Skoči na vsebino

Koristni NASVETI za gospodinjstvo

Marsa

Recommended Posts

O, Boris. :)

Jaz sem se tudi necesa spomnila (morda pa je ze kje); ko kuhamo jajce, dodajmo ful soli, pa je manj verjetnosti, da bo lupina pocila. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Marsa haj!

Glede tele tvoje izkušnje, že možno, ampak, če jih daš v mrzlo vodo takoj, se skoraj zagotovo ne razpoči, no na uro je le treba gledati.....glede trdo ali mehko kuhane.

Sicer, pa tele jajce iz kurjih farm.....še dobro, da se držijo brez kuhanja(imajo tanko lupino, že same po sebi!)!

Lep dan, če boš kaj dobrega skuhala pa dober tek :palec:

O, Boris. :)

Jaz sem se tudi necesa spomnila (morda pa je ze kje); ko kuhamo jajce, dodajmo ful soli, pa je manj verjetnosti, da bo lupina pocila.  :palec:

Ja Marsa, samo ne dajati ful soli, ko kuhaš jajca za pirhe, ker sol razžre glazuro lupine in se pol ne prime barva gor....

Jaz sem dala enkrat ful soli in kisa.... pirhi so zgledali kot bi bli iz marmorja x:Dx x:Dx x:Dx lisasti....

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Klobase v mrzlo mleko...... bom probala sigurno.

Kar zaboli me pri srcu, ko dam peči krvavice (njami) in pol, ko jih hočem vzeti iz pečice se mi na široko smejijo in vsa ta dobra fila se razleze po pekaču......

Drugače pa jih malo prepikam s konico noža, samo ne pomaga zmeraj...

KRVAVICE IN KISLA REPA :palec:

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

O, hvala, Boris in Naky.

Naky, res thanx, potem so zato moji pirhi vedno lisasti! :xx!:

x:o)x xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Zakaj se gumbi tako hitro odtrgajo x?x

Zato, ker so navadno pretrdo zašiti, to se pravi, da je sukanec pretrdo zategnjen. x:)x

Borism, naj te malo popravim. x:Ix

Če so gumbi pretrdo zašiti (brez vrata pod gumbom), odpadejo skupaj s koščkom blaga pod njim - ker se strže blago, kjer je gumb prišit. Običajno pa industrijsko prišiti gumbi odpadejo, ker so prišiti strojno, po možnosti s samo eno nitko, ki ni nič zatrjena (zavozljana), in potem... frrrrr....... :xx!:

Likalnik najbolje očistite s kisom in soljo.

Čisto malo ga segrejte, da se tista črna umatanija malo zmehča, potem pa pomočite krpico v kis in nato še v sol, in zdrgnite umazanijo z likalnika. Na koncu pa bele lise, ki ostanejo od soli, obrišete s krpo, pomočeno samo v kis.

(Šiviljskih fint pa poznam cel kup, sam brez veze, da jih zdaj tukaj pišem, ker vas najbrž ni ravno veliko, ki šivate. Če pa koga kaj zanima, me lahko vpraša. x:)x )

Kako pa ugotovimo, ce je bucno (in tudi olivno) olje cisto (in ne mesano s soncnicnim, sojinim... oljem)?

Kapljica mora ostati cimbolj 'kompaktna', ne sme se razliti. x:)x

Picasso

• 4 months later...
  • 4 months later...

Ali ima kdo od forumovcev kaj izkušenj z likalniki na paro. V mislih imam likalnike, z **zunanjim** kotličkom za vodo.

Če ga kdo ima ali ve za koga, ki ga uporablja, bi prosila za mnenja in pa katere blagovne znamke so. Toliko je ponudbe na tržišču, da se ne znam odločiti.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Ali ima kdo od forumovcev kaj izkušenj z likalniki na paro. V mislih imam likalnike, z **zunanjim** kotličkom za vodo.

Če ga kdo ima ali ve za koga, ki ga uporablja, bi prosila za mnenja in pa katere blagovne znamke so. Toliko je ponudbe na tržišču, da se ne znam odločiti.

Ker si napisala forumovcev in ne forumovk, bom pa kar jaz odgovoril :vio:

Moj je taksen, kot si opisala. Na njem pise "SGR Professional K121"

Kupljen v Nemciji (lahko, da ga dobis tudi tukaj , ne vem), za borih 70EUR, znizas s 135EUR.

Dela ze dobro leto, brezhibno.

V bazi (kotlicek) je prostornine za nekako 0,8l , tako da kar dolgo drzi.Nad odprtino za dolivanje vode je gumb za jakost pare...jaz imam na minimumu, ce dam vec, me skoraj odpihne, res x;)x , na samem 'likalniku' (tisto kar drzis v roki) pa je gumb za uravnavanje temperature.

Pise sicer, da lahko uporabljas navadno vodo, jaz vseeno uporabljam destilirano, kupis 5l pa je mir za en cas.

Na kratko: jaz sem zadovoljen (z likalnikom, ne s tem, da si moram sam likati x:)x )

Thx Kroko. Jaz vem, da so forumovci emancipirani in večinoma si likajo sami. Likanje ni več samo domena forumovk x;)x

Zveni zanimivo. Pa tudi cenovno skoraj za polovico manj, kot sem si jih ogledovala. Tale SGR xscratchx ne vem kako bom našla. Kje si jih pa videl pri nas?

Cene, ki sem jih jaz videla so bile okoli 50.000 sit.

Jas te mam tak rada

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Nisem jih videl pri nas, saj sem napisal.Prebral sem tvoj post, pa sem sel pogledat, kar pise na njem.

Prejle pozabil napisati, ima pa se eno 'slabost' : ko ga vklopis, traja nekako 7min, preden zacne 'bruhati' paro (ima pa stikalo za vklop/izklop, tako da je lahko vticnica v vtikacu ves cas, ni treba ven vleci po koncanem delu).

No, mene to nekako ne moti, zjutraj, ko se zbudim, ga prizgem...tacas si pa ravno zobke umijem, pa je 'perajt' x:Dx

oukej, bo treba do Munchna x:Dx ....bom vsem rekla, da si me poslal tja po peglezen x:Dx

Tenk ju veri mač, saj Munchen res ni tolk daleč, pa itaq grem kmalu tja.

**perajt** sem mislila da se piše berajt

lahko, pa seveda, da se motim

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

**perajt** sem mislila da se piše berajt

Pa kaj vedo svabi o nemscini x:Dx

Piši kao što govoriš x:Dx

No ampak, vseeno sem mislila, da se reče z -b in ne s -p. V slovenski, nemščini.

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

Še kdo? A sva samo jaz in krokodil gospodinje na lnf?

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...