sysyphe 13. november 2004 Prijavi Deli 13. november 2004 Mislim, da je Aakhutu, to priporočam predvsem mlajšim obiskovalcem, dobro prisluhniti. Citiraj Let the sunshine in Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 16. november 2004 Prijavi Deli 16. november 2004 Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
surya 16. november 2004 Prijavi Deli 16. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>- Koliko vas je tukaj gor? - Kakšne vrste vegiji ste? - Zakaj ste se odločili za to? - Kako se počutite v primerjavi s prejšnjim prehranjevanjem? Odgovori: - Pretežno se prehranjujem vegetarijansko. Jem pa tudi frutti di mare in, če mi zapaše(zelo redko), jem tudi meso(kak pršut ali biftek) - za vegetarijanstvo sem se odločila, ker sem vse manj jedla meso(svinjino sploh nisem jedla že kakih 10 let), zato, ker mi je meso začelo smrdeti in nisem več hotela jesti kadavrov(razpadajočih kur v goveji juhi in kosti mesa na krožniku, ufff :xx!: ) - ko sem še jedla meso, sem se po kosilu npr. komaj premaknila od mize, meso mi je težko. sedaj, ko jem pretežno zelenjavo, sadje...se počutim bolj lahko, sveže. po kosilu ne vstanem več od mize s težkim želodcem in to mi je všeč. sicer sem potem tudi hiterje spet lačna, ampak mi kar sede jest ene 4x-5x na dan. Sicer pa poslušam telo. če mu zapaše meso, ga jem. nimam nikakršne filozofije, boge živali in to. Je pa vegetarijanstvo predvsem umetnost zdravega prehranjevanja in ne toliko tega, da ne ješ mesa-vsaj tako mislim jaz Citiraj DON'T PANIC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>- za vegetarijanstvo sem se odločila, ker sem vse manj jedla meso(svinjino sploh nisem jedla že kakih 10 let), zato, ker mi je meso začelo smrdeti in nisem več hotela jesti kadavrov(razpadajočih kur v goveji juhi in kosti mesa na krožniku, ufff :xx!: )Tudi pri meni se je tako začelo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 No jaz menim in tudi furam podobno kot Surya (kar pa sem itak ze napisala).vendar s to razliko, da se jaz ne pristevam k vegetarijancem oz. ne imenujem tega tako.Jaz temu recem zdrav odnos do prehranjevanja. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
surya 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 rachek ja, sej, pomoje, da jih večina začne tk u izi, pol pa sproti vidiš kaj ti ne paše več..men recimo še vedno zapaše pršut, zrezek pa niti pod razno..itak, da vegi ne rataš čez noč, ampak je to en proces.. Marsa -jest tud mislim tako..da sem vegi recem drugim, ker se mi ne da razlagat vsem, da občasno ugriznem v pršut, drugač sem pa za zdravo prehranjevanje Citiraj DON'T PANIC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 Jaz pa opazam, da so najbolj strastni vegiji najveckrat taki, ki so se najbolj basali s 'pohanimi piskami' in raznimi svinjarijami.Mi smo imeli zelo lep odnos do hrane vedno in jaz od nekdaj jem zelenjavo, presne scene itd. - samno mi je mimo karkoli poimenovati, ce je to preprosto to, kar je zdravo in kot je prav.mesa nikoli nismo velik jedli, pravzaprav skorajda ne. p.s. se mi je zdelo, surya, oz. sem tako tud postekala, da si uporabila ta izraz, ker je pac 'to' v obravnavi, a jaz ptoem postanem nekako natancna pa tko... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
surya 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 evo, Marsa, tko je bilo tud pri nas lep odnos do hrane, nikoli nismo jedli preveč mesa..pol se pa lepega dne zbudiš in ugotoviš, da že cel teden ne ješ mesa in si rečeš, saj ga v bistvu sploh ne pogrešam.. Citiraj DON'T PANIC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 tako nekako... ugotovis, da ga mesece celo ne jes... svinine nisem jedla recimo kakih 5, 1o let (razen morda izjemoma, na kaksnih piknikih al kaj tacga, 1x ali 2x letno ali pa se to ne), no in mi je nekoc prav zadisala, zapasala, lep pis je bil, nisem imela problemov, ces meso, uboga zival in tko... jebiga, tako je bilo...Hocem pa rect nekaj drugega - ceprav je bil svez, lep pis in vse, je mene totalno zvijalo v trebuhu in crevesju (pa ceprav imam zelo dobro prebavo in pravzaprav lohk tudi svasta pojem) - preprosto, ne samo ker sem se odvadila, pac pa ker je nekako tezka al kaj...perutnina pa se mi itak kar mal grauza... V juhah skoraj se najbolj... vendar tudi sama recimo vsake toliko (zdaj je denimo ze nekaj mesecev nisem) skuham juhco, ce je taka potreba in zelja v druzini (npr. ce je kdo bolan, zboleva ipd. oz. potrebuje vitalne snovi).In tudi ce mi kdo iz srca ponudi na kmetih govejo juho, je ne odklonim.prehranjevanje je tudi spostovanje odlocitve drugih, kaj jejo, kot spostovanje obicajev ljudi.saj o tem sem ze velik pisala, zato se mi ne da past not, ker pa si Surya tolk podobno tole izpostavila, sem se ponovno oglasila. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>itak, da vegi ne rataš čez noč, ampak je to en proces.. Po mojem je tudi en proces, jaz sem že prej simpatiziral z tem, počasi zmanjševal količino in potem eno nedeljo izvedel, kaj točno je Irena mislila s tem, da ona ne je razpadajočih živalskih trupel. men recimo še vedno zapaše pršut, zrezek pa niti pod razno..No vidiš, meni pa je vsarkšna crkovina čisto mimo, se mi kar želodec obrača. Lani sem en mesec na zdravničino željo jedel ribe, pa mi je bilo neprestano slabo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Po mojem je tudi en proces, jaz sem že prej simpatiziral z tem, počasi zmanjševal količino in potem eno nedeljo izvedel, kaj točno je Irena mislila s tem, da ona ne je razpadajočih živalskih trupel..To je v bistvu tudi nespostovanje do moznosti drugih. vzviseno je to, pa konc.zakaj pridevniki, saj ne jejo trupel, pac pa kose mesa. a je pecen kos mishice truplo?To je dramatiziranje.ceprav se stirnjam s tem, da izloca strah in vse itd. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
surya 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Po mojem je tudi en proces, jaz sem že prej simpatiziral z tem, počasi zmanjševal količino in potem eno nedeljo izvedel, kaj točno je Irena mislila s tem, da ona ne je razpadajočih živalskih trupel.No vidiš, meni pa je vsarkšna crkovina čisto mimo, se mi kar želodec obrača. Lani sem en mesec na zdravničino željo jedel ribe, pa mi je bilo neprestano slabo. ja, štekam to...jest mam pa rada ribe..se mi nekak ne gravžajo..čeprav se je tud meni že zgodilo, da mi je bilo slabo po njih... kar se tiče razpadajočih živalskih trupel-ja, nekako tako tud jaz razmišljam(čeprav sem rekla, da kdaj pa kdaj ugriznem v pršut,ribe in si predstavljam, da rastejo na drevesu).. res pa je tudi, kot je rekla Marsa, da nekako potem sebe ne morem prištevati k tapravemu vegiju.. Citiraj DON'T PANIC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Surangeni 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 Nikoli nisem bila čista vegetarijanka, ekr sem ves čas jedla živalske beljakovine v obliki jogurtov, mleka, sirov, tudi jajca občasno. In kot pravi Marsa tudi sama nekak nerada uporabljam to oznako, ker se mi zdi, da te takoj okarakterizira, to pa mi ni všeč, saj me ne določa v življenju samo to, kaj jem. Mesa nisem jedla več kot 12 let, spet pa mi je zadišalo, ko sem zanosila in sem ga tudi mirno začela jest, zdaj ga pa spet ne jem, ampak iz zdravstvenih razlogov (problemi s kožo na rokah, menda neka kontaktna alergija), menda imam zakisano telo Vsak naj je, kar mu paše, bolj važno je, kako ješ, ne kaj ješ. Če se siliš nekaj ne jest ali jest, si narediš več škode, če ješ vsega po malem in poslušaš svoje telo. Kot bi rekli modri možje - srednja pot, zlata pot - tudi v prehrani. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 meni je Suryino in Milino razmisljanje (in kdor fura podobno) najblizje. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 21. november 2004 Prijavi Deli 21. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>To je v bistvu tudi nespostovanje do moznosti drugih. vzviseno je to, pa konc.Zakaj? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. november 2004 Prijavi Deli 21. november 2004 Zato ker vsak je na tej stopnji, kjer je... In grdo je nad nekom vzviseno vihati nos in njegovo hrano imenovati tako; razpadajoce, truplo... gnilo ipd.Oni pa bo rekel, o, gravz, tisti poc od moke zres... da ti vse zile zapacka.Umetno nekaj stisnjeno, kao, sam da ni meso. Koliko je med fizicnimi delavci denimo vegetarijancev? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 21. november 2004 Prijavi Deli 21. november 2004 Grdo je tako govoriti, res je. Ni pa grdo vegetarijancev zbadati za zelenjadarje ... Ker vegiji smo cinični in hudobni. Hitler je tudi bil. Vegatarijanec namreč. Skupaj z homiči in židi bi nas bilo treba spokati na eden goli otok ... ali pa, kot bi Peršak naredil z muslimani: atomska, tisto kaj pa ostane pa ročno pobit. Odstranit iz tega sveta. Ja, pol bo pa mir. Ne vem koliko jih je. Zakaj pa je to pomembno? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. november 2004 Prijavi Deli 21. november 2004 ja ampak cim zavzames taksna stalisca - mi, vi, ko se torej sam dajes nasproti, te tudi drugi obravnavajo tako.Sicer pa jaz ne gledam tako in tudi se stevilni, brez potrebe je delati zdaj kaksne zrtve iz vegetarijancev. Glede na to, da to ni poceni, imajo tud casha ocitno dovolj. Delavci, fizicni, ne predstavljam si nasih masjtrov, ko znosi v 4. stuk 250 kg cementa, da bi bil na alfa alfa kalckih. :|| Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 21. november 2004 Prijavi Deli 21. november 2004 <{POST_SNAPBACK}> Glede na to, da to ni poceni, imajo tud casha ocitno dovolj Delavci, fizicni, ne predstavljam si nasih masjtrov, ko znosi v 4. stuk 250 kg cementa, da bi bil na alfa alfa kalckih. Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 21. november 2004 Prijavi Deli 21. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Grdo je tako govoriti, res je. Ni pa grdo vegetarijancev zbadati za zelenjadarje .. Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 21. november 2004 Prijavi Deli 21. november 2004 <{POST_SNAPBACK}> Si ti že kdaj v življenju naredil kaj praktičnega, koristnega, z lastnim telesom, energijo?Al samo vegetiraš in se greš neko vege-poslanstvo, hkrati pa skoz pri dohtarjih... Hm, ne vem no...3x tedensko treniram sportno plezanje, po treningu naredim okoli 100 trebusnjakov in 50 sklec + vse mogoce druge vaje za moc. Pred dvema mesecema nisem mogel narediti niti 5 sklec. V cetrtek sem sel po treh letih tecti in sem do sedaj pretekel najdaljso razdaljo v svojem zviljenju. Dohtarje smo verjetno rešli za zmeraj - počakajmo še kakšnih 50 let, pa bomo videli. Te zanima še kaj? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. november 2004 Prijavi Deli 21. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>3x tedensko treniram sportno plezanje, po treningu naredim okoli 100 trebusnjakov in 50 sklec + vse mogoce druge vaje za moc. Pred dvema mesecema nisem mogel narediti niti 5 sklec. V cetrtek sem sel po treh letih tecti in sem do sedaj pretekel najdaljso razdaljo v svojem zviljenju. ... ... tiste dohtarje pa pusti, nikol ne ves, kaj se zgodi, ampak fajn, da si zdrav! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 21. november 2004 Prijavi Deli 21. november 2004 Kar povej kaj, saj ne grizem. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 21. november 2004 Prijavi Deli 21. november 2004 <{POST_SNAPBACK}> , ampak fajn, da si zdrav! Hvala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. november 2004 Prijavi Deli 21. november 2004 Normalno Rachek, kaj pa mislis, da ti zelim! Vichy ima dober slogan - zdravje je osnovno. To je vse - vsakdo pa mora slediti...Pa tudi vsak mora dolocene faze sam dat skoz...nekateri ugotavljamo, da ne rabimo drasticno presaltat, ker preprosto nismo nikoli bili 'mesojedci' - ne na tak nacin, kot se pac kao pojmuje v glavnem.za stare pojme (nosecnica 6 jajc pa tak) smo ze od nekdaj potem vegetarijanci. jaz samo se tudi drugace gledam...Prav je da se ljudem odpira oci, ni pa prav zanicevalen in vzvisen odnos ali zaljiv pac.Cloveku je treba dat sanso, da se zamisli... in ne da s prstom kazes in obsojas. ceprav ne nosim krzna, bi pop*****, ce bi prisli kaksni histericni zagovorniki in me polili s kaksno barvo. prvic ne vedo, kaj nosim, drugic pa se tako ne resuje reci, tretjic se nikoli ne smes vtikati fizicno v druge. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.