Skoči na vsebino

Vegetarijanci

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Kako me včasih iztiri zabitost, neumnost, nerazgledanost, neutemeljene sodbe. Niti si ne smem dati sejtana na krug, videli so ga že stokrat, ko sem ga jedla, pa vedno vprašajo, kaj je to in joj, kako je drago. In samo zabrusim, da meni za zdravje ni škoda dati denarja, sicer pa ne kadim in pijem, torej imam pravico, "privoščiti" si sejtanček, pirino salamico! Da boste vedeli, mesojedci, tofu (sojin sir) ni nič dražji od navadnega in pirina salamica nič dražja, celo cenejša od suhe salame! Prosim, dajte se pozanimajte, kaj je kaj in ne nas jebati v glavo. Jaz nikomur ne težim med jedjo, boli me, on že ve, kaj je zdravo zanj, zato pa tudi hočem svoj mir! Bo drugič en jedel hrenovko in bom začela, ja kaj pa je to, a ni predrago? :o|o:  :o|o:

<{POST_SNAPBACK}>Jaz sem preveč drastično prešla na vegetarijanstvo - zdaj se prehranjujem pretežno vegansko, ker mi tako paše - in fasala plučnico, ampak dve zdaj že dve leti - da potrkam - nisem bila niti prehlajena, angina je izginila, da o boljši prebavi, lepši koži, duhovnemu napredku ne govorim. x:)x  :palec:

hja, nism vedla da prehrana vpliva na duhovni napredek.....in če človk prebere takele poste, lohk resno podvomi o tem....

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Deli na socialnih omrežjih

Na koga to leti, @Mačona? Zanimivo, kako defenzivno se obnaša večina vegetarijancev in podobnih. Kot da niso zadovoljni z nečim, da ne poslušajo sebe, kot bi bili prisiljeni? Poznam to, še vedno se mi včasih dogaja čeprav nisem več tako trmast glede prehrane. Pa nisem vegetarijanec.

Ko je človek približno v ravnotežju in zadovoljen, bo ostal miren, tudi če ga provocirajo.

<{POST_SNAPBACK}>Na koga to leti, @Mačona? Zanimivo, kako defenzivno se obnaša večina vegetarijancev in podobnih. Kot da niso zadovoljni z nečim, da ne poslušajo sebe, kot bi bili prisiljeni? Poznam to, še vedno se mi včasih dogaja čeprav nisem več tako trmast glede prehrane. Pa nisem vegetarijanec.

Ko je človek približno v ravnotežju in zadovoljen, bo ostal miren, tudi če ga provocirajo.

name x:Dx

Bora

..ce cist biokemijsko gledas je vergetarijanska prehrana za cloveka neustrezna... kajti s tako hrano ne more pridobiti zadostne kolicine(ce sploh kaj) 2 esencialnih aminokislin-cisteina in metionina... se pa poserjem na uradno znanost in pravim: probas pa vidis... sam sem probal vegi prehrano in ugotovil, da to nikakor ni zame... ce se pa kdo dobr pocut na taki hrani..tut fine... sam ne mi povezovat duhovnega razvoja pa prehrambenih preferenc... prosim... ce ze hocete:Jezus je bil mesojedec, Hitler pa vegi...

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Pismo, zakaj vedno eni mečete naprej Jezus je bil to, Jezus je delal tako....Kaj pa veš kaj je bilo takrat? Eni pravjo, da je Jezus bil vegetarijanec, eni da mesojedec, eni pa pravjo da so vegetarijanci, pa to sploh niso...

Uradna znanost oz. zdravniki so tudi razdeljeni na različne tabore. Če ima "DR." spredaj še ne pomeni da je bog, ki vse ve. Lahko je ravno obratno.

Če biokemijsko gledaš, tudi kuhana hrana ni primerna za človeka, vendar je v današnjem času to težko 100% držat, zaradi navad in ostalega, dosti stvari odpade iz prehrane......Znanstveno je skoraj nemogoče dokazati, kaj točno je sploh primerno za človeka kot naravna hrana, kot lahko rečeš trava za kravo.

Ta debata je lahko neskončna........

Jezus je bil mesojedec, Hitler pa vegi...

Kaksne otrocarije, za popizdit :sick: :sick: :sick:

Jaz sem vegetarijanka. Zakaj? Ker mi tako pase. Imam super kri. Odlicno pocutje, tudi nobenih ovir nimam pri sportu zaradi tega in podobno. Meni pac pase tako. Eticni razlogi zaradi samih zivali? Seveda, eden izmed navecjih razlogov. Ne zanima me mesna industrija in t.i. zivljenjski krog. Jaz jih ne jem, ker se jaz bolje tako pocutim. Ce je to povezano z delom duhovnega razvoja ( mojega lastnega) je to moja stvar. Lahko ga najdem tudi v tem, pa kaj? Vsak clovek razmislja po svoje. V 21. stoletju imamo pa ogromno nadomestil. Imam pac poseben odnos do zivali, kar je glavni razlog za moje vegetarijanstvo. Ne zanimajo me druge stvari. Ne morem pac pogledat kravo na travniku, potem jo pa imeti na krozniku. Eni lahko, jaz ne. Ne vem, zakaj se ljudje s tem tako tezko sprijaznite.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

:D Mislim da največji argument za vegeterjanstvo bi moral bit, tisti da za meso se porabi 10x več energije da pridelaš enako količino hranljivih snovi... ;) neučinkovito, pure and simple....

o dr.-jih :D dokler moj dr. pravi da je vegeterjanstvo čist fajn stvar, :P mu verjamem :D hihi

o Jezusu... presenečen bi bil če je bil jezus mesojedec, sploh glede na njegova šolanja v indiji, pa tk, rahlo nasprotuje njegovim načelom kolikor jih js poznam sej... dvomim da je lahko katerikoli res globok zdravilec kot Jezus naj bi bil, ne-vegeterjanec...

nazaj k znanosti, hm premalo "2 esencialnih aminokislin-cisteina in metionina" če sta res tako esencialni, kako da lahko živijo vegeterjanci brez njih, so brez njih odlični športniki, živijo daljša življenja... in tko naprej... pač :P

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

...jaz ne vem zakaj naj bi blo uzivanje cukra (sadje) tko zlo zdravo, kokr vi pravte... pa meso se po svoji sestavi ne more primerjati z kolerabo... jabolka in hruske... pa nimam nic proti vegetarijancem razen tega, da se imate zaradi vasih preferenc pri prehrani za vecvredne... samo to...

Kar se sportnikov vegetarijancev tice pa: a res??? Pa mi povej enih par olimpijskih prvakov, ki so vegetarijanci???Poznam nekaj sportnikov vegetarijancev... toda vsi uporabljajo beljakovinske dodatke k prehrani... sicer sem pa itak rekel, da ne obstajajo one-size-fits-all resitve... in cisto verjamem, da bi nekdo lahko bil odlicen sportnik tudi z recimo 50g beljakovinami na dan(so pa taki zelooo redki) in hkrati vem, da je zame meso je super hrana, ker se po njej super pocutim... verjamem v trial&error... samo v to!

@El Nino: Rasputin je najvecji zdravilec 20. stoletja in bil je mesojedec... fant in to kaxen mesojedec...

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

A mi lahk kdo našteje vse vitamine in minerale, ki jih telo potrebuje x?x

Ko vsak reče ja ta stvar pa ima b12 in nekakšne aminokisline in žbhlje pa še kakšen dnk in potem se to vse skupi zmeša........

In še to nesmiselno primerjanje Jezusa, ki predstavlja čisto ljubezen z nekakšnimi drugimi ljudmi.

Ja so. Bush ma pa ranč in je največji terorist na svetu. IN kaj čmo zdej rečt, da so mesojedci teroristi al kaj jaz vem x?x

Tko da samson23 umir malo svoj način pisanja.

Če ma kdo kaj spodobnega za povedat naj to pove če ne ne. Najlažje je naštet eno vegiterjansko osebo, ki je v zgodovini naredila veliko zla in iz tega delat novo znanost...

Pa kaj se tiče športnikov. Le kako pa lahko shaolini hidjo po nožih in na sebi z macolo razbijajo opeke.

Najbrž pojedo ogljikove hidrate in se potem na koži naredi nekakšna ogljikno - amonikislinska plast...

Uporabljajo mind and body tehnike.

Pa tudi slovenski martin krpan je domače zelje in se mu ne da preračunavat nekakše ogljikove hidrate......

<{POST_SNAPBACK}>

Kar se sportnikov vegetarijancev tice pa: a res??? Pa mi povej enih par olimpijskih prvakov, ki so vegetarijanci???

Vegetarian Athletes

Anyone who may be skeptical about the strength, endurance and general health of people choosing a vegetarian diet might consider these vegetarian athletes:

Chris Campbell

Olympic wrestling champion

vegetarian_athletes

vegetarianstarterkit

Try kicking sand in these vegetarians’ faces!

Bill Pearl, four-time Mr. Universe and bodybuilder

Stan Price, world-record holder in bench press

http://www.vegetarianstarterkit.com/page/100-boxer.jpg

ups xcivx

Torej je le možno x?x xDDx x^x

Bill Pearl je 3 od teh 4 naslovov osvojil v casu ko je bil vsejedec, le zadnjega je dosegel kot vegetarijanec... sicer pa je tudi taX dodajal beljakovine prehrani( se pravi vegetarijanska prehrana sama po sebi ni popolna).. ce ne verjames si preberi bill pearl's keys to the inner universe: world's best build man..al pa na njegovem sajtu

...stan price-ista zgodba...

Martin Matijasic (Martin Krpan- najmocnejsi slovenec)dodaja prehrani beljakovine... in to veeeeliko... vem, ker sem mu jih do nedavnega sam prodajal... in sploh ni vegetarijanec....najraje je pecenko x:Dx

pa da se enkrat razumemo: JAZ NE IZPODBIJAM MOZNOSTI, DA LAHKO NEKDO ZIVI OB ZELO MAJHNEM VNOSU BELJAKOVIN DALJSE CASOVNO OBDOBJE(ker vem, da nismo vsi enaki)... MENIM PA DA TAKIH LJUDI NI VELIKO...

PA KER SI TKO UZALJEN ZARADI JEZUSA, RASPUTINA... JAZ MORM ZE CEL LAJF PRENASAT TAKO INDOKTRINACIJO Z VASE STRANI... TKO DA SORI, BAT NO SORI...

Frank Zappa

PA KER SI TKO UZALJEN ZARADI JEZUSA, RASPUTINA... JAZ MORM ZE CEL LAJF PRENASAT TAKO INDOKTRINACIJO Z VASE STRANI... TKO DA SORI, BAT NO SORI...

:palec: jst tud, koker da sem zver

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

<{POST_SNAPBACK}>Kaj točno misliš z to intotradikcijo z naše strani?

mal si poste za nazaj preber od vegetarjancev....sama ljubav, pa tko kt so vsi duhovno napredni....sam iz postov pa-čudo prečudno-veje sam kritika, skor sovraštvo že, skratka xrolleyesx

Bora

<{POST_SNAPBACK}>Spet se eni, ki nimajo kaj za povedati, vtikujejo. :o|o:  :xx!: In se norca delajo. Niti svojega kotička ne smemo imeti? In hotela sem poudariti predvsem, da me moti nerazgledanost in iz tega izhajajoče podjebavanje!

Ti maš lahko svoj kotiček in mir v njemu. x:Dx Lahko tud ješ samo solato in tri jo čist prvoščm. x;)x x;)x Ampak če hočeš en dobr namig, kaj je najboljše, ti pa jst povem. Najboljši je IHANSKI BRANCIN x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

<{POST_SNAPBACK}>mal si poste za nazaj preber od vegetarjancev....sama ljubav, pa tko kt so vsi duhovno napredni....sam iz postov pa-čudo prečudno-veje sam kritika, skor sovraštvo že, skratka xrolleyesx

xyesx xyesx xyesx

blagoslovi svojo jed ..pa četudi je krvavi biftek s poprom....

predelan zmazek iz mečkatorja, al pa sam flaška pivičke :palec:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

<{POST_SNAPBACK}>A mi lahk kdo našteje vse vitamine in minerale, ki jih telo potrebuje  x?x

na hitr:

A, C, D, E, K, B1, B2, B3, B5, B6, B12, H=biotin, cholin, folna kilsina (ta je za produkcijo DNA in RNA)

makrominerali: Na, K, Mg, Ca, Cl, P

minerali v sledovih: Fe, Cu, Zn ( dnevni vnos vec kot 5mg )

minerali v ultra nizkih količinah : J, F, Co, Cr, Se, Mn, As, B, V, Ni, Cd, Li, Pb, Mo ( dnevni vnos manj kot 5mg )

verjetn sem kterga spustila, vglavnem je pa to to x:o)x x:)x

pa ne se napadat glede vegijev, mesojedcev itd... ibrzno, itk vsak zagovarja svoj nacin, svoje prepricanje, mu ne rata doda primere (hehe kot so jezus, hitler, bus) wau kaksni zgledi x:Dx

konc koncev ne glede al si vegi al ne, tko vsak ob svojem cajtu zapusti lupino x;)x

lia jep blagoslovi jed ne glede na to kaj je x:Dx :palec:

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...