Stardragon 21. november 2004 Prijavi Deli 21. november 2004 Poznala sem eno vegetarijanko, ki je bila nora na te zadeve - jedla je samo alge, solate, nic mleka, nic jajca, pa tudi z kristali se je vedno obdajala, etericnim oljima, slisala je sporocila '' mojstrov modrosti '' in je tud bila mojstrica reikia. Umrla je z rakom okrog 29. leta, povsem nepricakovano, ker v druzini tud ni imela primerov raka. To je seveda en primer, ki nic ne pomeni, ampak je zanimiv za vse tiste ki verjamejo da se dusevno in fizicno zdravje tako enostavno pridobi, namrec - '' gremo v ero vodnarja in potem bomo vsi v svetlobi ''. Citiraj Stardragon net. centar za promicanje alternativne kulture, umjetnosti i duhovnosti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. november 2004 Prijavi Deli 21. november 2004 Satrdragon, tudi tu razmisljas zdravo. Tako je. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Surangeni 22. november 2004 Prijavi Deli 22. november 2004 Marsa, tole s fizikalci - se strinjam. Tudi ne poznam Eskima, ki bi lahko preživel od vegetarijanske prehrane (no, saj niti tako ne poznam nobenega ampak no... point je...) poleg tega so se mi ob Bobnarjevem komentarju zacedile sline in sem pomislila na to, da sem na nek način gurmančica, PAŠE mi dobro jesti - pa za praznike kako potico, pa nazdravit s priajtelji, pa torto za rojstni dan, pa sladoled - tudi to, dragi moji, in prav zares PAŠE. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 22. november 2004 Prijavi Deli 22. november 2004 <{POST_SNAPBACK}> Lani sem en mesec na zdravničino željo jedel ribe, pa mi je bilo neprestano slabo. Meni pa postane slabo, ko pogledam dogajanje v kaksni klavnici ali pa industrijski farmi, kjer vzgajajo zivali za zakol. To je zelo velik idiotizem clovestva, ki s tem kaze svojo nizjo raven od zivali. Veckrat predvsem pri seksu je kdo rekel, da ni zival.. seveda ni.. se mnogo se bo moral potruditi, da bo vsaj zival. Nimam absolutno nic proti naravnim kmetom, ki imajo tudi zivali in jih na koncu uporabijo tudi za hrano. Je velika razlika.. ali imas zivali za biznis.. kjer ni pomembno pocutje zivali.. ali pa lepo skrbis za zivali jih spustis na prostost.. Potem zival tudi zacuti, da bo umrla.. in se preda kmetu, ki jo bo uporabil za hrano. Tudi nimam nic proti, ce kdo v gozdu ulovi zival.. in jo uporabi za hrano.. Ampak klavnice in industrijske farme pa bojo propadle.. drugace lahko, da niti ne bomo vedeli, da niso propadle. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. november 2004 Prijavi Deli 22. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>.... Je velika razlika.. ali imas zivali za biznis.. kjer ni pomembno pocutje zivali.. ali pa lepo skrbis za zivali jih spustis na prostost.. Potem zival tudi zacuti, da bo umrla.. in se preda kmetu, ki jo bo uporabil za hrano. Tudi nimam nic proti, ce kdo v gozdu ulovi zival.. in jo uporabi za hrano.. Ampak klavnice in industrijske farme pa bojo propadle.. drugace lahko, da niti ne bomo vedeli, da niso propadle.natancno tako, vedno sem potem pozabila v debati izpostaviti prav ta aspekt (da je nekaj povsem drugega imeti zivali za biznis). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Surangeni 22. november 2004 Prijavi Deli 22. november 2004 Dan, Tjazy no jaz pa nosim usnjene čevlje sicer mi je pa všeč početje Indijancev (a so Siouxi??), ki ko ubijejo žival, se ji najprej opravičijo, potem zahvalijo in nato uporabijo čisto vse dele živali - meso za hrano, loj za usnjenje, kožo tudi, kosti za razne ulice... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Surangeni 22. november 2004 Prijavi Deli 22. november 2004 ulice seveda sem mislila na sulice Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. november 2004 Prijavi Deli 22. november 2004 Ja, zival se pac 'da' cloveku, v zahvalo ker je zanjo skrbel vse zivljenje. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 22. november 2004 Prijavi Deli 22. november 2004 Iz zdravstvenega stalisca, pa je verjetno bolj skodljiv sladkor, kot meso.. seveda ce ne jes rdece meso, pa konzerve, salame in podobno.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. november 2004 Prijavi Deli 22. november 2004 jaz sem prepricana, da je tako in tudi ugotavljam - pred pol leta ali kdaj nam je nekoc zmanjkalo cukra (rjavega, belega ze desetletje vec nismo uporabljali), pa ga pac zdaj ne uporabljamo vec. Kava me pa ravno s sladkorjem naredi nervozno in srce in zelodec. brez pa mi sede.menim da se nekako nekaj veze in je slabse... To pac mal si zmisljujem, ampak vcasih je takole kaj ptoem res. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
surya 22. november 2004 Prijavi Deli 22. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>3x tedensko treniram sportno plezanje, po treningu naredim okoli 100 trebusnjakov in 50 sklec + vse mogoce druge vaje za moc. Pred dvema mesecema nisem mogel narediti niti 5 sklec. V cetrtek sem sel po treh letih tecti in sem do sedaj pretekel najdaljso razdaljo v svojem zviljenju. Dohtarje smo verjetno rešli za zmeraj - počakajmo še kakšnih 50 let, pa bomo videli. Te zanima še kaj? the best, športnik..zdrav duh v zdravem telesu Citiraj DON'T PANIC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. november 2004 Prijavi Deli 22. november 2004 zakaj se tiger vtika v srno? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. november 2004 Prijavi Deli 22. november 2004 Jaz se praviloma v nikogar ne vtikam. Razen izjemoma.Vprasaj ga? ma, v bistvu ne rabim, ker lohk sklepam.jaz tigra sprasujem druge stvari, ce trpi, ker je v tako tesni kletki, srno pa vprasam, a je fino, ko svobodno skakljas, samo se moras vcasih bat tigra. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. november 2004 Prijavi Deli 22. november 2004 Ne. Ne hodim ga gledat... Imamo temo ali so zivali srecne..Ej, pa kaj je? Moj nacin boljsi, tvoj?To je mimo, moj je pac zame najboljsi, upam da je zate tudi tvoj. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. november 2004 Prijavi Deli 22. november 2004 Ja, seveda, niso mi vsi nacini blizu.jaz vem? jaz se pogovarjam na forumu. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 22. november 2004 Prijavi Deli 22. november 2004 je dosti razlicic te zgodbe...jaz se v bistvu strinjam s tyazijem,da je bistveno drugace,kako in zakaj nekaj ubijes.moji doma imajo koline enkrat na leto, in se ta zival potem poje.poje se seveda vse, od repka, do parkljev, uhljev, jezika in vse vmes. to nahrani okrog 10 ljudi za vso zimo in se malo dlje. s tem nimam problema. mislim, da prasici tudi ne bi imeli toliko problema s tem, kot z ljudmi, ki pojejo samo en zrezek, ostalo jih pa ne zanima. hrane je dovolj za vse, to vemo ze dolgo, industrija se pa prilagaja cenam, ne sirsim cloveskim potrebam. ko je nekaj prepoceni, to vrzejo proc, unicijo zaloge, pa je vseeno, ce je to zivina ali sladkor, cena raste in industrija spet funkcionira. vseeno je tudi, ce so ostali ljudje, ki so 2000 km desno ali levo od tebe lacni. od njih se ne sluzi. se vedno je moj bistven problem v odnosu. ce se nekaj vzame po potrebi, ne gre nic narobe. ( to je ta indijanski nacin, ki je zelo znan po celem svetu, ce pogledamo v bistvu...povsod so ljudje, ki so pametni in zivijo v neke vrste sozitju z naravo, jemali samo, kar rabijo.) ce se pa izkorisca, pa gre vse narobe. ce pa gledas to globalno v odnosu zivali-ljudje, je pa seveda druga zgodba.ceprav so zagovorniki strpnosti do zivali mnogokrat v bistvu zelo nestrpni. meni gre na zivce, ko ljudje drugim kaj ocitajo, ker je pac prav, da se vsak zase odloci.in vsak ima dokaze za svoj prav. Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 22. november 2004 Prijavi Deli 22. november 2004 <{POST_SNAPBACK}> sicer mi je pa všeč početje Indijancev (a so Siouxi??), ki ko ubijejo žival, se ji najprej opravičijo, potem zahvalijo in nato uporabijo čisto vse dele živali - meso za hrano, loj za usnjenje, kožo tudi, kosti za razne ulice... Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
katjanovak 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 Živjo!Vegetarijanka sem že dolgo časa. Za ta režim sem se odločila iz etičnih razlogov. Jem vse mlečne izdelke odrekam pa se vsem vrstam mesa, vključno z ribami. S prehrambnega vidika mi ničesar ne manjka in sem fizično zelo zdrava oseba. Kakršen-koli je naš vsakdanji jedilnik bodisi ali jemo meso ali ne, moramo paziti, da zaužijemo vse življensko potrebne snovi, ki jih pridobimo v prehrani. O tem da vegetarijanska prehrana podaljšuje življenje, zdravi raka, srce, ožilje...ne bom komentirala, saj s tem bi že moral biti seznanjem vsak induvidualist, ki se imenuje za razgledanega. Če pa ne, pa pobrskajte malo po internetnih straneh in dobili boste odgovore. Živali imam rada, če pa imam nekoga rada ga pa ne jem. Vse živali so se rodile iz istega razloga kot jaz, da bi živele in ne trpele ali bile zaklane zaradi našega okusa. Vsa živa bitja je potrebno spoštovati in jih ljubiti. Le takšen človek, ki to počne lahko to razume in le takšen človek teži k duhovni in osebni rasti. Takšnega človeka s ponosom rokujem in ga imenujem za plemenitega. Žal je danes naša kultura zasnovana na napačnih temeljih in vodi v napačno smer. Zato le malo ljudi v času spoznanja le tega spreminja navade, ki so nam jih zasnovali naši predniki. A tako kot se je odpravilo suženjstvo, tako kot smo dobile ženske svoje pravice, tako kot se je v večini že odpravil rasizem tako tudi obstaja upanje, da se odpravi mesojedost med ljudmi. Žalostno pa je to, da mora za to spoznanje vsak dan umirati na milijarde in milijarde živali in to na najbolj krut, nehuman način, ki ga je sposoben narediti le človek. To pa je naša realnost in nekateri med nami strmimo k viziji, da nekoč pa le bo bolje. Le kaj je narobe s tem, če si dober človek!LP! KATJA Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 Pozdravljena in dobrodosla! <{POST_SNAPBACK}>... O tem da vegetarijanska prehrana podaljšuje življenje, zdravi raka, srce, ožilje...ne bom komentirala, saj s tem bi že moral biti seznanjem vsak induvidualist, ki se imenuje za razgledanega. Če pa ne, pa pobrskajte malo po internetnih straneh in dobili boste odgovore.ja, se strinjam, definitivno to drzi.Drzi pa se nekaj: najpomembnejsa je v prehrani raznolikost in ravnotezje. ... Živali imam rada, če pa imam nekoga rada ga pa ne jem. Tole je mal cudno, ampak mislila si lepo.Jaz denimo solato maram, pa jo jem, prav tako maram in celo obozujem ribo - in jo jem.Gospod stric xx iz Hercegovscaka zagotovo mara vsako svojo kuro posebej in nekatere pristanejo celo na krozniku. Menim, da samo vzviseni lahko rece, da oni nima rad svojih zivali.Ne vem, sem pac nazadnjaska, ne dovolj duhovna, ampak jaz osebno tu ne vidim problema. .. Vse živali so se rodile iz istega razloga kot jaz...Z istim razlogom - morda.Z istim namenom - prav gotovo ne. ... Takšnega človeka s ponosom rokujem in ga imenujem za plemenitega.. Kul. jaz pa se rokujem tudi s taksnim, ki ima krvave zulje od grabelj in cist kul skrbi za svoje zivali in je pac na taksni stopnji, kot je. ... Žal je danes naša kultura zasnovana na napačnih temeljih in vodi v napačno smer. Zato le malo ljudi v času spoznanja le tega spreminja navade, ki so nam jih zasnovali naši predniki. A tako kot se je odpravilo suženjstvo, tako kot smo dobile ženske svoje pravice, tako kot se je v večini že odpravil rasizem tako tudi obstaja upanje, da se odpravi mesojedost med ljudmi. Žalostno pa je to, da mora za to spoznanje vsak dan umirati na milijarde in milijarde živali in to na najbolj krut, nehuman način, ki ga je sposoben narediti le človek. To pa je naša realnost in nekateri med nami strmimo k viziji, da nekoč pa le bo bolje. ... Le kaj je narobe s tem, če si dober človek!Popolnoma nic. le da ima vsakdo svoje pojmovanje, tudi tega. Sory ker sem razseckala tvoj post, najprej mi je bil v celoti vsec, ko sem ga zgolj povrsno prebrala, potem pa sem sproti pac pripomnila, kjer sem imela kaj za pripomnit. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 Djeca vegetarijanciVegetarijanska prehrana sve je raširenija i popularnija, pa se mnogi roditelji pitaju je li ovakava prehrana dobra i za njihovu djecu. Većina nutricionista i zdravstvenih stručnjaka slaže se da je pravilno strukturirana vegeterijanska prehrana zdrava. No da bi osigurali primjereni unos hranjivih tvari, kod djece vegetarijanaca posebna pažnja mora se posvetiti ako su iz prehrane izbačeni mliječni proizvodi i jaja. Prije nego se vaše dijete ili obitelj prbaci na vegetarijansku prehranu, treba imati na umu da postoje razne vrste vegetarijanstva. Glavne:•Ovo vegetarijanci – jedu jaja•Lacto-ovo vegetarijanci – jedu mliječne proizvode i jaja•Lacto vegetarijanci – jedu mliječne proizvode, ali ne i jaja•Vegani – jedu samo hranu koja se dobiva iz biljki Podvrste:•Pesco vegetarijanci – jedu ribu•Pollo vegetarijanci – od mesa jedu samo perad Zašto vegetarijanstvo? Postoje mnogi razlozi zašto djeca i cijele obitelji žele prijeći na vegetarijanstvo. Djeca vegetarijanci najčešće su članovi obitelji koja zbog vjerskih ili zdravstvenih razloga ne jede meso. Ponekad se tinejdžeri ili sami roditelji zbog brige za životnje, okoliš ili zdravlje također odlučuju odreći mesa. No koji god razlog bio, Heidi Kecskemethy, pediatar i nutricionist poručuje roditeljima da nema razloga za paniku. Kecskemethy smatar da je najbolje prvo razgovarati s djecom i vidjeti zašto i na koji način žele primjenjivati vegetarijanske principe prehrane. "Uvjerite se da sad jedu jednako kvalitetno. No ako se njihovo vegetarijanstvo svodi na čips, čokoladu, gazirana pića... onda imate problem." Za i protiv U knjizi Baby and child care, pokojnog dr. Benjamina Spocka, roditeljima vegetarijancima savjetuje se da djecu vegetarijance prestanu hraniti mliječnim proizvodima nakon 2 godine. Iako ovaj savjet i danas uznemirava neke liječnike, većina se slaže da je lacto-ovo vegetarijanstvo za manju djecu zdrav oblik prehrane. Hranite li djecu proteinima bogatom dijetom te raznolikim voćem i povrćem, vegetarijanstvo postaje prednost jer je riječ o najboljoj prevenciji debljanja, srčanih i koronarnih oboljenja te dijabetesa. Deficit hranjivih tvari najvjerojatnije se može javiti samo kod vrlo restriktivne dijete poput one koju provode frutarijanci.Posebnu pažnju treba pokloniti unosu određenih vitamina i minerala. Dolje navedeni podaci preporuka su američkog National Academy of Science Food and Nutrition Boarda: • Vitamin B12 - bebe trebaju 0.3 do 0.5 (mcg); djeca 0.7 do 1.4 mcg; tinejdžeri 2.0 mcg (RDAs)• Vitamin D - bebe, djeca i tinejdžeri 5 mcg (AIs)• Kalcij - bebe 210 do 270 miligrama (mg); djeca 500 do 1300 mg; tinejdžeri 1300 mg (AIs)• Proteini - bebe 12 do 14 grama (g); djeca 16 do 46 g; tinejdžeri 46 do 59 g (RDAs)• Željezo - bebe 6 do 10 mg; djeca 10 do 15 mg; tinejdžeri 12 do 15 mg (RDAs)• Cink - bebe 5 mg; djeca 10 do 15 mg; tinejdžeri 12 do 15 mg (RDAs)http://www.iskon.hr/2004/11/18/0266007.17.jpg Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. november 2004 Prijavi Deli 26. november 2004 Zanimiv clanek, dost kratek, a je vse zivo not. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 26. november 2004 Prijavi Deli 26. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Živjo!O tem da vegetarijanska prehrana podaljšuje življenje, zdravi raka, srce, ožilje...ne bom komentirala, saj s tem bi že moral biti seznanjem vsak induvidualist, ki se imenuje za razgledanega. Če pa ne, pa pobrskajte malo po internetnih straneh in dobili boste odgovore. LP! KATJA Mislim, da predvsem ZDRAVA hrana podaljšuje življenje, ni nujno, da je vegetarijanska.Poznam nekaj vegetarijancev in gledam, s čim se hranijo.Ni važno, kako je hrana pridelana, samo, da ni mesa.Pri tem pa uživajo sojo in proizvode iz soje, ku je že v 95 % gensko predelana, pa zelenjava, vzgojena z velikimi količinami pesticidov in podobno. V zadnjem letu uporabljam skoraj izključno hrano, pridelano na ekoloških kmetijah, nekaj pridelamo tudi sami doma.Kruh pečem že večinoma sama, začimbe in zelišča gojim sama, veliko ozimnice pripravim sama, pri tem uporabljam naravni jabolčni kis in zdravo sol.Piščance in jajca kupujem od ene ome, ki jih goji po starem, na dvorišču, z doma pridelano krmo, govedino s pohorskuh pašnikov, kakšno jagnje pa na Koroškem, kjer se je paslo na zelenih planjavah, brez drugih dodatkov.Doma imamo vinograd, kjer imamo integrirano pridelavo...Uživamo sezonsko sadje in zelenjavo...Uporabljam domače olivno in bučno olje, domač kis iz neškropljenih jabolk... in TO je zame zdrava prehrana, čeprav jemo tudi meso...ne pa samo, da je brez mesa, pa je že apriori zdrava prehrana... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 26. november 2004 Prijavi Deli 26. november 2004 ...in TO je zame zdrava prehrana, čeprav jemo tudi meso...ne pa samo, da je brez mesa, pa je že apriori zdrava prehrana... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
katjanovak 26. november 2004 Prijavi Deli 26. november 2004 LP MARSHA!Prosim dovoli! "Živali imam rada, če pa imam nekoga rada ga pa ne jem."(Moja ljubezen do živali ima enakovredno težo človeku. To pomeni, če ljubim in spoštujem mojo mati, tebe ali očeta ga ne morem pojesti lahko jih ljubim. Enakovredno temu čutim, da ne morem pojesti tvojega psa, mačke ali kure, ker do njih čutim ljubezen. Ker to so zame sveta življenja in si ne dajem pravice, da jim to življenje jemljem. Ker pa sem mogoče spoznala določene resnice, ki jih ti še mogoče nisi me verjetno ne razumeš. Kljub temu, pa tvoje mnenje spoštujem, ker to je tvoja resnica. ) "Vse živali so se rodile iz istega razloga kot jaz, da bi živele"(Absolutno! Nikomur v krstnem listu ne piše, kakšna bo njegova usoda-torej s tem tudi njihov-naš namen. Če bi bilo biti mesojed prepovedano in sistem tega ne bi dopuščal potem bi pa bil živalski namen drugačen mar ne? Kakor-koli obrneš vedno je za nekoga prav in za nekoga ni. To je tista drugačnost, ki jo imamo in v tem je naš čar. Res je, da je stopenj zavesti dovolj in višje kot si manj te drugi razumejo, ker se bližaš svojemu izvoru! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
katjanovak 26. november 2004 Prijavi Deli 26. november 2004 No glede na to, da smo na "forumu vegetarijanstva" se mislila, da govorimo o vegetarijanski prehrani in ne na splošno o prehrani. Zato sem dala poudarek na zdravem režimu. Nisem napisala, da pa je najbolj zdrava prehrana nasploh in se strinjam z Astro o njenem zdravem prehranjevanju! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.