Skoči na vsebino

Vegetarijanci

Recommended Posts

Vsaj s tem, kakšno sol ti dajejo v hrano, bi se lahko
Hja, glede tega se da marsikaj postoriti.
Kaj se tiče znanosti. Znanost je dvorezen meč. Najbrž veste kaj hočem z tem povedat.

Vem, kaj hočeš povedati. Znanost je koristna, dokler veš, do kje so njene meje. naloga znanosti je raziskovanje dejavnega sveta in razmerij, ki v njem vladajo. Znanost je zgolj orodje. Meni znanost služi za pridobivanje podatkov o svetu. kakšni so ti podatki, pa je znanosti nedoumljivo. Iz podatka dobimo koristno informacijo zgolj s povezovanjem, torej sintezo rezultatov analize. Znanost priskrbi podatek, a človeška zdrava pamet iz skupa podatkov naredi informacijo. Znanost NI religija. Kabalisti znanstvene rezultate uporabimo za izgradnjo simbolnega modela realnosti. Problem sodobne ateistične družbe je v tem, da je znanost povzdignila na prestol religije. To ne gre. Ni stvar v dilemi evolucijonizem ali kreacionalizem, temveč logičnosti modela realnosti na osnovi znanih znanstvenih podatkov.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>

so bila celo obdobja, ko nisem taknil mesa tud do leto dni...pa nimam nobenih težav...pa sem športnik, kar ti govori, da telo ne rabi nečesa, kar tvoji možgani iščejo !

x:o)x  x^x

Naslednji prosim ! x8Dx

uuu to me je zanimalo santos :D kake so kaj prednosti za športnika v vegeterjanski prehrani, če sploh kaka?

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Cat Objavljeno Danes ob 14:29

Lea, me še nekaj zanima, iz tvojih postov sklepam, da ne ješ mesa. Upam da prav sklepam, zato me zanima ali si imela tudi kaj težav, ko si nehala jesti meso? Namreč meni so začeli lasje odpadati, zato zdaj jem alge in je bolje. Imaš ti kakšen dober nasvet glede prehrane, take brez mesne?

vidim, da imate zolcne debate tule, pa se mi niti slucajno ne da sodelovat. bom pa odgovorila CAT, ki me je drugje sprasevala xupx .

mah v bistvu nobenih taksnih problemov, da bi se zavedala. dogajat se mi je zacelo dosti kasneje, po porodu, kaksnih 7 let kasneje. tezko bi rekla, da je to posledica prehranjevanja xscratchx prej bi rekla, da gre mogoce za kaksne psihosomatske faktorje, ki se jih ne zavedam. trenutno se res pocutim malo beljakovinsko ne zadosti hranjena, zato sem vnesla malo vec strocnic (leca, cicerika, leca, fizol, soja...) pa polnovrednih zit (tudi neavtohtonih kot so kvinoja, kamut, pa se domace: pira, proso, lan,..) v jedilnik. po 17 letih brezmesne hrane, ki izkljucuje tudi jajca in ribe, se dobro pocutim, vcasih pa zacutim potrebo po ciscenju, sploh po kaksnih zurih ali pocitnicah, vcasih pa kar tako. kar s elas tice, ti svetujem, da poskusis s kvasom, ki vsebuje vse pomembne vitamine in minerale, res je zakon za kozo in lase. a se ti lasje zelo mastijo? lahko je razlog (citiram iz http://www.ezdravje.com/si/lasje/bolezni/prhljaj/):

Seboreja je kožna bolezen, za katero sta značilni preveliko izločanje maščobe in spremenjena sestava maščobnega izločka, ki je posledica kopičenja maščobnih kislin. Vzroki za razvoj te bolezni so poleg genskih, endokrinih, nevroloških, prebavnih in stresnih dejavnikov tudi spremembe v fiziološkem ravnovesju ženskih in moških spolnih hormonov, še posebno v puberteti.

Maščoba se kopiči v lojnicah in na kožni površini, pojavijo se ogrci. Stanje še poslabšajo bolezni prebavil, kronične okužbe, pomanjkanje vitaminov (posebno A in C) in umazanija. Seboreja je eden od možnih vzrokov za izpadanje las.

Če nas poleg vsega še srbi glava in je koža na nekaterih mestih pordela, imamo vse znake seboroičnega dermatitisa.

tule ti bo free hitro ponudil esencialne mascobe in proteine v tabletah, povsem naravne, vendar mislim, da tele naravne reci ravno lahko dobis v naravnih stvareh(kvas, jabolcni kis, olivno olje,...pac tista kar *fura marsa* kot sama pravi. dejstvo je, da se moras s tem ubadat in o tem razmisljat pa poslusat svoje obcutke.ž

vprasaj se michelle, ona tudi dosti ve. x:Dx

Hvala ti Lea za nadrobne informacije :palec:

Ja, jem piro, ječmenj, proso,..., mlečnih izdelkov, razen sira bolj malo, pa še to se mi je zdelo,d a sem se boljše počutila ko jih nisem - (samo sir imam tako rada :sori: ). Itak se je to z lasmi tudi pri meni začelo po prvem porodu, pred 15 leti, samo potem so se mi kar popravili, niso bili več tako gosti, ampak je bilo kar ok. Prhlaja nimam, me pa srbi in je včasih rdeče in mastni lasje so tudi. Poskusila sem s soljo, ampak so bili še vseeno preveč mastni, tako da nisem mogla. Je pa res, da se na laseh spremembe, ki jih delaš v prehrani vidijo šele čez mesece, tako da je malo za počakat.

Jaz bom raje naravno, dobr jem alge (so tut naravne, no ampak so v tabletah), ostalo pa čim bolj natur, tudi v obliki, ne samo sestavine. Tudi zdaj se umivam z naravnim milom in mal na koncu kisa x:px in ne smrdi x:Dx x:Dx

Torej, Michelle, če slučajno bereš tole, napiši še ti kakšen nasvet, sicer pa Lea hvala lepa še enkrat! x:Xx

x;)x

<{POST_SNAPBACK}>uuu to me je zanimalo santos :D kake so kaj prednosti za športnika v vegeterjanski prehrani, če sploh kaka?

Ni nobenih prednosti, kot za tiste, ki se prehranjujejo z mesom...stvar je v posamezniku !

Naprimer v mojem primeru, se lahko prehranjujem s hidrati ter zelenjavo in precej sadja, moč (vzdržljivost) ostane enaka...morda počutje je celo lepše :o|o: sem pa manj agresiven...sam v mojem primeru ni panike :vragec: x:Dx

Stvar je sam v tebi...kolk si želiš dat v to...vztrajnost ! x;)x :palec:

<{POST_SNAPBACK}>@Santos, kaj si jedel namesto mesa, sploh če si športnik (s kakšnim športom pa se ukvarjaš in kako resno)? Thanks

Pravkar Ninotu razlagal glede prehrane... x:o)x

Muay Thai (Profesionalno) x;)x

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

<{POST_SNAPBACK}>Hvala ti Lea za nadrobne informacije  :palec:

.... sicer pa Lea hvala lepa še enkrat!  x:Xx

x;)x

x:Dx malenkost! sem potem razmisljala, ko sem poslala posto, da kako sem hitela z odgovorom in da sploh ne vem, ce sem ti kaj povedala x:Dx pri vegetarijanski hrani se mi res zdi (vsaj v tem trenutku, v tej fazi v kateri sem) pomembno, da jes zadosti beljakovin. vitaminov in mineralov po moje hitro dobis zadosti, predvsem, ce jes zadosti sveze zelenjave in sadja. soja, taka v zrnju je res nadhranilo, kot so je imenovali v * knjigi. pa oreski. mlecni izdelki niti niso tako zelo pomembni, sploh ko obstaja toliko dilem o nasi kompatibilnosti z njimi ( x:)x ), mleko je pac hrana za teleta. jah, vse moras jemati s svojo glavo in poslusat svoje telo. najbolj enostavno je ne razmisljat x;)x

* moram najt naslov in avtorja knjige

Tudi jaz ne razlagam, da sem vegetarjanka, ali kaj že, res pa je da mesa in rib ne jem zdaj pol leta in to brez problema. Jaz se nisem nič kaj pripravljala, edino no, morda na začetku malo drastično začela in nehala jest tudi vse mlečne izdelke, ter začela piti himalajsko sol. Po nekaj mesecih, sem začela pogrešati sir, pa smetano in sladoled x:Ix , tako da ssem začela spet to jest, mesa in rib pa ne. Iz himalajske sem presedlala na stanetovo sol in je dobro, za prebavo, za kožo (tudi himalajska je bila, se mi zdi), edino lase, pa so ful začeli izpadat (nohti so ok). Mislim, veliko časa traja predno se pozna na laseh, kaj je dobro, ker je vse z zamikom. Ampak po vsej verjetnosti gre za beljakovine, zato zdaj jem še alge x:px , no ja bom že našla pravi recept, zaenkrat poslušam sebe, pa če mi kaj paše, pač pojem (zadnje čase črno čokolado x:Dx , pa sploh nisem marala sladko). Soja mi ne de dobro, me boli trebuh, morda sem pretiravala s količinami na začetku, bom pa še kvas, samo tistega v prahu. Za lase pa ne vem, no, mogoče pa probam z olji pozdravit, zdaj sem koprive namakala v olivcu in bom to si dajala gor za nekaj ur, v smislu, da seklin z klinom zbija. Mogoče pa celice maščobo delajo toliko zato, ker je sicer nimajo...alpa mal bluzim x;)x x;)x x:Dx

Jaz se imam za lakto-ovo vegetarijanko ( saj je prav tako ? x:o)x ).

Mleka samega ne maram, okus mi ni vsec, upira se mi, medtem ko jogurte kar jem ( ene 2,3krat na teden kaksnega). Sir ( pac tak, kot je) imam rada, pa se mu izogibam ( prevec je konentrirano vse tam x;)x ). Veliko pa pojem skute ( une z 10% mascobe) in izdelkov iz sirotke.

Meni meso nikoli ni bilo vsec ( okus, nekak mi ni), tudi ko sem ga bila primorana jesti ( pac, starsi ), mi je bilo grozno ( na govedino sem tako ali tako alergicna, ostalo mi pa ni vsec...edino ribe, ampak je potem tudi prislo do odpora ), imam pa zelo rada sojo in njene izdelke.

Vsekakor veganstvo zame ne bi bilo, zato niti ne poskusam. Komot bi zdrzala pa naprimer brez jajc samih ( jih tudi ne maram same jest...kuhane pa tak :sori: ), ampak naprimer jaz dosti pecem in jajca so skoraj povsod x:o)x

Meni enostavno ne manjka meso ( pa ribe ). Nisem pa na sebi opazila nobenih sprememb na slabse odkar sem se odpovedala mesu ( mogoce, ker ga nikoli nisem veliko jedla, pa ker jem jogurte in sirotko).

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

NO, sej zaminivo, jaz sem vse razloge za slabše lase pripisala temu, da ne jem mesa, ampak mogoče so pa razlogi še kje drugje...

Obstaja možnost. Ako slabše stanje tvojega naglavnega kosmatovja sovpada z odsotnostjo šniclov v prehrani, si uganila. Telo in njegova biokemija različno reagira na spremembo hranjenja. Vegetarijanci morate silno dobro poznati biokemijo in fiziologijo telkesa ter sestavo hrane, ki jo vnašate. Telo je namreč programirano za vsejedstvo in vsako pretiravanje v eni ali drugi strani ni brez posledic. Verjetno ti manjka katera od ključnih aminokislin ali kakšen drug sestavni del presnove, ki se nahaja izključno v mesu. V primeru, da se tvoje odraščanje še ni končalo (si mlajša od 25 let), pa si z vegetarijanstvom ne delaš ravno usluge. Veš plačilo računa pride čez 30 let.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

<{POST_SNAPBACK}>Obstaja možnost. Ako slabše stanje tvojega naglavnega kosmatovja sovpada z odsotnostjo šniclov v prehrani, si uganila. Telo in njegova biokemija različno reagira na spremembo hranjenja. Vegetarijanci morate silno dobro poznati biokemijo in fiziologijo telkesa ter sestavo hrane, ki jo vnašate. Telo je namreč programirano za vsejedstvo in vsako pretiravanje v eni ali drugi strani ni brez posledic. Verjetno ti manjka katera od ključnih aminokislin ali kakšen drug sestavni del presnove, ki se nahaja izključno v mesu. V primeru, da se tvoje odraščanje še ni končalo (si mlajša od 25 let), pa si z vegetarijanstvom ne delaš ravno usluge. Veš plačilo računa pride čez 30 let.

Stara sem čez 35 x:)x SEm pa imela izkušnjo v mladih letih, nehote sem bila presnojedka (stara sem bila 15-16 let) - jedla več ali manj samo jabolka in sem res imela težave z lasmi, kožo, nohti,... tako da verjamem, da je to možno, vendar se je potem po nekaj letih boljšega prehranjevanja, vse popravilo, no zobje so pač zaplombirani bolj kot bi morda bili sicer, lasje pa so bili bujni in krasni, ker sem se tudi jaz tako počutila. Včasih gre (tudi pri meni takrat je šlo) za psihične vzroke, morda za neko ukočenost, strah in previdnost in to se odraža na laseh in očeh... Jaz pa se hitro navdušim za kaj in je dobro, res boljše, ne dvomim, potem pa vedno pride neka kriza in takrat se vedno začnem spraševati in dvomiti vase ali je to prav, ... in tako sama sebe zafrknem, v bistvu, ker pol spet nekaj drugega iščem in mislim, da tisto ni zame in začnem znova. :V: MOja župa x;)x Pa v bistvu vse pomaga, od tebe je odvisno :vragec:

Ne, da ne jem mesa sem se odločila iz močnih razlogov in je prav tako, bom na lase pa probala z oljčki in pozimi s kapo, pa tko, na nežno in toplo xyesx Ful pa pomaga, da vidim, da drugi tudi komot brez mesa, to sem hotla, v bistvu :vio: x:)x :palec:

Ne, da ne jem mesa sem se odločila iz močnih razlogov in je prav tako, bom na lase pa probala z oljčki in pozimi s kapo, pa tko, na nežno in toplo  Ful pa pomaga, da vidim, da drugi tudi komot brez mesa, to sem hotla, v bistvu

Draga moja prijateljica, ti se igraš z lastnim zdravjem. začne se tako, kot si opisala. Pusti moralne zadržke, ker ti ne bodo povrnili zdravja, s katerim bo šlo samo navzdol. Prav odvratno je videti ljuda, ko se ves trese zaradi pomanjkanja B12 vitamina. Presnojedka si bila v kritičnih letih, kar je gotovo pustilo posledice, najbrž tudi na živčevju. Zaradi nekih moralnih for je bedasto zafrčkati zdravje! 35 let si stara in bi morala vedeti, da je zdravje prvo, potem pa kultura. Najbrž nimaš otrok, a partner, ako ga imaš, se ukvarja z duhovnostjo. Sem uganil?

a dej no sem že v eni drugi temi zasledila tole, da naj otroke ne posiljujemo z vegetarijanstvom pa duhovnostjo... ej moj otrok zavrača meso odkar pomnim, rib se niti ne dotakne in ni šans, da bi jo kdorkoli prepričal naj je ribo, ni za eno foro.... z duhovnostjo jo ne posiljujem, mogoče sem preko "duhovnosti" postala drugačna mama, lahko rečem boljša mama... če nosi okrog vratu kameno strelo in ima filing da ji pomaga, če ima na zvezku skrbno narisan Vilinski simbol in ima občutek da ji pomaga ? kaj je to slabega, sama se je odločila za to, ok, res ko je spremljala moje pogovore in razprave...kri ji dajem pregledovat, skrbim za pester jedilnik in kadar se ji zalušta prav z veseljem naredim meso, kakršnega ima rada.. tudi sama jem vse manj mesa, ampak bolj jaz zaradi nje, kot ona zaradi mene.. je športnica, kri ima ok... a misliš da mi kot mami ni prvo zdravje otroka, potem vse ostalo????

<{POST_SNAPBACK}>a dej no sem že v eni drugi temi zasledila tole, da naj otroke ne posiljujemo z vegetarijanstvom pa duhovnostjo... ej moj otrok zavrača meso  odkar pomnim, rib se niti ne dotakne in ni šans, da bi jo kdorkoli prepričal naj je ribo, ni za eno foro.... z duhovnostjo jo ne posiljujem, mogoče sem preko "duhovnosti" postala drugačna mama, lahko rečem boljša mama... če nosi okrog vratu kameno strelo in ima filing da ji pomaga, če ima na zvezku skrbno narisan Vilinski simbol in ima občutek da ji pomaga ? kaj je to slabega, sama se je odločila za to, ok, res ko je spremljala moje pogovore in razprave...kri ji dajem pregledovat, skrbim za pester jedilnik in kadar se ji zalušta prav z veseljem naredim meso, kakršnega ima rada.. tudi sama jem vse manj mesa, ampak bolj jaz zaradi nje, kot ona zaradi mene.. je šortnica, kri ima ok... a misliš da mi kot mami ni prvo zdravje otroka, potem vse ostalo????

:palec:

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

<{POST_SNAPBACK}>Draga moja prijateljica, ti se igraš z lastnim zdravjem. začne se tako, kot si opisala. Pusti moralne zadržke, ker ti ne bodo povrnili zdravja, s katerim bo šlo samo navzdol. Prav odvratno je videti ljuda, ko se ves trese zaradi pomanjkanja B12 vitamina. Presnojedka si bila v kritičnih letih, kar je gotovo pustilo posledice, najbrž tudi na živčevju. Zaradi nekih moralnih for je bedasto zafrčkati zdravje! 35 let si stara in bi morala vedeti, da je zdravje prvo, potem pa kultura. Najbrž nimaš otrok, a partner, ako ga imaš, se ukvarja z duhovnostjo. Sem uganil?

Zdaj pa že hudo dramatično sceno delaš.

a dej no sem že v eni drugi temi zasledila tole, da naj otroke ne posiljujemo z vegetarijanstvom pa duhovnostjo... ej moj otrok zavrača meso odkar pomnim, rib se niti ne dotakne in ni šans, da bi jo kdorkoli prepričal naj je ribo, ni za eno foro.... z duhovnostjo jo ne posiljujem, mogoče sem preko "duhovnosti" postala drugačna mama, lahko rečem boljša mama... če nosi okrog vratu kameno strelo in ima filing da ji pomaga, če ima na zvezku skrbno narisan Vilinski simbol in ima občutek da ji pomaga ? kaj je to slabega, sama se je odločila za to, ok, res ko je spremljala moje pogovore in razprave...kri ji dajem pregledovat, skrbim za pester jedilnik in kadar se ji zalušta prav z veseljem naredim meso, kakršnega ima rada.. tudi sama jem vse manj mesa, ampak bolj jaz zaradi nje, kot ona zaradi mene.. je športnica, kri ima ok... a misliš da mi kot mami ni prvo zdravje otroka, potem vse ostalo????

Koliko si pa ti na njeno obnašanje in prehranjevanje vplivala? Se čudiš? Otroci so silno občutljivi. Starše imajo za zgled, dokler ne pridejo v puberteto, a potem odvihrajo kot navite nindža želve. ne bom te strašil, a čas bo pokazal. Iskreno upam, da se ne boš potrebovala spomniti mojih besed o težavah vegetarinajskih otrok.

Zdaj pa že hudo dramatično sceno delaš.

Tudi vi bi, če bi srečali otroka, ki je v zavodu zaradi vegetarijanskih in duhovnih eksperimentov staršev.

Verjamem, da bi. Pravzaprav imaš kar prav, samo ne moreš nekomu kar vsiliti nečesa, morda je bolje, da se nauči na lastnih napakah. Kar se glede otrok tiče, se pa strinjam, da vegetarijanstvo le ni morda najbolj primerno. In od kje ti te izkušnje?

<{POST_SNAPBACK}>Koliko si pa ti na njeno obnašanje in prehranjevanje vplivala? Se čudiš? Otroci so silno občutljivi. Starše imajo za zgled, dokler ne pridejo v puberteto, a potem odvihrajo kot navite nindža želve. ne bom te strašil, a čas bo pokazal. Iskreno upam, da se ne boš potrebovala spomniti mojih besed o težavah vegetarinajskih otrok.

Tudi vi bi, če bi srečali otroka, ki je v zavodu zaradi vegetarijanskih in duhovnih eksperimentov staršev.

glej sem že zgoraj napisala da nisem vegatarijanka in da na njeno zavračanje mesa nisem vplivala...in ne ne čudim se... in dečva je že v puberteti in še vedno imava dober odnos in da je takšen kot je se trudiva obe... in vse to se vidi skozi poste. Ne sodi, ker me ne poznaš ;)In preskočil si tisto, da kadar ji paše jesti meso (to pomeni da ni stroga vegetarijanka ) ji ga prav z veseljem pripravim... in en otrok in en starš ali oba nista pravilo ;) ane

lepo bodi x:Xx

Vegetarijanstvo otrok, predvsem v puberteti, ja poznam to.

Najini hčeri sta obe imeli obdobja "vegetarijanstva", ko sta zavračali meso.

Nisva jih nikoli poskušala prepričevati, pustila sva da je to šlo svojo pot. In je šlo tako kot je prišlo... xDDx

So se pa dogajale zanimive stvari takrat. x:Dx

Včasih je od kosila ostal kakšen zrezek. In sem ga lepo spravil v hladilnik da ga zmažem zvečer pred TV... x:px xDDx

Pa je včasih skrivnostno izginil :eek: x:Dx :vragec:

Jaz ga nisem...

Žena tud ne...

Hčeri sta obe zanikali da bi imeli kaj pri tem... x:)x xrolleyesx xDDx x?x

Verjetno smo imeli kakšne škrate v hiši... x:Dx x:Dx xDDx

Jaz nisem vegetarijanec in nikoli ne bom. Mi pač paše meso vsake toliko časa.

Ribe... Zelo poredko. Nekako mi ne sedejo... :sori:

Ne obsojam pa vegetarijanstva kot nekaj škodljivega. Vem da se da tudi z vegetarijansko prehrano zdravo živet, samo pazit je treba da ta prehrana ni enolična, da vsebuje vse kar organizem rabi. Pomanjkanje vitamina B12 ki ga omenja Kabalist, ne nastane samo zaradi vegetarijanske prehrane. Tudi stročnice, predvsem soja ga vsebujejo, tako da samo brezmesna prehrana ni edini vzrok za to.

Če je prehrana dovolj raznolika tako da vsebuje vse minerale in vitamine ki jih organizem rabi potem je vseeno ali je nekdo vegetarijanec ali ne.

Pretiravanje v katerokoli smer pa seveda je škodljivo in tudi nevarno xsrcx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Jaz sem tudi taksen obcasen mesojedec xokx doma so navajeni da mesa ne jem in so potem takooo zacudeni, ko mi kdaj zadisi in si privoscim kaksen dober piscancji ali puranji zrezek :mezik:

mi je pa vsec da vse vec ljudi uziva dosti vec zelenjave kot vcasih.., da ni na mizi samo meso in krompir ali riz, ampak da pocasi spoznavajo tudi kraljestvo zelenjavne prehrane :inlove:

kr tako naprej xokkx x:Ix x:Ix

<{POST_SNAPBACK}>Če je prehrana dovolj raznolika tako da vsebuje vse minerale in vitamine ki jih organizem rabi potem je vseeno ali je nekdo vegetarijanec ali ne.

Pretiravanje v katerokoli smer pa seveda je škodljivo in tudi nevarno xsrcx

x:px x:px x:px x:px x:px x:px

Se čisto strinjam s tabo, Alef - vsako pretiravanje je škodljivo! Pred leti, ko sem imela še kakih xy ( recmo 20?) kg preveč, se je dohtar čudil, kako da nimam nobenih trigliceridov pa cukra v krvi, pa nobenega visokga pritiska..., sem mu pa rekla, da se sicer zlo zdrav hranim, vendar pa pr tem pretiravam. Se je pa samo smejal. Vseen mi je priporoču, nej namest 3 kg grozdja na dan pojem rajš samo 2 jabolki, namest 8 banan pa samo 1 hruško itd. (mal se hecam, ampak nism deleč od resnice!)

No, zdej sm se pošteno obtesala ( recimo 20 kg?) - samo količino hrane sm omejila, pa iz prehrane sm zmetala ven cukr, belo moko, mastne mesnine in nezdrava olja (rafinirana nadomestila s hladno stiskanimi!), pa dodala več plavanja pa sprehodov pa miganja s cunjo po bajti...

Tud počutm se 20 let mlajša ( kolk sm u resnic, rajš ne sprašuj - vsaka ženska je tko al tko stara 25 let pa par mescov (recimo 128, 209, 314, 554, 742...)

Tvoj način prehranjevanja se mi zdi sprejemljiv, če odštejem kilo arašidov (glej temo "Pretiravanjev čem"!)! Ampak človk mora imet na tem svetu tud kakšno veselje, tud če mu škoduje! Sej pravjo, da napak ni - so samo lekcije, iz katerih se učimo!

xbookx xbookx xbookx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...