Kabalist 22. junij 2005 Prijavi Deli 22. junij 2005 Se strinjam s tabo. Človeški organizem je prilagojen vsejedstvu. Določenih ključnim aminokislin NI v restlinski hrani, a človeško telo jih ne zna sintetizirati. To ni kritično pri odraslih, a pri otrocih se znajo pojaviti problemi. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 22. junij 2005 Prijavi Deli 22. junij 2005 Ja danes sem imel maturo iz angleščine - ustni del. In tam je bilo vprašanje, če naj človek je meso ali ne. IN seveda jaz sem pritrdil da. Samo, kako se pa potem v takšnih situacij zmaže vegiterjanec, če se profesorn ne strinja z drugačnim mnenjem. Seveda sam menim, da je vegiterjanstvo bolj zdravo. Sej tudi jaz nekaj poskušam na tem. Pa mi še ne gre. Priznam. Če se gleda iz stališča vitaminov in amino kislin in vsega. Saj krava in ostale živali dobijo vse z zelenjavo. In ne verjamam, da imajo živali nekakšen mehanizem, kje iz dveh vitaminov naredi tretjega novega. Pa še to je. Ko se žival ubije, se v meso utisne strah. To pa zato, ker ima žival čustveno telo. Četudi se jo ubije na human način, kot nekateri tako trdijo. In potem, ko človek poje meso dobi te negativne informacije v svoje telo. In seveda s tem tud slabo karmo. To sem že velikokrat občutil. Mogoče sem malo preveč strogo povedal svoje mnenje. Ampak saj se tudi jaz trudim, da bi postal vegiterjanec pa mi ne gre. Tko da nobenga ne obsojam. Pri men je ta problem, ko že od rojstva jem full malo zelenjave in samo vonj fižila ali repe ali česa tekega mi povzroča preglavice. Seveda pa morejo vegiterjanci imet raznolik jedilnik. Ker vsaka zelanjava in sadje vsebuje nekaj kar druga ne. ena izmed desetih božjih zapovedi pravi: Ne ubijaj Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 22. junij 2005 Prijavi Deli 22. junij 2005 ena izmed desetih božjih zapovedi pravi: Ne ubijaj No ja no, ne it v ekstreme.Glede tega se da ornk filozofirat, ce se hoce. Drugace ti pa priporocam, da se ne sili v nekaj, kar ti mogoce ne ustreza. Ce imas ze moralne/eticne zadrzke, pojdi k vegetarijanstvu postopoma. Do kaksne vrste vegetarijanstva bi pa sploh rad prisel?Kot na tem forumu veliko poudarjamo, moras poslusati svoje telo in ce rabi meso ( zaenkrat) mu to omogoci.Postopoma se pa vse da. Pri meni prehod ni bil velik problem ( ceprav od zacetka sem potrebovala ribe, rdecega mesa pa nikoli nisem marala). Samo, ce se bos tega lotil, zaradi bozjih zapovedi oz socutja do zivali, moras potem mogoce res paziti, iz cesa bodo tvoji cevlji in tako naprej? Ne vem no. Ne pretiravaj. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 22. junij 2005 Prijavi Deli 22. junij 2005 Ja vem ja. Ampak jaz se boljše počutim če pojem manj mesa. Tud zato, ker imam mal slabšo prebavo. Sej zaenkrat še jem meso. Grem čisto počas. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 22. junij 2005 Prijavi Deli 22. junij 2005 ne ubijaj? rastline lih tako pobiješ.razen če ješ izključno plodove.sam to je po moje že pretiravanje - al pa tudi ne. Meni osebno paše pojest tud kšno meso kdaj, pa kej morskega. Vse pa zmerno xsmx Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 22. junij 2005 Prijavi Deli 22. junij 2005 jaz prisegam na morske sadeže..... Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 22. junij 2005 Prijavi Deli 22. junij 2005 Seveda sam menim, da je vegiterjanstvo bolj zdravoZdravo ali ne, so mnenja precej vsaksebi. Vegetarijanstvo je koristno, ako je jedilnik res lekarniško uravnotežen. V naprotnem pride do pomanjkanja ključnih aminokislin, kar ima silno neprijetne posledice. Urgentna medicina pozna kar nekaj kliničnih primerov napačnega vegetarijanstva. Najprej je prizadeto živčevje in možgani. Tudi samo meso ni zdravo, saj tudi pripelje do motenj v presnovi. Najbolj zdravo je ravnotežje in predvsem se ne obremenjevati s svojim jedilnikom. Imam na krožniku del krave, ki se je pasla na travniku? Hja, Bog je ustvaril prehranjevalne verige in človek ima na njej svoje mesto. Če je nekdo vegetarijanec, ker se mu smilijo zajčki, je to njegova odločitev in dokler mi ne teži s čustvi zajčka, katerega sem zmazal za kosilo, sva prijatelja. Zaboga ljudeki, saj govorimo o hrani. Nikoli ne razmišljam o čustvenem življenju svoje večerje. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 22. junij 2005 Prijavi Deli 22. junij 2005 hja...čeprav se razne vegi-verske skupine sklicujejo lih na to - da morš mal podoživet kaj vse je žival doživljala k so jo v klavnico peljali.... je pa baje res tudi to da so današnje klavnice res skrajno krute in da so prave tovarne smrti..... Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 22. junij 2005 Prijavi Deli 22. junij 2005 Vegetarijanstvo je po mojem mnenju zadeva posameznika. Tudi starši ne bi smeli vsiljevati vegetarijanstva otrokom, ampak jim samo dati možnost izbire. Kaj je sploh vegetarijanstvo? Da ne ješ mesa, rib, jajc in mleka, če se ne motim. Po mojem je bolj ziher zmerna varianta "nejedstvo mesa" ali pa vsaj "nejedstvo rdečega mesa", torej perutnine, ribe, jajca in mleko dovoljeno. Pa zmerno in uravnoteženo, seveda. Če pa še gledamo na bio-izvor živil in jemo polnovredno hrano, mogoče še pravilno kombiniramo osnovna živila, je pa že nek napredek. Bolje je počasi spremenit navade, da vidimo, kaj nam res paše in kaj ne... Zdaj je pa spet velik problem v mleku, ki se ga šinfa na vse pretege, pa tudi vse ostalo. Po mojem mnenju je ključni razlog za nezdravo hrano način priprave in izvor hrane. Naprimer pregrevanje oz. toplotna obdelava živalskih beljakovin, ki naj bi jih napravilo težje prebavljive, s tem pa tudi močno povečalo možnost za alergije in druge probleme. Tudi sam imam probleme s kravjim mlekom, priznam. Mnogi krivijo tudi pasterizacijo. Kozje naj bi bilo veliko bolj primerno. Pa tudi glede jajc bi se dalo zafilozofirat. Če ima kdo pametne in zanimive izkušnje, naj prosim kaj pove na to temo. Ne bi rad zdaj tukaj pisal solat teorije, ker je je na internetu in v knjigah dosti. Praksa včasih kaže tudi drugače kot teorija. Drugače je v redu biti vegetarijanec, vendar tak način življenja nikakor ni poceni, žal! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 22. junij 2005 Prijavi Deli 22. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Drugače je v redu biti vegetarijanec, vendar tak način življenja nikakor ni poceni, žal!To pa ne bo držalo, razen, če si mislil na presnojedce. Krompir, fižol, zelje, špageti itd pa res niso dražja živila od mesnih Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 22. junij 2005 Prijavi Deli 22. junij 2005 (popravljeno) Sstane, kar poglej v trgovini cene, pa boš videl. Če misli vegetarijanec imeti uravnoteženo in ne-dolgočasno prehrano si mora namesto mesa omislit tudi kakšen tofu, sojine izdelke, biološko pridelane seveda vse, so pa cene ohoho. Popravljeno 22. junij 2005 -> Sebastjan Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 22. junij 2005 Prijavi Deli 22. junij 2005 torej perutnine, ribe, jajca in mleko dovoljeno. Aviacija in podmirniška flota ima tudi možgane. zakaj je aviacija v slabšem položaju kot pujsek? vegetarijanstvo je NE JESTI MESA, torej to pomeni biti travojedec. Med travojedi so detajli. A pustimo to. Vegetarijanstvo v dobi razvoja organizma ni ravno usluga kadavru, ki nosi našo dušo. Človeška prebava ni podobna travojedi (kravam, ovcam, kozam), temveč je vmes med šniclojedo in travojedo (torej med ovcami in volkovi). V odrasli dobi ni pomembno, ako si šniclojed ali travojed, pomembno je, da dobiš vse, kar tvoj kadaver potrebuje. Največ škode povzorči pretiravanje in nered. Ako so klavnice res... klavnice v slabšalnem pomenu besede, pa je to problem družbe in morale udeležencev. Nikakor pa nek vegetarijanski fundamentalist ne sme name, kot šniclojeda kazati s prstom in histerično vreščati : "Morilec!" O prehranjevalni verigi pač odločajo fiziološke potrebe in ne morala. Tudi sam imam rad zajčke, isto tako ima rad zajčjo pečenko. Sem pa odločno proti ubijanju zaradi rogov v lovski koči. Tudi lev ne ubija zaradi trofeje, temveč zaradi preživetja. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Človeški organizem je prilagojen vsejedstvu.Večina ljudi res verjame, kar jim "znanstveniki" pravijo, da so "dokazali". Niso pa še znanstveniki dokazali, da je večina ljudi neumnih. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tai-chi 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 vsak naj je kaj mu pase oz. kaksna prepricanja ima ... na zivce mi gre ze to prepucavanje seveda vsak zagovarja svoje, in vse so to neke teorije, kaj je clovek, kaj mora jesti ... enemu pase sam zelenjava enemu pa sam meso, pac vsak rabi nekaj ... eni imajo spet drugacna prepricanja in zavedanje ... dejmo si mir! Zivi in pusti drugemu ziveti!! Citiraj Resnično ne more biti ogroženo.Neresnično ne obstaja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 dvomim, da je cloveski organizem prilagojen mesojedstvu.edina hrana na katero tel odreagira tako da ne proizvaja belih krvnih telesc, obrambnih telesc je surova hrana! torej bi potemtakem po tvoji teoriji mesojedci morali jesti samo surovo meso. VSE kljucne aminokisline SO v rastlinski hrani!!! Ce ne drugega je MAP - najcistejse aminokisline v kristalni obliki na svetu 100% iz rastlin! in je 100% NARAVEN. in je odkritje in ne izum. In ima najboljsi izkoristek aminokislin od vse hrane na svetu, celo boljse od materinega mleka - kolostrum. ceprav materinega mleka niti slucajno ne zanemarjm. ----------Se strinjam s tabo. Človeški organizem je prilagojen vsejedstvu. Določenih ključnim aminokislin NI v restlinski hrani, a človeško telo jih ne zna sintetizirati. To ni kritično pri odraslih, a pri otrocih se znajo pojaviti problemi. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Večina ljudi res verjame, kar jim "znanstveniki" pravijo, da so "dokazali". Niso pa še znanstveniki dokazali, da je večina ljudi neumnih. kako le, če bi s tem razkrinkali sami sebe...........take blamaže si ne bojo privoščili..... Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
princeza 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 jaz sem vegetarijanka že trinajst let. Dolgo sem jedla tudi sire in mlečne izdelke, zdaj pa sem že skoraj popolnoma na sojinem mleku, sirčke pa jem enkrat na par mesecev-če ravno nanese. Se počutim popolnoma dobro, zlo lepo kožo imam, zdrave lase, energijo itd. Od časa do časa naredim kuro z železovimi pripravki, drugih nadomestkov pa ne jemljem. Sem pristaš tega, da se vsakdo odloči sam zase kakšno prehrano bo prakticiral ter da je vsako prepričanje v glavi posameznika. Če nekdo misli, da brez mesa ne bo preživel tudi ne bo, če nekdo misli, da mu meso škoduje, mu bo pač škodovalo. Nikakor pa ni fora v tem, kakšno zobovje imamo in kako poteka naš prebavni trakt.lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 Točno, črevesje je le prilagojeno za vse vrste hrane, izbira je pa tvoja. Seveda pa moraš vedeti, da za izgorevanje vsakih 100 kcal katerekoli hrane organizem potrebuje v skupnem do 1 gr zdrave soli v odvisnosti od stopnje termične obdelave hrane Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Večina ljudi res verjame, kar jim "znanstveniki" pravijo, da so "dokazali". Niso pa še znanstveniki dokazali, da je večina ljudi neumnih. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
optimistka 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 Ni šans, da bi bla vegetarijanka....mjami perutničke,govednica, pack.....mjami Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 Zanimivo za prebrat (sneto s pozitivk): http://www.pozitivke.net/article.php/20030729134839509 http://www.pozitivke.net/article.php/20030324122504987 In še vsi članki od tega avtorja:http://www.pozitivke.net/search.php?mode=s...ories&author=46 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ni šans, da bi bla vegetarijanka....mjami perutničke,govednica, pack.....mjami JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
princeza 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 sebastjan, zlo zanimivi linki!!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 ce ubijas sestavo rastlinskega sveta, se ni receno, da lahko ubijas sestavo zivalskega sveta. morda gre tudi clovestvo po stopnjah.. najprej prenehati meso, potem rastline, etc... -----------ne ubijaj? rastline lih tako pobiješ.razen če ješ izključno plodove.sam to je po moje že pretiravanje - al pa tudi ne. Meni osebno paše pojest tud kšno meso kdaj, pa kej morskega. Vse pa zmerno xsmx Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 stari poslusi, ce cs:2 TRETJINI CLOVESTVA JE VEGETARIJANCEV in torej samo 1 tretjina uziva meso!!!ceprav dvomim, da so tile podatki tocni, verjamem, da ce ze tisti dve tretjini uziva meso, ga zares redko kdaj. ogromno pa je ljudi na robu prezivetja in vseeno zivijo, pa ceprav mesa v svojem zivljenju skoraj niso okusili. urgenta sluzba in predvsem mrtvaska sluzba se vsak dan ukvarja z folkom, ki ima zamasene zile, slabo srce, prevec enolicnih mascob in predvsem dosti prevec zivalskih beljakovin v telesu; tako, da je menim, da se dosti bolj ukvarjajo s tistimi, ki uzivajo prekomerne kolicine mesam kakor tistimi, ki ga ne uzivajo. kako lahko trdis, da je naprimernejse ravnotezje?? kar je zate ravnotezje morda za drugega ni. dan danes se rojeva vedno vec otrok, ki so ze po defoltu, od rojstva ne prenasajo zivalskih beljakovin, ne mleka in ne mesa. kaksno je torej ravnotezje za njih? kaj je zate sploh ravnotezje? zrezek vsak drugi dan? ali priporocilo zdravnika? raziskav, ki so lahko spet stare desetletja? zadnjic mi je zdravnik povedal: saj vem da vecina zdravil ni dobra za ljudi, toda moram prodati, to je moja sluzba. moram prodati vsaj toliko in toliko zdravil v mesecu, zdravnik sem. sam pa posega po alternativi. torej on ti bo povedal, kaj so ga ucili, kaksne so neke raziskave .. etc... sam pa se bo drzal drugega, tistega ker ze ptici civkajo kaj je bolje in kaj ne. ne razume me narobe, ne govorim da je mesojedstvo zanic, kakor tudi ne govorim, da je vegetarijanstvo zanic. le, da se nikakor ne strinjam, ce mi nekdo rece, da je kot vegetarijanec nemogoce ziveti zdravo. in dejstvo je, da najvec mesa uzije ravno razviti svet; americani, ljudje v stresu, ljudje ki zivijo stresno zivljenje in se ne ukvarjajo z meditacijo, stvarmi, ki umirjajo, ipd... ogromno ljudi pa je, ki so se zaceli 'bolj zdravo' ziveti, kakor se tudi duhovno posvecati, se umirjati, idp... in so zmanjsali uzivanje mesa ali ga v celoti prekinili. adej.. pravis, da je bog je ustvaril prehranjevalne verige.. torej je potem logicno, da je bog ustvaril ubijanje. in ce je bog ustvaril ubijanje in ubijanje vidi otrok, je logicno da bo ta otrok, ko odraste lahko ubil tudi drugega cloveka; saj je mozno. da bo zaradi taksne dualnosti zmeden; kajti ubijanje je ustvaril bog in to je potemtakem prav! - torej Kabalist ali si preprican v to kar trdis??? to je vprasanje kdo komu tezi pravzaprav; ali on tebi zato ker jes zajcka, ki ga on malo prej bozal in se igral znjim... ali pa ga je bozala neka druga oseba, morda nek otrok; ali pa ti tezis njemu z vibracijo in smradom, ki ga oddaja tisti peceni zekoslav. torej lahko zadev pogledas in vec kotov. seveda, lahko recemo tudi, da ce komu ni prav, naj gre stran. res je. potem pa se spet ustavimo pri klavnicah. kdo od nas je kaj naredil, da bi se nacin ubijanja zivali v klavnicah in reja zivali na neprimeren nacin koncal? Ali so mesojedci ali vegetarijanci? Zaradi uzivanja mesa se poseka ogromno zemeljskih povrsin - pasnike. za rejo se porabi dosti vec (menda tudi 5x vec) zelenjave in hrane za rejo zivine; to so stvari, ki so splosno znane in o katerih lahko beremo.. primer: 'razstava v tivoliju'. kaj pa pred ali po vecerji, ali razmisljas o custvenem stanju ali kaksnem stanju in drugem zivljenju tvoje vecerje, ki ga je zivela taksnega kot ga je prav zato, da je prisla tebi na kroznik? ker kot mesojedec ustvarjas dolocen trg. in ta dolocen trg zahteva dolocena povprasevanja po zivalih. nocem te grajati ker uzivas meso, to mi ni namen, temvec poudariti in povesti v razmisljanje, da stvari niso samoumevne, in da o zadevi se vedno premalo vemo, ali se celo ne zavedamo kaj pocnemo. ali kabala uci o karmi, ki jo je mogoce izvesti z ubijanjem zivali? ali je zate razlika, ce speces zajcka ali pa nekega psa ki brez lastnika hodi po sosednji ulici? in ce je zate razlika, zakaj je razlika? Ali si se kdaj vprasal, ce je prav, da ubijes zival in jo pouzijes, kljub temu, da ti je ne bi bilo pottrebno ali pa vsaj velikokrat ne in bi recimo nadomestil meso z rastlinsko hrano, kot je soja, ali kaksnim dodatkom prehrani, ki vsebuje podobne sestavine kakor meso?-------------Zdravo ali ne, so mnenja precej vsaksebi. Vegetarijanstvo je koristno, ako je jedilnik res lekarniško uravnotežen. V naprotnem pride do pomanjkanja ključnih aminokislin, kar ima silno neprijetne posledice. Urgentna medicina pozna kar nekaj kliničnih primerov napačnega vegetarijanstva. Najprej je prizadeto živčevje in možgani. Tudi samo meso ni zdravo, saj tudi pripelje do motenj v presnovi. Najbolj zdravo je ravnotežje in predvsem se ne obremenjevati s svojim jedilnikom. Imam na krožniku del krave, ki se je pasla na travniku? Hja, Bog je ustvaril prehranjevalne verige in človek ima na njej svoje mesto. Če je nekdo vegetarijanec, ker se mu smilijo zajčki, je to njegova odločitev in dokler mi ne teži s čustvi zajčka, katerega sem zmazal za kosilo, sva prijatelja. Zaboga ljudeki, saj govorimo o hrani. Nikoli ne razmišljam o čustvenem življenju svoje večerje. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.