Skoči na vsebino

Vegetarijanci

Recommended Posts

:vragec:

sm zhe v eni drugi temi sicer zapisu....ampak vseen

zdele k bom na vikendu si bom prvoshu enga vegija na zharu

sej....aldje niso....tko de nau kanibalizma

zlomk....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra
Deli na socialnih omrežjih

Vitamina B12 je menda veliko v Tempehu (dobis v Kalcku).

-

Obstajajo se Ekotorijanci >>>

"Kratka razlaga pojma biti ekotorijanec bi se lahko glasila: jem samo lokalno hrano, vzgojeno na organski, ekološko sprejemljiv način, ki ne ruši ravnovesja v naravi. To seveda pomeni jesti določene produkte samo v letnem času, ko so ti pridelki zreli."

Many people say that the only foods which contain vitamin B12 are animal-derived foods. This also is untrue. No foods naturally contain vitamin B12 - neither animal or plant foods. Vitamin B12 is a microbe - a bacteria - it is produced by microorganisms. Vitamin B12 is the only vitamin that contains a trace element - cobalt - which gives this vitamin its chemical name - cobalamin - which is at the centre of its molecular structure. Humans and all vertebrates require cobalt, although it is assimilated only in the form of vitamin B1.

Vir: KLIK

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Vegans, B12 and oral sex...

"... Vegan blood contains some B-12. In that, there is no debate.

Vegan semen and vaginal secretions contain many times more

Vitamin B-12 than does human blood.

The solution? Make love. Enjoy oral sex..."

http://www.veggieboards.com/boards/archive...php/t-3294.html

[od okuženega vira se lahko dobi hepatitis, AIDS, ...]

B12 oral sex

http://www.google.si/search?q=B12+oral+sex...lient=firefox-a

ja, saj to je super, da ne kompliciras. :palec:

vidim, da z mojim odgvorom nisi zadovoljen.. :)kaj naj ti rečem. super ali ne super..v mojem primeru je to pač tako..nič ne kompliciram..trudim se čimbolj zdravo prehranjevat.. vem samo, da je to zdaj že nekaj let moj način prehranjevanja in zame to pomeni "jesti normalno"... :)lep dan

Guest lara7

vem, da je super...saj to ti že skoz govorim..oz. pišem.. x;)x

a mi lahko poveš nakaj , kar nima nobene veze z vegetarijanstvom in kompliciranjem.. x:)x

kje si nasu ta "insertek", ki ga imas na slikci..zelo mi je všeč.. xDDx

Guest lara7

o, hvala za "pozitivno osebo"..maksimalno delam na tem..24 ur na dan.. xsrcx

vidim, da tudi ti pozitivec..super..

a vidis, da je vse super..

škoda, da si napisal, da se ne spomniš..jaz bi še "nasedla" in ti res napisala telefonsko x;)x xDDx

"Pozitiva" = lahko tut "površinska".

V "globini" se kdaj lahko "tut" zgubi.

V kakih ekstremnih/manj ekstremnih čustvenih stanjih. Ko se izgubi "razsodnost". -)

Ko se človek počuti ekstremno slabo, brezvoljno, ...

Ko zgublja nekaj, na kar je čustveno močno navezan, ko je močno "sprovociran", ...

Ko brani svoje eksistenčne interese ... -)

Globje = mogoče ozaveščanje & preobraževanje v navezi s "pozitivo", ...

Guest lara7
ok.. to je ena taka čist filozofska definicija..ki pa v bistvu drži.. x:)x pogosto oz. največkrat je pozitiva površinska, kot si se izrazil ti tantra.. in itak, da se izgubi..za tisto "globinsko" se je potrebno pa zelooo potruditi..in, ko je enkrat tam se več ne izgublja..ostane..(če zanjo lepo skrbiš) forever..in vedno več je je.. xDDx

o cem govoris?

Dopolnila je tale post spodaj:

"Pozitiva" = lahko tut "površinska".

V "globini" se kdaj lahko "tut" zgubi.

V kakih ekstremnih/manj ekstremnih čustvenih stanjih. Ko se izgubi "razsodnost". -)

Ko se človek počuti ekstremno slabo, brezvoljno, ...

Ko zgublja nekaj, na kar je čustveno močno navezan, ko je močno "sprovociran", ...

Ko brani svoje eksistenčne interese ... -)

Globje = mogoče ozaveščanje & preobraževanje v navezi s "pozitivo", ...

Guest lara7

ja.. ampak tantra to bolj strokovno obrazloži.. x:)x jaz pišem pa iz lastnih izkušenj..zavestno treniram, nadziram, obvladujem in reagiram pozitivo.. in ne-ragiram negative..seveda je, ko pride do ekstremnih čustvenih stanj, kot je napisal tantra, vse to zelo težke..ampak se da..z vsakodnevnim terningom..step by step..in rezultat je takšen, da je marsikatera bitka že moja..n akoncu bom dobila vojno.. xDDx

a čmo napisat še kaj o vegetarijanstvu..a smo mal zašli iz osnovne teme x;)x

Guest lara7
hvala tantra.. x:)x pa saj ni bistvo kdo bolje razloži.. pomembno je da smo na isti valovni.. potem pa pač vsak s svojimi besedami..saj sem tudi jaz prebrala nešteto knjig.. vendar je iz mojega gledišča; brez delovanja, vse samo filozofija..potrebno je delovati..meni se je na ta način življenje zelo spremenilo..na bolje seveda...jaz se že 4 leta intenzivno "mučim" in premagujem negativo..in še naprej se bom..z vsakim rezultatom imam večjo vero..to je pa najbolj pomembno.. a ne x:)x

ja to ze... samo sprasujem o tem globjem:

Dopolnila je tale post spodaj:
ok.. to je ena taka čist filozofska definicija..ki pa v bistvu drži.. x:)x pogosto oz. največkrat je pozitiva površinska, kot si se izrazil ti tantra.. in itak, da se izgubi..za tisto "globinsko" se je potrebno pa zelooo potruditi..in, ko je enkrat tam se več ne izgublja..ostane..(če zanjo lepo skrbiš) forever..in vedno več je je.. xDDx

kerga?

si včeraj nabavla, prvič, vege sir. in ga danes poskusila.

moram reči, da mi okus prav všeč x:)x

Guest lara7

torej.. porvšinsko ali na zunaj delujemo vsi pozitivno..sem štejejo naši nasmejani obrazi, obnašanje, etc..vendar je resnica drugačna..resnica se skriva v globini, kjer se skriva mrsikaj.. in , ko se ta "globina" začne prečiščevat je sčasoma vedno več pozitive..proces..in potem lahko deluješ pozitivno čist naravno..saj deluješ globine..oz. od znotraj navzen..začneš sijat..ljudje te opazijo, ko te prej niso.. opazijo spremembe na tvojem obrazu, na tebi, nekaterei te sploh ne prepoznajo več..v bistvu s tem zamenjaš tudi nivo energije..energija je pa kot naš podpis recimo..samo, da se z osebnostnim razvojem spreminja..

pa saj nisem povedala nič novega..to povsod piše..samo ,da jaz to tudi živim.. x:)x

Sir je sir.

Vsebuje holesterol, mlečno maščobo (maščobno maši ožilje, obremenjuje ledvica, ...),

ima acidozni ph presnovni faktor, kazein/povzročitelj zasluzenih pljuč

(bronhitis,astma); v kolker se količinsko pretirava spljoh.

S prenehanjem uživanja mleka/mlečnih proizvodov velikokrat izgine beli, rumeni tok,

mioni/ciste na jajčnikih, bronhitis, astma, ...

Pod pogojem, da se ustrezno prehranjuje, ...

Vsekakor pa dober tek. -)

evo, šla pogledat.

sheese, gouda style. bute island foods.vegan.

je tule v celju bolj slaba izbira. no, v merkatorju je še najboljša izbira

Človeka, žival se globoko pogleda v oči. Tudi sebe v ogledalu.

Z malo empatije/intuicije se vidi realno duševno/emocionalno stanje subjekta našega "zazrtja".

Oči, pogled v njih, NE "varajo/fintirajo/ne lažejo" nikoli.

torej.. porvšinsko ali na zunaj delujemo vsi pozitivno..sem štejejo naši nasmejani obrazi, obnašanje, etc..vendar je resnica drugačna..resnica se skriva v globini, kjer se skriva mrsikaj.. in , ko se ta "globina" začne prečiščevat je sčasoma vedno več pozitive..proces..in potem lahko deluješ pozitivno čist naravno..saj deluješ globine..oz. od znotraj navzen..začneš sijat..ljudje te opazijo, ko te prej niso.. opazijo spremembe na tvojem obrazu, na tebi, nekaterei te sploh ne prepoznajo več..v bistvu s tem zamenjaš tudi nivo energije..energija je pa kot naš podpis recimo..samo, da se z osebnostnim razvojem spreminja..

pa saj nisem povedala nič novega..to povsod piše..samo ,da jaz to tudi živim.. x:)x

Guest lara7

tantra od kje ti to vse "prepisuješ"... jaz se zdaj že nekaj let prehranjujem zdravo in sem vegi pa nimam toliko znanja..mene samo zanima kaj je naravno in kaj ne..

dobro, da vem na koga se obrnit, če se bom kdaj pa le vprašala o čem takem.. x:)x

Nimam znanja. Smo se pa mal tega učil po šolah, ...

Zazri se vase, v ogledalu. V svoje oči/pogled. Vse ti bo jasno.

NI kaj za zgrešit. -)

Intuiciji/empatiji realni = za zaupat, lahko nekdo po TVju govori resnico svojo.

Njegovo nebesedno sporočanje ga potrdi ali razkrije ... Opazovanje dela opazovalca ...

tantra, "sir", ki sem ga nabavla, ni iz mleka. je rastlinskega izvora.

mleka itak nikoli nisem marala. mlečne izdelke pa nehala jesti decembra.

hrane, ki pa vsebuje jajca in mlečne izdelke, se pa, kolikor se le da, izogibam.

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...