tomazslo 20. februar 2009 Prijavi Deli 20. februar 2009 Vegetarijanci smo bolj umirjeni in nekateri tudi bolj duhovno usmerjeni kot mesojedci ... Vegetarijanci naj bi živeli bolj zdravo življenje in raziskave kažejo da tisti ki jejdo veliko mesa so lahko zelo agresivni... haha Brusnica...tako b jest rabu...umirjeno, kse nkol ne zjeza, ne razburja, k me neb nkol "napizdla"...pa še več klobas iz zaseke b men ostal drgač je pa tko..poslušajte telo, jejte kar vam najbolj paše (seveda če si v teh časih lahko privoščite) in ne ukvarjajte se s tem, kaj drugi papcajo, ker vas nič ne briga, ker to ni vaše breme.....za vas je važno samo to, kaj vi papcate in da v tem uživate... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brusnica 20. februar 2009 Prijavi Deli 20. februar 2009 haha Brusnica...tako b jest rabu...umirjeno k me neb nkol "napizdla"...pa še več klobas iz zaseke b men ostal no sej... taki kot sm jst smo torej fultimunkcijski Citiraj Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.Nelson Mandela Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 21. februar 2009 Prijavi Deli 21. februar 2009 Ko se clovek fizicno pricne ociscevati, se zacnejo cistiti tudi nekatera druga auricna telesa. Eter, custveno telo, mental... meditacija, pogabljanje neizbezno scasoma pripeljejo do procesa ciscenja pozavesti.Jeze in druge custvene reakcije so lahko samo del procesa tega ciscenja.In cetudi pravijo da so vegiji bolj agresivni v smislu netolerantnosti do tistih, k ise drugace prehranjujejo, je to le del procesa kot kateri drugi. Sicer pa bolje to, kakor blazeno nezavedno! V sami osnovi je mesojedstvo itaq agresivno prehranjevanje.Nesmisleno je sploh primerjati dva tako skrajno razlicna nacina prehrajevanja kot sta vegetarijanstvo ali mesojedstvo.Seveda pa nek bolj eticen nacin ne bi smel biti izgovor za neprimeren nacin ciscenja lastnih furtracij.Vegetarijanstvo ni elitnost. Je potreba ali izbira. Pot k sebi na tak nacin. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brusnica 21. februar 2009 Prijavi Deli 21. februar 2009 In cetudi pravijo da so vegiji bolj agresivni v smislu netolerantnosti do drugacnih je to le del procesa kot kateri drugi.Bolje to, kakor blazeno nezavedno! Verjetno to mnenje o netolerantnosti je bolj vezano le na mesojedce... pa še tisto ni tako obsojanje je kot je gor napisan del procesa...drugače pa ni nikakršne netolerantnosti ali pa kaj podobnega Citiraj Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.Nelson Mandela Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 21. februar 2009 Prijavi Deli 21. februar 2009 Ce prebiras to temo, mnogi mislijo drugace.Sam se s teboj strinjam. Kaj dosti pa tudi ne bom vec pisal, ker bo folku spet pokrovko dvignilo! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brusnica 21. februar 2009 Prijavi Deli 21. februar 2009 Ce prebiras to temo, mnogi mislijo drugace.Sam se s teboj strinjam. Jaz vem iz lastnih izkušenj... Pa še veliko imam prijateljev, s katerimi imamo velikokrat to debato in se vsi strinjajo da nismo netolerantni... tko da mogoče nas drugi vidijo kot take, ampak to smo v končni fazi vsi po malem če že... Citiraj Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.Nelson Mandela Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 21. februar 2009 Prijavi Deli 21. februar 2009 Hja, jaz v mojih cca. 15 do 20 letih veget. tudi vem Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 21. februar 2009 Prijavi Deli 21. februar 2009 vegetarjance je treba obdavchit!!!tko k pedre zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brusnica 21. februar 2009 Prijavi Deli 21. februar 2009 vegetarjance je treba obdavchit!!!tko k pedre zlomk....tralala in kdo je zdej netoleranten? Citiraj Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.Nelson Mandela Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 21. februar 2009 Prijavi Deli 21. februar 2009 in kdo je zdej netoleranten? vegetarjanci, pedri pa zamorci zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brusnica 21. februar 2009 Prijavi Deli 21. februar 2009 vegetarjanci, pedri pa zamorci zlomk....tralala model to pa totalno ni kul... ni kul Citiraj Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.Nelson Mandela Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 21. februar 2009 Prijavi Deli 21. februar 2009 model to pa totalno ni kul... ni kul no....nokje je zdej tvoja toleranca do drugache mislechih.... x:Dx zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brusnica 21. februar 2009 Prijavi Deli 21. februar 2009 imej svoje mnenje dokler ne boš užalil ljudi... ker beseda lahko tudi ubije! to kar že ti misliš je že rasizem in to privede do vsega hudiča! sicer pa kaj so ti pa vegetarijenci naredil? Citiraj Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.Nelson Mandela Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sprenger&Kramer 21. februar 2009 Prijavi Deli 21. februar 2009 Slišal sem, kako godrnjajo Izraelovi sinovi; spregovori jim in reci: Proti večeru boste jedli meso in zjutraj se boste najedli kruha in spoznali boste, da sem jaz Gospod, vaš Bog.(Exodus 16:12) Citiraj Verba vana aut risui apta non loqui.Zmaga: Io, Galileo dovessi lasciar la falsa impressione che il sole sia il centro del monde e che non si muova e che la terra non sia il centro del mondo e si muova. La detta falsa dottrina e contraria alla Sacra Scrittura. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DON KARLOS 21. februar 2009 Prijavi Deli 21. februar 2009 OMG!! Kam je zašla ta tema!! No, js lahk poročam iz prve roke: sem bila eno leto vegetarjanka - in sem se super počutila.Potem pa cirka 10 let 3/4 vegetarjanka. Priznam, da je bila proti koncu moja prehrana že preveč enolična in ne ravno 'naj'... Zdaj pa iz zdravstvenih razlogov spet jem meso - in se bolje počutim. Tako da, hm... Js bi FUL RADA bla spet vegetarjanka al pa celo vegan - ampak si ne upam!!Sem probala te vitamine/minerale, ki so kao za vegetarjance, saj nekateri so v redu, v nekaterih imaš pa spet cel kup kemije.. Pa še stranske učinke lahko imajo... Vegetarjancem, sploh pa vegancem (pa tudi mesojedcem! ), lahko ful manjka raznih vitaminov in mineralov... Zelo priporočam, da si merite prehrano na fitday.com al pa downloadate free programček Cronometer (so tudi variante, kjer plačaš, npr The Daily Plate ipd) In če mate recimo magnezija, cinka, B12, itd. - al pa proteinov nasploh - nonstop pod 50% RDA (priporočene dnevne doze), je treba neki ukrenit... Al spremenit prehrano, al pa probat dodatke... Pa ne mislit, da so multivitamini dovolj.. V multivitaminih je lahko celo preveč 'nasprotnikov' magnezija in premalo ali nič magnezija sploh. http://www.ctds.info/magdiet.html Magnezij sodeluje v okoli 300 procesih v telesu in je zelo pomemben ter eden od faktorjev pri celem kupu problemov in bolezni: http://www.ctds.info/5_13_magnesium.html - tudi pri anksioznosti, depresiji, srčnih boleznih itd. (na enem veganskem forumu je bilo ogromno govora o psihoterapevtih itd, tako da se je skoraj kar videlo, da nimajo poštimane prehrane..)V slovenščini pa o magneziju in drugih mineralih govori knjiga Minerali od Mladinske knjige (avtorja dr. Ulrich Strunz in Andreas Jopp) - sicer se z določenimi stvarmi tam ne strinjam (med drugim priporočata šumeče tablete, ki imajo za moje pojme preveč umetnih dodatkov), veliko stvari pa dobro razložita. Je pa dejstvo, da pri nekaterih boleznih, kot je recimo revma ipd, pa je bolje jesti manj beljakovin in 'bolj vegetarjansko' - na ta način si je moj ata revmo pozdravil! (pa seveda manj e-jev v prehrani in bolj zdravo hrano in spremenjen način življenja...) Lahko pa imajo tudi hudi mesojedci pomanjkanje določenih snovi, če imajo npr premalo kisline v želodcu (menda kar pogosto po 40tem) - zato naj bi blo recimo fajn meso pokapat z limoninim sokom oz. jesti zraven hrano s C vitaminom.. Pa če jedo premalo zelenjave, jim lahko manjka cel kup drugih vitaminov/antioxidantov itd. Tako da je odvisno tudi od posameznika, siceršnjega splošnega zdravja in načina življenja.. Ni za posploševat in obsojat.. Se pa vsi učimo in tudi splošne smernice prehrane se z leti spreminjajo... Nekateri pravijo, da mora vsak najti pravo prehrano ZASE - delno naj bi bilo morda tudi genetsko pogojeno, pa odvisno od življenjskega stila itd. Moj ata je probal biti čisti vegetarjanec, a mu v proizvodnji in pri težkem fizičnem delu to ni ratalo.. Je pa bil dosti bolj vegetarjanski od sodelavcev (in tudi bolj zdrav!) Obstajajo knjige in sajti o različnih tipih metabolizma... (recimo eni hrano prej 'pokurijo', drugim pa dlje 'zdrži'...) Pa še to, preveč enolična hrana lahko privede do preobčutljivosti na določeno hrano, tako da, čimbolj raznoliko hrano! (vegetarjanci in vsejedci!) veliko ljudi dandanes je že občutljivih na gluten ali mleko ipd... sploh pa če prištejemo še kemikalije iz okolja - v hrani, v zraku, vsepovsod.. več ko je teh, več koristnih mineralov in vitaminov je treba.. in bolj kvalitetno (po možnosti eko) hrano.. TO KAR VAM TU PIŠEM, JE RESNIČNA ZGODBA: Toliko teženja o vitaminih in mineralih, o tem proteinu in vitaminu bla bla bla. Sem že doolga leta vegetarjanec. Ne jem ne mesa ne jajc. Sem tudi krvodajalec in moja kri je zdrava. Sem se pred nekaj časa odločil, da bom malo shujšal, Tudi vegetarjanci se lahko zredimo, če preveč obozujemo putrček in krompirček ter cukrček. HE HE HE Moja dijeta je bila takšna, da sem jedel samo vegansko hrano, torej samo sadje in zelenjavo. Torej nič mleka, masla in ostalih mlečnih izdelkov. Jedel sem 80% presne - nekuhane hrane (sadja in orehov, zelenjave, tudi olivno olje, uporabljal sem pa tudi začimbe) in 20% kuhane hrane, večinoma zelenjave, cvetača, fižol in podobno. Ko sem po nekaj mesecih diete pogledal svojo krvno sliko, se je ta še izboljšala. Večji % železa in podobno, pa nisem prav nič ekstra bolj telovadil kot prej. Če bi vprašal zdravnike, bi verjetno rekli nasprotno, v primeru anemije (pomankanja železa) se moraš basati z mesom in podobne neumnosti. Pa naj mi še kdo reče da je vegetarjanska hrana slaba. Poznam matere vegetarjanke, katerih vegetarjanski otroci so zaključili fakultete in ustvarili zdrave družine. Jaz že več kot leto dni nisem bil niti prehlajen. A mi kaj manka? Mogoče vitamin HA55 ali pa mogoče nekaterim manjka zdrave pameti. Vsi dvomljivci, bodite na zgoraj opisani dieti par mesecov, pa mi povejte, kako se boste počutili. Ne nasedajte neumni propagandi o vitaminih. ZNANSTVENE RAZISKAVE SO POKAZALE, DA JEMANJE VITAMINSKIH DODATKOV POVZROČA RAKA IN DRUGE BOLEZNI IN DA KRAJŠA IN NE PODALJŠUJE KVALITETO ŽIVLJENJA. ACTIMEL PA JE PRAVZAPRAV ENAKOVREDEN NAVADNEMU JOGURTU. BAŠITE SE LJUDI Z CENTRUM C IN KOENCIMOM Q 10ŽRITE TABLETE KALCIJA IN MAGNEZIJAPO MOJEM BOTE DOČAKALI 150LET! Pri zgoraj opisani dijeti nisem tudi jedel krompirja, kruha, žit in ostalih škrobnih živil. Sem pač hujšal HI HI HI LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 21. februar 2009 Prijavi Deli 21. februar 2009 Vegetarijanci smo bolj umirjeni in nekateri tudi bolj duhovno usmerjeni kot mesojedci ... Vegetarijanci naj bi živeli bolj zdravo življenje in raziskave kažejo da tisti ki jejdo veliko mesa so lahko zelo agresivni... Kr drži. . Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brusnica 22. februar 2009 Prijavi Deli 22. februar 2009 Slišal sem, kako godrnjajo Izraelovi sinovi; spregovori jim in reci: Proti večeru boste jedli meso in zjutraj se boste najedli kruha in spoznali boste, da sem jaz Gospod, vaš Bog.(Exodus 16:12) maš sploh svoje mnenje ali samo iz svetega pisma? Citiraj Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.Nelson Mandela Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brusnica 22. februar 2009 Prijavi Deli 22. februar 2009 Torej iz vsega prebranega lahko povzamem: NE JEST! Sicer sem pa ugotovila da se ne sme vse verjet kar pišejo meiji itd.. Na koncu koncev pa ni vse tako črno kot zgleda... Citiraj Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.Nelson Mandela Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sprenger&Kramer 22. februar 2009 Prijavi Deli 22. februar 2009 maš sploh svoje mnenje ali samo iz svetega pisma?Ne obstaja višja avtoriteta od Pisma, tako za sakralne kot za profane zadeve, med katere sodi tudi širnemu slovenstvu najljubša gastronomska postava - ali kot temu pravijo tlačani v vulgarnem jeziku: kuharica. Torej, ravnaj se po Pismu, pa bo bivanje v purgatoriju krajše. Citiraj Verba vana aut risui apta non loqui.Zmaga: Io, Galileo dovessi lasciar la falsa impressione che il sole sia il centro del monde e che non si muova e che la terra non sia il centro del mondo e si muova. La detta falsa dottrina e contraria alla Sacra Scrittura. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brusnica 22. februar 2009 Prijavi Deli 22. februar 2009 Ne obstaja višja avtoriteta od Pisma, tako za sakralne kot za profane zadeve, med katere sodi tudi širnemu slovenstvu najljubša gastronomska postava - ali kot temu pravijo tlačani v vulgarnem jeziku: kuharica. Torej, ravnaj se po Pismu, pa bo bivanje v purgatoriju krajše. hehe... še dobro da nam je "bog" potem "dal" možgane če jih v končni fazi ne nucamo Citiraj Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.Nelson Mandela Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sprenger&Kramer 22. februar 2009 Prijavi Deli 22. februar 2009 hehe... še dobro da nam je "bog" potem "dal" možgane če jih v končni fazi ne nucamo To je res pomembno vprašanje. Očitno je s tem organom naš Gospod obdaroval le doktorje teologije, prikrajšani pa so pogani, častilci ter uživalci zeli, zvezdosledci, vračarji, čarodeji... Citiraj Verba vana aut risui apta non loqui.Zmaga: Io, Galileo dovessi lasciar la falsa impressione che il sole sia il centro del monde e che non si muova e che la terra non sia il centro del mondo e si muova. La detta falsa dottrina e contraria alla Sacra Scrittura. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brusnica 22. februar 2009 Prijavi Deli 22. februar 2009 To je res pomembno vprašanje. Očitno je s tem organom naš Gospod obdaroval le doktorje teologije, prikrajšani pa so pogani, častilci ter uživalci zeli, zvezdosledci, vračarji, čarodeji... za tako zaveznega človeka z možgani je to že diskriminacija oz. žaljenje ljudi glede na njihov status... ni rečeno da je neki doktor pametnejši od ene boge ženice, ki svoje življenje posveča zdravilnim rastlinam Citiraj Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.Nelson Mandela Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 24. februar 2009 Prijavi Deli 24. februar 2009 dr. Lučka Kajfež Bogataj :»Če imamo torej resnično voljo spremenitisvoj odnos do okolja in podnebnih sprememb,ni dovolj, da to počnemo le za volanom,s privijanjem termostatov innameščanjem solarnih sistemov.Začnimo tudi pri svojem krožniku.« Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dancerka 24. februar 2009 Prijavi Deli 24. februar 2009 TO KAR VAM TU PIŠEM, JE RESNIČNA ZGODBA: Toliko teženja o vitaminih in mineralih, o tem proteinu in vitaminu bla bla bla. Sem že doolga leta vegetarjanec. Ne jem ne mesa ne jajc. Sem tudi krvodajalec in moja kri je zdrava. Sem se pred nekaj časa odločil, da bom malo shujšal, Tudi vegetarjanci se lahko zredimo, če preveč obozujemo putrček in krompirček ter cukrček. HE HE HE Moja dijeta je bila takšna, da sem jedel samo vegansko hrano, torej samo sadje in zelenjavo. Torej nič mleka, masla in ostalih mlečnih izdelkov. Jedel sem 80% presne - nekuhane hrane (sadja in orehov, zelenjave, tudi olivno olje, uporabljal sem pa tudi začimbe) in 20% kuhane hrane, večinoma zelenjave, cvetača, fižol in podobno. Ko sem po nekaj mesecih diete pogledal svojo krvno sliko, se je ta še izboljšala. Večji % železa in podobno, pa nisem prav nič ekstra bolj telovadil kot prej. Če bi vprašal zdravnike, bi verjetno rekli nasprotno, v primeru anemije (pomankanja železa) se moraš basati z mesom in podobne neumnosti. Pa naj mi še kdo reče da je vegetarjanska hrana slaba. Poznam matere vegetarjanke, katerih vegetarjanski otroci so zaključili fakultete in ustvarili zdrave družine. Jaz že več kot leto dni nisem bil niti prehlajen. A mi kaj manka? Mogoče vitamin HA55 ali pa mogoče nekaterim manjka zdrave pameti. Vsi dvomljivci, bodite na zgoraj opisani dieti par mesecov, pa mi povejte, kako se boste počutili. Ne nasedajte neumni propagandi o vitaminih. ZNANSTVENE RAZISKAVE SO POKAZALE, DA JEMANJE VITAMINSKIH DODATKOV POVZROČA RAKA IN DRUGE BOLEZNI IN DA KRAJŠA IN NE PODALJŠUJE KVALITETO ŽIVLJENJA. ACTIMEL PA JE PRAVZAPRAV ENAKOVREDEN NAVADNEMU JOGURTU. BAŠITE SE LJUDI Z CENTRUM C IN KOENCIMOM Q 10ŽRITE TABLETE KALCIJA IN MAGNEZIJAPO MOJEM BOTE DOČAKALI 150LET! Pri zgoraj opisani dijeti nisem tudi jedel krompirja, kruha, žit in ostalih škrobnih živil. Sem pač hujšal HI HI HI LPDon Karlos, hvala za tvoje izkušnje. Koliko let pa si bil prej nevegetarjanec? In kaj si takrat jedel? Pa konkretno kaj so ti pogledali na krvni sliki? A tud druge minerale/vitamine itd? Al sam te splošne zdravstvene stvari pa železo? Koliko časa si pa bil veganec? Pa koliko orehov/oreškov si recimo jedel? In fižola idr proteinov?Nekaj mesecev (al pa tudi nekaj let) si po moje komot lahk zdrav veganec al pa vegetarjanec, sploh če maš dobro podlago od prej.. recimo pomanjkanje B12 se vidi šele po nekaj letih... Se strinjam, da zdravniki včasih takoj predpišejo meso za pomanjkanje železa.. In tud moja mami je mela izkušnjo, da ji meso ni prav dosti pomagalo, Kollathov zajtrk (domači muesli) ji pa je.. Sam to je trajalo nekaj časa, pol pa ji je spet šlo železo dol.. Je pa mela anemijo že od malega, menda ker so živeli čist blizu kemične tovarne.. Evo, js tud celo leto+ nism bla prehlajena, do včeraj.. zdaj pa po moje od stresa, pa slab luft zunaj.. (al pa krofi? hm!) Drgač pa, vidiš, teža pa men nikoli ni bla problem.. smo si različni, a ne? Free, se strinjam, veliko ljudi bi žihr živelo bolj vegetarjansko.. Je pa po moje marsikdo bolj eko in živi bolj zdravo kot pa kak 'čokolada in pašta' vegetarjanec.. (Ja, tudi taki obstajajo.. žal..)Pa v končni fazi, če zboliš in pol jemlješ tablete, to tud ni eko.. V bistvu to sm hotla povedat.. So pa seveda tud zdravi vegetarjanci (in upam, da tudi veganci)... In super za vse, ki vam rata bit zdravi in eko... pa še vegetarjanci al pa veganci zravn! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 24. februar 2009 Prijavi Deli 24. februar 2009 Nekaj mesecev (al pa tudi nekaj let) si po moje komot lahk zdrav veganec al pa vegetarjanec, sploh če maš dobro podlago od prej.. recimo pomanjkanje B12 se vidi šele po nekaj letih...Se spomnim, da sem enkrat bral en intervju z znanim slo. homeopatom (Živan Krevel) in je med drugim reku, da v življenju še ni probal mesa! Je star po moje že okol 50 in zgleda kar zdrav. Tko da, očitno se da. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.