free 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 nism te razumu sploh, sorry !?? jst sprasujem ali je amoniak ki ga uporabljas okolju skodljiv ali ne. In ce je koliko je skodljiv? in ce te morda zanima zakaj to sprasujem, je zato, ker se mi zdi primerno najdet cimboljse alternative oz. nacine pranja perila. kar pomeni zame ob ceni, ucinkovitosti in ponudbi tudi ekoloski oddtis dolocenega sredstva. zato.in tukaj se menda pogovarjamo tudi ali morda predvsem o tem ane. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 a je več amonijakov al kako? pač, dobrega pol letanja po štacunah v iskanju amonijaka mi je total ravno za kter amonijak gre (ker je zgleda lažje kupit kilo plutonija kt en navadn ušiv amonijak), ker še tega sem dobila v "dar" (provzaprov ga dotična oseba ni rabila in ga je mislila zavrečt) in ga z navdušenjem uporabljam pr smrdečih cunjah. In kaj zdej okolje reče al pa ne, mi je total ravno. Mislm, da je še vseen manj obremenjujoč amonijak (kterkolpačže) kt pa fosfati, nisem pa nben kemik A sodo bikarbono 10kilsko si nabavu? Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 za sodo se pozanimi v euro spinu(mislim, da se tak napiše) to ti je italianska trgovina ala hofer...pralno sodo sem pa js našla v mullerju...po pol kile je pakiran Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 verjetn da ne; je pa lahko razlicna ponudba na trgu, glede na koncentracijo recimo ali pa kaksne primesi morda? ugibam ane.pa tudi ne vem kako veli kej lahko ucinek amonika na okolje. a ti ves al kako? he he, te cist stekam jst sm se ze parkrat premagu in opustil, ter si dopovedal da ce nekaj ne gre dovolj "zlahka" verjetno tudi ni najbolje da to dobim, storim, sprejmem itn. odisno zakaj je slo. se posebno pa se mi to zdi primerno takrat kadar gre za precej nepomembne zadeve pravzraprav. Hocem rect, ce bi jst pol leta mogu letat za enim amonijakom, bi mogoce ze ugotovil da glih ni fajn da ga sploh kupim in morda poiskal kaksno drugo alternativo. sicer pa ti ne branim, ne me narobe razumet ane. hm, ne vem. pa tudi mene zanima kaj je cimbolje. nism. se. ker nism rabu se. in ti? pa se neki me zanima: a si probala etericno olje recimo, namesto amoniaka? a je več amonijakov al kako? pač, dobrega pol letanja po štacunah v iskanju amonijaka mi je total ravno za kter amonijak gre (ker je zgleda lažje kupit kilo plutonija kt en navadn ušiv amonijak), ker še tega sem dobila v "dar" (provzaprov ga dotična oseba ni rabila in ga je mislila zavrečt) in ga z navdušenjem uporabljam pr smrdečih cunjah. In kaj zdej okolje reče al pa ne, mi je total ravno. Mislm, da je še vseen manj obremenjujoč amonijak (kterkolpačže) kt pa fosfati, nisem pa nben kemik A sodo bikarbono 10kilsko si nabavu? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 Ej, nisem brala linkov samo kolikor je meni znano amoniak ni človeškemu zdravju škodljiv. je pa ozonu. zato se hladilnike namest amoniaka po novem oz. že kr juhuhu let polni z freonom.nism iz foha, ampak tko slučajn na uho ujel. mogoče je clo res Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 17. december 2009 Prijavi Deli 17. december 2009 Ma sj jst vem kaj je amonijak ane, ker ko ga clovek enkrat fajn povoha si ga definitivno zapomni http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/sick.gifsamo, kaj pa prodajajo v trgovinah pa ne vem, recimo ce so zgolj recimo 5% mesanice al pa kej tazga ane. Mislm, valda ne sipa med cunje 100% amonijaka ane!! ja, no, evo, se govedo ga servira on a daily basis Free tukaj je amoniak ...ni treba vsega prebrati določene stvari pa lahko in si ustvari mnenje ..je škodljiv ali ni http://sl.wikipedia.org/wiki/Projekt:Brezvodni_amonijak http://www.minet.si/gradivo/seminarske/71492Output.pdf pa če človk pomisli zakaj goveda onesnažujeo okolje... pa topla greda... Niti ne. Mord v nekih malih koncentracijah, sicer pa kolkr vem je.v linkih, ki jih je podala strekla pise tudi tole:Amoniak pa ni le zelo uporaben. Med drugim je tudi strupen in v večjih koncentracijah lahko povzroči krvavenje pljuč.sicer pa, sej pravim, sem enkrat "naletel" na amonijak... mislim da se v lifeu nisem vohal tako mocnega smradu. more bit hudo strupen! Ej, nisem brala linkov samo kolikor je meni znano amoniak ni človeškemu zdravju škodljiv. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 17. december 2009 Prijavi Deli 17. december 2009 aja vsekakor, skrob + beljakovine recimo. tofu in kruh. glih kar mi je fajno super pises večina detergentov vsebuje amonjak ... ...čeprav tud zelenjavca zna kar fajn kisati kri... Tako da ...amonjak v preveliki količine vsekakor vpliva tako na okolje , človeka.... Potem zakaj merijo ko se dela kontrola pitne vode ..količina dušikovih spojin v vodi....(posledica npr. uporabe umetnih gnoji-fekalijel..itd itd )... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 17. december 2009 Prijavi Deli 17. december 2009 ja, dusik ja.sej fajn da mi poves jst nkol nisem maral kemije dost, ker sem meu vedno zatezene tursice, k si niso najdle cas primerno razlozit. ne, s tem pa se ne strinjam. vem da so praski v povprecju okolju skodljivi. tudi tisti, ki so kao vredu imajo posledice, a pac nekateri dosti manjse. vsako pranje pa je skodljivo tako ali drugace. ze zaradi segrevanja vode recimo. nisem vedel, da amonijak nastaja iz dusika. sicer pa lahko govorimo tudi o povratnih zankah, to je specem permafrostu v rusiji, kjer menda spi toliko plinov (CO2, dusik. metan) kot jih je ustvarilo clovestvo v vsej svoji zgodovini. ko se bo zacel taliti ta, bo kot pravijo cas za "paniko". Permafrost so odmrte organske snovi, predvsem iglavce, dreves ki tam rastejo. Melting Russian Permafrost Could Accelerate Global Warming vsekakor Mislim free...to je dušik ....a ne ....dušikova umetna gnojila, hlevski gnoj ma dušik...fekalijeti si res tko ..mal razmišlaj... pa ne sam kaj na flaški piše ..ampak pejd mal dalj , pa mal povezuj v celoto ..kaj iz tega pride ....če so koncentracije dušika prevelike...soory sem mal tečna danes ..ampak tolko govora o obremenitvi okolja ..itd itd ....ampak če pa v detergentu piše v normalnih količinah neke snovi potem je pa ok... Brez zamere!Narava sama proizvede čist dovolj dušika...ga ne rabmo...da ga še v odplake odlivamo ... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 17. december 2009 Prijavi Deli 17. december 2009 ja. sej ni da bi koga obsojal. samo fajn pa je, da se to pove, pa se potem vsak sam odloca kaj bo.je pa se en vidik. je bila znanka na dnaksem in povedala, da si tam ljudje ne dovolijo recimo,da ne bi reciklirari odpadkov, ker je to sramota ce ne. Kot ces, je druzbeno nesprejemljivo, kot bi pri nas lopova po strani gledali, bi tam tudi za kaj takega. Nekak druzba sama "izobcuje" tiste, ki ji skodujejo.V bistvu precej naravno v procesu razvoja, hkrati pa ima tudi svoje slabe strani.Tretji vidk pa je, da v kolikor neka firma ali posameznik skoduje okolju, bi blo v nekih okvirjih primerno da se ga prijavi zaradi njegovega pocetja, saj skodi druzbi, ne samo sebi. So pa to precej delikatne zadeve ane, ki se najveckrat ticejo sirse druzbe. Kar v praksi pomeni, da jih je potrebo tudi na tak nacin resevati.No sej, nekak kot druzba gremo pocasi v tej smeri ane. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
linaaa 17. december 2009 Prijavi Deli 17. december 2009 Sama delam čistila - http://www.mojekosvet.com/category/dom/ciscenje/page/2/ Tukaj sem našla čistila za tla, okna, pranje, odstranjevanje madežev... Vse je naravno. Mož je vedno trpel za različnimi alergijami in smo ugotovili, da niso več prisotne odkar sami delamo praške in čistila.Še najbolj me je presenetilo, kaj vse lahko naredimo s kisom in soljo. Zanima pa me, kje prodajajo cenovno ugodna naravna mila? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 17. december 2009 Prijavi Deli 17. december 2009 da naute doktoriral iz teorije amonijaka: http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...1493&st=200 (plus minus par strani), je bil amonijak obdelan podolgem in počez praksa, praksa in še enkat praksa Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 17. december 2009 Prijavi Deli 17. december 2009 tole je tema: Koristni nasveti za gospodinjstvo in ne "učna ura iz kemije" men je važno, da deluje pri smrdečih cunjah tralala hopsasa enkat bom zbrala pogum in preverila še pr smrdečih šuhah Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 17. december 2009 Prijavi Deli 17. december 2009 ok, fajn.. samo mene se vedno zanima isto vrasanje - kaksen je vpliv na okolje!?ali podaljsano vprasanje (da ne bo spet "cudnih" pogledov, da kao moraliziram nekaj spet), katero ali katrea sredstva je primerno uporabljat za pranje, ce vzamem v zakup tako okolje, kakor ucinkovitost in ceno? Za pranje mislim predvsem bele cunje, spodnjice ipd, kar je vsaj pri meni itaq najbolj umazano. drugo pravzaprav sploh ni umazano in bi lahko pral brez praska sploh. temne cunje perem ponavad s tisti orescki ki vsebujejo naravni saponin; imam pa tudi uno magic kuglo in ene druge gumjaste kugle v stroju oz. bobnu stroja. namrec ce bi zdej vsi zacel na velko uporabljat amonijak, kar tako poces, a bi bilo to vredu sploh? kaksen bi bil vpli na okolje. glede na to, da vemo da je skodljiv? Kaksen bi bil morda vpliv na zdravje? pa tudi, a je to amonijak, ki je namenjen temu da se ga uporablja za pranje perila; torej je ze predhodno primerno razredcen al kako?Mislm, ker ce uleti neka modelka klele in vidi da je pa amonijak oh in sploh, laufa kupit nekaj litric, bo morda kmalu prala samo se z amoniakom! da naute doktoriral iz teorije amonijaka: http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...1493&st=200 (plus minus par strani), je bil amonijak obdelan podolgem in počez praksa, praksa in še enkat praksa Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 17. december 2009 Prijavi Deli 17. december 2009 da naute doktoriral iz teorije amonijaka: http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...1493&st=200 (plus minus par strani), je bil amonijak obdelan podolgem in počez praksa, praksa in še enkat praksa Hvala draga Cookie , ene solate, kilometrskega pisanja tole je tema: Koristni nasveti za gospodinjstvo in ne "učna ura iz kemije" men je važno, da deluje pri smrdečih cunjah tralala hopsasa enkat bom zbrala pogum in preverila še pr smrdečih šuhah Komot Teniske pereš v stroju,in daš zraven praška še amonijak, šolne pa obrišeš z ožeto gobico/spužvico- dva dela mlačne vode in del amonijaka, pustiš, da se posušijo in ponoviš postopek. Isto za obrisat pazduhe jaken in plaščev, ki se ne perejo (s kemičnim čisčenjem ne rešiš problema)V stroj daš deci in pol, tudi dva amonijaka, saj ni drag, manj kot evro liter. Če ima švic hud vonj, zna bit, da ti manjka magnezija v telesu Če so pa noge proizvajajo smrdeče šuhe pa manjka cinka Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 17. december 2009 Prijavi Deli 17. december 2009 toooo, torej mozno, se ne spoznam tolk. sm pa ze prej hotu ret, pa nism upu, ker ze tko preveckrat izpadem k moralist kao se mi zdi, da je boljs zamenjat hrano in nacin laifa kt pa amonijak uporabljat. kolk je pa to komu v interesu in v breme, pa je druga zadeva ...Če ima švic hud vonj, zna bit, da ti manjka magnezija v telesu Če so pa noge proizvajajo smrdeče šuhe pa manjka cinka Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 23. december 2009 Prijavi Deli 23. december 2009 na pomoč strelka 007 ... lahko kdorkoli zver prinesla iz trgovine takoči vosek!zdaj bi rada to zadevo odišavila ... ok ... barva ni tako pomebna kaj smem vmešati v to reč, da ne bo šla kuhnja v luft Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 23. december 2009 Prijavi Deli 23. december 2009 na pomoč strelka 007 ... lahko kdorkoli zver prinesla iz trgovine takoči vosek!zdaj bi rada to zadevo odišavila ... ok ... barva ni tako pomebna kaj smem vmešati v to reč, da ne bo šla kuhnja v luft oj.prwo kot prwo, morš zwer worenk napizdit, zakwa ni pomislila tut na to če misli ugowarjat, ga potegneš za rep. po potrebi lahko tudi večkrat in mu zagroziš z grizenjem potem pa reskiraš en del voska in vanj kaneš malo et. olja in daš zverini za powohat. pri tem opazuješ reakcije na gobcu in nato po želji štelaš te reakcije s količino in kombinacijami et. olj Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 23. december 2009 Prijavi Deli 23. december 2009 oj.prwo kot prwo, morš zwer worenk napizdit, zakwa ni pomislila tut na to če misli ugowarjat, ga potegneš za rep. po potrebi lahko tudi večkrat in mu zagroziš z grizenjem potem pa reskiraš en del voska in vanj kaneš malo et. olja in daš zverini za powohat. pri tem opazuješ reakcije na gobcu in nato po želji štelaš te reakcije s količino in kombinacijami et. olj hvala Janko saj, picajzlasta kolkr sem, sem ga ornk napotila ... pred nakupom ... mora dišat in barvo met .... zver pa po liniji najmanjšega odpora ... sam, da domov prinese vosek x!x a pol pravš, če kanem notri 5 kapljic sivinega olja, da bo ok ... kuhnja ne bo šla v luft ... zver bo pa pomirjena Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 23. december 2009 Prijavi Deli 23. december 2009 hvala Janko saj, picajzlasta kolkr sem, sem ga ornk napotila ... pred nakupom ... mora dišat in barvo met .... zver pa po liniji najmanjšega odpora ... sam, da domov prinese vosek x!x a pol pravš, če kanem notri 5 kapljic sivinega olja, da bo ok ... kuhnja ne bo šla v luft ... zver bo pa pomirjena prawim, da probaj... če bo pa kuhno rasfukal, boš pa wsaj nowo nekako dobila sploh pa bo strelka zihr kej okol pršla, pa bosta kej pogruntale, da bo poleg kuhne tut špajza šla Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 23. december 2009 Prijavi Deli 23. december 2009 prawim, da probaj... če bo pa kuhno rasfukal, boš pa wsaj nowo nekako dobila sploh pa bo strelka zihr kej okol pršla, pa bosta kej pogruntale, da bo poleg kuhne tut špajza šla wau .... sam to še čakam ... ok ... saj ne .... je pa privlačno Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 27. december 2009 Prijavi Deli 27. december 2009 Komot Teniske pereš v stroju,in daš zraven praška še amonijak, šolne pa obrišeš z ožeto gobico/spužvico- dva dela mlačne vode in del amonijaka, pustiš, da se posušijo in ponoviš postopek. Isto za obrisat pazduhe jaken in plaščev, ki se ne perejo (s kemičnim čisčenjem ne rešiš problema)V stroj daš deci in pol, tudi dva amonijaka, saj ni drag, manj kot evro liter. Če ima švic hud vonj, zna bit, da ti manjka magnezija v telesu Če so pa noge proizvajajo smrdeče šuhe pa manjka cinka wow Ruby tole bo pa za šuhe magnezij, cink a sploh kdo pozna koga, ki mu tega ne manjka janko je seveda izključen x:Dx prawim, da probaj... če bo pa kuhno rasfukal, boš pa wsaj nowo nekako dobila sploh pa bo strelka zihr kej okol pršla, pa bosta kej pogruntale, da bo poleg kuhne tut špajza šla x:Dx hihi, svetovno Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. januar 2010 Avtor Prijavi Deli 18. januar 2010 oj punce, kje se dobi un pralni amonijak?frendi sem povedala zanj, pa jo zanima, kje se kupi, ker se spomnim, da ste pisale, da se zdaj tudi v SLO dobi. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 18. januar 2010 Prijavi Deli 18. januar 2010 Ma pismo rosno, že leta in leta pisarimo o amonijaku V vseh drogerijah bi ga mogli imeti in stane MANJ kot evro/l, kaj vam je!!!!!! A ni nekdo pisal o Eurospinu, Muellerju in DM-ju? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 18. januar 2010 Prijavi Deli 18. januar 2010 Pismo rosno, jst za amonijak še slišala nisem, dokler nisem spoznala tebe. Ga tudi ne ponujajo pri nas, pri Sosedu je skoraj lažje kupit kg plutonija, kot je že ugotovila Cookie se mi zdi, kot pa kupit 2dcl amonijaka pa še nek hud denar so hoteli pred leti za njega pri Mavrici ali kaj so že bili Chemo mogoče??? Eno vprašanjce za znalce. A se da kako zaščititi tepih pred vtisom/odtisom nog klubske mize? Ful mi grejo na živce poležani krogi na tepihu, ko premaknem mizo. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. januar 2010 Avtor Prijavi Deli 18. januar 2010 aja, thanx, pa res, zdaj se spomnim, nekdo je res omenjal eurospin (kje pa je to? ) ma ne, ko sem jaz nazadnje sama iskala, so ble blazne cifre - v mavrici al kje... bom povedala frendi (pa njej prepustila nadaljnje iskanje digni se zemljo da legnem ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.