Cookie 6. april 2009 Prijavi Deli 6. april 2009 jst pa kis kr od oka nalijem not, nekak med deci in dva deci ga nalijem. Samo šele pol v zadnje spiranje, v predalček za mehčalec. Pa perilo nič po kisu ne smrdi. Dodam unega, alkoholnega - za vlaganje. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. april 2009 Avtor Prijavi Deli 6. april 2009 js tud tko, na konc, kak 1.5 dcl, tja k je mehcalc.ampak ne uporabljam alkoholnega.a ta je kao boljsi?no pac je bolj mocen.sam js mam kr za vse jabolcnega, druzga ne uporabljam, sem pa vcas mela vedno alkholonega doma, za pucanje zgolj in taksno.pravte da je boljsi ucink kot z jabolcnim? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 6. april 2009 Prijavi Deli 6. april 2009 jaz ga dam pa na začetku, zmešam ga s tekočim detergentom. in še mehčalec dam. a če dam brez mehčalca, ne bo vonja po kisu? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. april 2009 Avtor Prijavi Deli 6. april 2009 tako ali tako ga ne bo. kis izhlapi oz. vonj. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 6. april 2009 Prijavi Deli 6. april 2009 OK, kul, tnx. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 6. april 2009 Prijavi Deli 6. april 2009 matr kolk se duwate, pa točn se we, da wam en wogal bajte podpirajo desci pa še nekej o kisu. seweda alkoholnem za pomiwanje terase, balkonou... zakon... pa razmerje komot pou pou za kis... reeeessss Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 6. april 2009 Prijavi Deli 6. april 2009 men je jabolčnega škoda, zato uporabljam alkoholnega (je močnejši, za jedačo - razen vlaganja - neužiten, pa še cenejši je, kt jabolčni). mehčalca ne uporabljam. Sm začela z neuporabo zarad okolja (obremenjevanje pa to), pol so mi pa še gorenjski geni začel ven sekat (šparovnost) Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dancerka 6. april 2009 Prijavi Deli 6. april 2009 U, super, da vsi takole experimentirate! Ja, mi mehčalca tud sploh ne uporabljamo več, že doolgo vrsto let..mamo neke gumijaste kroglce, ko naj bi kao pomagale, kaj pa vem.. perilo neki ful mehko glih ni, se pa da preživet.. sosedi je pa sin bil FUL alergičen - in so pol ugotovili, da na mehčalec!!njej so pa fuul všeč mehke brisače..zdaj pa razmišljam, a ji čem svetovat, naj proba s kisom? pa kaj bi bla najboljša varianta.. A je mogoče odvisno tudi od tega, kateri prašek oz. tekoči detergent uporabljaš? a mate kake bolj eko variante? (mi še iščemo, kaj bi blo najbolš..) drgač pa mi dobimo jabolčni kis od strica, zastonj tak da je ta še najbolj poceni, pa če je tud ta v redu... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dancerka 6. april 2009 Prijavi Deli 6. april 2009 Aja, s kisom pa umivam tud umivalnik pa WC... internet kolegica je probala vse živo za spucat en trdovraten WC (vodni kamen itd), pol je pa končno uporabla kis - in je spucalo! (menda je drgač za umivalnike tud bolš zmešat z vodo 1:1 kot je reku Janko, da ni direkt sam kis, ker menda sicer lahk razje ene vrste keramike, ne vem.. js sm prej kr mal od oka oz na mokro gobico.. za bel umivalnik pr babici sm rajš dala bel alkoholni kis, da ne bi slučajno kaj jabolčni obarval ji ga, doma pa kr jabolčnega, pa tud spuca.. še mal eksperimentiram..) Ja, super je vedet, da je tud za balkone itd! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 6. april 2009 Prijavi Deli 6. april 2009 kako najlažje odstranit žvečilni gumi iz plašča?mensezdi, da dat zmrznit (plašč v zmrzovalnik za kako urco, mogoče manj..), da čigumi otrdi in ga pol brez težav odstraniš..nisem še probala, slišala že velikokrat... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 6. april 2009 Prijavi Deli 6. april 2009 ok. bom probala, poročam, če je učinkovalo ma direkt na čigumi sm se usedla ja, poročaj, da bom lahko drugič rekla, da vem, ne da mislim Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tomas de Torquemada 6. april 2009 Prijavi Deli 6. april 2009 Zagotovo se ve moške služabnice pogosto sprašujete, oziroma vam to ne da spati, ali je vaš otrok bil na obisku verouka!koristen nasvet za gospodinjstvo je sledeči. V vinski kis namočite kosem dlak jeznega volka v galopu, ki ga je poprej obrcalo tovorno živinče. Počakajte kakšen dan ali dva in to zaukažite majhnemu nevredniku naj popije.Ako ne želi, ga ošvrknite z bičem 33 krat.Če zaužije ta eliksir resnice, bo, če ni bil na verouku, začel tuliti v mesec.kaj vam je nato storiti?Ničesar, sami bodemo ponj prišli. Citiraj Mens sana in Inquisitio hispanaGloria in excelsis Deo Glória in excélsis Deo Et in terra pax homínibus bonæ voluntátis. Laudámus te, benedícimus te, adorámus te, glorificámus te, Grátias ágimus tibi propter magnam glóriam tuam, Dómine Deus, Rex cœléstis, Deus Pater omnípotens. Dómine Fili Unigénite, Iesu Christe, Dómine Deus, Agnus Dei, Fílius Patris: Qui tollis peccáta mundi, miserére nobis; Qui tollis peccáta mundi, súscipe deprecatiónem nostram, Qui sedes ad déxteram Patris, miserére nobis. Quóniam tu solus Sanctus, tu solus Dóminus, tu solus Altíssimus, Iesu Christe, Cum Sancto Spíritu in glória Dei Patris. Amen. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 6. april 2009 Prijavi Deli 6. april 2009 veronauk ste mislili, a ne? Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tomas de Torquemada 6. april 2009 Prijavi Deli 6. april 2009 veronauk ste mislili, a ne? Nak,mislili Smo na verouk ali katehezo. Citiraj Mens sana in Inquisitio hispanaGloria in excelsis Deo Glória in excélsis Deo Et in terra pax homínibus bonæ voluntátis. Laudámus te, benedícimus te, adorámus te, glorificámus te, Grátias ágimus tibi propter magnam glóriam tuam, Dómine Deus, Rex cœléstis, Deus Pater omnípotens. Dómine Fili Unigénite, Iesu Christe, Dómine Deus, Agnus Dei, Fílius Patris: Qui tollis peccáta mundi, miserére nobis; Qui tollis peccáta mundi, súscipe deprecatiónem nostram, Qui sedes ad déxteram Patris, miserére nobis. Quóniam tu solus Sanctus, tu solus Dóminus, tu solus Altíssimus, Iesu Christe, Cum Sancto Spíritu in glória Dei Patris. Amen. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 7. april 2009 Prijavi Deli 7. april 2009 Pri nas tudi in še vedno občasno uporabljamo eko praške, mehčalce in kis kot mehčalec in čistilo.Z eko praški in kisem sem prala in mehčala, ko smo dobili dojenčka, ker baje je veliko otrok alergičnih na praške in mehčalce. Drugače pa vso to robo kupujem v Mullerju, kakor tudi Nutello in ves čokoladeraj razen Bajadere za mojo drago prijateljico Največ uporabljam zadeve od Frosha, pa tudi v Kalčku ubodem kak prašek. Trenutno še guslam Luna prašek, za katero se ne morem odločit a mi je všeč al ne....frendica mu pravi Saponia Osijek ...samo jaz nisem opazila, da bi mi kaj slabo opralo. Milo za roke Luna rdeč mi ni ok, ker si stalno umivam roke in sem imela že kar ranjene in malce hrapave, me je koža že kar pekla. Sem prešaltala na ognjičevo milo in mi je zakon za roke Za ves vodni kamen je pa kis Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dancerka 7. april 2009 Prijavi Deli 7. april 2009 U, hvala za nasvete!! Cosma, kje pa dobiš ognjičevo milo? (& v kaki embalaži se ga da kupit? )sem našla neko francosko milo s sivko, dišalo super - od začetka zmočeno že premočno - se mi zdi, da mi pa tud kožo na rokah izsuši! je pa blo brez embalaže & mi je blo zato všeč.. (le ena taka nalepkica gor..) Strelka, men Ariel tako grozno smrdi, da tumač! Saj nekateri drugi tudi.. En eko prašek je mama sprobala, bla kr zadovoljna.. se mi zdi Almacabio, v mini embalaži, nism čist ziher.. zdej spet, kaj je notr? hmm.. Bi blo še fajn mal raziskat, ja.. Kaj pa indijske oreške + kis, a je katera probala? oz. kis za na madeže, menda pomaga? (še nismo probali..)mislim, sprobali smo oreške brez kisa.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. april 2009 Avtor Prijavi Deli 12. april 2009 ta hip sem razmisljala da morm probat z oreski enkrat (jih mam nekje in clo tud vrecko mi je frenda posebi dostavla, ces da bom ja uporabljala jih )... Sem pa tud jaz kupila po dolgem cajtu spet alkoholni kis in ze 2 rundi ga uporabla namest mehcalca (kar sem sicer redno pocela, vcas, k sem bla alergicna na mehcalce, no pol sem nekak al nehala bit al ene nasla k so bli boljsi)... skratka, cunje so res ful mehke in disece (jasno po nikakrsnem kisu ).Itak me motjo mehcalci, k se naredi tak mulj, se mi kr mal grauza (sej smo enkrat se zadebatiral o tem, morda z devico, ne vem v keri temi, morda clo tejle). Tko da dbest k sem spet odkrila kis (res mi zmanjkuje jabolcnega, vcas pa smo ga skoz imeli velik na zalogi, pa sem si lohk dajala duska z njim ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 12. april 2009 Prijavi Deli 12. april 2009 imam ene oreške iz Sanolaborja al kje, ime izdelka je Sapos. so naravni, uporabni so nekje do 3-krat, da se jih v laneno vrečko in čisto normalno operejo perilo. žal pa ne odstranijo kakšnih trdovratnejših madežev. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dancerka 13. april 2009 Prijavi Deli 13. april 2009 Ja, pr nas podobna izkušnja z oreški - ok operejo oblačila, ki so nekako malo do srednje umazana, madežev pa ne spravijo dol (mogoče tud odvisno, kaki madeži so..pa kolk zastarani..) Sem razmišljala, da bi si napisala 'švinglc' z naravnimi sredstvi za odstranjevanje madežev, in mela enga v kopalnici, enga pa spodaj v pralnici.. pri madežih je menda fajn čimprej dol spravit, če so sveži zlahka gre dol, če pa so zastarani, pa težje oz. je treba več kemije/strupov.. v knjigi Zeleno gospodinjstvo (našla v knjižnici) in na netu je kr nekaj napotkov, kaj s čim gre dol, sam kdo si bo vse to zapomnil? sploh pa takrat, ko je treba a ste vi že kaj sprobale, te naravne odstranjevalce madežev? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. april 2009 Avtor Prijavi Deli 13. april 2009 seveda, nisi brala od zacetka in pozorno te teme? c c c najboljsi odstranjevalec krvi je MRZLA VODA. seveda najbolj, ce je prec. vendar se tud kasneje deluje. najboljsi odstranjevalec madeza rdecega vina je (dejansko) *radenska*. Posodice od raznih teh sveck v prostoru in vsega (glinenih, steklenih itd.), najboljse spuca alkoholni kis (vendar mors pustit namocen vsaj 12 ur, bolje 24 ali morda vec, mal pozabla, ze dolg nisem v nulo cistila tega, ker ne uporabljam velik)... mastni madezi itd. se pucajo na cimbolj vroci vodi, zal vcas ne gre brez detergenta. Pogosto pa recimo limona pomaga: nakapljas limonin sok direkt na madez.... to se je men osebno obneslo pri madezu od ribjega olja, vendar priporocam sam na belih cunjah, ker razbarva obarvane kose. Ce das se mal na sonce, pa si zmagal (spet sam bele cunje). drugih madezev se zdajle ne spomnim, niti jih tok zlo ne ustvarjam. oz. ne takih, ko ne bi sli dol skor z mrzlo vodo sam. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dancerka 15. april 2009 Prijavi Deli 15. april 2009 uff, priznam, nism še vsega prebrala!! Hvala! Ja, radensko smo mi že tud sprobali! pa za mrzlo vodo in kri načeloma tud vem.. pa menda sol, a ne? no, pr nas so včasih kaki madeži od sadja al pa paradajza ipd lol (sploh poleti) al pa trave ipd - mami to včasih pucala z Vanishom, zdej pa bomo probali z bolj naravnimi variantami.. bom poročala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 15. april 2009 Prijavi Deli 15. april 2009 U, hvala za nasvete!! Cosma, kje pa dobiš ognjičevo milo? (& v kaki embalaži se ga da kupit? ) Za tamalo uporabljam ognjičevo milo od Welede, ki je trdo milo in pakirano v kartonski škatlici.Zase uporabljam ognjičevo milo iz dvorca Trebnik (plastenka), dila ga Mečkator, prav tako ok mi je milo iz pšeničnih kalčkov-pakiran v celofan. Vse vrste madežev, ki jih je nekako vse več, preganjam z odstranjevalcem na bazi petroleja, vonj ubija ampak madeži gredo proč. Z Vanishem so naši madeži nekako preživeli in so se udejanjali nezaželeni v pojavni obliki, tudi ko so bili oprani s 60c z bolj belim praškom od belega, ki bi že pri 20c stopinjah moral vse odstaniti (vir-reklame) malce bolje se je obnesel Johnsonov Bio shout. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 19. april 2009 Prijavi Deli 19. april 2009 Sem nabavila trdo ognjičevo milo od Trebnika, je ok. Zraven sem nabavila pa še tekoče milo za roke od Avalon Organicsa- Lavander in moram reči, da je to najboljše milo za roke,kar sem jih imela do sedaj ( vse dila najSosed). A je kdo probal tudi druge proizvode od Avalon Organicsa? Bi jih probala, na it forumih jih hvalijo, ampak jih pri nas v Italiji ni moč kupiti, no, skočit čez (bivšo) mejo, pa ni tak problem. Potem pa sem kupila tudi kremo za roke od Trebnika- karitejevo in je tudi ok. Kaj bi mi svetovali kot mažo za noge, ko pridem zvečer iz treninga?Noge se mi namreč nič ne potijo in potrebujem dobro, hranjivo in vlažilno kremo, ki noge tudi malo razbremeni ( čez dan imam večkrat obute visoke pete). Rade mi namreč popokajo pete Rada bi dobro kremo, ki jo lahko uporabljam vsak večer.TNX Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 20. april 2009 Prijavi Deli 20. april 2009 Za pete ...Linola urea, karitejevo maslo od L*ocitena, Sholl ima tudi dobro izbiro atiseptische schrunden salbe, ne vem če se dobi pri vas na laškem tržišču, najbrž se. Ognjičevo mazilo pa itaq rules! Gewohl ima tudi Lipidocreme in je baje dobra. Nekaj se bo že našlo za vašo nožico *Avalon uporabljam za dragoceno ritko naše Zajki in je bp-ritka mislim vse od robčkov, ki so na oljni bazi do kremice in kremic za pred, med in po sončenju , čeprav imajo zdaj neke težave s sončno kremo, ker so se spremenili standardi. Tudi masažna olja so mi fina od tam.Pakirana so v plastenkah, da se otroci ne bi poškodovali. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 20. april 2009 Prijavi Deli 20. april 2009 oh, saj sem vedela da boš uletel....kot galeb fijuuuuuuuu zviz... ...sem šele pol prebrala in videla da se lahko razume, na več načinov. No tamala je bila v tem kontekstu mišljena Zajki -dojenček. Da ne bo kake pomote in bi kaka skrbna mama sledila temu nasvetu... Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.