nelika 21. julij 2008 Prijavi Deli 21. julij 2008 hmmm...mislim da je smisel filma...da vsak svoj smisel v njem najde...al pa ne...po lastni izbiri...pač ja ampak model je na koncu priznal svojo napako.Ko se je podpisal na koncu s svojim imenom in ne z izmišljenim,ki ga je uporabljal v divjini.Tko da ni point v tem.Model na koncu prizna,da je zabluzil na orto. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 21. julij 2008 Prijavi Deli 21. julij 2008 kaj bi, če bi. če bi bilo treba, bi človeku prerezala vrat in ga pojedla.a naj ga torej kar zdaj? ma klinc, če komu kaj ne paše tle v temi o vegetarijancih, nej ne hodi sem. tko kot naj nekadilci ne rinejo v družbo kadilcev in se pol bunijo, u ke grozapa pometajte zdej pred svojim pragom, ne tle pameti solit neki. kako naj kdo piše in kaj lahk piše in kaj ne. če bo brez vas potem ta tema mrtva pač bo ja, zdi se mi blesavo, da milijarde živali trpijo cel svoj lajf, pa ne zaradi neke potrebe, predvsem zarad požrešnosti. človeku pa ne smeš nič rečt, ker je to poseg v njegovo zasebnost sama presveta nedotakljivost can`t wait to see the end of human kind mačkica, isto lahko pridem v to temo kot ti a sem se kje opredelila? a sem kje napisala kako naj kdo piše? al sem sam eno pripombo podala... mimogrede, sama ne utrgam rože al pa ne odlomim spomlad mačice... al sem vege al ne je pa čist moja zadeva jst krepko pometam pred svojim pragom veš, pa ne samo glede prehrane... in od nekdaj se držim tega, da drugim ne solim pameti, niti tu ni v RL... sori ker sem te prizadela Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mia4aerobics 21. julij 2008 Prijavi Deli 21. julij 2008 hmmm...mislim da je smisel filma...da vsak svoj smisel v njem najde...al pa ne...po lastni izbiri...pač so be it...sis...blues on smiselno je samo se to, and i try. i try ...damn do i try Citiraj TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ. Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 21. julij 2008 Prijavi Deli 21. julij 2008 ja ampak model je na koncu priznal svojo napako.Ko se je podpisal na koncu s svojim imenom in ne z izmišljenim,ki ga je uporabljal v divjini.Tko da ni point v tem.Model na koncu prizna,da je zabluzil na orto.vsaj iskren je bil...da samega sebe...in mi nismo faktorji da bi ga sploh ocenjevali..ker smo itak vsi v sebi preveliki revčki da bi se sploh upali na njegov resničen nivo spustit Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 21. julij 2008 Prijavi Deli 21. julij 2008 vsaj iskren je bil...da samega sebe...in mi nismo faktorji da bi ga sploh ocenjevali..ker smo itak vsi v sebi preveliki revčki da bi se sploh upali na njegov resničen nivo spustit A misliš se upati kaj podobnega? Nisem tako butasta.Jaz se zavedam realnosti in dobro vem,da smo si ustvarili družbo tako kot je,ker ljudje težimo k lagodnemu življenju.Ne rečem,da bi mortali bolj paziti na okolje v katerem živimo.Se pa zelo dobro zavedam,da narava niso nebesa in da j v naravi več krutosti kot pa si lahko sploh predstavljamo. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 21. julij 2008 Prijavi Deli 21. julij 2008 Sej se kar strinjam s tabo Alan. Edino tole glede pritiska s strani vegeterjancev ne vem kako si tole mislil. Vegeterjanci namreč nimamo pravice zahtevati ukinitev mesne prehrane na slošno za vse. Lahko izražamo mnenje, morda dajemo zgled, to pa je vse. Vsak se sam po svoji zavesti potem odloči zase. Te spremembe gredo zelo počasi - tako kot so se spremembe v smeri napredka v zgodovini vedno dogajale počasi. Saj, ko bo dovolj velika masa ljudi spontano postala vegeterjanci oz. bodo pač manj mesa jedli, se bo samodejno zmanjšalo število ubitih živali in masovna vzreja živali v nemogočih pogojih. Tudi tukaj rula sistem ponudba - povpraševanje.free je menda dal povezave do kar tehtnih razlogov, da imamo pravico ne samo izražati mnenja, temveč tudi siliti, če bo napačno delovanje peljalo v še hujše stanje na planetu. Kdo pa bo kaj počel, naj sam izbere... Velika masa ljudi ne bo nikoli postala spontano vegetarijanska, razen če bo preko psiholoških trikov vodena v to. Masa je nezavedna in se podreja črednemu/krdelnemu nagonu. Štejejo posamezniki, ki se razvijejo in poštekajo, zakaj ne jesti mesa (poleg vsega ostalega), in ti so odločilni dejavnik, ne nezavedna masa. ... ampak me zanima da se znajdete nekje lačni ampak LAČNI... se boste branili ulovit ribo, zajca da rešite svoj lajf, al boste jedli ličinke (aja to je tud živalca) al boste žulili korenine oz. umrli od lakote zaradi svojega prepričanja? sam vprašamKar se mene tiče, je odgovor preprost. Najprej bom poskusil najti rastlinsko hrano, in šele ko je ne bo, in ko bom res dovolj lačen, bom v skrajni sili tudi meso jedel in če bom še pri močeh kako žival ubil. In to brez "slabe vesti". Če pa mi ni treba jesti trupel, jih pač ne. Sicer pa je to samo špekulacija -- kdo ve, kaj bi zares storil... Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 21. julij 2008 Prijavi Deli 21. julij 2008 Ja, Antonius ne boj se - lahko spim in to zelo dobro! Ne vem pa kako se tvoji možgani kaj čez noč učinkovito spočijejo, ko na zadnjih treh straneh v pičlih zelo skromnih dveh postih nisi uspel napisati nič pametnega, ampak samo zaj...Zato ti za danes ponoči voščim en krepak in miren spanec, obenem pa ti želim prijetne sanje!Pozor , zdajle bom napisal nekaj pametnega: Einstein. Sem se očitno spočil. Sem sanjal, da ne morem spati. A bi šla na en zelenjavni koktajl? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 21. julij 2008 Prijavi Deli 21. julij 2008 A misliš se upati kaj podobnega?nimam potrebe...vsak si svoje izkušnje išče in privlači v življenju...ki mu očitno manjkajo zihr se bom pa kako drugo bedarijo spomnil...da me izkustveno zadovolji Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 21. julij 2008 Prijavi Deli 21. julij 2008 a tam, kjer je napisal - i have lived a happy life, god bless u all (neki takega)? primeren citat za hippije Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 21. julij 2008 Prijavi Deli 21. julij 2008 smiselno je samo se to, and i try. i try ...damn do i try hihi...don`t try...just be...what they say...you shouldn`t be Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 21. julij 2008 Prijavi Deli 21. julij 2008 primeren citat za hippije za srečno smrt...se tudi živeti splača...drugače srečno in svobodno...na primer Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 21. julij 2008 Prijavi Deli 21. julij 2008 sva pač vsaka po svoje štekali film pa sem daleč od kakega hipija Ja očitno sva res drugače zaštekali film.Ker meni se zdi,da je model na vsak način se trudil preživeti,iskal hrano,poskusil ubiti žival,iskal pot do izhoda.Potem je v staršnih mukah umrl in na koncu se je pač sprijaznil s porazom in tem,da bo umrl.Lahko to razumeš kot njegov življenjski cilj,al pa kot otroška nespametnost in iluzija o tem,da lahko nek japi preživi sam samcat v naravi-brez kakega posebnega znanja o tem kako preživeti v naravi. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 21. julij 2008 Prijavi Deli 21. julij 2008 Velika masa ljudi ne bo nikoli postala spontano vegetarijanska, razen če bo preko psiholoških trikov vodena v to. Masa je nezavedna in se podreja črednemu/krdelnemu nagonu. Štejejo posamezniki, ki se razvijejo in poštekajo, zakaj ne jesti mesa (poleg vsega ostalega), in ti so odločilni dejavnik, ne nezavedna masa.pozabljaš, da je vegetariancev v primeru vseh normalnih vsejedcev zelo malo in da bodo morali še dolgo in vztrajno kričati, da se bo premaknilo za kak procent, pri tem pa tud kake pol procenta odpade na "kršitelje", ki se pregrešijo in odpadejo Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 21. julij 2008 Prijavi Deli 21. julij 2008 Ja očitno sva res drugače zaštekali film.Ker meni se zdi,da je model na vsak način se trudil preživeti,iskal hrano,poskusil ubiti žival,iskal pot do izhoda.Potem je v staršnih mukah umrl in na koncu se je pač sprijaznil s porazom in tem,da bo umrl.Lahko to razumeš kot njegov življenjski cilj,al pa kot otroška nespametnost in iluzija o tem,da lahko nek japi preživi sam samcat v naravi-brez kakega posebnega znanja o tem kako preživeti v naravi.no ja...še kakšnemu dosti bolj izkušenemu pustolovcu bi se lahko podobno zgodilo...je pač soočenje s porazom izkušnja s katero se lahko redko kdo izmed nas resnično sooči..al pa ne...tako kot z vsem na tem svetu Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 21. julij 2008 Prijavi Deli 21. julij 2008 Izkušnja je včasih zgolj sama sebi namen. Nič več ne vemo, ko grem skozi njo, kot prej. Razen, da to ugotovimo. Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 21. julij 2008 Prijavi Deli 21. julij 2008 ...da imamo pravico ne samo izražati mnenja, temveč tudi siliti, če bo napačno delovanje peljalo v še hujše stanje na planetu. Kdo pa bo kaj počel, naj sam izbere... kako pa gresta siljenje in prosta izbira skupaj? Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 21. julij 2008 Prijavi Deli 21. julij 2008 Eni se imajo za bogove in mislijo, da lahko kakor On lahko nekoga prisili k temu, da ga vzljubi, tudi sami to dosežejo.. Kar v bistvu ni toliko narobe, če so do sebe neomajni, vendar to vpliva na druge, saj so s tem hkrati do drugih.. Vendar drugim vseeno ostane odločitev. Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 21. julij 2008 Prijavi Deli 21. julij 2008 Nisem vegetarijanec, nisem tudi izključno mesojedec.Pravzaprav jem meso zelo poredko.Ampak zaradi komentarjem in veleumnih izjav nekaterih tu noter me mika postat kanibal... A ni nekdo omenil da so vegetarijanci manj agresivni od mesojedcev? Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 21. julij 2008 Prijavi Deli 21. julij 2008 A ni nekdo omenil da so vegetarijanci manj agresivni od mesojedcev? Tako je in jaz skrušeno ugotavljam, da moje mesnine ne delujejo...ali jem pokvarjeno meso? Ne počutim se prav nič agresivno in nič športno...reklamacija Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 21. julij 2008 Prijavi Deli 21. julij 2008 čisto na kratko..sem vegi, dobra štiri leta nazaj prenehala jesti še perutnino, ostalega mesa že prej nisem marala, tri leta nazaj ribe.mi odgovarja tako. se fajn počutim. zdrava.prenehala z mesom, ker mi vonj in okus nista več odgovarjala. in mi še vedno ne.ampak se mi pa tečno zdi, da bi zdaj nekoga drugega pregovarjala, da naj neha jesti meso. mu pač tako odgovarja. vsak najbolj ve, tako pač verjamem, kaj njegovo telo potrebuje.malo več strpnosti, prosim Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 21. julij 2008 Prijavi Deli 21. julij 2008 Jaz se sicer ne odzivam več pretirano na to tematiko, nekako sem se žal vdala, ker sem jo predelavala že pred devetimi leti in odšla iz vegetarijanstva z grenkim spoznanjem, da ne zmorem vseh ostalih, kolikor pravite 80% mesojedcev, mam pa namen nekoč nekdaj zares ne sodelovati v teh grozotah močnejšega do nemočnih bitij.. Če ne prej, ko bom umrla. Oz. ko bom dovolj močna biti drugačna. Me je pa piknilo, to kar je Ksenija navedla, da kao, če bi šlo za preživetje.. naj se vprašajo vegetarijanci, kaj bi tedaj storili.. Ampak pri mesojedih žal v večini ne gre za preživetje. Moralo bi se iti izključno za ozaveščanje in če bi sčasoma minimizirali to brezglavo porabo mesa, bi bilo manj vsega klanja. Tako upamo vsi. Ampak smo otopeli. Vsaj jaz, še bolj kot sprva. No, pa sem se zapletla.. Ta tema je bila včasih moja velika strast. Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 21. julij 2008 Prijavi Deli 21. julij 2008 jasno, vsak se trudi preživeti. in je preživel... do nekje ni se trudil ubiti žival, pač pa jo je ubil... potem je pa pojedel napačno rastlino in konec. vidiš, tle jst ne vidim nič gorznega, nič posebnega. umrl bi tako ali tako. s tem se mora vsak sprijaznit če ne živimo v divjini, smrti ne bomo ušli. ljudje v civilizaciji umirajo v vojnah, ustreljeni, zaklani, od raka in svakojakih bolezni, od prenažiranja, v prometnih nesrečah, delajo samomore, ....smrt se mi ne zdi konec zato ne gledam na to kot na nek cilj, pač pa je življenje življenja cilj. kratkoročni... potem pa dalje narava ni samo neka romantična dolina smeha, veselja, cvetočih rožic... še manj pa je samo borba za preživetje in trpljenje in smrt. nek indijanec je rekel tako nekako - tisto, česar se vi bojite (divjina), je meni moj dom. tip je uresničil svoje sanje. večina ljudi jih pa ne, vključno z mano. umrli bomo pa vsi, z izživetimi ali pa neizživetimi sanjami... p.s. sej jst tud nobenga ne prepričujem, naj ne je mesa. in včasih mam zarad tega slabo vest. ker men pa to pomeni kaj več, kot samo izbira tega, kaj boš pojedel. pa dobr, že zdavnaj sem pogruntala, da se morm sam še zase brigat, za druge pa ne, sam mi nekak ne rata v prakso spravt. se učim bit brezbrižni egoist Zelo idealistično razmišljanje,moram reči. Indijancu je divjina dom,ker je tako živel od svojega rojstva.Priznajmo pa si,da mi nismo navajeni tako živeti.In naj pride do kake katastrofe in da se zruši civilizacija,vegeterijanci si ne bi znal tofuja vzgojiti,mesojedci pa ne živeli zaklati (tko kot ta model v filmu ni znal ne prave rastline najti in ne žival zaklati in pojesti).Sedaj ko pa smo lepo na varnem, pa imamo neke idealistične predstave o naravi ter se prepiramo kaj bi morali jesti.hehehe,v tretjem svetu pa nimajo ne za riž in ne za kravo. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 21. julij 2008 Prijavi Deli 21. julij 2008 Tako je in jaz skrušeno ugotavljam, da moje mesnine ne delujejo...ali jem pokvarjeno meso? Ne počutim se prav nič agresivno in nič športno...reklamacija To je to... Zato vam je tudi inkvizicija propadla... Prporočam da postaneš fanatični vegi ali pa da vsaj uporabljaš več popra... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 21. julij 2008 Prijavi Deli 21. julij 2008 Sem sanjala predvčerajšnjim pajka, ki je spletel svojo mrežo in bil sredi nje. Nekako sem v sanjah dobila občutek, da ne ve kaj zdaj bi sploh, in da ni njegov namen niti koga ujeti na mrežo.. (btw, milijon različnih sanj v zadnjih dnevih, uf..) Ja, kaj je bolje - agresiven al pa celo nasilen vegi, al miroljuben občasen mesojedec? Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 21. julij 2008 Prijavi Deli 21. julij 2008 Tako je in jaz skrušeno ugotavljam, da moje mesnine ne delujejo...ali jem pokvarjeno meso? Ne počutim se prav nič agresivno in nič športno...reklamacija tako nekako, ja...bi se jaz tudi mogoce moral dat v reklamacijo, ceprav sumim, da so mi postavili prekratki garancijski rok, ki je itak ze potekel.. kaj pa vem, mogoce pa meso pomirja moje krvolocne, prvinske nagone v taki meri, da nikogar ne rabim prepricevat v svoj "prav", pa ce je to milom ili silom Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.