Skoči na vsebino

Vegetarijanci

Recommended Posts

Being Vegan in a Speciesist World

"I will continue to be a vegetarian even if the whole world started to eat meat. This is my protest against the conduct of the world."

Isaac Bashevis Singer – Nobel Prize winning author

Albert Einstein:

"Our task must be to free ourselves… by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature in its beauty."

Leonardo da Vinci:

"The time will come when men such as I will look upon the murder of animals as they now look on the murder of men."

Mahatma Gandhi:

"The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated."

Count Leo Tolstoy:

"Vegetarianism serves as a criterion by which we know that the pursuit of moral perfection on the part of humanity is genuine and sincere."

Socrates:

"The highest realms of thought are impossible to reach without first attaining an understanding of compassion."

http://dingo.care2.com/pictures/c2c/share/12/129/949/1294933_431.jpg

Deli na socialnih omrežjih

Leonardo da Vinci:

"The time will come when men such as I will look upon the murder of animals as they now look on the murder of men."

Tud dayo ma podobno trditev - in sicer da bo prišel čas, ko se bo uživanje živalskega mesa tretiralo enako, kot se danes kanibalizem.

Gledal dokumentarec, kjer so za sečnjo brazilskega pragozda in s tem za posledično uničevane svetovnih pljuč, krivi proizvajalci soje in ostalih žitaric in stročnic, ki jih konzumirajo za krmo rastlinojedcev,tako štiri kot dvonožnih, ter za proizvodnjo etanola za pogonsko sredstvo.

Torej paradoks vseh paradoksov, če si vegetarijanec si ravno tako odgovoren za uničevanje tropskega gozda kot če si mesojedec.. x^x

No, to ni nič novega.

Moraš zelo pazit, kaj kupuješ... gledat oznakice, pa Fair Trade pa organsko pa ne vem kaj še vse.

Je kar težka.

Soja je ogromen problem.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

He he. Sm se mal nasmeju, ko sem vse te komentarje bral :)

Evo, še en vegi se javlja. Vegi čisto svoje sorte. Ne držim se nobenih pravil, vse neki po svoje. No, morda imam dva pravila: ne jej mesa (za kwa že?) in pa probi jest čimveč surovega. No, mesa ne jem zato, ker raje vidim kravco, da se sprehaja po vrtu in se veselo pase, vmes j pa še malo pobožam, kot pa da bi jo gledu na krožniku. Z ribami je ista zgodba.

Ali je bolje jesti meso ali zelenjavo? Pravijo, da je zelenjava bolj zdrava. Hja, je in pa tudi ni. Če bi se vrnili za 100 let nazaj bi lahko za oboje rekli, da je zdravo. V današnjem času, pa lahko za oboje rečemo, da ni zdravo. Ja, če bi živeli nekje visoko v gorah, kjer zemlja še ni onesnažena (vsaj tako ne kot drugje) z škropili, potem bi bilo oboje zdravo. Imeli bi meso z majhno vsebnostjo maščob in pa solatko, na kateri bi bil kak zavaljen polžek :).

Da bi dlje živeli, če nebi jedli mesa. Tudi ta trditev ni čist OK. Tudi za cigarete tako pravijo, pa je ena od najstarejših zemljank kadila do svojih 112 let...torej?

Še za vse tiste, ki kopujejo "domačo" zelenjavo pri mamcah na tržnici.... 1 osebna zgodba- ko sem začel z vegi, sem tudi sam bil njihov kupec (kadar kake stvari nisem dobil na maminem vrtu). Imel sem pa tudi kolege, "južnake", ki so sadje-zelenjavo prodajal na tržnici. In ko so mi enkrat ponudili solato, ki je ravno prišla s šleparjem iz Italije, sem jo lepo odklonil, češ, da italijanske pa že ne bo jedu in da jaz hodim na tržni co k tistim mamcam po zelenjavo. Nakar so se mipričeli smejati in mi dejali, da tiste "mamce" ob 5h zjutraj pridejo k njim po zelenjavo (uvoženo seveda) in jo potem prodajajo kako "domače". Takrat me je minilo hodit na tržnico. Saj ne rečem, da vsi tako delajo, ampak vseeno...

2 osebna zgodba- poznam človeka, ki je uvažal čebulo in še nekatere stvari iz Mađarske, v svojem skladišču pa je na embalažo limu deklaracije, kjer je pisalo: Država porekla- SLO. ...saj ne rečem, da vsi tako delajo, ali pač...

Skratka, dandanes ne veš kaj ješ! In če drago plačaš še ne pomeni, da je kvalitetno!! Preostane ti samo, da se nekako sprijazniš...

Čist mimo grede...sem slišal, da v SLO velja za neko "naravno/ zdravo" hrano (predelano), če vsebuje še ne 10% naravnih snovi!! Kak kriterij!!

Pa srečno!

Hvala Buddhi, da sem lahko vsak dan na računalniku! :)

www.sprostitev.webs.com

Kateri dokumentarec? Tega?

Mozno, ce ne pazis kaj kupujes oz. ce ne kupujes ekolosko pridelane soje oz. ne GS soje.

Ce kupujes ekolosko pridelano sojo brez GSO, potem pa pac ne.

Milsim pa, da je veliko vegetarijancev bolj osvescena glede zadeve in kupuje ne GSO sojo. itaq.

Torej te umazane vode ne mores speljat na tvoj mlin. x;)x

Gledal dokumentarec, kjer so za sečnjo brazilskega pragozda in s tem za posledično uničevane svetovnih pljuč, krivi proizvajalci soje in ostalih žitaric in stročnic, ki se konzumirajo za krmo rastlinojedcev,tako štiri kot dvonožnih, ter za proizvodnjo etanola za pogonsko sredstvo.

Torej paradoks vseh paradoksov, če si vegetarijanec si ravno tako odgovoren za uničevanje tropskega gozda kot če si mesojedec.. x^x

strinjam, itaq.

probelm pa ni samo soja, temvec tudi govedoreja in uporab usnja. glej tole:

:sori:

čakam da tudi Free kaj poreče. po moje bi najbolj pošten fair trade bil prehod nazaj v naturalno gospodarstvo..

Jedli bi sezonske povrtnine in izdelke in veliko manj konzumirali uvoženih artiklov pridobljenih na sporen način.

Ljudje iz tretjih držav od naše potrošniške naravnanosti nimajo nič razen uničenja ekosistemov.

Ja, ENA!! Kolk jih pa pomrlo zarad raka na pljucih xcivx ne vem od kje vam ljudem take primerjave xrolleyesx x:o)x

kaj vseeno. Nic ni vseeno. Obstaja eko trznica kjer ponujajo EKO-hrano in imajo certifikat. Ce ti to ni dovolj, pa si jo sam pridelaj.

Nikakor to vsi ne delajo. pesimist. zato obstajao cetifikati. pa cetudi ti ze sam okus hrane, sitost, nahrajenjenost hrane, itn, morda pove ali je bolj ali manj kvalitetna.

Dejansko ves sele takrat ko si sam pridelal, pa se takrat so predpogoji. ti se kar sprijazni ce ces. jaz bom se vedno rajsi kupoval eko hrano v vecini. x:o)x

enako, pa malo vec optimizma! se vedno se dobi dobra hrana!

... Tudi za cigarete tako pravijo, pa je ena od najstarejših zemljank kadila do svojih 112 let...torej?

... Takrat me je minilo hodit na tržnico. Saj ne rečem, da vsi tako delajo, ampak vseeno...

... ...saj ne rečem, da vsi tako delajo, ali pač...

Skratka, dandanes ne veš kaj ješ! In če drago plačaš še ne pomeni, da je kvalitetno!! Preostane ti samo, da se nekako sprijazniš...

Pa srečno!

free me premalo poznaš, da bi me označil za pesimista x:)x Sem pa samo povedal anakdote.

Drugače sem že kar nekaj časa na tem svetu in vem, da se dobi dobro hrano (živel na kmetiji) in tudi kje. Ko pa bom zadel na LOTU pa si kupim zemljico nekaj km iz mesta, nekaj km od glavne ceste :) Zelenjavo sem že prideloval in mi je to v veselje. In že ko jo samo nabiram se mi že sline cedijo. In takrat vsi pridete na EKO solatni krožnik :) No, samo sorry, če bo kak polžek vmes :)

Have a nice day

Hvala Buddhi, da sem lahko vsak dan na računalniku! :)

www.sprostitev.webs.com

• 4 weeks later...

He he good point! x:Dx :palec: lahko tut tko razumes ja.

On je (verjetn) gledal iz stalisca cloveka, zivali in rastlin oziroma okolja sploh. itaq. Namrec dejstvo je, da je taksna mnozicna zivinoreja clovestvu problem! Hocem rect, da se ni zmotu in tudi izrazil se je povsem primerno, pomoje. Zadeva je pac posledicno obojestranska oziroma sami sebi pljuvamo v skledo.

ma, če bi človek samo sebi v skledo pljuval, me ne bi brigalo x:Dx

seveda je problem tud za nas (in ne samo z vidika onesnaževanja). sam moje mnenje je pač tako... da največji problem je to itak za živali, ki se rojevajo, "živijo" in umirajo v teh pogojih. to bi bilo treba izpostavit. ne pa tko čist egoistično in antropocentrično letet gledat, kako vse skupaj na nas vpliva xrolleyesx

vprašanje je sicer, kolikim bi potem bilo mar.

:palec:

hm. cak da vidm ce te sploh razumem kaj si napisala :inocent:

zakaj te ne bi brigalo?

seveda. strinjam, da je najvecji problem za zivali. mislm verjetn da ja. te stvari bi mogoce lahko bolj razumel in sodil, ce bi razumel vpliv celotnega clovestva na celotno zivalsko kraljestvo. O tem pa pac premalo vem. Kolikor povedo razni ezoteriki, imajo zivali skupno zavest in se skupno ucijo. Clovek pa ima samostojno. Interakcija med rastlinskim, kristalnim, zivalskim in cloveskim svetom, ter devskimi, nekimi duhovnimi svetovi in vsemi drugimi svetovi pa mi je premalo znana.

Tako v tem ne vem dvolj in tesko razumem recimo vpliv klavnic na celotno clovestvo ali okolico. Glede na svojo povecano subtilnost, ki se je z leti precej izgubila, sem cutil marsikaj. Tudi to kako cim dlje se je potrebno izogibat takih placov kot so klavnice in mesnice. Vecino njih, ne vse.

Ja, pac meni se zdi, da je pac poudaril en vidik, kar ne pomeni da kaksnega drugega ne uposteva.

Je pa tocno to kar ti ocitas recimo Al Goru, mu ocitajo tudi drugi. Iz vec vidikov (tudi tvojega ali zivalim prijaznejsega). In tudi to pise v clanku, ki sem ga podal na blogu ane. :vio:

ja, vprasanje je.

Hkrati, ce se nekdo zavzema za bolj ekoloski nacin bivanja, se najverjetneje zavzema tudi za ekolosko kmetijstvo. Le to pa je najveckrat bolj humano in bolj primerno zivali kakor neko konvencionalno kmetijstvo; vsaj v vecini. Torej govorim o posrednih dejavnostih, ki so lahko mogoce tudi bolj ucinkovite kakor neposredne. Odvisno ana.

Torej mislim, da je vsaka pobuda v smeri izboljsanje bivanja zivali, cetudi ne direktno, temvec posredno preko neke druge dejavnosti (recimo v tem primeru skrbi za okolje) se kako dobrdosla. In tistemu ki mu je bolj mar za zivali kot naj bi bilo tudi tebi, bi lahko bilo to razumljivo ane. :vragec:

Hocem rect. Boljs neki naredit pa ceprav posredno, kakor recimo nic, in "kritizirat" se tisto kar ni povsem po nasih merilih.

Kolk se pa ti v tem vidis, pa pac ti ves sama ane.

Mislim pac, da je to kar sta naredila Dr. Rajendra Pachauri in Sir Paul McCartney v nobenem pogledu ni odvec. Kar pocne Al Gore pa tudi ne. Koliko pa je kdo od njih v celoti dosleden in vsezajemajoc v njihovih dejavnostih je pa pac njihova stvar ane.

ma, če bi človek samo sebi v skledo pljuval, me ne bi brigalo x:Dx

seveda je problem tud za nas (in ne samo z vidika onesnaževanja). sam moje mnenje je pač tako... da največji problem je to itak za živali, ki se rojevajo, "živijo" in umirajo v teh pogojih. to bi bilo treba izpostavit. ne pa tko čist egoistično in antropocentrično letet gledat, kako vse skupaj na nas vpliva xrolleyesx

vprašanje je sicer, kolikim bi potem bilo mar.

ja, vem kaj si napisala, toda vseeno - klavne zivali so del skupnega zivalskega carstva. naj bi imele skupno zavest. menda. mogoce.

ja. ne vem ce vpliva bolj ali ne. sem izpostavil kot moznost. namrec ta "bolj" se lahko drugace odraza, z drugacnimi merili. recimo na duhovnem podrocju. morda. sicer pa, v kolikor bi bili duhovno bolj razviti, tudi na fizicnem novoju ne bi imeli taksne situacije kot je sedaj ane. Eno z drugim gre.

Jasno pa, da so na fizicnem nivoju zadeve taksne kot so, in te niso ravno fajne.

ce kdo sebe promovira ne vem in tudi glede na napisano ne bi upal sodit, tko kt ti zgleda.

se posebej ne, ce so to osebe, ki so za clovestvo naredile vec kot bova midva kdajkoli v tem lifeu.

itaq. ti kar. x:Dx sej smo na forumu ane.

zakaj pa ne?

mislm, a ti ni do tega da clovestvo zivi, prezivi, bolje zivi al kako?

Al kako to misls sploh, da ti ni do resevanja clovestva? Kaj ti sploh pomeni, kako razumes "resevanje clovestva"?

e, kwa? rekla sem, da - največji problem je to itak za živali, ki se rojevajo, "živijo" in umirajo v teh pogojih. torej za "klavne" živali. ne za pingvine, leve, slone, ... morda, verjetno, na nek način zanje tud, ampak nisem tega mislila.

razen če si pač mnenja, da to klanje bolj vpliva na človeka, ki npr. gre skoz klavnico in začuti ves teror kot pa na samo žival, ki jo koljejo.

ja, sej npr. sami kravi je verjetno vseeno, a se reši tega zato, ker je komu resnično mar zanjo ali pa zato, ker bi kdo pač rad predvsem sebe promoviral kot kajvemkaj. jst mam pa vseen lahko svoje mnenje in zaenkrat še lahko kritiziram, hvalabogu. pa tud če je kritiziranje vse kar počnem, je to samo moja stvar ane ane

...in niti pod razno me kakršnokoli reševanje človeštva ne zanima.

aja ok. meni so povedali da je dobra komunikacija tista, kadar te sogovornik razume.

sodim po svoji pameti. morda upraviceno, morda ne.

a najbolj z razumevanjem dejanj in aktivnosti ljudi, ki se sovpadajo z mojim socutenjem, predstavami in strahovi.

Torej, ce socustvujem s kravo ki jo mucijo, obenem pa se pojavi nekdo ki NE zagovarja ubijanja zivali, sodim o njegovem pocetju in namenu, ker zelim soditi zaradi lastnega interesa, ce se tako izrazim. Ta se je zgodil morda oz spontane reakcije na mucenje, oziroma okoliscino, v zelji spremeniti, pomagati, drugace postaviti.

Torej se to moje prepricanje najverjetneje sovpada z mojim cutenjem, socustvovanjem, mentalnimi zapisi, strahom, dusnostjo, itn.

In kot tako nam daje trdnost podpore tistim, ki delajo v smeri katere zagovornik smo pravzaprav tudi mi sami.

kaj pomeni vec recimo ne primer: nekdo je sposoben da iz povprecja kjer vlada mrtvilo dvigniti in izraziti glas manjsine ali vecine. Glas tistih, ki o necem razmisljajo, cutijo, a tega morda ne zivijo, kljub temu, da si morda zelijo. Nekdo ki je sposoben zakrito, neizrazeno, ideje spravit na plano in s tem ustvarit vecji pretok energije v prostoru recimo. Tam kjer je prevec teme spusti zraven svetlobo - odstrne, odpre, pokaze. Kako ap to vem, sem pa pisal zgoraj.

Pa ce malo drugace povem: sex pistols so si upal povedat tisto kar si recimo mnogi niso. Kar je bilo pokrito s tancico, so odstrli. Kar je bilo tabu, je postalo sprejeto in s tem morda naredili pot za vecji razvoj nekih energij itn. Povedali so tisto kar so videli, mislili, cutili in s tem dali morda tudi drugim moznost da pogumneje sprejmejo lastno razumevanje in pogled na neke okoliscine.

Ugibam. Recimo sledilo je to, da so se na politicni ravni zacenjale spreminjat neke okoliscine, ki so bile v splosno korist ljudi. recimo.

In s tem so naredili vec kakor pa nek garazni bend, ki ni upal pet in spilat tistega kar so zares hoteli. recimo.

Pa ne, da garazni bend k celotni zadevi ni pripoogel, samo verjetn so pac manj energiej sozi sebe spustili kot pa pistolsi ane.

Kolk je pa to res, pa ne morem vedet. x:o)x Lahko sodim zgolj po sebi itaq.

strinjam. vcasih morda bolje nardit nic. ampak a clovek kdaj dela nic? Mogoce v neke zenu recimo?

Ce ne drugega se vsaj uci biti in pustiti, da skozenj tece energija. In ce ze tece, neki menda tudi pocne.

V tem primeru torej, ali bi blo bolje da Al Gore, pa McCartny itn... ne naredijo nic al kako?

Ali lahko sodimo o tem ali nekdo dela kar mu dusa veli ali ne? A je dusa merilo? Mislm da zdej ze neki filozofirava klele ane. xrolleyesx

Ravno tako bi lahko nekdo rekel, da je pac bolje da se zivali pobija ane. xrolleyesx Ali pa je bolje, da se se naprej gleda kako se zivali pobija. Ali pa je bolje, da se se naprej gleda, kako se ljudi pobija. In ce bi zagovorniku ubijanaj zivali za hranjenje rekel da to ni primerno, morda pac ni primerno iz mojega nivoja. Iz njegovega pa je. In iz mojega nivoja razumevanja, je nekdo kot Al Gore naredil pac mnogo vec kot ti in jaz.

Iz tvojega pa morda pac ne, izgleda.

ja, ampak ce se neke stvari res "uredijo" ne mormo tocno vedet, razen ce cutimo da je temu tako in verjamemo nekim svojim obcutkom recimo.

kaj pa ti mislis, ali bi bilo v zivljenju cloveka toliko zgodovinskih preobratov, ce bi predvsem vse pustili da se zgodi? Ali pa je vecina zgodovinskih preobratov plod konstantnih manjsih pobud, ki so naposled vzklile v preobrat. Recimo da ne zivimo vec jamah, ampak lahko komuniciramo preko foruma?

da, ucimo se ane. kaj pa res vemo, je druga pesem.

da se clovek ne bi vtikavali v naravo je NEMOGOCE dokler smo od te narave tako zelo odvisni! Torej ta predstava je nerealna, da se clovek ne bi vtikoval v naravo in zabloda je pravzaprav misliti, da se ni primerno vtikovat vanjo. Kar se ucimo je zivet skupaj Z naravo in se vtikovat na primeren nacin.

Potem pa so tu se posledice, ko se ucimo zivet se s posledicami uceja ali bolje neucenja. V vsakem primeru predvsem SE ukvarjamo.

Si lahko predstavljas cloveka ali pa tebe, mene, kogarkoli ki zivi na tem planetu in se trudi za svoj obstoj, hkrati pa NE tudi za izboljsanje razmer v katerih zivi!? x;)x Nemogoce ane. Dokler smo kreativna bitja in imamo sposobnost razmisljanja, je "izboljsanje" neizpodbitno. Koliko pa so ideje izboljsanja primerne tudi dolgorocno, pa je druga pesem. x:Dx

ok, tebi je vseeno ce bomo izumrli, a dotlej bi ti bila milijarda ljudi med katerimi bi bila tudi ti povsem vredu. :vragec:

- a se javis in prepustis tisti milijardi vec prostora al kako!? x:o)x

obenem pa, a je tvoji mami vseeno ce bos ti izumrla? Ali je tvoji frendici vseeno kako bo zivel njen otrok?

Hocem rect ja, morda nas boli k. kako bo; a mislim da je to predvsem zaradi tega, ker se ne zavedamo pomena bivanja tukaj in si zato dopuscamo tudi taksna mnenja kot je tvoje, da je vseeno kaj bo s clovestvom. Pa ne da sm jst svetnik; samo, ce se spomnim kadar sem bil srecen med ljudmi itn, takrat na kaj tekega ne bi niti pomislil. Ko se clovek zaveda pomembnosti bivanja, samega sebe, po moje ne more razmisljat o tem, kako vseeno je ce clovestvo izgine. In dokler bomo tako loceno razmisljali, bomo seveda se naprej poceli mnogo neumnosti.

In taksno razmisljanje trenutno v druzbi sploh ni osamljeno, temvec se zelo kaze v mnozicnih depresijah, je morda plod neke duhovne podhranjenosti, ki se kaze v apatiji in pasivnosti.

Ze ce pomislimo na reinkarnacijo in ce vanjo verjamemo, lahko razumemo, da bivanje mora imeti nek smisel. Torej, ce je imelo smisel za nas, ce se zavedamo vrednosti sedanjega zivljenja, potem nam ne more biti vseeno, ce tega darila ne bomo pustili tudi zanamcem.

Razen, ce se tolazimo z mislijo, da se bodo reinkarnirali na kaksnem drugem planetu primernemu za razvijanje zavesti ipd.

Hkrati pa, ze ce razmisljamo zgolj o sebi in svojem sedanjem zivljenju, se lahko morda zevedamo potencialnih grozenj, ki prezijo na clovestvo, v kolikor ne bomo kot celota ukrepali. Koliko je v tem resnicne pa bo seveda res pokazal cas.

Osebno pa menim, da pustiti casu da opravi svoje, vedno ni dovolj!

To je pac moje mnenje. Kolk drzi pa? Povsod je tut kej svetlega ane.

se mi je zdelo, da bo narobe razumljeno. ko sm rekla, da kdo sebe promovira, nisem imela njega v mislih. sploh nikogar, primer pač.

kako pa to lahko sodiš, kdo je naredil več? (za človeštvo x:Dx ....)

kaj pomeni več? včasih je bolje ne narediti nič, pustiti, da stvari tečejo po svoje... in se sčasoma uredijo.

prav tako ne moreš vedet, kaj bi/bova midva še lahko naredila. na dolgi rok pa tko al tko ne moreš vedet, kako se bo nekaj razvilo. i mean... nekdo je nekoč pogruntal, kako zakurit ogenj - wau, super za človeka x;)x ampak - koliko ljudi je bilo živih sežganih? itd... no dobr sej un, ki je prvi zakuril ogenj, ni nič kriv, ampak dobre stvari se dajo prekleto slabo ponucat. (če lahko govorimo o tem, kaj je dobro in kaj slabo x:o)x ). se bo videlo torej ane, kaj je kdo dejansko naredil.

ena izmed naših zablod je ta, da mi že vemo, kako stvari zrihtat, da bo vse superfajn, haha! s stalnim vtikanjem v vse (naravo) pa pomoje zadeve predvsem rušimo, ne pa izboljšujemo.

bemu xrolleyesx človk mora že navsezgodaj zjutraj razmišljat x:Dx kaj je zame reševanje človeštva? karkoli se pač počne, da bi še naprej hodili po tem planetu (ali pa po kakem drugem). torej sam obstoj človeka. ne pa izboljševanje razmer, v katerih živimo... (karkoli pač to pomeni).

vseeno mi je, če bomo kdaj izumrli. do takrat pa bi se mi čist ok zdelo, če bi nas bilo tule recimo.. kakšna milijarda x:Dx ja, seveda, ne bi bilo slabo, če bi bolje živeli. ampak to ima pa spet za vsakega posameznika svoj pomen.

a ti se pa bojiš, da nas nekoč ne bi bilo več?

leto je naokoli, kar se izogibam mlečnih izdelkov. jem jih le še kot sestavine določenih jedi, pa še to zelo poredko. in moram reči, da jih nič ne pogrešam. se bolje počutim, nisem več napihnjena.

aja, našla te dni čokolado, ki ne vsebuje mleka, sladkorja, glutena, soje. prav okusna je. je pa res, da je draga.

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Ideja iz bližnjega gozda:

Ležim na leseni klopci pod hrastom. Komaj prilezla, saj mi je primanjkovalo energije. Zrem v svetlo modro nebo z mehkimi oblački na hribčku, na klopici. Veje hrasta, skoraj brez listja. Deblo. In čutim energijski tok- jaz in drevo, prodiranje toplega toka življenja.

Počutim se kar malo boljše...hodim po gozdu... in razmišljam, da smo ljudje kot drevesa.

Korenine, deblo, veje-misli, listje-besede, sadeži-dejanja,... seme... vzklije novo drevo... ista fora kot z dušo v drevesu, škodljivci ipd

Tam je kao en park z označenimi imeni nekaterih dreves na tablah. Odločim se za Jesen.... imamo pa tudi Lipovec, Gaber, Divjo češnjo, ... vidim se tudi v Šipku, kakor kdaj. Čeprav bi si prisodila mogoče bolj hrapavo lubje. xsrcx x:)x x:)x Ima tudi Glog, nekaj igličarjev,... :inocent: xsrcx :palec: veliko bršljanovk na drevju.

Naredila božični venček. Z ivjem in rdečimi pentljami. x^x Obesila na okno... skromen. x:)x

ja ne zgleda da se ti ravno ne da.

men to niso fore.

seveda, nam je pomembno, ker se zavedamo sebe. z izjemami ocitno.

ne verjemem da je temu tako.

ne glih ane, glede na tvoje napisano.

in zakaj ze: Zato, ker je: "Al Gore je v pismu priznal Paul McCartneyu, da je živinoreja problem za človeštvo"

al pravzaprav zaradi cesa drugega ane!

Pol se res "vprasam" komu se dA in kako se razresuje lastne pizdarije in nejevolje tukaj a. x:px :vragec: x;)x

Objava #3650

ja, filozofiraš neki. men se ne da... tko pač mislim, tud če je komu nerazumljivo. jaz ne morem izumret, lahko samo umrem, in tud bom. morda danes. kaj bo potem z mojo mamo? xrolleyesx dej ne mi špilat na take fore. že jokam. pomembnost samega sebe ja, vidš, komu je važno, če človek izgine? nam x;)x planet se bo pa še kar vrtel... x:o)x začuda.

meni je vseeno, tebi ne. basta.

to praviš ti, ne jaz. ampak sej - sodiš po sebi ane.

• 2 months later...

Kako Indijanci pravijo vegetarijancu?

Zelo slab lovec... :vio: x:Dx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...