Skoči na vsebino

Vegetarijanci

Recommended Posts

Jaz zelo podpiram vegetarijance sem absolutno proti pobijanju in nasilju nad šibkejšimi.

Sam sem na žalost, preveč šibkega značaja, dosedaj sem zdržal malo več kot dve leti brez mesne prehrane, vendar potem nekak ni šlo, bodisi zaradi vpliva hrustljavega mesovja ljubeče bližnje okolice, predvsem pa zaradi povsem mimo prehrane ki sem jo imel.

Da pa bi izklopil še mlečne izdelke, bi pa še sploh bila kriza.

Je pa res, da se da z veganskim ali makrobiotskim načinom življenja ozdravit še tako hude bolezni.

Imamo pa kul predsednika.

Morda imaš nulto kri x:Dx Tile zares težko vzdrže brez mesa.Jih kar nekaj poznam,ki se trudijo postati vegetarijanci pa ne gre.

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

Deli na socialnih omrežjih

Vceraj sem bila na obisku pri eni druzini, kjer je moj otrok slavil sosolcev rojst. dan.

Pa smo padli nehote v pogovor o mesu in beljakovinah. Babica in dedek od sosolca sta mi razlagala, kako so nekdaj ziveli. V hisi jih je bilo 11 komadov, z hrano je bil kriza.Lakota je bila neskoncna.Kruh so zaklepali.Mesa skoraj niso poznali.Jedli so repo, zelje, krompir, zgance ( kuruzne ), pa kase itd. Vmes suho in sveze sadje v minimalnih kolicinah. Pa so nase babice , ki so stare 70 let in vec precej boljsega zdravja, kot nase mame ( okoli 50 ).Vse polno je osteoporoze, pa raznih betegov, nad katerimi obupuje klasicna medicina.Res zanimiva situacija. V tem pogovoru mi je prisla naprej , meni zelo neokusna reklama; rdece meso, telo ga potrebuje :o|o: ...zakaj so potem preziveli nasi dedki in babice, ki so ga videli ali pa tudi ne ? od kod jim beljakovine, ki jih dobimo edino in samo z mesom, pa vitamin B 12 ? x?x ... res en kup stvari za premisljevati..

pa vendar, zivimo in pustimo ziveti... kako lep bi bil svet, ce si ne bi vsiljevali stvari, pa naj gre za meso ali vegetarijanstvo.. x;)x .. vsak pac je, kar mu pase, zato ga ni za obsojati... saj nas na koncu itak nekaj premakne v drugo smer ( ponavadi je to bolezen ) ... pa pac takrat zacnemo gledati in razmisljati drugace...

Prijazen pozdrav,

Mojca

Guest sstane

Točno to in kot je ugotovil nekdo na svetjelep, usodna je količina in ne vrsta hrane.

Tudi od preveč sexa lahko zboliš, kaj bi ne od preveč mesa ali sadja x;)x

Guest sstane
by the way- je kdo gledal? mr predsednik je v intervjuju na POPu odsvetoval uživanje mesa tistim, ki hočejo biti zdravi! x:Dx x8Dx :palec: mater kakšna gesta, navdušena sem! xsrcx

Super je umestil bolnika in uradne in alternativne zdravnike v prostor, z nasvetom je pa usekal totalno mimo, ker on ni pobegnil od mesa, pač pa nezdrave soli v mesni hrani.

Pa je le res kar pravjo - SOL reši vse probleme xsmx

"Če ni vetra, VESLAJ!" latinski

"Navada je navada. Ni je moč kar vreči čez okno. Valiti jo moramo po stopnicah, korak za korakom." M.Twain

"Kako pojesti slona? GRIŽLJAJ ZA GRIŽLJAJEM!!!" Colin Rose

Kaj je izvir stresa in strahu? Se zavedamo sposobnosti svojih lastnih možganov?

- Bodi to kar si; manj se boš oziral na mnenja drugih, bolje bo zate osebno.

Vse kar napišem je zgolj moje subjektivno mnenje in kot takega ga tudi vzemite. Prav tako ne ogrožam vašega obstoja, pač pa vam le podam pogled iz mojega zornega kota. Hvala za razumevanje..

On je zaradi vegiterjanstva in spremenjenega načina življenja preživel alf.

To da je tak kot je pa je posledica neke bolezni, ki jo je prej imel.

Pa na splošno se ne meri zdravje z tem kolk je kdo nabildan z mišicami.

To je tašna metoda zdravljenja, ki jo izvaja Irma Mamič, ki je bla takrat tudi v trenjih.

Če ne verjameš, verjemi to, da je ona tud ugotovila kako se voda še bolj obogati, da je še bolj zdrava. In to je tudi patentirala v Nemčiji.

Dokazala je, da se da marsikatero bolezen ozdravit z vegiterjansko prehrano.

Verjamem v alternativno medicino,toda v take skrajnosti,kot jih prakticira Drnovšek pa absolutno ne!Vsak extremizem,pa naj bo to v vegetrjanstvu ali pa mesojedih je škodljivo za zdravje.Zdravje se pa meri po tvojih dejanjih in izžarevanju energije.V dobro vodo vrjamem in se tudi sam posredno s tem ukvarjam.

Pa še nekaj!Drnovšek ni zdrav telesno!Ima metastaze v plučih in jetrih,katere pa le počasi napredujejo,Sam pa že od januarja 2005 ni šel na noben pregeled preprosto,ker ga je strah rezultatov,čeprav se vidijo navzven!Tudi njegovo razmišljanje sedaj je tako,kot da hoče popraviti,nadomestiti vse grehe za nazaj,kar spet nekaj pomeni.

Zdarvega človeka takoj opaziš,brez predhodnega pregleda aure,sistematičnega..........Drnovšek NI

Ne bom več izzival konfliktov, edino mnenje pri katerem trdno ostanem je, da je kuhana hrana za človeka dokazano neprimerna oz. dolgoročno gotovo škodljiva. Če koga zanimajo strokovni viri, bom posredoval, drugače pa ne bom več solil pameti nobenemu v tej temi (grem se kregat raje v svojo temo x:Dx ). Nič nimam proti vam, dragi vegetarijanci, pa brez zamere, mogoče bom celo sam nekoč vegetarijanec, "nikoli ne reci nikoli". x;)x

Prosim pošlji vire,da ti jez pošljem svoje za protiargument.Lahko pa zelo nakratko poveš zakaj je kuhana hrana škodljiva? x;)x

Zanima me tudi od kdaj je Drnovšek tak expert za prehrano,če je pa ekonomist?

Pa še nekaj!Drnovšek ni zdrav telesno!Ima metastaze v plučih in jetrih,katere pa le počasi napredujejo,Sam pa že od januarja 2005 ni šel na noben pregeled preprosto,ker ga je strah rezultatov,čeprav se vidijo navzven!Tudi njegovo razmišljanje sedaj je tako,kot da hoče popraviti,nadomestiti vse grehe za nazaj,kar spet nekaj pomeni.

Zdarvega človeka takoj opaziš,brez predhodnega pregleda aure,sistematičnega..........Drnovšek NI

Drnovšek je premagal raka ne. Če to zate ni dovolj velik dokaz, potem ne vem kaj je.

reklamam ni verjeti!! ker dejstva vedno kazejo drugacno sliko.

logicno. hrana, ki so jo pouzili je imela v sebi dosti vec kakor ima sedaj. zato so iz tiste lahko tvorili ostale potrebne snovi, hkrati pa je bila tudi voda dosti boljsa!

se strinjam! :palec:

-----------

Vceraj sem bila ..., meni zelo neokusna reklama; rdece meso, telo ga potrebuje :o|o: ...zakaj so potem preziveli nasi dedki in babice, ki so ga videli ali pa tudi ne ? od kod jim beljakovine, ki jih dobimo edino in samo z mesom, pa vitamin B 12 ? x?x ... res en kup stvari za premisljevati..

pa vendar, zivimo in pustimo ziveti... kako lep bi bil svet, ce si ne bi vsiljevali stvari, pa naj gre za meso ali vegetarijanstvo.. x;)x .. vsak pac je, kar mu pase, zato ga ni za obsojati... saj nas na koncu itak nekaj premakne v drugo smer ( ponavadi je to bolezen ) ... pa pac takrat zacnemo gledati in razmisljati drugace...

Prijazen pozdrav,

Mojca

sorry, v tem se ne morem strinjat povsem.

ce oseba je mineralno in vitaminsko (ali pa tudi solno) upustoseno prehrano, in je ze tako ali tako na celicni ravni sestradana, ni cudno da uziva prevelike kolicine. potemtakem je tudi vrsta hrane POMEMBNA! ker ce bi bila vrsta boljsa, bi bila tudi kolicina manjsa!! in tako ne bi po normalni vecerji ali kosilu ponovno segali v omaro po tistih piskotih... ipd...

--------

Točno to in kot je ugotovil nekdo na svetjelep, usodna je količina in ne vrsta hrane.

Tudi od preveč sexa lahko zboliš, kaj bi ne od preveč mesa ali sadja x;)x

Guest sstane
soory, v tem se ne morem strinjat povsem.

ce oseba je mineralno in vitaminsko (ali pa tudi solno) upustoseno prehrano, in je ze tako ali tako na celicni ravni sestradana, ni cudno da uziva prevelike kolicine. potemtakem je tudi vrsta hrane POMEMBNA! ker ce bi bila vrsta boljsa, bi bila tudi kolicina manjsa!! in tako ne bi po normalni vecerji ali kosilu ponovno segali v omaro po tistih piskotih... ipd...

--------

Pa saj jaz to tudi ves čas trdim, organizem išče v hrani to, kar potrebuje in če ne najde vsega dovolj v eni porciji, poje pač dve ali tri, dokler pač ni vreča polna.

Toda, kalorij v eni porciji ni skoraj nikoli premalo, soli pa skoraj vedno

Nekateri se znajdejo in balast izbruhajo, sol pa obdržijo in temu se reče bulimija.

Prav zanimivo bo videti, kaj bo Srečka ugotovila na mojem forumu.

lahko ti jst povem:

VSA hrana ki ni surova, jo telo sprejme kot TUJEK in zacne porizvajati obrambna telesca. Kljub tisocletjem se clovek se sedaj ni navadil na kuhano hrano in se verjetno tudi se dolgo ne bo.

edina hkrana, ki je telo NE zaznava kot tujek je surova hrana!!!!

----------

...

Prosim pošlji vire,da ti jez pošljem svoje za protiargument.Lahko pa zelo nakratko poveš zakaj je kuhana hrana škodljiva? x;)x

Zanima me tudi od kdaj je Drnovšek tak expert za prehrano,če je pa ekonomist?

Pa kaj ce je ekonomist x:o)x ?

Ce bi gledali samo na izobrazbo, bi lahko marsikomu tukaj naprej metali, da nima pojma, ker nima pildka od univerze xrolleyesx

Kar na enkrat se vsi spoznajo na hrano,če preberejo nekaj knjig! :shsh:

Izobrazba pa je zelo pomembna pri tem! x;)x

Drnovšek je premagal raka ne. Če to zate ni dovolj velik dokaz, potem ne vem kaj je.

Ne ni ga premagal,samo z njim se je navadil živeti!

Dokaz bi bil,če bi šel na preiskavo,kjer bi potrdili da ga dejansko ni!

Vem iz prve roke x;)x

ja, se strinjam.

sam zakaj pol pises, da je kriva kolicina in ne sestava! x:o)x

no, pa sej ni vazn.7drava sol je potrebna organizmu! se bolj, glede na to, da je je bilo po naravni poti nekoc vec v sami prehrani, sedaj pa jo je manj in jo moramo dodajati dodatno.

---------

Pa saj jaz to tudi ves čas trdim, organizem išče v hrani to, kar potrebuje in če ne najde vsega dovolj v eni porciji, poje pač dve ali tri, dokler pač ni vreča polna.

Toda, kalorij v eni porciji ni skoraj nikoli premalo, soli pa skoraj vedno

Nekateri se znajdejo in balast izbruhajo, sol pa obdržijo in temu se reče bulimija.

Prav zanimivo bo videti, kaj bo Srečka ugotovila na mojem forumu.

postopek kodiranja in kaj to pomeni!??? da se lahk naprej menva sploh...

---------

Pravilno kodirana kuhana hrana je ravno tako zdrava, kot surova x;)x

lahko ti jst povem:

VSA hrana ki ni surova, jo telo sprejme kot TUJEK in zacne porizvajati obrambna telesca. Kljub tisocletjem se clovek se sedaj ni navadil na kuhano hrano in se verjetno tudi se dolgo ne bo.

edina hkrana, ki je telo NE zaznava kot tujek je surova hrana!!!!

----------

Prav nasprotno!Ko človek hrane še ni prekuhaval,pekel,je bilo v sami presni prehrani ogromno mikroorganizmov,kateri so povzročali zastrupitve,v končni fazi je lahko tudi umrl.Tudi glede same prebavljivosti,je kuhana hrana lažje prebavljiva kot presna.Tudi v današnjih časih največkrat nastane pri uživalcih presne prehrane,do zapore črevesja,ker je enostavno preveč težko prebavljivega balasta.Torej kaj je sedaj tujek?

Pravilno kodirana kuhana hrana je ravno tako zdrava, kot surova x;)x

:palec:

Guest sstane
---------

postopek kodiranja in kaj to pomeni!??? da se lahk naprej menva sploh...

---------

Glej ga, ti se cel čas prepiraš z mano, knjige še pa sploh prebral nisi :o|o:

no, ti ze ves.

Jez vem konkretno samo zase. x;)x Nimam nič proti vegetrjancem,kvečjemu obratno :palec: ,dokler ne solijo pameti drugim.Vsak naj sam zase pogrunta in naštudira kaj mu paše.Jez sem bil in bom vsejedec,torej vsega po malem.

Ponavadi drugi nam solijo pamet. xrolleyesx

Kje si pa videl,da bi en "mesojedi debeluhar" napadel vegetrjanca?Na splošno ste veliko bolj agresivni pri zavzemanju stališča,ker ste manjšina.Najbolj na k.... mi pa gre ko vsak vegetrjanc misli,da je samo on lahko zdrav človek z zdravo prehrano,ostali pa smo itak morilci živali,"prašiči".Pri hiši imam profesorja na živilskem oddelku in pri njem delajo diplomske in doktorate,tako vegetrjanci,kot tudi vsejedi.Po vseh raziskavah je vegetrjanstvo dejansko možno in tudi zdravo,vendar moraš imeti ogromno znanja o sami prehrani,anotomiji,biokemiji...Za to pa, ker si prijatelja poslušal,prebral par knjig in se odločil,da postaneš vegetrjanec(govorim o veganih,ker ostalo so zame lažni vegetrjanci),pa preprosto nimaš dovolj znanja.Vsi govorite kako se že 15 let in več odlično počutite ob presni prehrani,vendar se pomankanje določenih vitaminov,encimov,mineralov,živalskih beljakovin....itd pokaže šele na daljši rok!Na primer,pri vegetrjancih pride do senilnosti pri starejših letih mnogo prej,ker pač možgani nujno rabijo določene vrste aminokislih,katere so samo v mesu.Če jih pač dalj časa ne uživaš,se začne propad neurotransmiterjev in s tem signalov,kateri potujejo preko njih.Znaki so podobni kot pri multipli sklerozi,le da je tam razvoj bolezni čisto drugačen.

Torej bodite vegetrjanci,vendar se bolj poglobite sami v to,na pa iz prih knjig.Dobro je tudi,da slišite,študirate nasprotnike vege. in si ustvarite svoje poglede.Free,Matjaž, in podobni,jez verjamem,da veliko vesta o sami prehrani,toda večina ne!

Pa brez zamere :palec:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...