pa robe ohoho, no in čist ista je ta vrečka; mini pakunga, sam je take oblike, da lah not zbašeš čuda, ko se pa zloži v priročno vrečkico, zavzame pa čisto malo prostora v torbici, je pa v velikosti škatlice Ricola bonbonov, koštala pa slabe 4 evre) aja, pa močna je, lah ful teže nabašem not, pa se nič ne strga)

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

to gre v malo prozorno vrečko, govorim za večje nakupovalne vrečke, k jih trgovine prodajajao x:o)x namest da maš ful plastoičnih vreč, mam jst sam eno, najlonsko

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

v zabojnik za embalažo, pa spereš prej z vodo.

midva mava po celem stanovanju zaboje zdaj, sva jih v Ikei nasla primerne.. v kuhinji pod umivalnikom za organsko in navadne smeti, pod mizo za embalazo + steklo, v delovni sobi pa za papir. sva kar pridna postala, kar se tega tiče..

zelenjavo jaz tud v eno vrečko čimveč, pa eno takole sportbilly sem tud mela enkrat pa ne vem kje je pristala :inocent:

ko smo že pri tem... kuhana hrana ne gre v organsko, a ne? :inocent: ostanki rižote in tak... tole nikjer nisem našla točno napisano..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

zakaj pa ne kuhana hrana v org.odpadke??

Mi mamo tud celo vrsto kant, na srečo pa zunajdelamo lahko kompost (na katerem veselo rastejo buče,samonikle)

kuhana v osnovi gre v organsko, samo ker je v vecjih zabojnikih, ki jih ne praznijo redno prevec robe,

in zacne vse vret, in smrdi, in se redijo crvi in muhe...itd....se nekako izogibajo tega...se pravi: drugace je, ce imas doma vrt za kompost al pa kanto v bloku x;)x

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Evo malo postam neke davne zadeve, ko ste ravno omenjali- kako se znebiti vonja po znoju.

Magari mi je prijatelj xrolleyesx :sori: rekel, da je po mojem receptu uspel uničit cel stroj štunfov :eek: . Mah, po moje je zlival v stroj varekino x:Dx ., ali pa je pral kot eni moji frendi iz Beograda- z ruskim praškom. Ko so bile tamkaj še sankcije, so prodajali tamkaj neki ruski prašek, pakunge od 30 kg :eek: , no :( , ta je žehto 'uniformirano posivil, in pri tem stopil tudi dihtungo od vrat pralnega stroja. :blink: poplave.com

Amonijak uporabljam pri vseh cotah, brez skrbi, na barve amonijak nima vpliva. Ne moreš zgrešiti, če če kakršnemu koli pranju dodaš amonijak (voda +amonijak-perfektne šipe). Amonijak in znoj imata podobno kemijsko strukturo, zato amonijak znoj izniči. Pazi le na količine, sem kontrolirala svoj amonijak 5% koncentracija oz. razredek. V stroj zlijem v predalček recimo pol glaža, kaj pa vem, deci in pol, ročne zadeve=tričetrt deci.

Tudi za notranje čiščenje čevljev-dobesedno posrka vse vonje. Dobro ožeto gobo pomoči v vodo in amonijak 3:1. Uporabi rokavice!!!! x;)x

Kis in amonijak imata kemijsko različne sestavine. Če boš npr. čistila mačji urin z amonijakom, boš samo potencirala vonj in ga permanentno vrisnila v površino. Mačka ga bo vedno zaznala. V tem primeru čistiš s kisom!

Primer izpred let: za zic v avtu dam dve borši , v eni škampi v drugi školjke. Kljub temu, da so mi v ribarnici zadeve spakirali v več vrečk, se je nekaj ribje 'vodice' lepo vpilo v tapiserijo :xx!: :O: :vragec:

Ko se drugi dan vsedem v avto- me je skoraj kap od smrada :madpro: :OO!:

Grem po sirkovo krtačo, škaf in prašek, ribam, splahujem, sušim s fenom.... :o|o: klinac, avto dalje smrdi po gnilih ribah. :O:

Potem pa kličem prijatelja kemika. Nasvet: čez noč sem v avto zaprla škaf s pol litra kisa. Naslednji dan odstranila škaf in prezračila avto.

Uau-brez vonja.:fiju: :fiju: :fiju:

Poduk:kis je nevtraliziral vonj po ribah, kar ga prašek ni mogel, je pa prašek očistil madeže. Prijatelj je rekel:samo postavi v bližino kis, ne polivat kis, da ti ne bo potem smrdel avto pa po kisu... :wOOt: :wOOt: :wOOt:

S čim bi zdrajsala madeže plesni na zidovih? Bemu, toliko vlage pa še nikoli odkar sem živa. Bo treba spomladi sanirat zidove. :o|o: Sem kupila en preparat, saj je šlo dol, samo je hudo strupena reč :xx!: Sedaj s špatlo dol stružim, imam zidove ponekod kot brez ometa :angry:

kam date prazne embalaže od mehčalca, pralnih tekočih praškov...

v kanto za embalažo - rumene barve, tam, kjer pristanejo steklenice od pasteriziranega mleka, pa konzerve)

ja stran,mene zanima v kero sortirno kanto??!! a v isto kot plastenke??

jp. sam jst sm gorenjske sorte, zato vsako tako plastenko spreme z vodo in le-to vlijem v pral.stroj h perilu katerega bom prala.

ko smo že pri tem... kuhana hrana ne gre v organsko, a ne? :inocent: ostanki rižote in tak... tole nikjer nisem našla točno napisano..

jp, v kanto za biološ.odpadke-rjavo oz, črne barve. Sam men je nagravžno, k folk meče organ.odpadke kr v vrečkah v ta zaboj; mislm kdo to pol vse odpira x:o)x jst že ne bi. Če pa streseš kr direkt v kanto, pa ja, valda da smrdi, pomoje bi se morala ta kanta tudi očistiti vsake tolko časa z vodo, sam kdo pa to spet dela xrolleyesx

S čim bi zdrajsala madeže plesni na zidovih? Bemu, toliko vlage pa še nikoli odkar sem živa. Bo treba spomladi sanirat zidove. :o|o: Sem kupila en preparat, saj je šlo dol, samo je hudo strupena reč :xx!: Sedaj s špatlo dol stružim, imam zidove ponekod kot brez ometa :angry:

težka bo. glih zadnjič se na Discoveriyu gledala kako so postopal z zidnimi plesnimi po hišah ki jih je prizadel orkan Katrina. Večino so kar podrli, oz. premične stene (lesene, knauf) nadomestili z novimi. Je pa cela štala s temi plesnimi, k spore letijo po luftu in povzročajo neke vrste astmo pri ljudeh (da ne omenjam, da se jim naselijo v možgane) anyway, prosim Ruby, mej zaščitno masko (magar vsaj uno navadno belo za čez usta in nos). Važno je še, da maš zaščitene oči (spore ljubijo sluznico, ta pa veš, kje je - usta, nos, oči! no pa še južni del pod pasom).

V glavnem, uni delavci so mel zaščitne skafandre (bele delovne obleke z rokavicami, pa gas masko s šipcami za oči), pa varovalni zračni žep ko so hodili ven in not v te hiše...

Plesni se rade naselijo povsod tam, kjer je vlažno oz, kjer nastaja toplotni zid (stik med zidovi - notr in zun.), pa med okni in zidovi, pa na strehi na stikih med vsaj dvema ploskvijama. Dolgoročno, je to treba sanirat z paroprepustno membrano (notr.vlaga ven, zunanja ne notr). Kratkoročno pomaga pogosto prezračevanje, osuševanje stene, beljenje z apnom, pa vsa fungicidna sredtsva, k so btw hud strup.

A ti fasada kje pušča :8): al pa ni bila narjena dobro; no ta plesen se rada zaredi še v kleteh (k prihaja vlaga od zemlje).

žal ti nisem kej preveč pomagala :sori:

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Če ste pa pri vrečkah za sadje in zelenjavo:oring velika vrečka na vrh polna, pol pa še druga -isto polna pa tretja..in pol pridemo domov, vsak svojo skledico pred sebe in pridno praznemo vrečke.

Sadjarji.com

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

težka bo.

Draga Cookie xsrcx

Hvala za informacije in dobrohotnost xDDx

Samo, hm, nič kaj vzpodbudno :o|o:

Imam mansardirano stanovanje in letos je bilo res ogromno vlage in dežja pri nas :xx!: , gretje pa zanič xrolleyesx , smo celo zimo klicali administratorja/upravnika zgradbe, pa nič! :vragec:

Sem vprašala sosede, kako so se oni lotili problema, pa so mi rekli, da so si flet tapecirali s stiroporjem :( :unsure: :blink:

preverjene teze, skoraj teorije, vsekakor pa praksa, ki se izplaca:

litozelezo je primerno za golaze itd, hude mesne jedi, ki se dolgo cmarijo. enako tudi baker.

teflon je primeren za stvari, ki se hitro pecejo, kjer se mascobe sploh ne rabi dodajat. dodas lahko malo vode in se spece vse gor, od jajc na oko do npr. hitrih puranjih zrezkov itd...

za zelenjavo je primeren emajl in steklo ali baker.

po teh pravilih so jedi okusnejse. najboljse zelenjavne minestre pa so iz vcasih popularnih loncev (ekonomov itd), ki so aluminijasti...in vem, da je to ultra nezdravo itd...govorim izkljucno o okusu in kar je res je res.

morda so nase babice dementne, ampak minestre znajo skuhat dobre x:o)x

sploh je fino, ce imas eno vecjo kozico za isto stvar, recimo en lonec rezerviran za jote in zelenjavne minestre, drugi za mesne jedi na zlico. teflon se tudi opere brez praska, ponev se samo segreje, gor polije ene pol deci vode in vse skupaj obrise s papirnato brisaco na hitro. enako se dzezve za tursko kavo ne perejo s praskom, ampak se jih samo spere.

v bistvu sem pa samo prisla uprasat, kje se kupi ta alkoholni kis in kje je se neka druga tema o pranju, ki jo opisuje Aliana, ker bi se rada se malo poglobila v to x:o)x

Draga Cookie xsrcx

Hvala za informacije in dobrohotnost xDDx

Samo, hm, nič kaj vzpodbudno :o|o:

Imam mansardirano stanovanje in letos je bilo res ogromno vlage in dežja pri nas :xx!: , gretje pa zanič xrolleyesx , smo celo zimo klicali administratorja/upravnika zgradbe, pa nič! :vragec:

Sem vprašala sosede, kako so se oni lotili problema, pa so mi rekli, da so si flet tapecirali s stiroporjem :( :unsure: :blink:

tole je res grozno...ne ves, a je boljse po srednjevesko zakurit kres sredi sobane ali po hipijevsko tapecirat stiropor :O:

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

nataly, kaj si hotla povedat s tem....? :eek:

x:Dx x:Dx x:Dx -to viš pa se dogaja, kadar moj strelec na delu. Bila še na prejšnji strani, kjer ste veselo komentirali kako kdo kaj v pvc vrečke in koliko predvsem...strelka tam pravi, da več stvari v eno vrečko..pa me je prešinilo, da tole pač pri nas ne pride v poštev in ne da bi dalje brala...evo..moje veleumje tule pol.

Glede vlage in madežev na steni - se dobi ena zadeva..v kemikaliji. So se naredili taki temni madeži prvo leto, ko se vselili, pol pa smo s tistim vragom poškorpili. Bom pol doma pogledala, če še tole imamo in kako točno se mu reče.

Sicer pa v najslabšem primeru pač greš v kemikalijo in vprašaš. (se spomnim, da v beli plastenki z modro škropilko)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

preverjene teze, skoraj teorije, vsekakor pa praksa, ki se izplaca:

litozelezo je primerno za golaze itd, hude mesne jedi, ki se dolgo cmarijo. enako tudi baker.

teflon je primeren za stvari, ki se hitro pecejo, kjer se mascobe sploh ne rabi dodajat. dodas lahko malo vode in se spece vse gor, od jajc na oko do npr. hitrih puranjih zrezkov itd...

za zelenjavo je primeren emajl in steklo ali baker.

po teh pravilih so jedi okusnejse. najboljse zelenjavne minestre pa so iz vcasih popularnih loncev (ekonomov itd), ki so aluminijasti...in vem, da je to ultra nezdravo itd...govorim izkljucno o okusu in kar je res je res.

morda so nase babice dementne, ampak minestre znajo skuhat dobre x:o)x

sploh je fino, ce imas eno vecjo kozico za isto stvar, recimo en lonec rezerviran za jote in zelenjavne minestre, drugi za mesne jedi na zlico. teflon se tudi opere brez praska, ponev se samo segreje, gor polije ene pol deci vode in vse skupaj obrise s papirnato brisaco na hitro. enako se dzezve za tursko kavo ne perejo s praskom, ampak se jih samo spere.

v bistvu sem pa samo prisla uprasat, kje se kupi ta alkoholni kis in kje je se neka druga tema o pranju, ki jo opisuje Aliana, ker bi se rada se malo poglobila v to x:o)x

tole je res grozno...ne ves, a je boljse po srednjevesko zakurit kres sredi sobane ali po hipijevsko tapecirat stiropor :O:

:eek: kwa xrolleyesx jst pa vse operem s cetom. In džezve in teflon in vok in vse...(razen pasje kastrole-iz katere je, to pa sam občasno s cetom) matr sm zahojena x:Dx x:Dx :o|o:

alko kis sm si pa včer privoščila x8Dx Mečkator, cena tm okol 1eur alpašemanj. Alko kis je tisti kis, ki se uporablja za vlaganje. Zdej si se pa spomnila, an :inocent:

Sicer pa v najslabšem primeru pač greš v kemikalijo in vprašaš. (se spomnim, da v beli plastenki z modro škropilko)

hahaha, točno tkole jst kupujem kemijo x:o)x pol pa stojim z nesrečnim prodajalcem pred stalažo polno "belih plastenk z modro škropilko" (sam v mojih primerih so običajno le-te zelene) x:o)x

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

kar jaz vidim smetnjakarje tle okol barja... pobirajo lepo ločeno odpadke :inocent:

(sej lahk otroke prepričate, da so to spešl tovornjaki, ki majo tri razdelke not x:o)x da ne bodo obupal :) )

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

KAKO se že delajo trikotnički iz vrečk??!!

:wOOt: :wOOt:

tle mam najmanjmilijon malih vrečk, ki jih želm spravit in se ne spomnim več, kakose nardijo uni trikotnički!!

grrrrr :U: :U: :U: :mad2: :OO!:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...