Skoči na vsebino

Koristni NASVETI za gospodinjstvo

Marsa

Recommended Posts

Če je katera hotela konkurentki iznakaziti lička, ji je v obraz vlila en deci take raztopine x:Dx

:8): pje bla to včasih kr praksa, sploh na vzhodu Slovenije, so se kr čakale, z motikam pa s takimi pripravki, sam hudič je bil, ko mi je glih ena razalagala, da jo je ena zamenjala, pa htela kr obračunat z njo :8): hudič to, zamenjave pa tako x^x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
:8): pje bla to včasih kr praksa, sploh na vzhodu Slovenije, so se kr čakale, z motikam pa s takimi pripravki, sam hudič je bil, ko mi je glih ena razalagala, da jo je ena zamenjala, pa htela kr obračunat z njo :8): hudič to, zamenjave pa tako x^x

Ja, taka so bila včasih dekleta, danes se pa še stepejo ne več iz ljubezni x:Dx

blazno xrolleyesx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

x:Dx eh, blazno glih ni....šmarnica pač, pa bol j topla klima x:px

aufbiks pa čreva na plot- v takem smo mi gor rasli..

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Tule pa je RE od videojug na video, iz Tube (slow version for Dummies)

žblj. x:px

*pa se eno mam (mi je frenda zadnjic poslala): kako total na hitro zlozimo majico (prakticno v eni potezi)

(men ta ne pride tolk prav ker imam svoj nacin zlaganja, zato ga tud nisem ze prej pripopala, samo morda bo pa komu koristil)

Guest sstane
x:Dx eh, blazno glih ni....šmarnica pač, pa bol j topla klima x:px

aufbiks pa čreva na plot- v takem smo mi gor rasli..

Če ne na plot, pa v šircl, pa k dohtatju nazaj zašit za boljšo prebavo x:Dx

• 3 weeks later...

Posredujem:

v primeru da se zage olje v ponvi.

V primeru, da pozabiš olje ali mast na ognju in se le to vname NE postani panicen!

Sledi naslednjim navodilom:

UGASNI OGENJ na nacin kot to opisuje spodnje besedilo:

DA:

1. Zmoci brisaco in jo stisni tako, da ne vsebuje vode!

2. Nato jo polozi na goreco ponev ali posod, da para ne izpareva (glej
).

NE:

1. Nikoli NE poizkusaj premikati vroce posode!

2. Nikoli NE meci vode v vrelo olje ali mast!

• 2 weeks later...
  • 4 months later...

Kakšna ideja kako volnene/akril puloverje, ki so videt zmuckani in stari prenoviti, da bodo spet mehki in nežni in fluffy? :inocent:

(nimam sušilca za perilo)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

kakšen dober mehčalec... woolite al pa kej (pa tud prašek iste kvalitete na ful mal stopinj oz. na mini program)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Jaz (zaenkrat) uporabljam samo za odstranjevanje madežev pr pranju - skp s međik kuglo http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif

Cookie pa ti si res zadovoljan s međik kuglo, k jo imam doma pa sem jo parkrat uporabila ampak še vedno kr dodam mal praška in mehčalc, k se mi je zdel, da so brisače brez kr precej grobe http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon21.gif na dotik

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Pralni gel prašek

* prazna plastenka

* 1l vroče vode

* 50g nastrganega rastlinskega mila ( marsejsko je zelo dobro )

* 1 lonček sode bikarbone ( pralna soda dobi se v mullerju ali DM-u )

* 1 lonček boraksa ( enako se dobi v mullerju )

* 10-30 kapljic eteričnega olja

Segrejemo 1 liter vroče vode, vanjo nastrgamo milo in dodamo sodo bikarbono. Pomešamo. Ko se shladi dodamo eterično olje in prelijemo v plastenko. Mešanico pustimo stati vsaj par dni, potem uporabljamo kot kupljeni gel prašek za perilo. Perilo je čisto, dišeče in mehko. Zadostuje za okrog 15 pranj, strošek izdelave pa je dobesedno zanemarljiv.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

kakšen dober mehčalec... woolite al pa kej (pa tud prašek iste kvalitete na ful mal stopinj oz. na mini program)

mah.. mehčalca sploh nimam doma, ker ga ne uporabljam (kao kis dovolj) :o|o:

sam ja, neki bo treba naredit, ker rabim lepe puloverje za delat, ne pa takih, ki zgledajo 10 let stari ... zdaj, al kupovat vse novo pa bo čez pol leta isto al pa najdt neko drugo varianto..

sem prebrala nekje na netu, da se jih skrtači s krtačo za mačke česat :inocent:sam mora bit verjetno taka ful nežna, brez dolgih ščetin ...

loesje

Spet nazaj -

no ja, sej, taprava se je oglasla. x:px

jaz kao neka huda gospodinja priletela svetovat v nasvete. xcivx

Bojo kakšne maherce najbrž boljš vedle.

sam včas res neverjetno delajo kakšni tile praški al pa kej da ne morš verjet kakšna razlika al pa da tolk res dela, ta woolite sem pa sama enkrat sprobala, sam prašek mensezdi, pa *čist drugač opere* x^x xcivx x;)x - pač res se mi tko zdi.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Kakšna ideja kako volnene/akril puloverje, ki so videt zmuckani in stari prenoviti, da bodo spet mehki in nežni in fluffy? :inocent:

Zelo težko. Mogoče, če bi prala na roke, ampak zmuckajo se itaq ob nošenju, ne toliko ob pranju. Nekatere pravijo, da z britvico porežeš oz obriješ polover xDDx . Brez mehčalca bo težko fluffy, žal.

Razlika je tudi, če kupiš bolj kvaliteten pulover, višjega cenovnega razreda, ti veliko dlje ostanejo lepi in taki kot ob nakupu. Seveda pa tudi material igra veliko vlogo. Nekje normalno ceno dosežejo ob razprodajah tako, da so dosegljivi tudi za plitvejše žepe.

Za pranje uporabljam izdelke od Frosha, ki naj bi bili naravi in človeku bolj prijazni, seveda pa to ni natur kis, ampak ...

p.s. A kdo ve kako se odstranijo madeži iz vrtca, neznanega izvora? ( hrana, barvice itd)

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Evo, I give up x:o)x Perem z Luno za volno, pol bom Frosch mehčalec dala čez (ne bom posebej za to woolite kupovala, tega pa imam nekaj na zalogi), potem pa vse skup odnesem domov k mami sušit :) pol jih bom pa še počesala z eno nežno krtačo, tko kot smo včasih plišaste medvedke, ko so prišli iz pralnega stroja .. kar bo pa bo xnckrivx

loesje

Spet nazaj -

Perilo se odlično posuši z napravo za izsuševanje zraka in vlage.Nekateri jo imenujejo razvlaševalniki,ali pa sušilci zraka.

Ta naprava izsuši zračno vlago v prostoru,katera se nabira v zbirni posodi.Naprava je tudi idealna za vlažne prostore,kateri so po nekaj dneh uporabe bistveno bolj suhi.

Perilo se preprosto suši v zaprtem prostoru,v katerem je priključena naprava za izsuševanje.

Prednost te naprave je ta, da so nizki stroški uporabe,perilo je popolnoma nepoškodovano od sušenja,idealna je za zimski čas,saj se povprečen pralni stroj perila posuši v 6 do 7 ur delovanja te naprave.

Cena te naprave se giblje od 150 evrov naprej.Velika je približno toliko,kot srednje velik kovček za prtljego.

Imajo jo v trgovinah Merkurja, Bauhausa, Obija, Harvey Norman, pa še kje bi se je našlo.

Veliko boljša je, kot klasični sušilci za perilo.

Perilo se odlično posuši z napravo za izsuševanje zraka in vlage.Nekateri jo imenujejo razvlaševalniki,ali pa sušilci zraka.

Ta naprava izsuši zračno vlago v prostoru,katera se nabira v zbirni posodi.Naprava je tudi idealna za vlažne prostore,kateri so po nekaj dneh uporabe bistveno bolj suhi.

Perilo se preprosto suši v zaprtem prostoru,v katerem je priključena naprava za izsuševanje.

Prednost te naprave je ta, da so nizki stroški uporabe,perilo je popolnoma nepoškodovano od sušenja,idealna je za zimski čas,saj se povprečen pralni stroj perila posuši v 6 do 7 ur delovanja te naprave.

Cena te naprave se giblje od 150 evrov naprej.Velika je približno toliko,kot srednje velik kovček za prtljego.

Imajo jo v trgovinah Merkurja, Bauhausa, Obija, Harvey Norman, pa še kje bi se je našlo.

:palec: fajn ideja ...

meni je sicer problem kar se sušenja perila tiče samo zdajle, ko še ne kurimo, se pravi vmesna sezona ... takrat bi tole ful, ful prav prišlo, ker sem zadnjič 3 dni sušila perilo in ga potem dala še enkrat oprat, ker je zasmrdelo prej, preden se je posušilo :o|o:

pozimi pa pri nas bolj vlažilnike uporabljamo, ker je drugače meni čist presuh zrak od kurjave ...

sušilec za perilo sem omenila zato, ker se spomnim, da so bili doma puloverji, posušeni v sušilcu, veliko mehkejši in bolj 'fluffy' (aaa, ko ne najdem primerne slovenske besede :vragec: ), če so bili tako posušeni.. tako da grem po 3 letih odnest tele puloverčke domov k mami in jim privoščit eno porcijo sušenja v stroju, da vidim, če deluje ...

loesje

Spet nazaj -

NE volne/svile v sušilec :O: x!x

Kupiš "brivnik" za te mucke na volnenih/akrilnih tkaninah, lahko tudi s škarijcami za nohte (pazljivo/potrpežljivo), ampak brivnik je boljši!

Jst ne dajem nič mehčalca, uporabljam Nina Lana (samo za volno, svilno, občutljivo perilo) in ja, vse perem na roke - brez namakanja in ožemanja (kamoli centrifuge in sušilci). Rahlo otisnem-ne ožamem!, zavijem v brisačo in v vodoravnem položaju posušim, stran od izvora toplote (tole za radiatorje!)

Cookie pa ti si res zadovoljan s međik kuglo, k jo imam doma pa sem jo parkrat uporabila ampak še vedno kr dodam mal praška in mehčalc, k se mi je zdel, da so brisače brez kr precej grobe http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon21.gif na dotik

Ne, nism, je stran vržen denar. Vsaj za mojo, reklamirano tuky nekje. Uporabna je bila kako leto, leto in pol, potem pa se je znucala al kaj :inocent: Pa jo vsakič dala ven, na dnevno svetlobo, sonce po možnosti, sam pomoje se je izpela. Jo še zmer uporabljam, ampak dam zdej mal več praška, kt prej (pa še zmer ful ful manj, kokr če bi prala brez kugle).

Ponovno uporabljam mehčalec, Silan. Včas pokombiniram s kisom, včas nič - odvisno kaj perem.

Zelo težko. Mogoče, če bi prala na roke, ampak zmuckajo se itaq ob nošenju, ne toliko ob pranju. Nekatere pravijo, da z britvico porežeš oz obriješ polover xDDx . Brez mehčalca bo težko fluffy, žal.

Razlika je tudi, če kupiš bolj kvaliteten pulover, višjega cenovnega razreda, ti veliko dlje ostanejo lepi in taki kot ob nakupu. Seveda pa tudi material igra veliko vlogo. Nekje normalno ceno dosežejo ob razprodajah tako, da so dosegljivi tudi za plitvejše žepe.

Za pranje uporabljam izdelke od Frosha, ki naj bi bili naravi in človeku bolj prijazni, seveda pa to ni natur kis, ampak ...

p.s. A kdo ve kako se odstranijo madeži iz vrtca, neznanega izvora? ( hrana, barvice itd)

ja, mal dnarja, mal muzike xcivx

ko kupujem, sem pozorna na material; lah je še tok lep, tok ugoden, če je iz poli-zadev, me stvar NE zanima. Kupujem malo (izključno volno, svilo, kašmir, bombaž-če je eko, oz. v razmerju 95bombaž, 5elastana, nobene druge kombinacije!), a tisto kvalitetno, robo nosim vsaj 5 let (določene kostime, srajce, bluze celo 10 let). In ja, kvaliteta ima ceno. Ne morš dobit puloverčka za 20, 30, 40E in pričakovat, da boš nosil več kot eno sezono. Taka roba je ustvarjena za sistem kupi-obleči-odvrzi.In taka je najdražja :xx!:

Isto velja za čevlje; usnje in guma, ostalo me NE zanima - ne glede na model, všečnost, ceno.

Na pred-razprodajah se da dobit kaj primernega tako po sestavi, kot ceni.

Taki razvlaževalci požrejo dost elektrike, zato zadeva za sušenje ni primerna.

Za odstranjevalce madežev uporabljam Opal (taka zanikrna zadeva v modrem lončku z belim pokrovčkom, milsm da je 500ml, ne stane dosti) Uporablja se za vse, od čiščenja avtosedežev, preprog, pranja na roke,...

na, na zasušeno bučno olje na nekem suknjiču mi pa res ni deloval, zato sem odnesla v kemično čistilnico (6,80E)

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Živjo,

to napravico imam doma pa vseeno perilo ni tako hitro posušeno. Je pa res, da je napravica super in da je prostor sedaj dosti bolj suh http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif . Vode imam pa tudi zdej na litre http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Ne, nism, je stran vržen denar. Vsaj za mojo, reklamirano tuky nekje. Uporabna je bila kako leto, leto in pol, potem pa se je znucala al kaj http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon27.gif Pa jo vsakič dala ven, na dnevno svetlobo, sonce po možnosti, sam pomoje se je izpela. Jo še zmer uporabljam, ampak dam zdej mal več praška, kt prej (pa še zmer ful ful manj, kokr če bi prala brez kugle).

Ponovno uporabljam mehčalec, Silan. Včas pokombiniram s kisom, včas nič - odvisno kaj perem.

No tud jaz nisem ravno zadovoljna tko, da jo bolj redko uporabljam pa tud skoz sušim ja :) Verjetno so tisti oreščki dosti boljši. Ena sodelavka jih je ful hvalila. Mogoče jih kdaj probam, ko to kuglo znucam do konca http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...