strelka02 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 Najprej povem ...sem mesojedec ne ubijam ..se ne kregam na vegetarjance....in jih ne obsojam da ubijajo rastline. Tudi jih sprejemam..čeprav sem že večkrat rekla da opažam kako agresije zganjate, nad vsejede. ne vem no ... včasih so rekli da so vegeterjance bolj miroljubni...imajo manj adrenalina al kako že. če se že tako razburjate nad mesojedci ---dobro ste začutili rastlino ...npr solato kako jo zaboli ko jo odrežete. Pa nič osebno na nikogar ne leti tole... Pa še nekaj po moji logiki..če je že tako mislim da je najbolj energetska in najbolj čiistaenergija v semnih..plodu..pa recmo novo žiivljenjePa se spet postavi vprašanje....torej ubijemo že zarodek, ko ga pojemo.??? torej najbolj presvetleni živijo od Svetlobe...kolko pa je takih...na prste preštejemo. Pa še nekaj pa ste vegetarjanci ravno zaradi usmiljenja, do ne ubijaj, ali pa le ker vas skrbi vaše zdravje samo moje skromno mnenje... Vas imam rada vegeterjanci... Pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
julijana 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 No, podobno kot strelka sem hotela jaz sporočiti s svojim postom-pa sem vegetarijanka...toliko nategovanja in prepričevanja in JA-AGRESIJE od ljudi, ki naj bi predstavljali vse kaj drugega..BRigaj se zase in pusti drugim, da živijo svoje. Jaz pač tu povem, da sem vegetarijanka, drugače pa tega ne razglašam.Vem za svojo vest in živim po njej-da lahko grem zvečer v miru spat in zjutraj odprem oči ne da bi se počutila dolžno in krivo... in verjamem da se vsi trudimo in delamo po svojih zmožnostih in željah...Potem pa preberem, da nekdo ki je na takem in takem nivoju oz. stopnji razvoja pač še rabi meso, tisti ki pa so višje pa ne... :o|o:Mah, se mi sliši patetično... lp Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 JA imate prav. Samo kaj ko pri meni (samo pri meni, ker sem jaz ne) mam tak problem, da že od malih nog ne jem skoraj nič zelenjave. In sedaj sem se odločil, da bi jo jedel in tako postopoma v 1 letu prišel na čisto vegiterjanstvo. Samo problem je v tem, ker ne prenesem kislosti. Še zeleno solato komaj pojem. Da o zelju ali o kumaricah ne govorimo... Edino, če je zelenjava skuhana, potem nakako gre. Mah čudn vse skupaj.... Ma kdo kakšen nasvet? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
julijana 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 jaz recimo solato redkokdaj kisam, vedno samo olje in sol in začimbe...pusti si čas-če tako čutiš se bo že razvilo ne ženi se dokazat sebi nekaj..bodi nežen do sebe in svojega telesa, počasi odkrivaj recepte-daj se v hrano-njeno barvitost...po malem dodajaj surovo zelenjavo-v bistvu lahko večji del(razen stročnic in krompirja)ješ surovo.Pusti času čas Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 @anabella, tole je pa skorajda prepisano iz Wandmakerjeve knjige "Proč s kuhinjskim loncem". Za moje pojme je to nevarna in fanatična knjiga, tako kot Kolarjevi članki. Spominja me na islamistične teroriste in njihov Koran (to je samo primer in ne kritika islama). Avtor Wandmaker (ki baje sploh ni čisti presnar) je uporabil mnogo citatov iz mnogih knjig ampak samo tiste, ki so njemu ugajali. Knjiga te hitro potegne vase s svojo idealno idejo o idealnem svetu. Teorija ni isto kot praksa. Nekateri jo imajo za eno in edino knjigo, kot "novo biblijo". Na forumu Svet je lep imajo presnojedci tudi forum, pa si malo preberi o težavah. Prosim, preberi si še čimveč drugih knjig in izkušenj sploh pa tole stran: http://www.beyondveg.com/ , kjer boš prebrala negativne izkušnje s skrajnimi dietami, katerih posledice se pokažejo šele po daljšem obdobju. Prosim, dobro premisli. Presnojedstvo NE MORE biti podprto samo s sadjem, nekaj zelenjave in oreščki, sploh pa ne iz supermarketa. Če te zanima presnojedstvo, se tega loti postopoma. Lahko ti tudi posredujem obilo koristnih strani v zvezi s tem, četudi sem sam daleč od tega načina prehranjevanja, me pa zelo zanima, pa tudi vse druge oblike vegetarijanstva. Če hočeš, mi povej koliko časa si že na taki dieti in kako se počutiš?Če se ne ravnaš po sebi, to telo kmalu pokaže. Motenj prehranjevanja se prepozno zaveš. Nič ne gre na hitro, tukaj sem se tudi sam opekel. Človek hitro postane obseden z idejo, da mu vse škodi in podobno. Tvoje besede delujejo tako, kot da misliš da si sodnik ti in napadaš mesojedce. Ni samo telesno zdravje važno, tudi duhovni razvoj je pomemben. Zato se poglej v ogledalo in se vprašaj kaj res sama čutiš in misliš? Najtežje je sebi priznati, kaj res čutiš. Tudi zmerni vegetarijanci so zdravi, če pravilno načrtujejo prehrano, so pa sigurno bolj pomirjeni in srečni. Zato prosim ne pretiravaj, ne bodi fanatik, ker drugače boš postala zagrenjena in sama s svojo vzvišenostjo. Po mojem mnenju je iskanje sebe in svojega zdravja proces, ki je dolgotrajen, saj se le tako kaj naučimo zraven. Zato potrpljenje, prosim. Res sem bil predolg, vendar sem to res moral dati iz sebe, saj le tako vem, da bo moja slaba izkušnja še komu prišla prav in se bom zato manj tolkel po glavi. Upam, da se še kaj slišimo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}> Res sem bil predolg, vendar sem to res moral dati iz sebe, saj le tako vem, da bo moja slaba izkušnja še komu prišla prav in se bom zato manj tolkel po glavi.Kaj se ti je pa zgodilo, si se totalno podsolil, tako kot se mnogi, ki se kar tako brez glave podajo v vegetarijanstvo in presnojedstvo, sol v klobasah pa pozabijo nadomestiti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 razen, da poslusas sebe jih imam se nekaj:kot prvo, ce si zdrav ne rabis poslusat bilo kaksnih teorij, razen, ce v tem uzivas in te zanima. dokler si zdrav in se pocutis dobro, ni potrebno spreminjati tvojega nacina zivljenja, ker ti je to nekdo rekel ali pa si prebral.drugo, ce mislis da moras uzivati vec zelenjave, ali pac tako cutis ipd... hkrati pa je ne maras, uzivaj (kvalitetne) dodatke prehrani in zive zelenjavne sokove, kakor tudi razna superzivila kot so; spirulina, razne alge, sok psenicnih bilk, ziva voda, aloa vera, k temu dodas se zdravo sol in cim manj belega sladkorja, pa bo morda ze kar vredu. -----------JA imate prav. Samo kaj ko pri meni (samo pri meni, ker sem jaz ne) mam tak problem, da že od malih nog ne jem skoraj nič zelenjave. In sedaj sem se odločil, da bi jo jedel in tako postopoma v 1 letu prišel na čisto vegiterjanstvo. Samo problem je v tem, ker ne prenesem kislosti. Še zeleno solato komaj pojem. Da o zelju ali o kumaricah ne govorimo... Edino, če je zelenjava skuhana, potem nakako gre. Mah čudn vse skupaj.... Ma kdo kakšen nasvet? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kaj se ti je pa zgodilo, si se totalno podsolil, tako kot se mnogi, ki se kar tako brez glave podajo v vegetarijanstvo in presnojedstvo, sol v klobasah pa pozabijo nadomestiti @Sstane, ti si pa tudi tak, da samo eno in isto stvar poudarjaš kot fanatik in to ni v redu. Čudežno zdravilo žal ne obstaja. Moja slaba izkušnja pa ni bila tako huda, samo žal mi je, ker se nisem pravočasno podučil. Ni dobro kar brez glave eksperimentirat. @matjazz: ZAKAJ pa bi prestopil v čisto vegetarijanstvo? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>@Sstane, ti si pa tudi tak, da samo eno in isto stvar poudarjaš kot fanatik in to ni v redu. Čudežno zdravilo žal ne obstaja.Jaz nič ne poudarjam, ugotavljam pa res vedno eno in isto pri ljudeh, ki imajo zdravstvene probleme ali probleme s težo, neusklajenost elektrolitov in kalorij v prehrani in posledično v organizmu. Čudežnega zdravila pa res ni, ker tudi ni potrebno, ker so vsa zdravila le surogati edinega zdravila za termično obdelano hrano, sol.Ti pa v svoji aroganci lahko tak čudež seveda tudi iščeš, le našel ga ne boš. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 8. julij 2005 Prijavi Deli 8. julij 2005 Pač v kabali samo nekaj analizirate, zato se ne čudim, če določenih stvari ne morete začutitKabalisti se učimo predvsem ravnotežja med mislijo in občutkom. verjemi, imamo zelo izostren občutek. No, skozi različna soočanja mnenj se izosti občutek za smer. S svoje točke zrtja imamo najbrž skoraj vsi na tem forumu prav. A samo s svoje točke. Vsaka izemnjava, tudi nasprotujočih se mnenj je koristna. Vsaj sam stvari tako vidim. Hvaležen sem vsakemu pritrjevanju ali zanikanju mojega mnenja, katerega postavim. Vse je enako koristno in pomembno. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 Naprej hvala za nasvete. Za vegiterjanstvo sem se šele zadnjih nekaj meseceih. Sej jem meso enkrat ali dvakrat na teden. IN še vedno jem jajca in mleko. Za začetek bi samo poskušal nekako meso opustit. Zakaj sem se odločil. Enostavo. Zarad humanega in duhovnega vidika. Na kratko. Pa tud zato, ker mi več ne paše ravno jest meso. Mam tud mal slabšo prebavo in če se česa mal prenajem se mi takoj pozna. Za vegiterjanstvo se nisem odločil v enem dnevu. Odličitev je prišla ščasoma. Tako, da grem po malih korakih. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 Ne pozabi, da potrebuje organizem za presnovo 100kcal katerekoli kuhane hrane, tudi vegetarijanske, približno 1 g soli in ne bo nič narobe, če ne boš užival več živalskih beljakovin in maščob, v nasprotnem se pa lahko podsoliš, se zrediš ali zboliš. Tako tveganje bi bila neumnost. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Vseh strani nisem prebrala, ampak... Me pa res čudi, kakšni ljudje so tukaj gor... Iz duhovnega vidika: Nekateri se imate za nevem kako duhovno razvite in človške in ne vem kaj še, po drugi strani pa si "pacate" telesa in predvsem dušo s uživanjem živalskih trupel...kdor je meso, je sokriv uboja živali, čeprav pri njem ni sodeloval... In če verjamete, da morilci ljudi prevzamejo karmo ubitega, morajo mesojedci pravtako prevzeti določene negativne stvari uboge, trpeče živali, ki je umrla nasilne smrti... pa ne mi o tem, na kako human način jih usmrtijo v klavnici ipd. Žival čuti svojo smrt, prav tako, kakor jo boste vi, ko bo prišla vaša zadnja ura... Iz zdravstvenega vidika: Mesa ne potrebujemo, človek je sadjejedec... Človeško telo nima encimov za presnovo živalskih beljakovin, meso v želodcu gnjije in se ne prebavlja...Pa tudi raznorazni: kako potrebujemo beljakovine ipd... Beljakovine so sestavljene iz aminokislin, te pa vse dobimo v svežem sadju in zelenjavi...B12-telo proizvaja samo, seveda čisto, nezapacano telo... Razmišljanja nekaterih so zelo žalostna (živali so na svetu zato, da jih jemo), dokler boste razmišljali tako, razsvetljenja za vas ne bo. Najbrž pa tako ali tako na to še niste pripravljeni...Uživanje brezmesne prehrane je prvi korak k temu, zamislite se... svašta Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}> svaštajašta Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 od vseh vegijev tle gor je edin juljana zakon......nobenmu ne soli pameti, ne moralizira, politizira, pametnjači....ona se je pač tk odločla, tk ji paše pa konc....in v tem je tud fora vsega.....tko da svaka častvsi ostali pa da te mine...sam neki bluzte pa serjete tule.....brihte.....ka koga briga ka mam js na talerju, al pa gdorkol drug, jej kar ti paše pa tih bod....sam neke psiloške pa nevemkakeše vidike flancate tule......moj problem, č bom js z užitkom pojedla zrezek, al pa če se mi bo zataknil kje....glavno da mate vi čisto vest k nimate enga trpečga kosa mesa na talerju a ne a nimate kej bol pametnega u lajfu za počet pejte se u peskovnik igrat..... Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 Ja sej ne Todika, že spodbujaš ljudi k prepiru. Kaj če bi se nehal prepirat, kdo ima prav in kdo ne. Samo podajal bi še nasvete, če bi kdo kaj vprašal. Ne pa, da nekdo neki vpraša. Mu nekdo drug odgovori. Potem se pojav en ta tretji ki to vse zanika. IN spet en, ki govori zakaj se vsi kregamo ..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 To si pa res lepo opisala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 mantis tole si res lepo napisala kar pa se tiče debat v tej temi, me po svoje kar zabava, kako se najbolj žolčno oglašajo ravno tisti, ki se deklarirajo za vegetarijance iz prepričanja čeprav sama nisem vegi, spoštujem strpnost, nenasilje in toleranco... torej lastnosti, ki naj bi jih mesojedcem primanjkovalo... a prav večina vegetarijancev (vsa čast izjemam) v tej temi deluje najbolj agresivno in nestrpno Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>mantis tole si res lepo napisala kar pa se tiče debat v tej temi, me po svoje kar zabava, kako se najbolj žolčno oglašajo ravno tisti, ki se deklarirajo za vegetarijance iz prepričanja čeprav sama nisem vegi, spoštujem strpnost, nenasilje in toleranco... torej lastnosti, ki naj bi jih mesojedcem primanjkovalo... a prav večina vegetarijancev (vsa čast izjemam) v tej temi deluje najbolj agresivno in nestrpno ej v teme *vegetarijanci* ze dolg ne hodim vec, ravno zaradi tega razloga, ki ga se ti ponovno opisujes Cocci. In sem sam to prebrala, pa se mi ne da nazaj po postih srfat.Mi je ze vse jasno. eh ja. se ene par je teh tem, skratka, povsod je pa zlo podobno.poznam velik strpnih vegijev, pravzaprav se druzim najvec glih s slednjimi, sam ne opazam cesa podobnega pri njih kot tule al drugod, ki vegiji s peno na ustih kenjajo in delajo slabo uslugo svoji ideologiji..iz cesar sklepam - ja, gre za nivoje, definitivno. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 Človeško telo nima encimov za presnovo živalskih beljakovin, meso v želodcu gnjije in se ne prebavlja...Mislim, da govoriš na pamet. Medicina govori malce drugače. Ako človek nekaj poje in se to ne prebavi, pride do zastrupitve. A sam se nisem še po nobenem šniclu zastrupil. Naše črevesje je drugačno, kot napr. pri ovci. Predvsem je krajše in je nekje na pol dolžine med mesojedci in rastlinojedci. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 sttane, v marsicem se strinjam s teboj, tudi da ej zdravo sol primerno uzivati in navadne preciscene ni dobro uzivatzi. ampak vseeno pa se strinjam s sabastjanom, da si ze mal fanaticen! saj menim da pomanjkanje soli ni krivo za vse bolezenske tezave, ki jih ima sodobni clovek. pac, jst tko mislm, ta pa pocni kar zelis, in kar mislis da je prav. -----------Jaz nič ne poudarjam, ugotavljam pa res vedno eno in isto pri ljudeh, ki imajo zdravstvene probleme ali probleme s težo, neusklajenost elektrolitov in kalorij v prehrani in posledično v organizmu. Čudežnega zdravila pa res ni, ker tudi ni potrebno, ker so vsa zdravila le surogati edinega zdravila za termično obdelano hrano, sol.Ti pa v svoji aroganci lahko tak čudež seveda tudi iščeš, le našel ga ne boš. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}> pac, jst tko mislm, ta pa pocni kar zelis, in kar mislis da je prav. -----------Brez skrbi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 hm, jst pa mislm, da je cist fajna debata. nic prevec nestrpnosti, pac zelo razlicni vidiki, ki pravzaprav vsem (morda) dajo misliti. kdor to pac zeli. tudi nobenega ponizevanja nisem zasledil, temvec prav res fajno debato, cetdi morda na momente suhoparno in prevec teoreticno (razen ko akkhut mal preprostosti not prnesu ), je vseeno bilo nekja zanimivih dejstev v razmislek. pac moje mnenje. poznam tudi take, ki so strpni med drugimi ljudi, pridejo domov pa svojo nestrpnost zganjajo. konec koncev, pa cetudi pojasnjujemo le sebi in 'kenjamo s peno na ustih' je verjetn to prava tema zato! ce le ne spustimo prevec pene. sicer pa, kwa si pa mislla, da se bo pisal!??? he he, pena.... joe penas... penoslav... ej!kwa je?as ti wegi?ne,. jst sm penoslav! ----------ej v teme *vegetarijanci* ze dolg ne hodim vec, ravno zaradi tega razloga, ki ga se ti ponovno opisujes Cocci. In sem sam to prebrala, pa se mi ne da nazaj po postih srfat.Mi je ze vse jasno. eh ja. se ene par je teh tem, skratka, povsod je pa zlo podobno.poznam velik strpnih vegijev, pravzaprav se druzim najvec glih s slednjimi, sam ne opazam cesa podobnega pri njih kot tule al drugod, ki vegiji s peno na ustih kenjajo in delajo slabo uslugo svoji ideologiji..iz cesar sklepam - ja, gre za nivoje, definitivno. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 sstane, sej me ne skrbi; pravm, da se mi je.e v glavnem pa uzivam tut tvojo sol, kakor tudi komu povem, da je dobor uzivati dobro sol! zato pa se mi ne jebe - za zdravje ljudi! ceprau se najdeo dnevi ko... ---------Brez skrbi Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.