Skoči na vsebino

težave - urok ali kaj hujšega?

Recommended Posts

Od vse višine tvojih podanih bučk, se mi že vrti v glavi. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/hypnodisk.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/hypnodisk.gif

Deli na socialnih omrežjih

Obljuba je pač obljuba...lahko se misli resno ali ne...

Zaobljuba je pa v bistvu "zakletva"- prisega...v imenu najvišje sile se lahko zaobljubi tudi temni strani...podobno kot duhovniki, ko se zaobljubijo...ponavadi je prisoten kakšen "ritual" oz. obred...

Pri obeh obstajajo karmične vezi...prve je lažje prekinit kot druge...druge segajo vse do nivoja duše, torej mora človek na tistem nivoju preklicat...te so tudi bolj problematične saj se lahko vlečejo čez mnogo življenj...Različne vrste priseg iz preteklih lifeov se tudi na splošno težje razrešuje kot neke obične obljube...in tudi sila, ki se pri tem sprosti je ponavadi močnejša...

Ne vem, da bi mel kej tazga v seb. Če pa je, bo šlo pa stran s sledenjem Krišne.

mgd, a nisi že mal dosadan z svojo usmerjenostjo in predanostjo tvojemu bogu ?

Skoraj enako, kot bi prebiral poste kakega frišnega vehanca..

Men se ne zdi.

Drgač pa sledenje navodil Krišne ni le za doseganje materialnih dobrobiti ali odrešitev, ker to nas ne more izpolnjeno osrečit. Le če ga služimo za njegovo zadovoljstvo smo lahko zares srečni.

Težave občutijo tisti, ki so nenaklonjeni Bogu. Njihova rešitev je naklonjenost Bogu.

Kaj pa si mislu s tem?

meni izgleda, kot da je težava poiskus nadomestila prvinskemu strahu za preživetje...

ampak sama po sebi je, če si jo ogledaš, bolj ali manj ponovljiva okoliščina

in kot taka del naravnega in neustavljivega procesa.

a to je namenjeno meni? In a lahko malo bolj razložiš.

ja, iskati odgovore na nebistvena vprašanje je pač zgolj to. "kaj bi to lahko bilo?" -a je to relevantno?

kaj lahko iz tega narediš in kako... to je bolj zanimivo, ne?

meni izgleda, kot da je težava poiskus nadomestila prvinskemu strahu za preživetje...

ampak sama po sebi je, če si jo ogledaš, bolj ali manj ponovljiva okoliščina

in kot taka del naravnega in neustavljivega procesa.

ja, iskati odgovore na nebistvena vprašanje je pač zgolj to. "kaj bi to lahko bilo?" -a je to relevantno?

kaj lahko iz tega narediš in kako... to je bolj zanimivo, ne?

Težav se lahko rešiš, če sprejmeš služenje Krišne.

Težav se lahko rešiš, če sprejmeš služenje Krišne.

no ja, hotel sem predvsem reči, da je vsaka težava mentalni konstrukt...

sicer je res, da lahko na en mentalni konstrukt vplivaš z drugim

oz. da konstrukt A nadomestiš s konstruktom B,

kot npr. če daš otroku, katerega je strah zaspati, plišastega leva...

ali pa če daš obupanemu človeku božanstvo polno obljub,

ampak; ali je to res rešitev?

(in, da ne pozabimo: vsaka rešitev potrjuje težavo!!)

meni izgleda vse skupaj bolj kot eno in isto stanje ujetosti v verovanje.

le da pač v 2. koraku (plišasti lev, božanstvo, itd.)

kao pozitivno vplivaš na lastno bitje, kar je verjetno bolj zdravo,

kot da si popolnoma zblojen od strahu.

ampak tudi tako še vedno ostajaš odvisen od izmišljotine,

ne glede na to, ali je ta lastna ali posvojena.

in česa vsega je človeški um sposoben... ohoho.

moderni filmi so zgolj en neznaten delec tega.

no ja, hotel sem predvsem reči, da je vsaka težava mentalni konstrukt...

sicer je res, da lahko na en mentalni konstrukt vplivaš z drugim

oz. da konstrukt A nadomestiš s konstruktom B,

kot npr. če daš otroku, katerega je strah zaspati, plišastega leva...

ali pa če daš obupanemu človeku božanstvo polno obljub,

ampak; ali je to res rešitev?

(in, da ne pozabimo: vsaka rešitev potrjuje težavo!!)

meni izgleda vse skupaj bolj kot eno in isto stanje ujetosti v verovanje.

le da pač v 2. koraku (plišasti lev, božanstvo, itd.)

kao pozitivno vplivaš na lastno bitje, kar je verjetno bolj zdravo,

kot da si popolnoma zblojen od strahu.

ampak tudi tako še vedno ostajaš odvisen od izmišljotine,

ne glede na to, ali je ta lastna ali posvojena.

in česa vsega je človeški um sposoben... ohoho.

moderni filmi so zgolj en neznaten delec tega.

Iz težave ujetosti v mentalne konstrukte se lahko rešiš, če sprejmeš služenje Šri Krišne.

Poznam par ljudi, ki služijo Krišni in so se mi potožili, da so fajn u kurcu.

Verjemi mi, da nisem navajen lagati .

Če tebi to paše, še ne velja, da bi to lahko pasalo drugim, zato vseeno previdno, da ne zaje.eš še koga drugega. !

Poznam par ljudi, ki služijo Krišni in so se mi potožili, da so fajn u kurcu.

Verjemi mi, da nisem navajen lagati .

Če tebi to paše, še ne velja, da bi to lahko pasalo drugim, zato vseeno previdno, da ne zaje.eš še koga drugega. !

To pomen, da ne služjo Krišne iskreno. Tiste, ki sem vzpodbudil v služenje Krišne, so mi vsi hvaležni, jih lahko vprašaš. In jaz sem tistim, ki so mene.

Iskreno ??

Vse so jim dali, skupaj z skoraj vsem premoženjem.

Sedaj pa jok in stok, ker ni nič od obljubljenega.

Boš povedal čez par let, kam si duhovno in materialno napredoval.

Naj te spomnim, da pri duhovnem napredku eno brez drugega ne gre. Tak je univerzalni zakon vsega stvarstva.

Avtor, nerealne ambicije mogoce? Sel si probat sreco v tujino in se je odvrnila od tebe, pa si se vrnil dmov in zdaj vidis nekega vraga, ki ga ni. Vse skup sprejemas kot nek poraz in se to odraza v tvojem splosnem pocutju. Samo malo casa si daj, rabis cas, da prides k sebi in delaj drugace kot doslej, s svetovalci, karkoli se ze gres. Saj bos k sebi prisel. Menjava okolja iz severa na jug je tudi velika sprememba in stres! Pa ne verjemi v uroke in magijo. Clovek pac deluje kot najboljse zna, zato ti naj ne bo nicesar zal. Vcasih imas sreco, vcasih pa smolo, vsakega nekaj - potem pa se pac sprejmejo neke dobre odlocitve, ki se lahko izkazejo tudi za slabe, ampak kdo bi to vedel vnaprej! Samo kdor ima znanje in voljo, ve, kam naprej in se mu vrata spet kdaj odprejo, mogoce menja svojo pot. Tako kot pises, se mi zdi, da moras pridobiti nazaj spet zaupanje v zivljenje in splosno gotovost , varnost, pa tudi gotovost vase, pa bos hitro boljse.

Iskreno ??

Vse so jim dali, skupaj z skoraj vsem premoženjem.

Sedaj pa jok in stok, ker ni nič od obljubljenega.

Boš povedal čez par let, kam si duhovno in materialno napredoval.

Naj te spomnim, da pri duhovnem napredku eno brez drugega ne gre. Tak je univerzalni zakon vsega stvarstva.

Hm? Pri služenju Krišne se ne gre da enim vse daš, ampak da služiš Krišno iz srca, da izgovarjaš Njegov ime. Ne vem o kakšnem služenju Krišne ti to govoriš, ampak kle obljubljanje nima nobene vloge, ker je rezultat istočasen. Mi je žal za njih.

Hvala, da me spominjaš.

Hm? Pri služenju Krišne se ne gre da enim vse daš, ampak da služiš Krišno iz srca, da izgovarjaš Njegov ime. Ne vem o kakšnem služenju Krišne ti to govoriš, ampak kle obljubljanje nima nobene vloge, ker je rezultat istočasen. Mi je žal za njih.

A lahko konkretno poveš načine služenja- praktične primere...in kaj ima človeštvo od tega...kaj ima posameznik ali različna bitja od tega...in na kakšen način to poteka...a znaš povedati tehnične podrobnosti...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif

Pa da vidimo, če sploh razumeš osnove bhakti joge...

Ne pozabit, da so sveti spisi pisani večplastno...recimo ko piše, da so demončki in angelčki mešal mleko v kotlu in delal nektar nesmrtnosti al nekaj podobnega- to je v najvišjem aspektu metafora za mlečno stezo in ustvarjanje tistega dela vesolja, ne pa dobesedni pomen...sedem Kumar od katerega je eden Narada je pa metafora v zvezi z duhovno hiearhijo našega sončnega sistema...

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

A lahko konkretno poveš načine služenja- praktične primere...in kaj ima človeštvo od tega...kaj ima posameznik ali različna bitja od tega...in na kakšen način to poteka...a znaš povedati tehnične podrobnosti...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif

Pa da vidimo, če sploh razumeš osnove bhakti joge...

Ne pozabit, da so sveti spisi pisani večplastno...recimo ko piše, da so demončki in angelčki mešal mleko v kotlu in delal nektar nesmrtnosti al nekaj podobnega- to je v najvišjem aspektu metafora za mlečno stezo in ustvarjanje tistega dela vesolja, ne pa dobesedni pomen...sedem Kumar od katerega je eden Narada je pa metafora v zvezi z duhovno hiearhijo našega sončnega sistema...

Najprej pride poslušanje o Krišni od nekoga, ki ga pozna in pol ko si ga naravno želi služiti, lahko začne z izgovarjanjem njegovega svetega imena v njegovo zadovoljstvo. Posameznik se s takim služenjem osvobodi vseh problemov in doseže izpolnitev svojga srca. Ta izpolnitev srca, se prenese pol tud na druge s katerimi pride v stik in jih vzpodbudi, da služjo Krišno in tako tudi človeštvo in druga bitja dobijo največjo dobrobit.

krišna je tak, kot si ga predstavljaš ... ti si kreator ... in skreiraš si njegovo podobo za svoje potrebe ...

ko boš rabil drugačno, si boš pač omislil drugačno podobo krišne za svoje potrebe ...

Očitno je zate tako, ampak jaz si Krišne ne predstavljam, niti kreiram, ampak vidim ko se mi po svoji volji milostno razodene.

Najprej pride poslušanje o Krišni od nekoga, ki ga pozna in pol ko si ga naravno želi služiti, lahko začne z izgovarjanjem njegovega svetega imena v njegovo zadovoljstvo. Posameznik se s takim služenjem osvobodi vseh problemov in doseže izpolnitev svojga srca. Ta izpolnitev srca, se prenese pol tud na druge s katerimi pride v stik in jih vzpodbudi, da služjo Krišno in tako tudi človeštvo in druga bitja dobijo največjo dobrobit.

Sorry, da tako rečem, ampak tele bajke so prav za dječji vrtič duhovnosti...sem pričakoval specifične podrobnosti, če že tako hvališ to pot...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Mene so v OŠ duhovnosti naučili, da se imena izgovarja samo zaradi aspiracije...ker potem lahko človek deluje iz višjih nivojev...Krišna al pa kdo drug ne rabi čaščenja v obliki manter, to je bolj zaradi človečka samega...in tudi če človek "momlja" cele dneve (brez namer) potem drugi človečki oz. bitjeca od tega nimajo nič...No ja, vsaj malo se prečisti atmosfera okoli tistega, ki mantra, tako da v neki majhni meri vplivajo na drugega, ampak tukaj je potem spet polno dejavnikov, ki vplivajo na to....

Ajde bodimo realni...včasih je začetek poti z bhakti jogo celo bolj koristen kot pa delovanje z mentalom al pa kakšna druga pot, ampak če se kasneje ne nadgradi potem človeček stagnira, ker ne začne izkoriščat določenih potencialov, ki bi ga povlekle naprej...Kaj že pravijo naše bake, roke ki nekomu fizično pomagajo so več vredne kot mantranje in čaščenje svetih podobic...Pa naj si skuša spet vsak po svoje to pretolmačit...

Na kratko povedano...takih in podobnih zgodbic, sem se že toliko napuslušal, da se samo smejim, ko mi jih nekdo spet začenja omenjat....zato se v OŠ duhovnosti temu pravi slepila...ne bom rekel, da te bajke kao ne držijo, samo malo drugače jih je treba pretolmačit in vse dobi svoj smisel in tudi stvari se nakažejo take kot so v resnici...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Očitno je zate tako, ampak jaz si Krišne ne predstavljam, niti kreiram, ampak vidim ko se mi po svoji volji milostno razodene.

Kak to izgleda, če lahko bolj podrobno razložiš ?

Aja...v OŠ duhovnosti učijo da "namasmarana"- ponavljanje Božjega imena ne pomeni nujno glih Krišno...ampak kraju, času, vzgoji, miselnosti človečka primerno ime...

In ker smo mi kao krščanska dežela, je ena različica na našem prostoru kao...

Hare Jezus Hare Jezus

Jezus Jezus Hare Hare,

Hare Kristus Hare Kristus

Kristus Kristus Hare Hare

Pa naj še kdo reče, da nisam pošteno kupio diplomo...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Kak to izgleda, če lahko bolj podrobno razložiš ?

Tako kot sem napisal. Krišna se ti po svoji volji milostno razodene, da ga lahko vidiš. Vidiš s svojimi pravimi očmi, ne z umom in telesom.

Sorry, da tako rečem, ampak tele bajke so prav za dječji vrtič duhovnosti...sem pričakoval specifične podrobnosti, če že tako hvališ to pot...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Mene so v OŠ duhovnosti naučili, da se imena izgovarja samo zaradi aspiracije...ker potem lahko človek deluje iz višjih nivojev...Krišna al pa kdo drug ne rabi čaščenja v obliki manter, to je bolj zaradi človečka samega...in tudi če človek "momlja" cele dneve (brez namer) potem drugi človečki oz. bitjeca od tega nimajo nič...No ja, vsaj malo se prečisti atmosfera okoli tistega, ki mantra, tako da v neki majhni meri vplivajo na drugega, ampak tukaj je potem spet polno dejavnikov, ki vplivajo na to....

Ajde bodimo realni...včasih je začetek poti z bhakti jogo celo bolj koristen kot pa delovanje z mentalom al pa kakšna druga pot, ampak če se kasneje ne nadgradi potem človeček stagnira, ker ne začne izkoriščat določenih potencialov, ki bi ga povlekle naprej...Kaj že pravijo naše bake, roke ki nekomu fizično pomagajo so več vredne kot mantranje in čaščenje svetih podobic...Pa naj si skuša spet vsak po svoje to pretolmačit...

Na kratko povedano...takih in podobnih zgodbic, sem se že toliko napuslušal, da se samo smejim, ko mi jih nekdo spet začenja omenjat....zato se v OŠ duhovnosti temu pravi slepila...ne bom rekel, da te bajke kao ne držijo, samo malo drugače jih je treba pretolmačit in vse dobi svoj smisel in tudi stvari se nakažejo take kot so v resnici...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Bhakti je večna.

Aja...v OŠ duhovnosti učijo da "namasmarana"- ponavljanje Božjega imena ne pomeni nujno glih Krišno...ampak kraju, času, vzgoji, miselnosti človečka primerno ime...

In ker smo mi kao krščanska dežela, je ena različica na našem prostoru kao...

Hare Jezus Hare Jezus

Jezus Jezus Hare Hare,

Hare Kristus Hare Kristus

Kristus Kristus Hare Hare

Pa naj še kdo reče, da nisam pošteno kupio diplomo...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Vede in popolnoma realizirane osebe pravjo, da je v tej dobi potrebno izgovarjat Hare Krišna Hare Krišna Krišna Krišna Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare.

Vede in popolnoma realizirane osebe pravjo, da je v tej dobi potrebno izgovarjat Hare Krišna Hare Krišna Krišna Krišna Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare.

Popolno realizirane osebe po čigavih merilih...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif Tisti ki so se res osvobodili vpliva karme nič ne pravijo, da je potrebno izgovarjat Hare Krišna, ampak priporočajo izgovarjanje Božjega imena (kar pa ni nujno ime Krišne)...pa prosim ne mi govorit, da tako pravijo Vede, če jih ne razumeš (vse plasti), tako kot jih jaz ne...se mi pa vsaj nekaj sanja...

Moj nasvet...najprej vsaj malo preveri trditev...če tega ne znaš se skušaj vsaj za silo naučit...recimo pejt v meditacijo in mogoče se ti bo odgovor pojavil...tvoja trditev je manj kot 20% pravilna...zakaj pretolmači sam...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wizard.gif

Popolno realizirane osebe po čigavih merilih...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif Tisti ki so se res osvobodili vpliva karme nič ne pravijo, da je potrebno izgovarjat Hare Krišna, ampak priporočajo izgovarjanje Božjega imena (kar pa ni nujno ime Krišne)...pa prosim ne mi govorit, da tako pravijo Vede, če jih ne razumeš (vse plasti), tako kot jih jaz ne...se mi pa vsaj nekaj sanja...

Moj nasvet...najprej vsaj malo preveri trditev...če tega ne znaš se skušaj vsaj za silo naučit...recimo pejt v meditacijo in mogoče se ti bo odgovor pojavil...tvoja trditev je manj kot 20% pravilna...zakaj pretolmači sam...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wizard.gif

Lih tisti, ki so se popolnoma osvobodili karme pravijo, da je potrebno izgovarjat Hare Krišna, ker smo njegovi večni sluge, drgač spet pademo v karmo. Ja, ni nujno da ime Krišna, lahko tudi Višnu, Narajan, Madhava, Govinda, Ram, itd. ampak važno je, da so avtentična, od Boga razodeta njegova imena, ne kar karkoli ali imena polbogov kot so Šiva, Brahma, Kali, Ganeš, Surja, itd..., ker oni so tudi sluge Vsemogočnega Boga, Krišne in le on nas lahko odreši izpod vpliva karme. Tako govorijo tudi Vede. Hvala za nasvet, ampak sem vse to že preveru in drži.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...