Skoči na vsebino

Vegetarijanci

Recommended Posts

ne da mi je všeč..no, mogoče bolj je kot ni, čeprav ne pretirano x:)x

sam vseen nebi kr tko jedu mesa surovega - razen če bi pač moral....

misim s tem sam da nimam odpora do tega, čeprav je res, da je to dejansko pol truplo... :inocent:

xsmx xsmx xsmx

cosmic dancer
Deli na socialnih omrežjih

mar kabala ne uci, da obstaja rastlinski svet, ki je med seboj povezan, zivalski svet, ki je med seboj povezan in ljudje?

ce sklepam po tvoji logiki, je potem vseeno tudi ce uzivamo drueg ljudi.

torej grem po cesti in enega vgriznem v roko, ces 'ja lacn sem' x:Dx x:Dx x:o)x

oni pa me :eek: gleda... kot, ce se mi je zmesalo... jaz pa mu zabrusim: ce uzivas rastline, mar ni vseeno, ce uzivas tudi zivali; in ce zivali, mar ni vseeno, ce uzivas tudi ljudi x:o)x

kar pocnejo v klavnicah je 'KAO' stvar zakonodaje . kaj pa je zakonodaja!!! - stvar ljudi, ki so jo napisali in to seveda mesojedci in sigurno ne vegetarijacni.

ce ne bi bil otiste 1/3 clovestva, ki uziva meso in povprecno prevec mesa, bi tudi zakonodaja bila dosti drugacna. in ce bi tista tretjina hotela spremembo nacina vzreje zivali in ubijanja zivali, bi to tudi storili!! Dokler pa imamo ljudje polne riti, pa vse prav malo briga kaj se s tistimi zivalmi tam dogaja :xx!:

Ce kdo misli da je boljsi lai slabsi, je to pac njegov problem in njegovi vzorci dojemanja. Ce se kdo boji, je to tudi spet njegovo dojemanje okoliscin.

ce nekdo ne uziva mesa, se ni receno da ga je v zivljenju manj strah!! sigurno pa je, da se z neuzivanjem mesa, pac izogne nekaterim adrenalinskim izlockom, ki bi jih kot mesojedec pouzil od neke na-smrt prestrasene zivali.

-----------

Lepo, da čutiš. Strah te je in to ni težko ugotoviti. Vsekakor živali čutijo. A prehranjevalna veriga je pač takšna, kot je. Jaz ne občutim nobenega strahu.

V soji je resnično veliko koristnih sestavin, temu ne oporekam. A zakaj se ljudeki obremenjujete s čustvenim življenjem svoje hrane? Konec koncev, baje tudi rastline čutijo. Se ti ne zasmili jagoda, ko jo odtrgaš? Se ti ne smili travica, katero pohodiš ali se giblješ samo po asvaltu? na svetu so pač prehranjevalne verige, kakršne so. Hrana je potrebna fizičnemu telesu in prehranjevanje je temeljni nagon, saj se gre za samoohranitev. Vedno sem bil in bom zagovornik ravnotežja. Kaj počnejo v klavnicah, pa je stvar zakonodaje. Sem zagovornik humanega ravnanja z živalmi. A vem, da je kralj živali nj. veličanstvo domača svinja. Pujski so precej inteligentni. Pri ubijanju sem zagovornik izključno za hrano in po hitrem ter nebolečem postopku. Vem, da se poje preveč mesa, kajti meso naj bo samo dodatek, ne pa glavna jed. A če je nekdo travojedec, ker ga bremeni duša šnicla, pač naj bo. Je zato kaj boljši? Najbrž ne. Ker si travojed, misliš, da je tvoje življenje lažje? Te je kaj manj strah? Česa se bojiš, ko pomisliš, da bi snedel šnicl?

ce sprasujes po beljakovinah je eno; ce sprasujes po popolnem nadomestku mesa, pa je drugo, saj meso ni sestavljeno le iz beljakovin.

Lia pa ti vredu napisala!

10 tabletk MAP (= 10 gramov), beljakovinsko nadomesti 350 g mesa, perutnine ali rib.

Kalorij pa MAP ne vsebuje oz. jih vsebuje skoraj 0. Prednost je v tem, da se telo ne ukvarja z dusicnimi odpatki in kalorijami; celice pa se vseeno naharanijo in s tem tudi misice, kar pa je bistveno.

----------

:vragec:

she zmeri mi nben ni odgovoru kolk sto (100) kil soje morm nest al u jamo al pa na smuchanje de bom prezhvel x:Dx  x:Dx  x:Dx

zlomk x:Dx

ok

sam v teh pogojih je MRAZ....

pa nekak she nism najdu nadomestka za toploto :inocent:

aja pa she to:

a vegetarjanke pozhrejo spermo?? x:Dx

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

To se začut pri tretjem očesu in tudi pri kronski čakri.
Čakre so del tujega družbeno nezavednega. Prej bi rekel, da nimaš občutkov popolnoma uravnoteženih. Zaradi mešanja tujega družbenega nezavednega se podira sistem notranjega čutenja. To je sistem moralnega akcelatorja in inhibitorja in je silno subtilen sistem, temelječ na vnosu čutil, družbenega nezavednega in osebne bivanjske izkušnje. Ko sem sam izgrajeval svoj moralni sistem, nisem imnel težav, ker je pač nisem v možgane tlačil tujega sistema. Ko tlačiš vanj tuj sistem, se komponenta družbenega nezavednega upira in rezultati so na nezavedni ravni različni. Za takšno početje je potrebno resnično strokovno vodstvo. V Kabali imamo pojem, ki se mu reče prag zavesti. To je ločnica med etično brezvzročnostjo in moralno vzročnostjo. Obvladovanje te ločnice je ena najdelikatnejših operacij v Kabali, kajti vsaka napaka pelje v duševne bolezni. Uspeh pa je nagrajen s t.i. "pogovorom z Angelom varuhom".

Zame je hranjenje pridobivanje surovin in energije za delovanje telesa in nič več. In vsled tega nisem z ničemer prikrajšan. POmemben je generrični odnos do hrane, a ne iz svojega obroka delati nek hokus pokus. Vedno sem zagovornik ravnotežja in poslušanja svojega telesa.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

<{POST_SNAPBACK}>Čakre so del tujega družbeno nezavednega. .

Kaj se tiče čaker. Nekateri so jih odkrili že pred 1000 leti če ne še več. Pa ne moreš potem trdit, da so oni kr mlatili prazno slamo. In da, če kabala tako reče da to 100% drži. čakre lahko vsak občuti, ki meditira. Na začetki se jih občuti kot zgoščena energija na določenih delih telesa.

Seveda nekateri jih tudi vidijo, kako se lesketajo v različnih barvah. Tko da obstajajo.

Kaj se tiče ubijanja živali. Zakaj pa potem človek ne ubije svojega domačega psa ali mačko. Na kitasjkem in tam to nekateri še delajo.

Odgovor je preprost. To je v tem, da je človek postavil nekakšni hirarhijo vrednotenja živali. Pes je lep in dober in zato se ga ne sme ubit. Krava je zabita in ničvredna zato se jo lahko ubije. Preprosto ne?

Kaj se tiče še nakakšnega praga zavesti. Zame je zelo pomebna humanost. Če človek nima humanosti mu je zastojn ves duhovni razvoj.

Pa ne moreš potem trdit, da so oni kr mlatili prazno slamo

Prijatelj, nisi dobro prebral ali pa toj razum drugače bere, kot moj piše. Ne trdim, da čakre ne obstajajo. Odkrite so bile vsaj pred 2000 leti. A čakre so del indijskega duhovnega izročila in imajo smisel samo v ustreznem kontekstu. Ne moreš verjeti, kako sem se krohotal, ko so neki "majstori" okultnega mešali čakre in kabalistične sefire in celo iskali neke ustreznice. Žal mešanje ni mogoče, ker gre za različne kontekste. Na zahodu so ustrzenice čakram malce drugačne in niso fizično vezane na dele špehnate vreče, ki ji rečemo telo. Ni enostavnega vlečenja ustreznic. Celo silno nevarno je za duševno zdravje mešanje. A če se nekdo popolnoma in ustrezno strokovno vodeno poda na pot odpiranja čaker, pač mora sprejeti ustrezne prehranjevalne navade, moralne norme, razmišljanje ipd. V prehranjevalne navade pa sodi tudi vegetarijanstvo. A koliko ljudom uspe nestresno vse to? Vzeti moraš vse, ne samo en del. Tako je pri jogi, tako je pri kabali, tako je povsod v duhovnosti.

Kaj se tiče še nakakšnega praga zavesti. Zame je zelo pomebna humanost. Če človek nima humanosti mu je zastojn ves duhovni razvoj.

Hja, do sem je treba priti. A verjemi, prava "jeba" se začne tik preden prideš do te meje. Ta meja je v kabalistični shemi človeške individualnosti povezana s kaljenjem in tudi ribo (Jezus...).

čakre lahko vsak občuti, ki meditira. Na začetki se jih občuti kot zgoščena energija na določenih delih telesa.

Kako lahko to trdiš? Pri meditaciji ne občutim nobenih "čaker". V duhovnih vajah (čisto začetniška praksa) se z logodinami povezuje dele telesa, da se spoznava frekvenco vibriranja. V nadaljevanju so logodinami silno mogočne formule za delo na sebi. "Vsaka misel ima svoj zven," sem nekje prebral. Čakre se ne da "odpirati" kar tako z malce rekreacijske meditacije. Prisostvoval sem takšni "delavnici". Moral sem iti prej ven, ker sem se začel valjati od smeha ob besedah "... in sedaj si bomo dvignili kundalini". Za resnično odpiranje in aktiviranje čaker, da bi potem stekla kundalini energija (zvita kača), je potrebno veliko dela in predanosti. Bolje bi bilo, če bi napisal: "čakre lahko vsak občuti, ki meditira NA USTREZEN NAČIN, KI OMOGOČA DELO S ČAKRAMI" ali kaj podobnega. Saj vem, da gre za nepotrebno drobnjakarstvo, a nočem, da izpade v stilu: MEDITIRAM, TOREJ OBUJAM ČAKRE. Bog je v detajlih.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Ta forum je pač zato, da se izmenjujejo in pojasnjujejo mnenja. Bilo bi dolgočasno, ako bi vsi tulili na isti frekvenci.

itak! :palec:

aja, se tole, napisu ze v temi 'naravna higiena-prehrana', pa je primerno tudi tule:

...na vso kuhano hrano, telo reagira obrambno. in to se vedno, kljub tisocletni evoluciji. Pomeni, da je edina hrana, na katero clovesko telo ne reagira obrambno surova hrana.

Potemtakem, je sklepati, da, ce clovek uziva meso, bi ga po naravni poti moral uzivati surovega!

Kaj pa je bil clovek preden je zacel uzivati meso?

- verjetno uzival je sadje, orescke, ipd... verjetno tudi zelenjave ni uzival, saj od zelenjave ne dobimo veliko energije in predvsem naj bi bila namenjena za ciscenje organizma. Zakaj pa je clovek moral ocistiti organizem? Prvic, ker je zacel uzivati meso; drugic, ker je bilo vedno manj vod na svetu, ki so bile antioksidantske. Namrec po teoriji so bile nekoc vse vode na zemlji antioksidantske, sedaj pa le se zelo redke. Temu je krivo predvsem onesnazevanje zemlje. :V:

Torej to pomeni, da je posledicno lahko tudi telo postalo bolj zakisano... in ce je postalo bolj zakisano... in ce se je crevesna flora poslabsala, je padel imunski sistem... ipd...

Žal bi od samih "oreščkov" hitro stradali. Časa se pač ne da zavrteti nazaj. V časih, ko so glodali orehova jedrca, so ljudeki živeli cca 25 do 30 let. Je pač tako, da napredek in razvoj potegne s sabo neke posledice. Evolucija je pač stvar, ki je za človeštvo takšna jeba, kot je za mulce in mule puberteta.

<{POST_SNAPBACK}>Žal bi od samih "oreščkov" hitro stradali. Časa se pač ne da zavrteti nazaj. V časih, ko so glodali orehova jedrca, so ljudeki živeli cca 25 do 30 let.

pr enih vegijih spljoh neb blo take shkode....cheb sam 30 let zhvel x:Dx x:Dx

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Hja, a problem je v tem, da se človek silno rad naveže na svoje življenje. Strah pred smrtjo je na najstrašnejših mor vsakega človeškega bitja. Premagati ta strah (ne samo na verbalni ravni) je zadnja postaja na poti samorazvoja in osebnostne evolucije.

<{POST_SNAPBACK}>Hja, a problem je v tem, da se človek silno rad naveže na svoje življenje. Strah pred smrtjo je na najstrašnejših mor vsakega človeškega bitja. Premagati ta strah (ne samo na verbalni ravni) je zadnja postaja na poti samorazvoja in osebnostne evolucije.

treba jih je torej stalno soochat z njihovimi strahovo....da se osvobodijo x:Dx x:Dx x:Dx

pomoje so mesojedci prej navezani na adrenalin in nizje vibracije, ki jih dobivajo iz mesa, kakor pa kaksen vegi na strah pred smrtjo.

Asi poslusal kdaj cloveka, ki je bil klinicno mrtev oz. osebo, ki je govorial kako se blodne duse blodijo okoli mesni in iscejo vibracijo... :o|o:

kako pa ves da je zadnja postaja? as na zadnji postaji pa ves? verjetn nisi, torej si prebral. pol je pa itak vse jasn. x;)x

---------

Hja, a problem je v tem, da se človek silno rad naveže na svoje življenje. Strah pred smrtjo je na najstrašnejših mor vsakega človeškega bitja. Premagati ta strah (ne samo na verbalni ravni) je zadnja postaja na poti samorazvoja in osebnostne evolucije.

x:Dx ja, sam zrat tega so zivel 30 let... x:Dx x;)x x:o)x

zanimivo zakaj torej sedaj 2/3 clovestva zivi dlje, pa recimo, da jih je polovica sam na rizu!! ! x:Dx x:px x:o)x stem, da ceu dan delajo na poljih, pomoznosti zravn meditirajo, pac na njihov nacin... in se polnejo z energijo na spet njihov vsakdanji nacin... x:o)x docim klele 1 evropejcek, al pa se boljse kak argentinc in american (tam je poje najvec mesa na vsetu menda), pa nista od caja... x:Dx x:o)x

------------

Žal bi od samih "oreščkov" hitro stradali. Časa se pač ne da zavrteti nazaj. V časih, ko so glodali orehova jedrca, so ljudeki živeli cca 25 do 30 let. Je pač tako, da napredek in razvoj potegne s sabo neke posledice. Evolucija je pač stvar, ki je za človeštvo takšna jeba, kot je za mulce in mule puberteta.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...