Skoči na vsebino
Pozdravljen/a na novem LN Forumu! ×

Vegetarijanci


Recommended Posts

nismo divji x!x

mamo posluh za Prijetne stvari, tudi vidimo jih bolj detajlno,..Dojemanje je v potencijalu; prebudil sem se, ker sem bil očitno slep´, zaspan´´....ljudje se dvignejo´...začnejo se zbirati podobne skupine ljudi med sabo.....

smo spontano ozavesceni.....

lahkotni......tudi še kdaj zbolimo, ampak doba ozdravitve je koj enodnevna/2 ......

.....počasi se prijavam na ribe, mi kar uspeva. .

Ne pozabim na jajca.

Odločil sem se zato; sem bil zloo mlad,neverjetnih 13/14let....zakaj,nevem, morda neki me je pičlo, mau upornega,mau duhovnega zanimanja in predusem radovednega!..ampak glej; sem zdržal! pozna se mi, neverjetno......sem uspel v tem testu, Oja :palec:

Počutim se.....večkrat vesel, strahu v vecini ni vech, se imam po kontrolo! x:Dx

 

......

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

To pomeni, da mlečnih izdelkov ne ješ?

Uf, si ne predstavljam, da ne bi smela joogurta jest :sad:

 

Ampak tudi jaz se počutim odličnooooo, lažjo, srečno....kje je moja potrtost? Pa to ni res x:px

 

Res pa je, da me ljudje še vedno čudno pogledajo, ko jim povem, da sem vegi. Halo - kot bi rekla, da imam AIDS :!!:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

- Koliko vas je tukaj gor? :huh:

- Kakšne vrste vegiji ste? :unsure:

- Zakaj ste se odločili za to? xnckrivx

- Kako se počutite v primerjavi s prejšnjim prehranjevanjem? :palec:

 

x:Xx

Vegeterianstvo je lahko tudi brcanje v temo.... Kajti, ce si se pri 48. letih odlocil, da ne bos vec vnasal proteinov zivalskega izvora v svojo notranjost, se ti pa lahko pojavijo po neakj letih drugi problemi. Vsi trdijo, da vegeterianci lepse izgledajo, da so bolj zdravi. Morda res, ja res, ce so to celo zivljenje, oz, ce so se mladi odlocili spremeniti prehrano. Ce pa se to dogodi pozneje, se lahkop pojavi prevec zgubane koze na obrazu, in pomanjkanje nekaterih elementov v krvi...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kaj pa menite o "VEGI otrokih" - otrokih, ki so vegetarijanci, a se niso sami odločili za vegetarijanstvo? Mislim, kaj menite o tem, da je nek otrok vegetarianec samo zato, ker so se njegovi starši (vegetarijanci) tako odločili in mu pač ne ponudijo mesa oz. mu celo prepovedujejo jesti meso?

 

Moja sestra (vegi) je svojim otrokom dobesedno prepovedala jesti meso. Tudi, če si ga zaželijo, ga ne smejo jesti. (Seveda ga na skrivaj dobijo pri babici...) Celo v vrtcu se je dogovorila, da njen otrok ne bo jedel vrtčevske hrane, ampak si vege hrano prinaša od doma...

 

Eni moji prijatelji (tudi vegi) pa svojim otrokom ne prepovedujejo jesti mesa. Doma ga sicer ne jejo, ker pač starša ne pripravljata mesnih jedi, vendar drugje (v vrtcu, šoli, pri starih starših, prijateljih...) pa jim dovolijo jesti meso.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

..Kajti, ce si se pri 48. letih odlocil, da ne  bos vec vnasal proteinov  zivalskega izvora v  svojo notranjost, se ti pa lahko pojavijo po neakj letih  drugi problemi. Vsi trdijo, da vegeterianci lepse izgledajo, da so bolj zdravi. Morda res, ja res, ce so to celo zivljenje, oz, ce so se mladi odlocili spremeniti prehrano. Ce pa se to dogodi  pozneje, se lahkop pojavi prevec zgubane koze na obrazu, in  pomanjkanje nekaterih elementov v krvi...

ja, sej se mi kr zdi :eek:

sam tako generacijo tut težko prpraviš k temmu........so zlo redki primeri zvez, ki to načrtno ozavestijo´svoje telo.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Glede vegi otrok. Sem ravno pred dnevi brala, da to ni zdravo!!! :sad: Ker otroci menda zelo potrebujejo nekatere sestavine mesa, ki so nujno potrebne za njihov razvoj, zato menda ni priporočljivo prepovedovanje mesa otrokom. In osebno tega tudi ne bi počela...naj se vsak sam odloči. :mezik:

 

Glede starosti pa mislim, da imate prav. Človek se mora na to navaditi mlad, ker ko si star so potrebe drugačne in bi bilo tako odpovedovanje morda škodljivo. :xx!:

 

x:Xx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja jaz mislim, da je pac to stvar posameznika, da se odloc kaj mu pase. Jaz sem sicer zelo extremni vegetarjanec jem samo presno prehrano. Morem rect, da se res zelo dobro pocutim zdej in tud ne razmisljam, da bi spet tako jedu kot prej. Odlocu sem se za to, k sem pac nekako intuitivno cutil, da mi trenutna hrana ne ustreza vec pol sem prehaju od cist obicajne prehrane proti vegetarijanski in nakonc sem pristal pri presni prehrani.

Kar se otrok tice pa mislim, da dokler se pac sami ne morejo odlocati kaj bi jedli ne vidim nobenih problemov seveda ce jih prehranjujemo vegetarijansko je treba bit malo bolj pozoren, na dolocene elemente v prehrani. Drugace pa mislim, da bi jim potem morali dati prosto izbiro, kaj bodo jedli.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Menim, da ima vsak pravico jesti tisto kar si želi. Otroke pa mislim da ni prav siliti v nekaj kar še ne razumejo. Naš organizem potrebuje vso hrano. Bolezni in problemi izhajajo iz preobilja ali pa od enolične hrane. :mezik:
www.rael.org
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sanjalica

Nisem vegetarijanka...

Vendar včasih občutim potrebno, da ne jem mesa...mi meso zasmrdi...

Takrat ga pač ne jem.

Želela bi, da vsi jedo samo tisto, kar jim "diši"... da imajo tisti za jesti... Eni se lahko "igramo" vegetarijance, ki jemo samo zraven še ribe... eni pa si skuhajo kislo juho iz svinjskih nogic za tri dni, ker je to najceneje...

Ker je kisla juha brez nogic premalo nasitna...so prehitro lačni in spet potrebujejo hrano.

Pomislite kdaj nato?

 

Tisti ki "imamo" lahko igramo...ostali živijo, životarijo... ženska-stranka mi je pred časom rekla: "Prodala bom prašiča, prosim vas, samo ne dajte me v tožbo..." Zaradi preživetja...

 

Se vidjamo...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:vragec: :2src: :2src: :2src: Nisem vegetarijanka. Me pa vcasih kdo vprasa ce sem x?x x?x , ce na primer za kosilo vzamem samo solato.

Imela sem obdobje, ko sem bila po vseh definicijah bolj vegi. Ne vem kako in zakaj, poslusala sem svoje telo in jedla kar mi je pasalo, pac takrat bolj sadje in zelenjava. Valjda, nase telo nabolje ve x?x x?x Mam sreco, k mi ne pashejo sladakarije in tud nikol v zivljenju se ni blo problemov s kilcami. x:Dx x:Dx

 

 

Ampak k se tuki pogovrajamo o vegetarijanstvu, sem ratala kr lacna in grem pogledat ce se dobi kaksen fajn sendvich s prsutkom. :vragec:

 

MucaMaca

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Take vrste, vegeterjanec, ki ima od suhega sadja najraje klobase in ostale posušene dele trupel raznih vegeterjanskih živali.

 

Zraven pa jem tudi vegeterjanske zadeve. Če ne bi mesa jedel, bi bil skoraj čisto pravi vegetejanec (kakšno bedro bi še vedno moral vsaj povohati in pobožati, če ne celo ugrizniti).

 

 

 

uživajte

Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Take vrste, vegeterjanec, ki ima od suhega sadja najraje klobase in ostale posušene dele trupel raznih vegeterjanskih živali.

 

Zraven pa jem tudi vegeterjanske zadeve. Če ne bi mesa jedel, bi bil skoraj čisto pravi vegetejanec (kakšno bedro bi še vedno moral vsaj povohati in pobožati, če ne celo ugrizniti).

 

 

 

uživajte

Prehrana! Seveda je to okusanje, preiskusanje okusov in kuharskih sposobnosti. Mnogi so se priceli ravnati po knjigi"Vrzi proc kuhinjski lonec". Mnogi so se vpisali v drustvo "Preporod", zaceli s postom, pridobili voljo do aktivnosti...Vse skupaj je pac tako kot si kdo zazeli ali pa je celo primoran ustaviti gurmanske navade poslastice mesene in sladke. x^x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mislim. da bi starši, ki so vegetarijanci morali pustiti na izbiro svojim otrokom, da jedo tisto kar jim je všeč.

 

Jaz imam obdobja, ko jem zelenjavo in pride obdobje, ko si moram obvezno privoščiti kakšen dober zrezek, salamo....

 

Vesela sem da imam izbiro !

 

LP!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz ne jem mesa. Izraza vegetarijanec ne maram. Pred skoraj tremi leti sem imela malo bolj 'hudo' shujševalno. Nekaj časa sem jedla le surovo sadje in zelenjavo. Potem, ko sem začela spet 'normalno' jesti, pa sem si rekla, da bom poskusila kak mesec brez mesa. In tako je ostalo. Sploh ga ne pogrešam, še več, ko ga pripravljam za ostale člane, mi je prav odvraten. Še posebej rdeče meso. Jem pa normalno ostalo hrano - mleko, sir, govejo juho npr. ipd. Zdaj imajo tudi moji doma večkrat brezmesni dan in jedo več zelenjave. Včasih, najbrž preredko si privoščim ribe ali sojo.

Moram pa priznat, da mi občasno primanjkuje železa. oziroma imam nizek hemoglobin v krvi. Žal pa imam rada tudi kaj sladkega - tako da moja prehrana še zdaleč ni zdrava tako kot bi morala biti ... :(

strelka
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:vragec:

 

aquarius

 

moj tavelk (ti svojga imenujesh tamal....pohvalno al pa tut ne) se najraj utika u meska, zhmohtnaga pa bebibif

 

 

:vragec: je pa lastnik tavelcga

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

Nisem vegetrjanka, ampak ne jem mesa in ne mesnih izdelkov. Eni čokoladi, bi se pa težko uprla.

 

Da pa za otroke ne bi bilo zdravo, da ne jedo mesa? Nobeno pretiravanje ni dobro. Tudi z vegetrjanstvom. Dejstvo pa je, da veliko otrok odrašča in so zrdravi in ne jedo mesa. Saj tako ali tako živimo v okolju, ko se vsi zastrupljamo z vseh strani. KAj pa starši, ki kadijo v sobah, kjer se nahajajo njihovi dojenčki in otroci? To pa je zdravo? Tanka je linija med tema dvema pojmoma.

a vseeno, se mora vsak odločiti zase, tud otroci.

ANGELI LETIJO ZATO KER SE NE JEMLJEJO RESNO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Od mojih frendov otrok zdaj, pri 16-ih, vsak dan stepa hamburgerje v MacDonaldsu;

Starsi pa so zaprisezeni vegetarijanci ze 20 let - to je bil tudi otrok, ki pa je pri 14-ih, takoj, ko je zacel sam hoditi okoli, pristal na taki hrani in torej na najvecji svinjariji.

To pa ni osamljen primer in mislim, da dovolj pove.

 

Sploh pa ne maram teh izrazov - kot ne maram, da se me opredeljuje za 'astrologinjo' ali 'slikarko'...

Zakaj vse te oznake...

Sama npr. vse zivljenje uzivam samo surovo sadje in v glavnem samo surovo zelenjavo - ker mi tako preprosto pase in mi na kraj pameti ne pade, da bi se zato stela med kaksne 'presnojedce'.

Ko nekaj let nisem uzivala nobene hrane, ki bi bila v kakrsnikoli najmanjsi povezavi z zivalskim izvorom, se jasno nisem stela za 'veganko' (sploh se pa grdo slisi in ze zato ne bi hotela biti to).

Ker sem 20 kg shujsala z luninim postom, se tudi ne stejem k tem, ki 'izvajajo' post.

Ko hocem izvajati post, ga izvajam.

Ko hocem jesti vsak dan samo radic, ga jem.

Ko mi ponudijo prshut in ce mi zadishi, recem 'Hvala lepa', in ga s filingom pouzijem.

Zato se ne morem vtakniti med nobene te oznake.

 

Jej pac, kar ti pase in kar je dobro zate.

Otrok ne sili v nic, a jim omogoci najboljse, kar mores.

Predvsem pa je point v raznolikosti, v to sem 100% prepricana..

Torej morda tudi veganstvo ni najbolj zdravo...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz sem vegi.

Vsi,ki pa jeste meso ste pa sokrivci pri mučenju in umoru živali in za to ni nobenega opravičila.

Ni res da človek potrebuje meso zaradi bilo kakšnih substanc,ki jih ne bi dobil z drugo hrano,to je čista laž.

Vse substance katere vsebuje meso,vsebuje tudi fižol in ostala vegi hrana.

In ni res,da vegiji ne morejo toliko fizično delati kot mesojedci,celo sem prepričan,da naredijo več in bolje kar vidim iz svojih izkušenj.

Meso je za človeka nepomembno živilo in nikoli ni bilo na jedilniku človeka,dokler ga človek sam ni dal na jedilnik.

Kar se tiče mesa samega,vsaka živo bitje,ki umre,takšne ali drugačne smrti,začne razpadati,gniti....poglejte si kdaj pa kdaj razpadajoče se truplo,poduhajte ga,to jeste,in kaj jeste in kako jeste,takšni ste.

Se ne strinjate ?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kaj pa tisti ke ne cutijo tako?

al pa tisti, ki se ne zavedajo?

al pa tisti, ki ne razumejo?

al pa tisti, ki niso pouceni?

al pa tisti, ki jim ne pravi 1 glas?

al pa tisti, ki majo drugacno izkusnjo?

al pa tretji?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Vegatarjinci ( podobno, kot kaka verska sekta v USA), se ne zavedajo, da ima človek kočnike, sekalce in mlevnike! x;)x

 

Tudi tega ne vedo, da je človek univerzum :8):

Lep pozdrav!

 

http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...