Skoči na vsebino

Nepogresljivo v kuhinji


Marsa

Recommended Posts

Kaj imate vselej doma?

Kaj je tisto, kar bi najbolj pogresali pri pripravi jedi in cesar vam pri kuhi in v gospodinjstvu nikakor in nikoli ne sme zmanjkati?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz bi najbolj pogresala olivno in bucno olje.

To dvoje imam vedno doma, prav tako tudi domac jabolcni kis.

Pa cebulo, cesen in petersilj.

 

Vedno imam tudi med, limone in sojino omako.

 

...sicer pa mi nikoli ne zmanjka majoneze, a to sodi v drugo, ze odprto in se ne dokoncano zgodbo... ;>)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

In nekaj "solatnega"... x:)x

Pa cetudi korencek, koruzo, papriko, zelje, redkvice, olive, kumarice, paradiznik... ... ...

Najraje pa zeleni radic (a ta mehek), pa rdeci radic, potem pa vse ostale ljubljanke in kristalke etc.

ce ne gre drugace, se skuha krompir, spedena fizol...

Skratka - solata rules!

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Izdam vam skrivnost, kaj je pri meni nepogrešljivo v kuhinji. Ročna razpršilka. x8Dx

 

x:)x V dobro očiščeno posodico(steklenico, ipd.) nalijem olje in potem razpršim olje kjer je treba. Vedno je ravno prav naoljeno. x^x Poraba olja pa je 5-10 krat manjša! x8Dx

 

Lep pozdrav!

 

Kljuka

Lep pozdrav!

 

http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

sol pa poper

česen pa čebula

mast in ocvirki

majaron pa mleta paprika

pa jajca, moka in krompir

pa kakšna klobasa se zmeraj izkaže za koristno.

 

 

 

 

Uživajte!

Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Moja "špajza" je moj ponos.(sonce, luna v raku)

Nikoli ne sme zmanjkati testenin.

Pa olivnega in bučnega olja.

Juho skuham iz česarkoli, iz testenin naredim gala

večerjo, če je treba.

Kakšna zelenjava, ki jo naredim v obliki solate.

 

Astra

Per aspera ad astra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Izdam vam skrivnost, kaj je pri meni nepogrešljivo v kuhinji. Ročna razpršilka. x8Dx ...

 

Ravno včeraj sem v Interšparu gledala praktične razpršilke za olje - pri začimbah. Imajo tudi mlinčke za začimbe- take čisto enostavne, lahke, dokaj poceni.

 

daisy

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ker ne kuham vsak dan, kupujem pokvarljive stvari sproti (n.pr. solato in drugo svežo zelenjavo). Zato pa imam vedno na zalogi riž, testenine, krompir (tega dobivam pri mami in si ga sproti prinašam po eno vrečko - zdrži kar nekaj časa v temi in na hladnem), olivno olje, jabolčni kis, moko, čebulo, polento, gris, drobtine, jajca, mleko, med (od očetovih čebelic), jogurte, kavo, čaje,... Količine so seveda odvisne od roka trajanja.

Imam pa navado imeti v zmrzovalniku vedno kakšen kos kruha (če ga slučajno pozabim kupit, ko ga rabim) in skuhan fižol v jogurtovih lončkih (za na solato). Pa še kaj bi se našlo, tako da ni panike, če pridem zvečer domov, ne da bi šla prej v trgovino.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ha! Ste me spomnili.... Seveda imam vedno doma tudi sol in makarone (*ocitno je to itak tako samoumevno, da na to se pomislila nisem).

In kot Astra, lahko naredim gala vecerjo iz cesarkoli.

Aja - pa vsec mi je, ce je kruh vedno doma oz. mora biti - ce ni kruha, sem kar naprej lacna. :8):

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pokowc x;)x

 

Juha iz česarkoli:

 

Odprem hladilnik,pogledam, kaj je v njem in naredim juho.

Zato je včasih težko skuhati "tisto dobro juho od zadnjič".

 

Drugače pa...

krompirjeva mlečna juha

česnova juha

 

ali pa kar čista juha iz timijana, rožmarina,

par strokov česna in lovorja.Pa kakšna žlica

olivnega olja.

Dodaš star, opečen kruh.

 

Pokowc,dovolj?

 

x:px

 

astra

Per aspera ad astra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sama ne uporabljam mikrovalovnih pecic, mixerjev in drugih elektricnih pripomockov - zelo prav pa mi velikokrat pride (in je kar nepogresljiv) palicni mesalnik - vcasih zmiksam kaksne banane, najveckrat pa pelate za paradiznikovo omako. Pa zelo preprost je za rokovanje in za umivanje. To sem kar zadovoljna, da imam.

Pa mlincek za poper, ki sem ga dobila lani za NY od prijateljice, in mi pride totalno prav! Sploh nisem vedela, da sem tak "poprar". :~)))

Ful pomembna je posoda - na sreco imam v zadnjem casu veliko boljso in tako je veliko vecji uzitek kuhati.

Moram imeti tudi deske razlicnih velikosti; ena je samo za cebulo, cesen etc... druga pa je za kruh in druge stvari.

Nujna so mi tudi cedila, ker kar naprej prckam kaksne caje ipd.

 

Nekako pa kot zakleto nimam dobrega cajnika... Ali je premajhen ali pa razbit oz. pusca... :|

 

Zelo pomembni so tudi nozi (da je dosti izbire) - samo pa sem zelo storasta in divja pri rokovanju in se veckrat urezem.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 4 weeks later...

Pokowc vse lahko daš v juho:grah,korenček,čvetačo....vse, tudi kot zakuho lahko to uporabiš namesto nudlov ali jajc.

 

Ne sme mi zmanjkati čokoladnega praha, maka, rozin in vina, najraje

pripravljam zelenjavne jedi, moj pa brez čokolade peciva ne je.

 

V glavnem imam veliko začimb, makaronov različnih oblik, koruze....

 

LP ! V! x:px

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pokowc, sorry, komaj zdej opazla tvoje vprašanje..

 

Kaj da juhi barvo?

 

Če delam čisto juho,dodam majčkeno žafrana

dobiš x:)x rumeno barvo

 

Če delam ragu juho ali obaro, ne boš verjel,

ampak res da barvo-malo mlete kave

 

če ne maraš paradižnika, poskusi s papriko

lahko je paprika v prahu-mleta

lahko pa spečeš rdeče paprike, jih olupiš

in drobno zmelješ

 

ne maraš čebule?

hm, lahko jo prepasiraš, pa je ne boš opazil...

 

x;)x

 

Astra

Per aspera ad astra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne, ni v prahu, to so drobni pestiči, sam ne me vprašat,

kje se kupijo, ker jih vedno kupim, ko sem kje na poti

 

ja, sam pazi, da bodo sestavine imele neko noto

 

Pa dober tek

 

Astra

Per aspera ad astra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x:Dx za noto ni bat,to voham sem pa dal notr,narezal korencke ,samo pol to nom jedu; precedim in pol bm sam juho jedu,pa kake knedlne zravn;sam tolkojaja,popr,pa petersilj,pa sol,pa zeliscna sol,pa mau tiste tagajstne paprike,pa 5xstisnu iz tube paradajz, zdele pa se kr samo naj pošlihta x:Dx

 

P°k0w<

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Vselej imam na zalogi:

sol, poper, sladkor, sladko suho papriko, ingver, chili, baziliko, timijan, sojino omako, jajca, peteršilj - svež ali suh, zeleno, curry, brinjeve jagode in še ducat drugih začimb, sojine kosmiče, nekaj vrst moke, krompir, makarone, tofu, kisla smetana, pa oljčki: bučno, sončnično, oljčno, sezamovo, sezamovo maslo, pasiran paradižnik...

Najbolj pa bi pogrešal kuharico v predpasniku (spodaj brez) ha ha!

 

 

Živi ta trenutek - vsak trenutek

Vojko

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!


Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 year later...
Guest sanjalica

Nepogrešljivo v kuhinji

 

Včeraj sem dobila za materinski dan darilo, pekač-strojček za peko kruha (kot presenečenje od prijateljice)

 

In danes bom preverjala, kaj je to za "umetnosti" :D :D :D

Nabavila svakojake moke, sezam, bučna semena.... in veselo na delo...

 

Bo postalo "nepogrešljivo" v naši hiši, ne vem (skoraj dvomim) ali pa bo doživel strojček usodo friteze, mikrovalovne, multipraktika in ostalih svakojakih elektromašinerij

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz pa kisle smetane ze leta vec ne uporabljam, pac pa shizim na sire in se posebej na parmezan.

Kar tko ga jem in drobim ga kar iz nestrpnosti, v bistvu, ne iz kake fore. :D

 

Ful bogat, najkvalitetnejsi po vsebosti med siri, ja, celo kaj se mi zgodi recimo: ponoci (!) vstanem iz postelje, direkt v hladilnik in si vzamem slajs parmezana, to nekako sovpada s krchi ali mravljincenjem, pa presodim da je to zelo OK, ker mi ocitno primanjkuje Ca in/ali Mg. :palec:

Parmezan je zakon, vedno ga imamo doma.

samo ne tistega bedastega v vreckah (ki smrdi). Pac pa pis, ornk, da ga ne zmanjka. :palec:

Njami, parmezan. x:px x:Xx :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...