matjazz 11. september 2005 Prijavi Deli 11. september 2005 <{POST_SNAPBACK}> Saj menda ne smisliš, da je človeka na zemljo postavil kakšen striček z brado ali da smo žrtev kakšnega vesoljskega eksperimenta? Različni duhovitneži imajo precej umobolne ideje v zvezi s tem. Jaz mislim, da je bil človek ustvarjen in se ni razvil iz opice. Ni pa tukaj nobenega expirimenta. Mogoče je to expiriment, da ima človek svobodno voljo in z to voljo sam expiremintira. Tko Pa še to ko se navajajo nekateri dokazi o ne vem uničevalnem/škodljivem vegiterjanstvu. Samo ni zdej tlele traba nekaj strašit... bolj strašne so klavnice ko kri šprica na vse strani... Iz kje pa živali dobijo vitamin b12 če ne iz rastlin ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 11. september 2005 Prijavi Deli 11. september 2005 @Matjazz, najprej se malo razširi svoje obzorje z branjem raznih knjig, strani in ne razmišljaj kar nekaj na pamet. Marsikaj je že znanstveno dokazano, marsikaj ne, največ pa povejo izkušnje. Jaz ti tudi govorim iz svojih izkušenj. Navsezadnje si za svoje zdravje odgovoren SAM, brez preizkušanja pa se ne boš nič naučil. Kaj je bilo v davni preteklosti, nihče ne bo točno vedel. Potem zanikaš jamskega človeka oz. naše davne predhodnike? Klavnice so strašne ja, med drugim zato, ker so tako množične. Če se ti upira, si še vedno lahko nejedec mesa (ne mislim na ribe), pa boš prav tako zdravo živel. Ljudje smo izšli iz narave, zdaj smo se pa že obrnili proti sebi in naravi. Kam to pelje? K hudim katastrofam, najbrž... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 11. september 2005 Prijavi Deli 11. september 2005 Veliko se tudi govori o škodljivosti pretiranega in napačnega kuhanja, uživanja škrobov, žit, sladkorja... Ne pozabi, da je vegetarijanstvo odlična priložnost za industrijo, ki dobro izkorišča to tržno nišo. Misliš, da je riževo pa sojino mleko zdravo (da o alpskem ne govorim)? Potem se hudo motiš... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 11. september 2005 Prijavi Deli 11. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>@Matjazz, najprej se malo razširi svoje obzorje z branjem raznih knjig, strani in ne razmišljaj kar nekaj na pamet Kaj je bilo v davni preteklosti, nihče ne bo točno vedel. Potem zanikaš jamskega človeka oz. naše davne predhodnike? Da zanikam jamskega človeka, ker to je sodobna znanstvena razlaga.... Ker potem človen ni bitje, ki bi imel višjo zavest kot žival ampak navadna opica. Kar se tiče razgledansoti planet zdravja Link je od spletne strani imenovam planet zdravja. Imajo takšen način zdravljenja, da izločijo vso meso. Ne naenkrat ali pa postopoma odvisno od človeka. Je organizacija, ki je ozdravila že veliko ljudi. En resničen dokaz, da se da ozdravet tudi z pravilno prehrano. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 11. september 2005 Prijavi Deli 11. september 2005 Ja industrija lahko vsako panogo izkoristi. Najbolj pa je izkoristila živali, ker jih fila z hormoni...ampak pustimo to Zelenjavo si lahko vsak sam doma predela. Če pa hočeš vzgojit par vsrt domačih živali, potem te pa čaka pravo delo. Naprej je treba zjutraj in zvečer poskrbet za vse živali - hranjenje..... Potem je treba imet kar nekaj njiv, da se jih lahko nahrani. Mislim to povedat. Da če imaš doma kmetijo moreš zelo veliko delat. Ne 12 ur na dan ampak 5 - 6 pa res. Pa še to takrt ko je najmanj dela. Če tako gledaš porabiš cel čas da nahraniš živali, ki jih potem poješ. Tudi časovno je zelo velika razlika....med domačim vegiterjanstvom in ostalo prehrano.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cvickar 11. september 2005 Prijavi Deli 11. september 2005 Nehajte se ment o korenčku in takih stvareh. Korenček je najboljši, ko se vrti v prašičjem rit, al pa jabiuk je tud dober in najboljši je tist, ki ga uzameš iz gobca pečenega odojka Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 11. september 2005 Prijavi Deli 11. september 2005 No, priznam, da sem tisto stran spregledal, jo bom prebral. @Matjazz, se je čas zate začel leta 00? Človek je izšel iz narave, zdaj pa trpi, ker se od nje oddaljuje. Življenje v mestu je zame mučenje samega sebe. Prehrana je samo pol zdravja. Če pa komentiram tvoje izjave o zapravljenem času, pa lahko sklepam, da si mestna srajca, ki ni še delala na kmetiji. A se izogibaš dela? Saj ni treba, da vse sam pridelaš. S kurami in jajci pa tudi ni tolko dela... Ne govorim ti, da moraš jesti meso, jaz ga trenutno tudi ne. Meso (rdeče) ni nepogrešljivo.Z zelenjavo na vrtu je ogromno dela, če še ne veš, me prav zanima, če si jo sam prideluješ. O kakšnem vegetarijanstvu sploh govoriva? Stopi iz puhlega oblačka na trdno zemljico, razsvetljenje te čaka tu doli ob trpljenju in delu! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 Sm doma iz kmetije in točno vem koliko dela je. Samo povedal sm o takšnem nesmislu. Da zelenjavo sami doma pridelamo. In še toliko da jo je za vlaganje, tako da jo imamo za čez leto. Za zelenjavo ni nujno da si vsak dan na njivi. Najtežje je okapanje drugo je samo malenkost. Razsveteljenje te mogoče čaka ob pravem načinu življenja, kakšno je pa ta način..... pa ve vsak zase....Zame se ni čas začel leta 00. Takrat se je samo začelo naše štetje let. Hočem povedat, da se nismo razvil iz nekakšne bakterije v opico in potem v človeka. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 <{POST_SNAPBACK}> Kaj hočeš z tem povedat, da smo se razvil iz opice ??? takiste opice ki so večinoma vegeterjanske.... hahaha hm sicer pa em sem včeraj jedel sojin sir... bljak hehe bom js kar pridno kravjega papcal hm hm... tota moderna zanost, če res tako vztrajno dokazuje da samo iz rastlinske hrane se ne da dobiti vsega, naj potem proba dakazati kako se ne da živet samo od zraka pa vode... kar spet nekateri ljudje počnejo... tk da taka znanost kjer je tvoj sponzor predelovalec mesa, res nkamor ne pride... hja ko sem gledal tisti film dokumentarc o hitri hrani, "Supersize this"... je bilo notr razloženo nazorno kako znanost "zamolči" in "po svoje tolmači" stvari za potrebe industrije... tk da ... nazaj na začetek... mislim da smo ljudje zelo prilagodljive živali, dejstvo je da smo tako mesojedi kot rastlinojedi, sposobni preživeti na obeh dietah, s tem da sem prepričan da veliko težje živimo samo od mesa kot pa samo od rastlinske hrane, kombinacija obeh je vsekakor najbrž zdrava, hkrati pa je človeško telo tako prilagodljivo da nebi bil presenečen če bi bili zmožni preživeti leta ob prepečencu pa vodi (pa še mal soli in kaka limona za počez) Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 [... in cisto verjamem, da bi nekdo lahko bil odlicen sportnik tudi z recimo 50g beljakovinami na dan(so pa taki zelooo redkiHeh, jaz jih ne zaužijem niti polovico toliko, pa sem zelo vzdržljiva! Če pa pojem sejtanček, še bolje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Pa kaj se tiče športnikov. Le kako pa lahko shaolini hidjo po nožih in na sebi z macolo razbijajo opeke. Najbrž pojedo ogljikove hidrate in se potem na koži naredi nekakšna ogljikno - amonikislinska plast... Uporabljajo mind and body tehnike. Pa tudi slovenski martin krpan je domače zelje in se mu ne da preračunavat nekakše ogljikove hidrate......Zelo pametno! Pohvalno! To je to, kaj ti če moč, če nimaš v glavi? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 Beljakovine telo rabi za obnavljanje celega telesa in organov, ne samo mišic. Tudi srce je mišica. Koliko jih rabi je pa stvar posameznika in življenskega stila. Škoda se neki pregovarjat pa kregat kdo ma prav. Jaz samo povem svoje mnenje, ki sem ga dobil iz teorije in svojih izkušenj in še vedno preizkušam marsikaj. Vsak pa naj sam ugotovi svoj optimum, bolje se učit na napakah kot se sploh ne učit Še dobro da smo različni, je pa toliko bolj zanimivo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 <{POST_SNAPBACK}> zajcek pridi, pridi..na korencka .......HAM griz, gljonf, mnjam sori za off topic, se mi je zdelo smesno. Še ena off topic: jaz bi pa tebe pojedel Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Da zanikam jamskega človeka, ker to je sodobna znanstvena razlaga.... Ker potem človen ni bitje, ki bi imel višjo zavest kot žival ampak navadna opica. Kar se tiče razgledansoti planet zdravja Link je od spletne strani imenovam planet zdravja. Imajo takšen način zdravljenja, da izločijo vso meso. Ne naenkrat ali pa postopoma odvisno od človeka. Je organizacija, ki je ozdravila že veliko ljudi. En resničen dokaz, da se da ozdravet tudi z pravilno prehrano. Imaš kakšne izkušnje z njimi ali poznaš koga ki jih ima? Drugače za tem stoji Irma Bembič, tu je celo tema o njej, če je še nisi prebral:http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...&hl=irma+bembič Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 Da zanikam jamskega človeka, ker to je sodobna znanstvena razlaga.... Ker potem človen ni bitje, ki bi imel višjo zavest kot žival ampak navadna opica.Zanikaš ali ne, tako pač je. Človeški možgani niso nastali kar tako na hokuspokus. Najbrž se ti ne sanja pomen besede "evolucija". Ne gre samo za evolucijo trupla, temveč tudi zavesti. Obstaja preveč neovrgljivih dokazov o ... a kaj bi ti pravil! Škoda truda. Ti itak nekako v podtonu trdiš, da je znanost brez vrednosti. A vedi, da bi ti brez te znanosti dočakal nekako 30 let in nič več. Glede na to, kar pišeš, ni čudno, da kar zajeten kos slovenskega naroda trdi, da se Sonce vrti okoli Zemlje in podobne idiotarije. Vedno bom trdil in izza tega stojim s podatki, da je vegetarijanstvo za odraščajočo mladino škodljivo in vredno kazenske obravnave. Sem zaradi tega nestrpen? Lahko! Če odrasli na sebi delajo prehranjevalne eksperimente, pač delajo, ker je to njihova volja. A otroci so odvisni od staršev in obsojanja ter še česa hujšega so vredni starši, ki na svojih otrokih delajo takšne eksperimente. Kot sem omenil, poznam primere tega in poznam strašne posledice na psihi otrok. Asocialno vedenje je še najmanj, kar se zgodi.Glede špricanja krvi... ne obremenjujem se s hrano, ki jo imam na krožniku. Hrana je namenjena za pogon trupla in nič več. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 Vsaj s tem, kakšno sol ti dajejo v hrano, bi se lahko Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 ej sstanči a s biv kej na sejmu Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>ej sstanči a s biv kej na sejmu Biv, biv, a ti si bva Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Zanikaš ali ne, tako pač je. Človeški možgani niso nastali kar tako na hokuspokus. Najbrž se ti ne sanja pomen besede "evolucija". Ne gre samo za evolucijo trupla, temveč tudi zavesti. Obstaja preveč neovrgljivih dokazov o ... a kaj bi ti pravil! Škoda truda. Ti itak nekako v podtonu trdiš, da je znanost brez vrednosti. A vedi, da bi ti brez te znanosti dočakal nekako 30 let in nič več. Glede na to, kar pišeš, ni čudno, da kar zajeten kos slovenskega naroda trdi, da se Sonce vrti okoli Zemlje in podobne idiotarije. Vedno bom trdil in izza tega stojim s podatki, da je vegetarijanstvo za odraščajočo mladino škodljivo in vredno kazenske obravnave. Sem zaradi tega nestrpen? Lahko! Če odrasli na sebi delajo prehranjevalne eksperimente, pač delajo, ker je to njihova volja. A otroci so odvisni od staršev in obsojanja ter še česa hujšega so vredni starši, ki na svojih otrokih delajo takšne eksperimente. Kot sem omenil, poznam primere tega in poznam strašne posledice na psihi otrok. Asocialno vedenje je še najmanj, kar se zgodi.Glede špricanja krvi... ne obremenjujem se s hrano, ki jo imam na krožniku. Hrana je namenjena za pogon trupla in nič več.Ne vem na kakšno znanost ti lapaš...sam bi dodal to ! Poznam dva primera, ki sta vegetarijanca...najprej sem srečal enega sovojaka, ki sva skupaj spala v isti sobi.Ko sem ga prvič zagledal, sem imel občutek, da gledam v mrliča In ga vprašal, zakaj je takšen...pač, če je bolan in kako to, da so ga sprejel v vojsko !? Rekel mi je. Ko sem, kot otrok zagledal v mrtvo kravo...se mi je zagnjuslo meso in od takrat ne je mesa ! V glavnem njego vi zobje so bili čist deformirani, telo je imel, kot da bi preživel leto dni v aušvicu In ne pretiravam !! Torej,kaj je povzročilo, da je postal tako drugačen, nepravilno oz. neznanje o vege prehranjevanju ? Naslednji primer, ki ga dajem je pa slednji ! Sem spoznal punco oz. dve (dvojčici).Obe prisegata, da v življenju nista jedla mesa, kljub temu, da njuna starša sta jedla in jim zmeraj dajala mesne ter ostale oblike prehrane...sam one dve sta zmeraj skrile meso in ga nato dale psu ali pač mačkam...v glavnem mesa nista mogle že, kot otroka, pač se jima je gnjuslo in očitno nista potrebovale mesa za njujin razvoj !Iskreno povedano, če bi jih kdo videl... ... nimata nobenih zdravstvenih problemov še manj pa, da bi zgledale ne vem, prestradane...njuna teža je bila vedno v normativi. Je bilo obdobje, ko sta imele celo viška... Torej,kar se tiče vegetarijancev in mesojedcev...je tako, eni lahko brez mesa drugi pač ne zmorejo oz. meso je potrebno za njihov razvoj...in že sam otrok izbira bo ali ne bo jedel mesa, ker če meni ne bi bilo meso dobro...verjami, da ga ne bi jedel...so bila celo obdobja, ko nisem taknil mesa tud do leto dni...pa nimam nobenih težav...pa sem športnik, kar ti govori, da telo ne rabi nečesa, kar tvoji možgani iščejo ! Naslednji prosim ! Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 <{POST_SNAPBACK}> kar ti govori, da telo ne rabi nečesa, kar tvoji možgani iščejo ! Naslednji prosim ! Se strinjam, telo je pametnejše od glave, če ga ne ubogaš, ti roge pokaže Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Se strinjam, telo je pametnejše od glave, če ga ne ubogaš, ti roge pokaže Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 13. september 2005 Prijavi Deli 13. september 2005 Sm spregledal, da je ž ta tema na forumu sebastjan. Ta forum ima ogromno tem in se včasih kaj spregleda...... Kaj se tiče znanosti. Znanost je dvorezen meč. Najbrž veste kaj hočem z tem povedat. Največji problem znanosti je, da hoče popolnoma analizirat in z tem znanjem klonirat človeka. IN to je tisto v kar človek NE BI SMEL posegat. Ker ima svobodno voljo lahko počne kar hoče, ampak komu ni gnusno, da se človeški zarodek uporablja za kloniranje ali za ne vem kaj...... Pa v svetem pismu piše, da je Bog ustvaril človeka, če se že sklicujemo na zapovedi, katere si tudi ti uporabil Kabalist. Če se je človek razvil iz opice, potem božje zapovedi ne veljajo. Drugače je pa bilo kar nekaj zlatih dob v zgodovini človešta. In ker se človek spet nekako pobira in vzpenja, mislijo naši znanstveniki da se človeštvo prvič dviga na takšno raven. Še nekaj o znanosti. Če bi ta bila uporabljena na pravilen način na svetu več ne bi bilo lakote !!! Tako se pa današnjo znanost meri z tem, ko se pošlje neko plovilo na Mars ( ki leti po polžje) in z nekakšno genetiko. Obenem pa znanost ne more pogasiti nekakšnega malo večjega požara. Seveda tukaj niso krivi znanstveniki ampak multikooporacije, ki gledajo samo nase.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 13. september 2005 Prijavi Deli 13. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Biv, biv, a ti si bva bla bla Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 13. september 2005 Prijavi Deli 13. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>bla bla Za katerim šankom si pa visela, da te nisem videl Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 13. september 2005 Prijavi Deli 13. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Za katerim šankom si pa visela, da te nisem videl sej bi tjebe tud za šank zvlekla, pa te nkir ni bl veseu bot, k je biv pir po 600 Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.