tinka 14. marec 2008 Prijavi Deli 14. marec 2008 uf...tole je pa urgentno.....upam, da sem pravocasna http://theideaindex.blogspot.com/2007/03/r...store-them.html Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 14. marec 2008 Prijavi Deli 14. marec 2008 ma tinka.... nimaš pojma, kok v pravem času si mi to poslala!!!evo, že nastajajoveseli trikotnički; naj osvetlim situacijo, da me ne bo kdomel za prf****eno:moji so šlispat,jaz p malo časa, da zameditiram in sem ugotvila,da tiste majhne plastične vrečke, kamor daješ sadje in zelenjavo v trgovini, samoskup zmečkam in jih dajemo v eno pleteno košaro. Zdajjihje že tolk, da če kakšno stisneš not, jo kar katapultira ven!!! In zdajbo prostora več, saj bo košara polna malih trikotničkov... ohhh... ti si tok fajn!!! hvala, lepo spi, pa lep vikend!!!meni siga zihr polepšala!!! Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 15. marec 2008 Prijavi Deli 15. marec 2008 jst jih uporabljam namesto vreck za smeti. pomeni 4 razlicne! (organske, vse ostale, steklo, plastika).baterije pa dajem posebej. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 16. marec 2008 Prijavi Deli 16. marec 2008 takole odgovarja strokovnjak na nakup.merkur.si/nasveti Barva proti plesni ne pomaga veliko, saj morate odstraniti vzrok te tegobe. Z barvo odstranite le posledice. Navadno samo do naslednje zime. Pomagate si lahko na dva načina: ali uredite zunanjo izolacijo zgornje plošče, ali pa sanirate problem znotraj na bolj domiseln način. Jeti, res hvala za tvoj čas!Mammamia, sanacija zidov mi ne gine in stiropor očitno tudi ne Kdor je gradil tole zgradbo res ni bil ali v dobri veri ali pa totalno nesposoben. Flet bo treba na novo rekostuirat ; komplet el. inštalacijo, ker se bojim, da momo en dan blok sežgali, če pride do kratkega stika, nove radiatorje, izolacija zidov, ..... :!!: Pismo, enkrat je Velikan vrtal v zid v dnevni , da bi končno obesili neko sliko in pri tem skoraj končal v spalnici , pol je gipsal, pol smo pleskali, pol sva se na smrt skregala... ...evo, prišli na račun vsi tisti, ki so mi fovš za veliko teraso, pogled (samo)na morje... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 17. marec 2008 Prijavi Deli 17. marec 2008 : :!!: Pismo, enkrat je Velikan vrtal v zid v dnevni , da bi končno obesili neko sliko in pri tem skoraj končal v spalnici , pol je gipsal, pol smo pleskali, pol sva se na smrt skregala... ...evo, prišli na račun vsi tisti, ki so mi fovš za veliko teraso, pogled (samo)na morje... Pravo olajšanje ker moralo biti tole zanimivo.Zdaj sem ti že malo manj fauš Je pa fino odmaknit pohištvo od stene vsaj 20 cm, da se tole posuši. Pri nas smo uspeli rešit ta problem. Pač s kemikalijo in zračenjem, pa pridno zakurili hitro in fasada tudi naredila čudeže. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 17. marec 2008 Prijavi Deli 17. marec 2008 S čim bi zdrajsala madeže plesni na zidovih? Bemu, toliko vlage pa še nikoli odkar sem živa. Bo treba spomladi sanirat zidove. Sem kupila en preparat, saj je šlo dol, samo je hudo strupena reč :xx!: Sedaj s špatlo dol stružim, imam zidove ponekod kot brez ometa Ruby72:smo imeli enak problem v določenih delih nove hiše.Plesen poškropi z varikino in obriši.Postopek ponovi, če se nadloga še pojavi.Deluje! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 18. marec 2008 Prijavi Deli 18. marec 2008 tinka hvaaaaala Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 18. marec 2008 Prijavi Deli 18. marec 2008 aboste kej s pirhi se ubadal? jaz že kupla jajca. me pa zanima, kako jih skuhat, da se mi jih od npr. 10-ih 3ne počijo-?? sem nakupla tud enepar reči za razne obdelave pirhov. Za tamalo, naj jih ona letos ustvarja, kokr jipaše. Ji kar učki žarijo, ko privlečem kaj, ko ve, da bo lahko dala domišljiji prosto pot. Samo potem moram bit pripravljena na generalno čiščenje stanovanja in nje Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 18. marec 2008 Prijavi Deli 18. marec 2008 aboste kej s pirhi se ubadal? jaz že kupla jajca. me pa zanima, kako jih skuhat, da se mi jih od npr. 10-ih 3ne počijo-??...jp, to tut mene zanima pomoje je keč v lupini-če je ta bl švoh, zna bit, da prej poči. Pa dam jajce sobne temp. v hladno vodo pa mal soli pa velik čebul.lupin, pa na min.ogenjček...pa zmer poč vsaj tretjina Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 18. marec 2008 Prijavi Deli 18. marec 2008 jaznekje prebrala, da moraš dat žlico kisa v vodo. Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 18. marec 2008 Prijavi Deli 18. marec 2008 afrišne drek... jaz pa glih 30 jih kupla vtrgovini...amak so kakšne posrane, a to vela?? Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 18. marec 2008 Prijavi Deli 18. marec 2008 jaznekje prebrala, da moraš dat žlico kisa v vodo.ma ne vem, če je kis glih za to, da jajca naj ne bi počla. Nek v spominu mam, da je kis zarad boljšega barvanja. Navsedanje kis(lina) razjeda kalcijeve obloge (vodni kamen), jajčna lupina pa ma mensezdi glih kalcij...a ve kdo kej več v tej (kisovi) smeri Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 18. marec 2008 Prijavi Deli 18. marec 2008 bi se strinjala s Cookie.. kis je fajn za barvanje (v zmešano barvo dodaš žličko kisa, da barva boljš prime), za to da jajca cela ostanejo pa načeloma... daš mrzla jajca kuhat v mrzlo vodo oziroma jajca sobne temp na sobno temp. vode in počas zavreš, sol po moje tud ne pomaga, ker s tem zvišaš vrelišče in vre vse skup pri višji temperaturi, kar bi po moji logiki pomenil, da jajca še prej počjo nekje enkrat brala, da narediš s šivanko čist mini luknjico v jajce, preden ga daš kuhat, da lahko zrak ven uhaja... zarad tega v bistvu počjo jajca, ker se zrak napihne pri kuhanju.. in čim starejša so jajca, tem več je zraka not... tko nekak Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 18. marec 2008 Prijavi Deli 18. marec 2008 Ruby72:smo imeli enak problem v določenih delih nove hiše.Plesen poškropi z varikino in obriši.Postopek ponovi, če se nadloga še pojavi.Deluje!Tnx Enja ,smo že probali, pa ne deluje glih .Za kakšne manjše zadeve- tedensko malo brišemo z varekino, drugod pa je tega prav preveč! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 18. marec 2008 Prijavi Deli 18. marec 2008 in čim starejša so jajca, tem več je zraka not... bi znal bit kej na tem.... x:Dx zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 18. marec 2008 Prijavi Deli 18. marec 2008 Menda jih moraš mal posoliti.(vodo v kateri boš jajčka kuhala)..zdaj ne me za besedo držat ampak to je nasvet moje mame. Kis se pa ponavadi da v barvo za jajca ...da jo bolj fiksira Pa tudi zaradi tega da zmehča lupino(apnenec) in se potem lažje olupijo. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 19. marec 2008 Prijavi Deli 19. marec 2008 No ja mal sem se zmotila...tkole je menda prav. Jajca morajo imeti trdo lupino, saj imajo več mineralov in te redkokdaj počijo. Predvsem je pomembno, da jajca začnemo kuhati v hladni vodi. Da se bodo jajca lažje lupila, dodamo vodi sol. Kis, ki ga dodamo soljeni vodi, pa poveča intenzivnost barv. a pol to pomen, da:če dam kuhat jajca sobne temp. v mal osoljeno in mal okisano hladno vodo in pol to na malem ogenjčku (s)kuham skupi z čebul.lupinami...da se bojo jajca lepše pobarvala (zarad kisa), kar se pa počenosti tiče...če si počen si počen (tuky se to name nanaša, da me ne bo kdo obsodil da obsojam) btw, kako veš, katera jajca imajo trdo lupino? Milsm, kako veš, KATERA jajca so una "taprava" al pač kupiš une, kt običajno in upaš na najboljše jst kupujem štajerska žitna (Meja) jajca, pakirana po 6 kom. Pa upam, da so kure res futrane z žitom Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 20. marec 2008 Prijavi Deli 20. marec 2008 tale info je 1 dan prepozna sm že kupla 6 šentjurskih jajc, 20 nepofarbanih jih me pa na Štajerskem željno pričakuje...pa verjetno so iz istega gnezda je pa zihr dobra info še za koga drugega Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 20. marec 2008 Prijavi Deli 20. marec 2008 dvevprašanji danes:a kdo ve, kje se da kupit tupperweare posodo za shranjevanje kruha?? (nas je s to posodo zalagala ena družinska prijateljica od gospe, ki pa je žal umrla ) ko kura znese jajce, a jo totko boli kot bi rojevala (tako trdo skozi majhno lukno... hm... no to je tko bol bi spadal med butasta vprašanja ampak ko se vse okol jajc glih vrti...) Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 20. marec 2008 Prijavi Deli 20. marec 2008 Tuperver posodo prodajajo (sem vidla) na koseški tržnici (LJ). Pa verjetno še kje Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 20. marec 2008 Prijavi Deli 20. marec 2008 Tnx Enja ,smo že probali, pa ne deluje glih .Za kakšne manjše zadeve- tedensko malo brišemo z varekino, drugod pa je tega prav preveč! Čisto varekino pošpircati in pustiti da posuši (nekaj ur) postopek ponavljamo nekaj dni... pazi na roke in oči... Ko plesen izgine prebarvaš z antinikotinsko barvo (ima ceno), en sloj antinikotinske, dvakrat jupol, podlaga za vsak sloj mora biti suha. Če je plesen globoka, jo z žičnato krtačo zribaš, nato postopek z varekino. Sem vrašala mojega, ki se ukvarja z podobnimi zadevami... upam, da pomaga Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 20. marec 2008 Prijavi Deli 20. marec 2008 no potem pa no problem, do Kosez pa mam slab km... hvala kuki! ja mehka jajca,saj včas ko jih je še moja babica mela --(kure mislm) so kakšna res mela mal čudno obliko (jajca) Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 20. marec 2008 Prijavi Deli 20. marec 2008 Zanimivo ...a zdaj se ta posoda prodaja tud na tržnicah...ker včasih je bilo res preko prodajalca...predstavitve na domu itd itd.Jp, taperver posodo za sušenje mokre solate sem si glih tuky (sobota) nabavila Pride blazno prov glih pri shranjevnaju opranega regrata; prejšnja leta mi je regrat začel po 2 dneh gniti v hladilniku, ker se je na dnu vrečke nabirala voda. Cipy, pa ne da si iz LJ nekak te skos s Tipko zamenjujem (SV Slo), no pa Nat je tut z unga (V del) konca, se mi zdi Te pa le hitro na kos.tržnico; Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 20. marec 2008 Prijavi Deli 20. marec 2008 ma...prej sem živela tam, moji starši so iz Bratov Babnik...pasem valda dostkrat tam (se uštulmo na kosilo pa tko ) pa sem se zatipkala. Drugač sem pa bliz Litije zdaj. Jaz mam od tuperwear šeza shranjevanje solate (ko ostane sveža) pa za solatomešat ful fajn taki lopatki. Zdaj moram pa še za kruh nabavt, ker se mi eni rjavi hroščki redijo bliz kruha. Ne vem, a so mokarji al kva, saj do zdaj me niso motil, ampak da pa ga glih ugriznem pa ne bi Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 20. marec 2008 Prijavi Deli 20. marec 2008 kolk blizu Litije? a nisva midve enkrat o enih odpadkih se zapričale Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.