aboyanasanna 27. februar 2013 Prijavi Deli 27. februar 2013 Jaz sem si zamislila novo temo upam, da bo delovala, torej kaj si želite že vse življenjedelati, kakšne sanje imate, cilje, mogoče bi radi spremenili prihodnost in se končno začeliukvarjati s tem kar vas veseli. Lahko poveste svoje izkušnje in mogoče cilje k ste jih imeli vmladosti in žal niste prišli do njih, mogoče je zdaj čas, da jih izpolnite. Lahko poveste kajste naredili, da ste prišli do njih mogoče sanjska služba, ki jo zdaj upravljate z veseljem.Malo opišite vašo voljo do dela, občutke, srečo. Mogoče bi veliko stvari spremenili in neveste kako se lotiti, povejte kaj vas moti in do kam bi radi prišli. Upam, da bo tema zanimiva, je svobodno razžirjena na več smeri. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 27. februar 2013 Prijavi Deli 27. februar 2013 To kar si, je več kot karkoli lahko postaneš. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 27. februar 2013 Avtor Prijavi Deli 27. februar 2013 To kar si, je več kot karkoli lahko postaneš. Všeč mi je ! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 27. februar 2013 Prijavi Deli 27. februar 2013 Všeč mi je ! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Me veseli. Še bolj pa ti bo všeč, ko boš dejansko spoznala kdo si. Te vabim na pot samospoznanja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 27. februar 2013 Avtor Prijavi Deli 27. februar 2013 Me veseli. Še bolj pa ti bo všeč, ko boš dejansko spoznala kdo si. Te vabim na pot samospoznanja http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.pngKako to misliš? Človek sam sebe celo življenje spoznava. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 27. februar 2013 Prijavi Deli 27. februar 2013 Nič....! Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 27. februar 2013 Prijavi Deli 27. februar 2013 Imagine there's no heavenIt's easy if you tryNo hell below usAbove us only skyImagine all the people living for todayImagine there's no countriesIt isn't hard to doNothing to kill or die forAnd no religion tooImagine all the people living life in peaceYou, you may sayI'm a dreamer, but I'm not the only oneI hope some day you'll join usAnd the world will be as oneImagine no possessionsI wonder if you canNo need for greed or hungerA brotherhood of manImagine all the people sharing all the worldYou, you may sayI'm a dreamer, but I'm not the only oneI hope some day you'll join usAnd the world will live as one 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 27. februar 2013 Prijavi Deli 27. februar 2013 Kako to misliš? Človek sam sebe celo življenje spoznava. Če sledi samospoznanega. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 27. februar 2013 Avtor Prijavi Deli 27. februar 2013 Nič....! Zakaj nič? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 27. februar 2013 Prijavi Deli 27. februar 2013 Nič = Vse = LjubezenZakaj nič? Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 27. februar 2013 Avtor Prijavi Deli 27. februar 2013 Nič = Vse = Ljubezen Lahko je delo tudi ljubezen. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 27. februar 2013 Prijavi Deli 27. februar 2013 Ljubezen je, ko ni konflikta, torej ni uma...ni mišljenja...a ti lahko upravljaš delo brez uma, glave, misli,,,,....?http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 27. februar 2013 Avtor Prijavi Deli 27. februar 2013 Ljubezen je, ko ni konflikta, torej ni uma...ni mišljenja...a ti lahko upravljaš delo brez uma, glave, misli,,,,....?http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif Ne, kaj pa če to obožuješ in je neka ljubezen a ni? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 27. februar 2013 Prijavi Deli 27. februar 2013 Kaj je ljubezen? Je to nek filing ali čustev do nekoga, predmet, delo, človek itd... ali paje to tisto, ko ni ločevanja, ni nič, je samo vse in nič... Ne, kaj pa če to obožuješ in je neka ljubezen a ni? Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 27. februar 2013 Avtor Prijavi Deli 27. februar 2013 Kaj je ljubezen? Je to nek filing ali čustev do nekoga, predmet, delo, človek itd... ali paje to tisto, ko ni ločevanja, ni nič, je samo vse in nič...A ni ljubezen - sreča? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 28. februar 2013 Prijavi Deli 28. februar 2013 Ko si še otrok ali mladostnik, se v prihodnosti vidiš predvsem z vidika, kaj bi rad postal (služba - kaj bi rad počel, kaj boš po poklicu) oziroma kakšno družino in dom boš imel, kako in kje bi živel. Govorimo torej o tem "zunanjem" vidiku. Že če pogledaš okolico, se otroke sprašuje "kaj boš, ko boš velik" in s tem se cilja na njegov poklic. Nihče ne vpraša "kakšen človek želiš biti, ko boš velik"... Sčasoma ugotoviš, da to niti ni toliko pomembno kot to, kakšen si znotraj, kakšni so tvoji občutki, kako se počutiš, kako dojemaš svoje življenje in svet. Ko se pričneš ukvarjati s tem, prvo kar nekako odpade, ker veš, da če boš srečen, zadovoljen in pripravljen na spremembe, se bodo uredile tudi ostale stvari. Veš, da si sam odgovoren za to, kar se ti dogaja in kar se ti bo zgodilo. In da če želiš kakšno spremembo, se tega lotiš, oziroma sprejmeš, kar ti življenje ponuja. Na vprašanje, kaj sem želela početi ali kaj bi rada počela, ti lahko odgovorim - imela sem bistveno drugačne, celo popačene predstave, kako odraslost izgleda. Tudi glede poklica, službe, obveznosti, odgovornosti. Ampak mislim, da je tako bolj ali manj povsod, saj radi vidimo le en, lep del, večine pa nočemo ali nam ni predstavljena. Delam v poklicu, za katerega sem se šolala. Področje je zelo široko, tako da lahko že v tem okviru počnem nekaj popolnoma drugega. Kaj si želim početi - no, to je pa veliko za pisatihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png . Predvsem si želim biti srečna, zdrava, zadovoljna, živeti v harmoniji z bližnjimi ter imeti osnovne pogoje bivanja - biti na toplem, suhem, nahranjena, imeti za osnovne potrebe in še kaj več. Čas za izpolnitev določenih želja in ciljev je vedno, potrebna je pa akcija (tako v glavi kot v realnosti)http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/greenko.jpg. 1 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Igmúwathogla 28. februar 2013 Prijavi Deli 28. februar 2013 Nič = Vse = Ljubezendragi moji žal vam moram priznati, da sem samo človek. in za človeka je ta enačba podobno "smiselna" kot recimo "vsemogočni večni bog" (za navadnega človečka kot sem jaz je bog lahko vsemogočen, v tem primeru mu je pa seveda tudi mogoče da uniči sam sebe in s tem ni večen, če je pa večen ne more uničiti sam sebe in stem ni vsemogočen) nič=nič torej tudi ni ljubezenvse=ljubezen in sovraštvo in keksi in rep od sosedovega mačka Ljubezen je, ko ni konflikta, torej ni uma...ni mišljenja...a ti lahko upravljaš delo brez uma, glave, misli,,,,....?http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gifto stanje ko ni uma (lahko bi ga poimenovali tudi brezumno ali neumno stanje) je precej enostavno vzpostaviti. eden od "receptov": spij vsakih 6 ur pol litra 80%nega ruma in ne bo uma in ne mišljenja (če vseeno bo, povečaj dozo), je pa res delati verjetno ne bo več mogoče A ni ljubezen - sreča?ljubezen je očitno stvar definicije (sreča je recimo lahko tudi, če zadeneš v lotu - pa ne vem ali je to tudi "ljubezen", ali če pade opeka s strehe in se razbije na pločniku pol metra od tebe...). glede na različne definicije, kaj "ljubezen" lahko povzroča (razbijanje srca, potenje, noge se šibijo, umiraš lahko od nje, "Nazareth" so peli da boli) bi lahko tudi sklepali, da je ljubezen kak hud virus.moja definicija ljubezni je da ljubiš kadar sprejmeš tako kot je in ne čutiš nobene potrebe da bi karkoli spremenil (="brezpogojno") - biti srečen je v to vključeno. če si lahko srečen kadarkoli in neodvisno od okoliščin si tudi v "stanju ljubezni". če pa "moraš nekaj doseči" da si lahko srečen imaš pa problem, ker lahko dosežeš al' pa ne (in narediš svojo srečo odvisno od...) s tem pa prispevek k: Kaj želiš postati? Tu se približno strinjam z mgd, da ni potrebno nič postati, ker si vse lahko že zdaj in je treba samo "biti", ne pa "postati". ne strinjam se pa s "potjo samospoznavanja", kajti če si že vse ni treba več nikamor hoditi. Citiraj Priporočam: slo.mindwizard.net , bioterapija.mindwizard.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 28. februar 2013 Prijavi Deli 28. februar 2013 dragi moji žal vam moram priznati, da sem samo človek. in za človeka je ta enačba podobno "smiselna" kot recimo "vsemogočni večni bog" (za navadnega človečka kot sem jaz je bog lahko vsemogočen, v tem primeru mu je pa seveda tudi mogoče da uniči sam sebe in s tem ni večen, če je pa večen ne more uničiti sam sebe in stem ni vsemogočen) Človek lahko spozna Boga le če se mu preda, po Njegovi volji. Bog je vsemogočen, lahko naredi kar hoče, tudi več kot si mi ljudje lahko predstavljamo. Lahko tudi ne naredi česar noče, čeprav lahko. Bog se lahko uniči in hkrati obstane, drugače ne bi bil vsemogočen. Lahko se uniči ampak ni nujno, da to tudi stori. Bog je večen in vsemogočen. Kaj želiš postati? Tu se približno strinjam z mgd, da ni potrebno nič postati, ker si vse lahko že zdaj in je treba samo "biti", ne pa "postati". ne strinjam se pa s "potjo samospoznavanja", kajti če si že vse ni treba več nikamor hoditi. Ne da si vse lahko že zdaj, ampak da si kdor si. Pot samospoznanja je potrebna za tiste, ki se ne zavedajo kdo so, ker so z določeno aktivnostjo izgubil to zavedanje in se začel zmotno poistovečat s tem kaj so ali bojo postali. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Igmúwathogla 28. februar 2013 Prijavi Deli 28. februar 2013 Bog je vsemogočen, lahko naredi kar hoče, tudi več kot si mi ljudje lahko predstavljamo. Lahko tudi ne naredi česar noče, čeprav lahko. Bog se lahko uniči in hkrati obstane, drugače ne bi bil vsemogočen. Lahko se uniči ampak ni nujno, da to tudi stori. Bog je večen in vsemogočen. moj avto se tudi lahko uniči in prav zaradi tega obstane(pa se mi zdi da ni vsemogočen, niti večen), sicer se mi pa s stvarmi ki so izven mojepredstavljivosti ne da ukvarjati. sicer bi pa lahko tudi sam o sebi trdil, da sem vsemogočen (pa se mi ni da bi to dokazoval - haha!) Ne da si vse lahko že zdaj, ampak da si kdor si. Pot samospoznanja je potrebna za tiste, ki se ne zavedajo kdo so, ker so z določeno aktivnostjo izgubil to zavedanje in se začel zmotno poistovečat s tem kaj so ali bojo postali. in to kdo se "zaveda" in "ne zaveda", kdo se "zmotno poistoveča" ali "nezmotno", kdo "ve kdo je" in kdo "se ne zaveda kaj je" o tem odloča mgd? Citiraj Priporočam: slo.mindwizard.net , bioterapija.mindwizard.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 28. februar 2013 Prijavi Deli 28. februar 2013 in to kdo se "zaveda" in "ne zaveda", kdo se "zmotno poistoveča" ali "nezmotno", kdo "ve kdo je" in kdo "se ne zaveda kaj je" o tem odloča mgd? Ne. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 28. februar 2013 Avtor Prijavi Deli 28. februar 2013 Mislim, da je le anne povedal(a) in odgovorila bistvo teme. Nihče ni povedal kaj želi postati ali kaj je želel in do kam je prišelter kakšne načrte ima ali jih sploh nima? To je bilo nekako bistvo teme. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 28. februar 2013 Prijavi Deli 28. februar 2013 Cooool.dragi moji žal vam moram priznati, da sem samo človek. in za človeka je ta enačba podobno "smiselna" kot recimo "vsemogočni večni bog" (za navadnega človečka kot sem jaz je bog lahko vsemogočen, v tem primeru mu je pa seveda tudi mogoče da uniči sam sebe in s tem ni večen, če je pa večen ne more uničiti sam sebe in stem ni vsemogočen) nič=nič torej tudi ni ljubezenvse=ljubezen in sovraštvo in keksi in rep od sosedovega mačka to stanje ko ni uma (lahko bi ga poimenovali tudi brezumno ali neumno stanje) je precej enostavno vzpostaviti. eden od "receptov": spij vsakih 6 ur pol litra 80%nega ruma in ne bo uma in ne mišljenja (če vseeno bo, povečaj dozo), je pa res delati verjetno ne bo več mogoče ljubezen je očitno stvar definicije (sreča je recimo lahko tudi, če zadeneš v lotu - pa ne vem ali je to tudi "ljubezen", ali če pade opeka s strehe in se razbije na pločniku pol metra od tebe...). glede na različne definicije, kaj "ljubezen" lahko povzroča (razbijanje srca, potenje, noge se šibijo, umiraš lahko od nje, "Nazareth" so peli da boli) bi lahko tudi sklepali, da je ljubezen kak hud virus.moja definicija ljubezni je da ljubiš kadar sprejmeš tako kot je in ne čutiš nobene potrebe da bi karkoli spremenil (="brezpogojno") - biti srečen je v to vključeno. če si lahko srečen kadarkoli in neodvisno od okoliščin si tudi v "stanju ljubezni". če pa "moraš nekaj doseči" da si lahko srečen imaš pa problem, ker lahko dosežeš al' pa ne (in narediš svojo srečo odvisno od...) s tem pa prispevek k: Kaj želiš postati? Tu se približno strinjam z mgd, da ni potrebno nič postati, ker si vse lahko že zdaj in je treba samo "biti", ne pa "postati". ne strinjam se pa s "potjo samospoznavanja", kajti če si že vse ni treba več nikamor hoditi. Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
radoveden4 28. februar 2013 Prijavi Deli 28. februar 2013 Kaj si želim postati v življenju? Mislim, da je v življenju najpomembnejše prisluhniti samemu sebi, svoji globini duše, svojemu srcu in na podlagi tega izbrati usmeritev oz. smer, kamor naj bi stremeli. Jaz sem se trudil slediti srcu, toda v življenju so mi določene okoliščine prekrižale pot in uresničitev cilja. Tako me je zaneslo na neko povsem drugo pot, ki pa žal ni več tista srčna. Vključil sem razum in napravil kompromis, ter se v življenju usmeril tja, kjer je možnost dobiti neko zaposlitev oz. delo. Tako sem razmišljal. A sedaj spoznavam, da sem naredil napako. Vedno bi moral slediti srcu, tisti najgloblji želji. Tudi, če si od tega sprva ne bi mogel obetati nekega zaslužka ali pa poklica - vseeno. Če živiš iz svoje globine, iz svoje najgloblje želje, sem prepričan, da se slej ko prej najde pot in možnost, ki bo dala tudi neke rezultate v materialnem smislu. Osebno sem prepričan, da je bistveno v življenju to, da odkrijemo tisto našo najglobljo poklicanost, torej tisto, pri čemer smo mi resnično mi sami. Odkriti bi morali pot in dejavnost oz. poklic, pri katerem bi se izrazili naši talenti in predvsem naš pravi jaz. Torej, da bi dosegli neko avtentičnost. In da se vrnem k sebi. Trenutno sem v neki ulici, ki pa ni ravno tisto, kar sem si predstavljal. Zato upam, da bom kmalu našel svojo pravo pot in tisto, kar mi bo dajalo največ notranjega zadovoljstva in samoizpolnitve. Škoda, da do take poti še nisem prišel. Blagor tistim, ki se v življenju relativno zgodaj najdejo. Kajti meni se zdi najpomembneje to, da se čutimo notranje izpolnjeni in da delamo nekaj, kar nas resnično napolni z zadovoljstvom. Toda: tudi, kadar se odločimo za pot srca je potreben napor in muka. Toda takrat vsaj vemo, da živimo iz svojega najglobljega jaza. Iščem še naprej. lp 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 28. februar 2013 Avtor Prijavi Deli 28. februar 2013 Kaj si želim postati v življenju? Mislim, da je v življenju najpomembnejše prisluhniti samemu sebi, svoji globini duše, svojemu srcu in na podlagi tega izbrati usmeritev oz. smer, kamor naj bi stremeli. Jaz sem se trudil slediti srcu, toda v življenju so mi določene okoliščine prekrižale pot in uresničitev cilja. Tako me je zaneslo na neko povsem drugo pot, ki pa žal ni več tista srčna. Vključil sem razum in napravil kompromis, ter se v življenju usmeril tja, kjer je možnost dobiti neko zaposlitev oz. delo. Tako sem razmišljal. A sedaj spoznavam, da sem naredil napako. Vedno bi moral slediti srcu, tisti najgloblji želji. Tudi, če si od tega sprva ne bi mogel obetati nekega zaslužka ali pa poklica - vseeno. Če živiš iz svoje globine, iz svoje najgloblje želje, sem prepričan, da se slej ko prej najde pot in možnost, ki bo dala tudi neke rezultate v materialnem smislu. Osebno sem prepričan, da je bistveno v življenju to, da odkrijemo tisto našo najglobljo poklicanost, torej tisto, pri čemer smo mi resnično mi sami. Odkriti bi morali pot in dejavnost oz. poklic, pri katerem bi se izrazili naši talenti in predvsem naš pravi jaz. Torej, da bi dosegli neko avtentičnost. In da se vrnem k sebi. Trenutno sem v neki ulici, ki pa ni ravno tisto, kar sem si predstavljal. Zato upam, da bom kmalu našel svojo pravo pot in tisto, kar mi bo dajalo največ notranjega zadovoljstva in samoizpolnitve. Škoda, da do take poti še nisem prišel. Blagor tistim, ki se v življenju relativno zgodaj najdejo. Kajti meni se zdi najpomembneje to, da se čutimo notranje izpolnjeni in da delamo nekaj, kar nas resnično napolni z zadovoljstvom. Toda: tudi, kadar se odločimo za pot srca je potreben napor in muka. Toda takrat vsaj vemo, da živimo iz svojega najglobljega jaza. Iščem še naprej. lp Lepo napisano upam, da najdeš tisto kar si želiš, nekaj podobnega bi tudi napisala zase, le,da točno vem kaj hočem. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 28. februar 2013 Prijavi Deli 28. februar 2013 Nič....! Pozabiti nepomembne misli in predvsem spremeniti navade,ki se ponavljajo in ponavljajo... Odkriti to kar sem, smo.Enostavno biti in živeti, tu in sedaj. V tem trenutku za "Slovence", nas pa si želim malo bolj počasentempo življenja, dajmo se za trenutek ustavit in premislit kaj pa počnemo z našimi življenji. Utopična želja pa je mir med ljudmi na zemlji. 1 Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.