Skoči na vsebino

Koristni NASVETI za gospodinjstvo


Marsa

Recommended Posts

Guest sanjalica

Naky ta tvoj post mi pa ne diši najbolj...

 

Spomnila si me (posredno požugala s prstom) na lonce, madeže, zvečilke, žlice, avto, kopalnico...joooojjjjj :vragec: pa flek na jogiju, pa sosedov otrok mi je čokolado razmazal po oknu, pa terasa je fuj blatna, pa upsss...perilo je v stroju...šibam, tega pa ne morem odlašati...

 

Je treba delat... x^x x^x x^x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sanjalica

Otožna in Nakyca....

Sem bila pri Tušu, v Interšparu, Mercatorju...vsepovsod hotlea kupit 1 kg pecilnega...in pravijo, ne poznajo take pakunge...

 

Priporočali so mi: sirkovo krtačo :C: :C: :C:

Ker v nasvetih tega ni bilo...nisem kupila...ostaja kopalnica takšna kot je x^x x^x x^x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sanjalica

Poznam samo tisto: "Bato bato bato, ti si moje zlato...na ruci ti spavam...ja te obožavam... "

 

Hihi...meni izgovorov nikoli ne zmanjka... x^x x:px

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sanjalica in otožna x:Dx x:Dx x:Dx

 

Še en nasvet: Če te volja do dela prime, sedi v kot in počakaj da mine! x:Dx x:Dx

 

Drgač pa če popecilnaš bančko al pa umivalnik - deluje. Pa ni treba eno kilo pecilnega, ti bo banjo razžrlo x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

 

LP

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

torej, ker je pecilni prahec, ga natrosi po banjici, pusti 20 minut, kot je blo napisano, potem pa z mokro cunjico obriši, vsaj jaz sem tko in banja je očiščena, če je pa drgačni postopek pravi, pa ne vem, ampak učinek je bil vseeno :palec: x:Dx
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Naky - x^x x^x :palec: :palec:

 

Pecilni prasek pa je kot kaze res univerzalen. :palec:

Baje pomaga tudi odganjati mravlje - baje tudi Faraonke (proti katerim pa je edeini ucinkovit Faracid - tisti, ki boste morebiti uleteli z 'Faracid ne deluje' - imejte na umu, da ste mravlje ponovno najverjetneje dobili od soseda ali na kak podoben nacin).

Potem je treba pac ponoviti, sploh ga je kul vedno imeti. :palec:

 

Cevlji...

Ena varianta je tudi mesanica vode in jabolcnega kisa.

Druga pa - mesanica vode in etericnega olja, recimo sivke ali cajevca.

 

Jaz jih z mokro cunjo umijem, povsod, tudi notri, potem pa dam na vatko olje cajevca in vatko vtaknem v cevelj.

Potem pospravim v omaro. cevlje imam zelo zelo dolgo, ker kar skrbim zanje, neprijetnega vonja pa nimajo.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sanjalica

Marsyka...a lahko zaklenes to temo x?x x;)x x;)x x^x

 

Vedno ko kdo kaj napise vanjo, dobim "slabo vest"... ker sem sicer zelo redoljubna, popredalchkana...me spomnite na moje "FATAistichne grehe"... cevlji npr., kurilnica...hmmm nič mi ne diši... :xx!: :xx!: :xx!:

 

Bo treba delat.... bljaaaak :xx!:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:vragec:

 

 

vzamesh drnovshkovo ledvico,

kilo chebule,

LDS-ou volilni plakat,

golobicheu gobec,

prazhish in cmarish 10 let,

zachinish z izbrisanimi,

in servirash BALKANSKI LONEC

 

 

666 razpizdenih in ogoljufanih za referendumdumdumdumdum...... :xx!:

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Dve malenkosti:

 

- ena pravi, da ce sveco ugasnes v prostoru, potem smrdi/disi po dimu (odgovora na to nisem zasledil, pa sem mislil, da ga vsakdo ve):

Ne, smrdi/disi po stenju, pa prav grdo. Varianta 1: odnesemo sveco ven na prosto, jo ugasnemo tam in ko jo po dveh minutah prinesemo noter, ni vec vonja. Varianta 2: ce se mudi ali pa ce se bojimo, da bomo sveco pozabili zunaj (kar poleti pomeni, da se nam bo sveca stopila, ce je na kovinskem svecniku na soncu), potem jo ugasnemo z mokrimi prsti (lahko tudi z oslinjenimi), s katerimi stenj na hitro primemo s strani in ne od zgoraj. Sekundica, pa je - vonja ni, spece pa tudi nic, ce to napravimo hitro.

 

- druga, kuharska:

Vcasih imamo kak riz slabe kvalitete, in ko ga skuhamo, je ves pacast in skupaj se drzi. Lahko pa ga skuhamo tako, da bo vsako zrnce posebej.

Finta je v tem, da ga damo kuhat za toliko casa, da se na vrhu vode nabere tista siva "smetana". To je kakih deset minut ali pa se manj. Potem ga odstavimo, odlijemo in parkrat dobro speremo. Potem ga damo kuhat "zares", se pravi s soljo (v prvo vodo je ne damo, ker bo sla tako in tako v odtok) in pravo kolicino vode. Pa je.

 

Lep pozdrav!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...