Cookie 15. december 2010 Prijavi Deli 15. december 2010 ne vem, free .. tle praviš, da se nočeš kregat .. po drugi strani daš neko informacijo na pol, glih ti, ki vedno vsakega, ki poda info ful natančno preizprašaš ..in pol te folk vpraša, pa meni se ni zdelo, da bi kdorkoli to delal na način, da se hoče kregat, in rataš ves tečen in kar neko kreganje projiciraš čist tko od daleč pogledano bi rekla, da si neki slabe volje al pa da mal pozornost iščeš lahk se pa motim lahk se pa skregava seveda, da išče pozornost zdej, k jo je pa dobil, bi se pa umikal ej, free, a veš, kwa se zgodi, če nasuješ, pazi zdej, KATEROKOL sol na krožniček in pustiš par dni - še najbolj pa, če pustiš čez zimo, po možnosti v kaki kamp prikolici 1 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 15. december 2010 Prijavi Deli 15. december 2010 Sem sel gledat ce bi slikou s mobitelom, pa ugotovu, da niti najmanj nima smisla ce slikam ali govorim, ker to enostavno ne bo to. Preprosto je treba probat, da boste vedl o cem govorim, ce vas sploh zanima. In ne, ne iscem pozornost; sploh pa bi to bil precej butast nacin iskati jo in mi je ze ideja absurdna.Gre enostavno za dejstvo, da sva bla s punco sokirana, kaj se prodaja in kaj ljudje pijemo. In ocitno je zal boljs take stvari zase zadrzat tule. Ce bi res probal preprosto strnil povzetek reakcije kave na zraku, pa bi rekel cista lepljiva plastika. 2 Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 15. december 2010 Prijavi Deli 15. december 2010 no vidš, sej ni (blo) tok težko povedat, ane Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 15. december 2010 Prijavi Deli 15. december 2010 aja, plastično?a kakav isto deluje? bom stestirala tole prvič, ko dobim instant kavo v roke ... o že vem, v službi jo majo ... da mami pokažem kaj pije kakšne so pa sestavine instant kave? a ma že sladkor dodan not? a mogoče zato? lahk pa tud kak emulgator to nardi ... men je instant kava ful zanič, nima veze s kavo po moje .. mislim, saj še prave glih ne pijem velik, zato pa če mi zadiši kava, definitivno ne bo instant ... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristina11 15. december 2010 Prijavi Deli 15. december 2010 Free, hvala za opozorilo, bom tudi jaz sprobala tole instant kavo, me prav zanima kaj bo s tega ratalo.Kdor pije kavo, je najboljš klasika. Drugače pa smo ljudje na splošno vse premalo kritični do stvari, ki jih kupujemo in jemo. Pa prosim,če boš še kaj takega ugotovil, ne obdrži zase. Nekateri ti bomo hvaležni.lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 15. december 2010 Prijavi Deli 15. december 2010 Ma nism se spomnu kaj bi reku, dokler nism sou se enkrat pogledat dans.Sm pa prejle ze pisu ustreznim sluzbam. Pred casom ze ZPS, ki so me napotili naprej, saj zadeva sploh ni nedolzna pomoje. Jst sm stresel eno vecjo zlico kave v eno leseno posodico in plasticni loncek. v obeh primerih je bila reakcija enaka.Potem sem dal celo stekleno embalazo te iste kave v to leseno posodo in sem jo cez nekaj casa (po vec dnevih) komaj odtrgal od posode, ker se je dejansko zalimala skupi.Tko da se je se malo lesa zraven prijelo na dno steklene posode kave. In ce si predstavlajm, da tole nekateri pijejo leta in leta... sicer ne vem kako v organizmu deluje, ker mogoce vseeno malo drugace, samo dvomim, da se lahko kaj takega prodaja sploh. Upam da ne skovikam brezveze, samo kakrsnokoli utemeljitev mi dajo, isntant kave ne pijem nikoli vec! no vidš, sej ni (blo) tok težko povedat, ane Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristina11 15. december 2010 Prijavi Deli 15. december 2010 In kaj misliš, da bodo pristojne službe naredile? Nič, še naprej jo bodo prodajali. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 15. december 2010 Prijavi Deli 15. december 2010 Zgleda 100% tko k plastika. Se na otip je taksno. Ne vem, ker se nisem probal. Je pa to dobro vodilo, da mal probavamo doma razne pakirane instant zadeve. ne vem, moram pogledat. ziher je kaksna usrana kemija not, pa ze to da iz kave naredijo tiste puhlice pomeni, a je obdelana verjetno temperaturno. Tko pomoje potrosnika orenk nate... kar se instant kave tice, ker je zares vprasanje kolk je sploh resnicne kave zraven.In ce je ze v osnovi s pesticidi obdelana, potem pa ji v tovarni se dodatno nabijejo razne kemije, potem to itaq sploh ni vec kava, ampak ekstrahirana kemija.Jst sm ze pred leti si reku, ko sem bral o tem kolk kavo spricajo itn, da pijem samo se eko varianto. Samo jo itaq tolk redko pijem (parkrat na leto) in to ponavad kje "na kofetu", torej vzunaj.Zna bit verjetn sladkor, ker se tolk lima..Da. aja, plastično?a kakav isto deluje? kakšne so pa sestavine instant kave? a ma že sladkor dodan not? a mogoče zato? lahk pa tud kak emulgator to nardi ... men je instant kava ful zanič, nima veze s kavo po moje .. mislim, saj še prave glih ne pijem velik, zato pa če mi zadiši kava, definitivno ne bo instant ... Ne vem, še. Bomo videli. Drgac bo treba dat pa kam na analizo, sej ni spet tolk drago. Se posebej ce se par kofetarjev najde. Ok, hvala. In kaj misliš, da bodo pristojne službe naredile? Free, hvala za opozorilo, bom tudi jaz sprobala tole instant kavo, me prav zanima kaj bo s tega ratalo.Kdor pije kavo, je najboljš klasika. Drugače pa smo ljudje na splošno vse premalo kritični do stvari, ki jih kupujemo in jemo. Pa prosim,če boš še kaj takega ugotovil, ne obdrži zase. Nekateri ti bomo hvaležni.lp Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 16. december 2010 Prijavi Deli 16. december 2010 saj a ni rekel, da punca pije oz. je pila .. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 16. december 2010 Prijavi Deli 16. december 2010 Zdele to zveni kot ene vrste katran. Tega ti na rentgenu lahko pokažejo po letih kajenja, da bi pa lahko slikali **obloge nescafeja** v telesu pa nisem slišala. Saj vsi vemo, da jo odsvetujejo in da je nezdrava, pa se še vedno nalivamo (ravno tako vozimo prehitro, ne zapnemo pas, če se peljemo samo 1km itd...)Sicer je pa logično bolj je stvar predelana, slabša je za telo. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 16. december 2010 Prijavi Deli 16. december 2010 Mislm po vrhu vsega cesa? Kolk zdravo zivim in jem? (a je to tvoja predstava al kaj je)?In ja, Aliana ti je povedala, da je kupila moja punca, ne jaz, kar sem tudi jasno napisal. Cist simpl te vprasam zdej, res nocem se kregat al kej, ampak v cem je problem?Kaj ti ne da mira glede mene? A te moti ker zivim, diham, pisem, mislm kaj je? V cem je fora takih postov sploh? Po vrhu vega pa Free, ti toliko bio in zdravo ješ in kupuješ instant kavo? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 20. december 2010 Prijavi Deli 20. december 2010 Govoril danes s pristojno inspektorico o zadevi plasticna-kava.Pojasnila mi je, da taksni kavi strojno odvzamejo vodo, tekocino in na embalazi pise, da jo je potrebno zapirati... Seveda sem jo vprasal, ce ima kaksne raziskave o tem kako pa torej deluje v organizmu, ce na zraku tako kot pac?Pravi, da dobro vprasanje, a nanj zal nima odgovora. Zatorej sva se strinjala, da INSTANT variante pac niso za vsakdanjo rabo (ali po domace: bolje se izogibat in si pripravljat zdrave, polnovredne obroke, vkljucno s pravo kavo in ne nekimi ala INSTANT variantami). No, jaz INSTANT ne pijem vec! Se pa spomnim, da sem jo pred cca. 15 leti, ko sem kavo se pil spil ogromno. Zal. Tolk o tem. Ce kdo slucajno pijete INSTANT kavo, vam to definitivno odsvetujem! Torej, ce pijete merkatorjevo ali katerokoli drugo INSTANT kavo (pomeni, da ima posebna puhljasta zrnca) lahko naredite sledece in verjamem, da ne boste pili INSTANT kave v zivljenju nikoli vec: Za polno zlico puhljastih zrnc kave stresite na leseno descico, kroznik ali se bolje plasticni pokrovcek in pustite nekaj dni na zraku. (jst sm probal ta poizkus z instant merkatorjevo (slika spodaj levo), ker jo je enkrat punca kupila, ki obcasno pije kavo; verjamem pa, da je podobno tudi z drugimi INSTANT kavami oz. ki imajo puhljasta zrna. Sicer se ne spomin kako in zakaj sem sel to delat, ampak enostavno sem in hvalabogu da sem.) http://www.mercator.si/trgovina/blobs_si/39410.gif http://www.mercator.si/trgovina/blobs_si/39625.gif http://www.mercator.si/trgovina/blobs_si/25253.JPG http://www.mercator.si/trgovina/blobs_si/38078.gif http://www.mercator.si/trgovina/blobs_si/38899.gif Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 Oprostim. -Reševanje perila s soljo: BELJENJE porumenelih oblačilV vodi raztopite sol in sodo bikarbone (količina je odvisna od količine oblačil). V nastalo raztopino namočite porumenela oblačila za eno uro. Nato perilo normalno operite. SUŠENJE OBLAČIL V HLADNIH POGOJIH Tudi v hladnem vremenu lahko zunaj sušimo perilo. V izplakovalni krog dodajte nekaj žličk soli in oblačila ne bodo zmrznila. Prav tako pa v slano vodo namočite vrv za obešanje perila. ROBČKI Pred pranjem robčke namočite v slano vodo, saj se boste tako lažje znebili madežev. OHRANJANJE BARVE Ko kupite nova oblačila, prvim trem pranjem dodajte 225ml soli. Tako se bodo barve na oblačilih ohranile dlje časa. ODSTRANITEV MADEŽEV Krvni madeži Namočite oblačila v slano mrzlo vodo. Nato jih operite v topli vodi in zatem še kuhajte, dokler voda ne zavre. Recept je primeren za bombaž in ostala naravna vlakna, ki prenesejo visoke temperature. Maščobni madeži Maščobne madeže je treba oprati čimprej. Če to ni mogoče, posujte madež s soljo, ki bo vpila maščobo. Ko pridete domov, zdrgnite madež z detergentom (izberite naravni proizvod) in nato oblačilo operite. Uporabi detergenta se lahko izognite, če zmešate eno merico soli in 4 merice alkohola in z mešanico zdrgnete madež, nato pa perilo operite. Znojenje Zmešajte 1 liter vroče vode in 4 jedilne žlice soli. Rahlo drgnite, dokler madež ne bo izginil. Belo in rdeče vino Raztegnite oblačilo čez posodo in madež posipajte s soljo. Čez madež previdno polijte vrelo vodo. Po potrebi postopek ponovite. Recept uporabite na materialih, ki zdržijo visoke temperature. ČIŠČENJE LIKALNIKA Tudi najbolj previdnim se včasih zgodi, da pri likanju kaj razstopijo in na likalniku nastane lepljiva snov, ki se jo težko znebiti. Rešitev je v soli. Na likalno mizo položite časopisni papir in ga posipajte s soljo. Vroč likalnik hitro zaženite čez sol in madež na likalniku bo izginil. vir > Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 29. december 2010 Prijavi Deli 29. december 2010 Eko pranje perila s kisom EKO nasveti za vsak dom Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 2. februar 2011 Prijavi Deli 2. februar 2011 Pri temle marsejskem milu je sam ena stvar .. sploh če ga ribaš v plastično posodo, je pametno imet to posodo samo za ta namen .. zakaj? ker tole marsejsko milo tako močno diši oz. vonj se ful zažre v posodo ... jaz sem prvič ribala pač v eno plastično posodo, ki jo mam za solato prat in take zadeve ... 3x sem jo potem v stroju prala pa na roke pa ne vem kaj še, pa sem se komaj znebila vonja ... je pa fajn, ja .. jaz sicer kar trdo obliko tega uporabim - naribam milo na tistem čist ta mini ribežnu, dodam par žličk sode bikarbone (za belo perilo mal več) in to v boben, kot pralni prašek. potem pa pač po želji dodaš še kis zraven .... 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 9. februar 2011 Prijavi Deli 9. februar 2011 ste me nažajfal s tem home-made pralnim praškom. cela znanost okol marsejskega mila upam, da sem nabavila tapravega (bil drag ko kruh) v DM-ju, čeprav bi bla verjetno dobra vsaka navadna žajfa mi je motivacija izdelave prec na minimum padla. zdej mam tole robo še v razdeljenem stanju, sam še skp jo moram spravit Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. marec 2011 Avtor Prijavi Deli 22. marec 2011 a paradajz pušča fleke oz. s čim grejo dol? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 22. marec 2011 Prijavi Deli 22. marec 2011 RECEPT ZA DOMAČI PRALNI PRAŠEK ha, lili mai in bravo jaz - ko pridkano uporabljam brskalo in pogledam če je že kdo objavil. Sem dobila tale recept po mejlu ampak ga še nsiem sprobala. A GA KDO ŽE JE? Npr, lili mai ali cookie? Prosim, poročajta plus vse finte, ki sta se jih pri kuhanju naučili oz. izkusili! Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. marec 2011 Avtor Prijavi Deli 22. marec 2011 a paradajz pušča fleke oz. s čim grejo dol? ne ne pušča jih. (če tkanino takoj opereš z mrzlo vodo - sem takoj ukrepala, mal z vodo sprala, pa se je že posušil in nobenga fleka ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja:) 22. marec 2011 Prijavi Deli 22. marec 2011 KLIK Tele tudi priporočajo. Bo treba sprobat. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. marec 2011 Avtor Prijavi Deli 22. marec 2011 smo pisali o tem tudi že... (tud izkušnje že itd.) (*namig: v vsaki posamezni temi lohk iščete tud - spodaj imate okence za iskanje, pa samo znotraj te teme išče - zelo uporabno ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 22. marec 2011 Prijavi Deli 22. marec 2011 tatrdo ajax milo mam pa jaz s sabo ko grem kampirat. In res dobro opere in še diši pol. lili mai, a je mami zadovoljna s takim perilom? res dobro opere? Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. marec 2011 Avtor Prijavi Deli 22. marec 2011 jap, kis ne pušča vonja. je dbest tudi namest balzama za lase (k si ga -kisa- folk ravno zato ne daje, k bo kao vonj ostal. No, ne ostane) 2 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 22. marec 2011 Prijavi Deli 22. marec 2011 marsa, a za te gospodinjske namene je alkoholni kis al jabolčni? 1 Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. marec 2011 Avtor Prijavi Deli 22. marec 2011 Dobro vprašanje. Za gospodinjske zadeve alkoholni, za lase, kožo in zdravstvene namene (notranja uporaba tud itd.) pa jabolčni. 1 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.