Skoči na vsebino

Vegetarijanci

Recommended Posts

Dobro si tole povedal free. Sej jaz sem tud podal dejstva ampak ne znam na takšen način pisat. Kaj se tiče kabale in karme. Kabala ne priznava karme (tako sem razumel od Kabalista) in tudi ne čaker. Tko, da ...
Deli na socialnih omrežjih

:vragec:

no...pa nej mi en od genijev pove, kako naj recimo pozimi pri -25 na turnem smuchanju, ali pa recimo v jami pri +4, 98%vlazhnost.... pridobim v telo vse one kalorije, ki jih nujno potrebujem za prezhivetje

brez kile shpeha x:Dx

zlomk :vio:

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

:vragec:

aja....za primerjavo:

potop...60m...5ur.....6800 kalorij

jama ....300m....16 ur.......8000kalorij

smucharija....vzpon 2500m....12000 kalorij

zlomk :vio:

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Vidim, da se je javilo nekaj poznavalcev biokemije človeškega organizma. Moja lepša polovica dela v zdravstvu in v svoji praksi se je že srečala s posledicami vegetarijanstva. Govorim o nepravilnem in morebiti preveč ekstremnem travojedstvu. Tudi šniclojedstvo brez ravnotežja ni ravno zdravo. Jej vsak dan šnicle in posledice bodo hitre. V rastlinski hrani NI temeljnih aminokislin. Teh človeško telo ne zmore sintetizirati, a jih vsebujejo posamezne vrste mesa. Te kisline so ključne v obdobju rasti in razvoja. Danes je problem predvsem v tem, da se na vseh področjih pretirava. Meso vsak dan na mizi ni vzor zdrave prehrane. Na mojem jedilniku je rdeče meso 1-krat, morebiti 2-krat na teden. POmembno se mi zdi, da nisi obremenjen s tem, kaj vržeš vase za pogon lastnega kadavra. Osebno so mi zoprne moralistične puhlice. Ko zmažem piščančji ali goveji šnicl, se ne obremenjujem z dušenimi stanji svojega obroka. To je bizarno. Ako je nekdo obremenjen s tem, kaj jedo drugi, je to njegov osebni problem, ki mu onemogoča, da bi osebnostno napredoval. Hranjenje je temeljna samoohranitvena postavka. Ako se pri njej zapleteš, pač nikamor ne potrebuješ.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

<{POST_SNAPBACK}> Ko zmažem piščančji ali goveji šnicl, se ne obremenjujem z dušenimi stanji svojega obroka. To je bizarno. Ako je nekdo obremenjen s tem, kaj jedo drugi, je to njegov osebni problem, ki mu onemogoča, da bi osebnostno napredoval. Hranjenje je temeljna samoohranitvena postavka. Ako se pri njej zapleteš, pač nikamor ne potrebuješ.

Če se obremenjuješ z tem kaj druga bitja čutijo, potem ne vidim razloga zakaj nebi osebnostno napredoval. Pač nekateri vidijo v živali samo meso in nič drugega. Pa vsi vemo, da živali čutijo. IN ko jo ubiješ in poješ gre ta občutek strhu v človeško telo. Jaz to začutim.

Pa tam, ko se živali ubija ni ravno lep vonj. In noben bioenergetik ali zdravitelj ni mesar po poklicu.

mar ni ze vec desetletij znano, da ze tu tudi soja vsebuje VSE esencialne aminokisline!

Zakaj pa je MAP najcistejsa aminokislina na svetu z najboljso beljakovinsko hranilno vrednostjo in je 100% naraven in 100% iz rastlin in povsem neskodljiv.

torej so najine trditve cisto nasprotne. kdo pa ima prav.. pa naj presodi vsak sam.

-----------

...V rastlinski hrani NI temeljnih aminokislin....

:palec:

-----------

Če se obremenjuješ z tem kaj druga bitja čutijo, potem ne vidim razloga zakaj nebi osebnostno napredoval. Pač nekateri vidijo v živali samo meso in nič drugega. Pa vsi vemo, da živali čutijo. IN ko jo ubiješ in poješ gre ta občutek strhu v človeško telo. Jaz to začutim. 

Pa tam, ko se živali ubija ni ravno lep vonj. In noben bioenergetik ali zdravitelj ni mesar po poklicu.

Pa vsi vemo, da živali čutijo. IN ko jo ubiješ in poješ gre ta občutek strhu v človeško telo. Jaz to začutim.

Lepo, da čutiš. Strah te je in to ni težko ugotoviti. Vsekakor živali čutijo. A prehranjevalna veriga je pač takšna, kot je. Jaz ne občutim nobenega strahu.

V soji je resnično veliko koristnih sestavin, temu ne oporekam. A zakaj se ljudeki obremenjujete s čustvenim življenjem svoje hrane? Konec koncev, baje tudi rastline čutijo. Se ti ne zasmili jagoda, ko jo odtrgaš? Se ti ne smili travica, katero pohodiš ali se giblješ samo po asvaltu? na svetu so pač prehranjevalne verige, kakršne so. Hrana je potrebna fizičnemu telesu in prehranjevanje je temeljni nagon, saj se gre za samoohranitev. Vedno sem bil in bom zagovornik ravnotežja. Kaj počnejo v klavnicah, pa je stvar zakonodaje. Sem zagovornik humanega ravnanja z živalmi. A vem, da je kralj živali nj. veličanstvo domača svinja. Pujski so precej inteligentni. Pri ubijanju sem zagovornik izključno za hrano in po hitrem ter nebolečem postopku. Vem, da se poje preveč mesa, kajti meso naj bo samo dodatek, ne pa glavna jed. A če je nekdo travojedec, ker ga bremeni duša šnicla, pač naj bo. Je zato kaj boljši? Najbrž ne. Ker si travojed, misliš, da je tvoje življenje lažje? Te je kaj manj strah? Česa se bojiš, ko pomisliš, da bi snedel šnicl?

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Kaj se tiče jagod in hruš in tega. To ne moreš zdaj neki skup mešat. Je res da rastline čutjo. Lej zemlja nam daje rastline, da lahko živimo.

To človek občuti, ko se dovolj očisti vse nasnage v sebi. IN potem začutiš vsako negativno informacijo ki jo dobiš v telo. Enostavno. Seveda jaz še zdaleč nisem popolnoma prečiščen, ampak sem do te stopnje da to lahko začutim. IN ko pojem solate ne začutim žalosti ampak pozitivno energijo.

To se začut pri tretjem očesu in tudi pri kronski čakri. Pa tud je dokazano, da ko nekdo poje meso, more želodec proizvajat dodatno kislino. In seveda more to kislino kasneje ponovno nevtralizirat.

<{POST_SNAPBACK}>ce ubijas sestavo rastlinskega sveta, se ni receno, da lahko ubijas sestavo zivalskega sveta. morda gre tudi clovestvo po stopnjah.. najprej prenehati meso, potem rastline, etc... 

-----------

in na koncu boš od kamnov živel pa od zraka? hm....

al še od tega ne

xsmx xsmx xsmx

cosmic dancer

Na koncu bo lahko živel od prene ali bienergije ali univerzalne enrgije ali kakorkoli to že poimenuješ. pa tud frekvenca teslesa se ti bo tako dvignila, da boš na koncu čista neomejena energija.

Je možno. Definitivno.

Jaz ne jem rdečega mesa, ker si ne predstavljam, da bi lahko sam pokončal prasca ali kravo in potem še isti dan jedel njihovo meso. Sem bil navzoč na kolinah, kjer so zaklali prasca, kravo pa tudi kure, zajce in verjemite, ni lepo za videt če režejo živemu prascu vrat in strežejo vročo kri, medtem ko kruli kot zmešan. Potem se ta kri uporabi v takoooo hvaljenih krvavicah. Nikoli nisem razumel, kako lahko imajo klavci še isti dan toliko teka, da uživajo sveže popražena jetrca. Že kot par letnemu otroku mi je bilo seveda vse skupaj dovoljeno gledat in pomagat, zato se mi je dobro vtisnilo v spomin.

Jaz osebno bi se spravil mogoče največ na kuro, če bi šlo za preživetje, vendar ob današnjem izobilju nikoli, zato se mi počasi upira vse skupaj. Edina izjema, pri kateri nimam večjih zadržkov, so ribe, ki jih lahko brez pretirane slabe vesti ujamem, ubijem, očistim, pripravim in pospravim :inocent:

Mi je pa nekoč nek bioenergetik, ki je po mojem mnenju vreden spoštovanja, rekel, da se mi bodo morda nekoč zagnusila tudi jajca, saj ko ga ubijemo, ubijemo tudi piščančji zarodek. Kaj jaz vem.....

po pravici povedano - vzet življenje in takoj po tem jest meso - bi zmogel. Se mi tud surovo meso nikol ni gnusilo pa kri tud ne (ne za jest - na pogled). Sam to bi naredu samo v skrajni sili....... lažje je kupit pa v ponvi naredit, to je res... ampak vsaj ne prakticiram tega tok - meso jem enkrat al dvakrat na teden.....

xsmx xsmx

cosmic dancer

Hočeš reči, da ti je vonj surovega mesa všeč?

Drugače je pa uživanje surovega mesa oz. še krvavega, če ga pečemo, baje bolj zdravo kot dobro prepečenega, kar je tudi logično. Eni uživajo tudi surove ribe ali pa jajca oz. rumenjake, naj bi bilo lahko prebavljivo in neškodljivo, celo zdravo. Pa z mlekom je isto. Saj če hočeš narest kislo mleko, ti bo ratalo samo iz surovega mleka, tudi ohlajeno ne sme biti, drugače ga je že treba cepiti z jogurtom.

Problem uživanja surovega mesa in jajc je v bakterijah, na katere ni človek navajen in lahko hitro dobiš kako vročino. Zato je treba s takimi stvarmi začeti v majhnih količinah. Pa saj na netu vse piše...

Sem slišal, da so celo kobilice (ne vem kako pripravljene) znašle na jedilniku tabornikov :vio: Ko se gre za preživetje, človek kmalu pozabi zadržke.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...