Skoči na vsebino

Vegetarijanci


Recommended Posts

Kje si pa videl,da bi en "mesojedi debeluhar" napadel vegetrjanca?Na splošno ste veliko bolj agresivni pri zavzemanju stališča,ker ste manjšina.Najbolj na k.... mi pa gre ko vsak vegetrjanc misli,da je samo on lahko zdrav človek z zdravo prehrano,ostali pa smo itak morilci živali,"prašiči".Pri hiši imam profesorja na živilskem oddelku in pri njem delajo diplomske in doktorate,tako vegetrjanci,kot tudi vsejedi.Po vseh raziskavah je vegetrjanstvo dejansko možno in tudi zdravo,vendar moraš imeti ogromno znanja o sami prehrani,anotomiji,biokemiji...Za to pa, ker si prijatelja poslušal,prebral par knjig in se odločil,da postaneš vegetrjanec(govorim o veganih,ker ostalo so zame lažni vegetrjanci),pa preprosto nimaš dovolj znanja.Vsi govorite kako se že 15 let in več odlično počutite ob presni prehrani,vendar se pomankanje določenih vitaminov,encimov,mineralov,živalskih beljakovin....itd pokaže šele na daljši rok!Na primer,pri vegetrjancih pride do senilnosti pri starejših letih mnogo prej,ker pač možgani nujno rabijo določene vrste aminokislih,katere so samo v mesu.Če jih pač dalj časa ne uživaš,se začne propad neurotransmiterjev in s tem signalov,kateri potujejo preko njih.Znaki so podobni kot pri multipli sklerozi,le da je tam razvoj bolezni čisto drugačen.

Torej bodite vegetrjanci,vendar se bolj poglobite sami v to,na pa iz prih knjig.Dobro je tudi,da slišite,študirate nasprotnike vege. in si ustvarite svoje poglede.Free,Matjaž, in podobni,jez verjamem,da veliko vesta o sami prehrani,toda večina ne!

Pa brez zamere :palec:

Za življenje brez prehranjevanja z mesom ni nujno nikakršno znanje. Razvojna stopnja nas pripelje do tega, da nehamo jesti meso, ker enostavno ni več potrebno. O prepotrebnosti nekih snovi v mesu pa je le izgovor. Bolj pošteno je reči tako, kot je lepo napisal Porny:

... pošteni bit in povedat, okus mesa mi je ful dober...
Poleg tega je splošno znano, da bi lahko nahranili ogromno ljudi s tistimi tonami rastlinske hrane, ki gre živalim za zakol. Pa še nekaj: The Meatrix (s slovenskimi podnapisi).
Possible—but highly unlikely.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Ne bo držalo, temeljna razlika med mesno in vegetarijansko hrano je v količini elektrolitov v eni in drugi in od tod senilnost in druge nadloge.

Na Kavkazu pa poleg kefirja uživajo tudi neslan kruh, ki ga pomakajo v sol.

Žal pa se tudi njim slabo piše po demokratizaciji Rusije, ker začetek ali povečanje jodiranja soli je prvi ukrep vsake demokratske vlade, tudi Drnovškove pri nas :o|o:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Za življenje brez prehranjevanja z mesom ni nujno nikakršno znanje. Razvojna stopnja nas pripelje do tega, da nehamo jesti meso, ker enostavno ni več potrebno. O prepotrebnosti nekih snovi v mesu pa je le izgovor. Bolj pošteno je reči tako, kot je lepo napisal Porny: Poleg tega je splošno znano, da bi lahko nahranili ogromno ljudi s tistimi tonami rastlinske hrane, ki gre živalim za zakol. Pa še nekaj: The Meatrix (s slovenskimi podnapisi).

Velikokrat uporabljena beseda SPLOŠNO ZNANO JE,ni nobena podlaga za kakšno tezo,zaključek.Le te se sklepajo na podlagi znanja in raziskav.

Tudi rastlinske hrane bi zmanjkalo,ker bi jo drug preveč razmnoženi rastlinojedci pojedli x^x

 

Razvojna stopnja nas pripelje do tega, da nehamo jesti meso, ker enostavno ni več potrebno. O prepotrebnosti nekih snovi v mesu pa je le izgovor. j ).

Kakšna razvojna stopnja???? xrolleyesx Človek se je razvijal 2 miljona let v omnivora-vsejeda,sedaj boš pa prilagoditev na rastlinojeda opravil v 15 letih xrolleyesx Kako mu boš podaljšal črevesje v tako kratkem času.Prebavni trakt rastlinojedcev je popolnoma drugačen od našega.

Če res ne bi bilo potrebnega nobenega znanja za prehranjevanje,bi živeli v jamah in lovili mamute,ženske pa bi nabirale rastline!

 

Ne bo držalo, temeljna razlika med mesno in vegetarijansko hrano je v količini elektrolitov v eni in drugi in od tod senilnost in druge nadloge.

N :o|o:

Tole pa absolutno ni res,ker vse posplošuješ okoli soli.Temeljna razlika je v beljakovinah-aminokislinah.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Duhovna razvojna stopnja, ki je posledično tudi fizična -- čeprav se ne podaljša črevesje. x:)x

Torej praviš,da je evolucija potekala zgolj na duhovni ravni,posledično pa se je spremenila še fizična?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Torej praviš,da je evolucija potekala zgolj na duhovni ravni,posledično pa se je spremenila še fizična?

Kolikor mi je znano, je potekala na obeh nivojih. Pa vendar tukaj ne govorim o evoluciji, temveč o razvoju. Namreč, duhovna rast človeka ni samo v evoluciji -- to bi predolgo trajalo. Človek ima to zmožnost, da ustavi svojo nezavedno evolucijo in začne z zavestnim razvojem. Kar je že mnogo ljudi storilo. In opustitev prehranjevanja z živalskim mesom dajem v to kategorijo. Ne podpiram pa vegetarijancev in veganov -- torej tistih, ki so se za to odločili samo zaradi ideje in mode. Ti po navadi ne zdržijo dolgo in prej ali slej spet navalijo na meso kot zveri. x:)x Če je komu meso dobro, naj ga jé; ne delajmo si iluzij, da bomo večvredni, ko ga ne bomo več jedli. Je pa dejstvo, da prehranjevanje z mesom nosi določene posledice s sabo (npr. posredno podpiranje klavnic=mučilnic).

Possible—but highly unlikely.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Je pa dejstvo, da prehranjevanje z mesom nosi določene posledice s sabo (npr. posredno podpiranje klavnic=mučilnic).

Kaj pa klavnice med soljudmi?Najhujše klavnice dela človek človeku,pa naj bo vsejed al pa vegan!!!!Toliko o klavnicah :vragec:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Tole pa absolutno ni res,ker vse posplošuješ okoli soli.Temeljna razlika je v beljakovinah-aminokislinah.

Če se kaj na štrom spoznaš, moraš vedeti, da je to tok elektronov, organske substance ga pa bolj slabo prevajajo, čeravno so kisline.

Človeški možgani pa porabljajo več kot polovico v organizmu proizvedene električne energije, torej morajo biti kar super prevodni, sicer bi se tudi skuhali x;)x

Beljakovine si lahko bolj predstavljaš kot ploščo tiskanega vezja, torej izolator, je pa res, da če se izolacija pokvari, nastane kurcšlus in to je zelo verjeten vzrok tudi multiple skleroze.

 

Stane, pa kaj je s to soljo narobe, da jo venomer omenjaš x:)x

 

Znan vegetarijanec je bil Adolf Hitler, na katerega se vsi tisti, ki so me hoteli prepričati, o plemenitosti lova in humanosti klavnic, in hotelskega udobja piščancev na talni reji, sklicujejo x;)x

Hitler je bil vegetarijanec, ki je slan kavijar požiral kar na žlice :o|o:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

sstane, dobro in zdravo sol dobis tudi iz rastlin in druge (se ostale) 'naravne' prehrane!

sicer pa se strinjam, da je dodatno 'bolj zdravo sol' MORDA nekomu potrebno dodajati prehrani. Sigurno pa ne vsem!

-------

Ne bo držalo, temeljna razlika med mesno in vegetarijansko hrano je v količini elektrolitov v eni in drugi in od tod senilnost in druge nadloge.

Na Kavkazu pa poleg kefirja uživajo tudi neslan kruh, ki ga pomakajo v sol.

Žal pa se tudi njim slabo piše po demokratizaciji Rusije, ker začetek ali povečanje jodiranja soli je prvi ukrep vsake demokratske vlade, tudi Drnovškove pri nas :o|o:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

mi je ze smesno, pa tudi zato komentiram... x:Dx

ej, sorry, sam "DEJSTVA !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!"... x:Dx

a ti povem 1 dejstvo:

RECIMO terapija, ki sem jo gledal na lastne oci, terapija g. Domancica iz kranjske gore, ali tista, ki sem jo obcutil sam tam in drugje, ipd... kako je clovek bil pripeljan na vozicku... vec bogi... cez dva dni pa je ze hodil v hrib.... pa ni dobil ne, zive vode, ne soli, ne mesa, ne rastlin... nicesar, temvec le energijo!! x:Dx

 

zanimivo, da je menda vec ljudi na svetu vegetarijancev kakor mesojedcev ane... x:Dx; pa cetudi bi jih bilo manj... furajo, zivijo, delajo ipd.. x:Dx

kolk je zanimiv, ce vegetarijanc tezi zrat uzivanja mesa, se bolj pa k se mesojedec UPIRA!! x:Dx x:Dx lepa ogledala!

---------

abstrakcije so zato,da v njih zaviješ dejstva,na koncu je pa itak vse relativno x:Dx x:Dx
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
sstane, dobro in zdravo sol dobis tudi iz rastlin in druge (se ostale) 'naravne' prehrane!

-------

Glej ga, moje prvo odkritje je bilo, da je v vsakem surovem živilu nekaj, kar je povsod in to se je pozneje pokazalo, da je zdrava sol. Toda, s termično obdelavo nad 65°C ta sol ni več zdrava v smislu biokode, ki jo opisujem v knjigi.

Zakaj je že enkrat ne prebereš :o|o:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:eek: kdo od vaju je bolj senilen x:o)x

 

to pa ja že vsi vemo kaj piše v knjigi.....

 

v eni piše bog nas obvarji soli....

 

v drugi piše leb i sol....

 

v tretji piše samo frugivor....

 

v četrti piše samo Stanetova sol x8Dx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

mi je ze smesno, pa tudi zato komentiram... x:Dx

ej, sorry, sam "DEJSTVA !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!"... x:Dx

a ti povem 1 dejstvo:

RECIMO terapija, ki sem jo gledal na lastne oci, terapija g. Domancica iz kranjske gore, ali tista, ki sem jo obcutil sam tam in drugje, ipd... kako je clovek bil pripeljan na vozicku... vec bogi... cez dva dni pa je ze hodil v hrib.... pa ni dobil ne, zive vode, ne soli, ne mesa, ne rastlin... nicesar, temvec le energijo!! x:Dx

 

ogledala!

---------

 

Se strinjam! :palec: Poznam še druge tuje in naše zdravilce,in vsi prihajajo do presenetljivih rezultatov,brez uradne medicine.Konec koncev je tudi meni BIKOM-bioresonanca zelo pomagala!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

.. ne potegne me... xnckrivx

--------

Glej ga, moje prvo odkritje je bilo, da je v vsakem surovem živilu nekaj, kar je povsod in to se je pozneje pokazalo, da je zdrava sol. Toda, s termično obdelavo nad 65°C ta sol ni več zdrava v smislu biokode, ki jo opisujem v knjigi.

Zakaj je že enkrat ne prebereš :o|o:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

zanimivo, da je menda vec ljudi na svetu vegetarijancev kakor mesojedcev ane... x:Dx; pa cetudi bi jih bilo manj... furajo, zivijo, delajo ipd.. x:Dx

kolk je zanimiv, ce vegetarijanc tezi zrat uzivanja mesa, se bolj pa k se mesojedec UPIRA!! x:Dx x:Dx lepa ogledala!

---------

Tale menda pa ne drži,jih je pa veliko v Aziji,afriki,vendar ne po svoji volji.Dežela z največ stoletniki je Japonska!Zakaj?Niso vegani,pojejo pa ogromno rib,mesa sesalcev pa zelo malo!

Jez samo zagovarjam zmernost,torej ne odklon niti k mesaojdstvu,niti vegetrjanstvu.Sem pristaš pestre prehrane v kateri ne sme manjkati tudi pustega mesa,toda 2-3 na teden po 25 dkg je dovolj!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
.. ne potegne me... xnckrivx

--------

Poznaš tisto, če te nekam tišči, se pa obrni, pa te bo vleklo x:Dx

 

xcivx ne sam zgleda da sva iste knjige brala x;)x

..in iste pesmi pisala x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

da! :palec: bioresonanca pomaga vedno vecim ljudem, ceprav ej medicina noce priznati, kot medicinsko enakopravne ... :V: verjetno zato, ker sami (kakor sem slisal) veckrat ne morejo ozdraviti tistega, kar bioresonanca lahko! :palec:

ravno primer gospe, ki jo poznam oz. njenega otroka, ki bi bil brez zdravil zelo kmalu mrtev... v jeseniski bolnisnici se je zdravil dolgo casa... dobilval je zadeve, zdravila, ki pa so mu po drugi strani zelo skodila... 0. 0 se ni zgodilo... niso ga pozdravili, bil pa je alericen na ogromno zadev. No, bioresonanca pa je skoraj vse pozdravila x^x :palec: g. Medved iz podcetrtka!

 

Jaz osebno pa sembil pri ga. Rome x;)x ki mi je povedal, da sem kljub mojemu videzu precej zdrav! :vio: ziva voda in spirulina sta sli lepo v resonanco z menoj; map, pa nazalost ni sel, kar mi je potrdil tudi bioenergetik. MAP kljub temu uzivam. ne cutim, da mi skodi (zavestno), opazno vidim da mi koristi. kljub temu, je lahko le majhen delcek sestave tabletke, ki je lahko sprozila, d ni sel v resonanco z menoj. to se veckrat lahko zgodi, ce dodatek prehrani vsebuje vec substanc. Milsim pa, d na svetu ni dodatka ali zivila, na katerega ne bi bila alergicno nekaj oseb.

zadnej raziskave z vec slovenskimi zdravniki bioresonance kaze, da je na meso menda alergicnih cca. 70 ali 80% ljudi! (verjamem, da zaradi krmiljenja zivine z neprimernimi krmili, antibiotiki, ipd...). mislim, da je na mleko alergicnih cca. 60% ljudi in naamalgamske plombe cca, 50 ali 60 % ljudi...

 

--------

Se strinjam! :palec: Poznam še druge tuje in naše zdravilce,in vsi prihajajo do presenetljivih rezultatov,brez uradne medicine.Konec koncev je tudi meni BIKOM-bioresonanca zelo pomagala!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:inocent: zanimivo...men alergijo sprožijo nekateri osebki....

 

ne pršice, ne mačja dlaka, ne cvetni prah, ne jagode, ne rumenjak, .... :vio:

 

x:o)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Lia, jah, razlicni smo... x:Dx

 

Rezultati alergo- testov superživil:

Da bi se prepričali o relativni varnosti FHES, MAP in drugih živih superživil, smo letos (05) poprosili dr. Eriko Žagar (Podčetrtek), da je bioresonančno testirala 106 pacientov, ki so prišli na pregled zaradi alergij oziroma prehranske netolerantnosti. Pri vsakem je z napravo BICOM preverjala alergičnost oz. netolerantnost na več kot 100 vrst živil in 12 prehranskih dodatkov in drugih snovi.

Nekaj rezultatov povzemamo v spodnji tabeli.

 

Živilo, snov Delež bolnikov (alergiki ali netolerantni na hrano)

 

Meso in ribe ------------------------- 80,2 %

Poživila (sladkor, med, kava…) --- 65,1 %

Mleko in jajca ----------------------- 62,3 %

Žita ---------------------------------- 56,6 %

Oreščki ------------------------------ 50,0 %

Sadje -------------------------------- 33,0 %

Zelenjava --------------------------- 8,5 %

 

Izbrana živa superživila

Spirulina (biološka pridelava) ----- 13,2 %

FHES (Active H - silicij) ------------ 7,5 %

Pšenične bilke (biološka prid.) --- 6,6 %

FHES Active H - (magnezij) ------- 4,7 %

MAP (ProShape) -------------------- 4,7 %

 

Izkazalo se je, da je le 4,7% pacientov alergičnih/netolerantnih na MAP in prav toliko na FHES. To je bistveno manj od alergij npr. na meso (80,2%), jajca in mleko (62,3%) in celo manj kot na sadje (33%) in zelenjavo (8,5%). Poudariti velja, da gre za testiranje prehransko zelo občutljivih ljudi, v splošnem je seveda delež alergij precej manjši (domnevno od 2 do 3 krat manjši).

Testi so tudi pokazali, da novi FHES (Active-H), ki temelji na magneziju, povzroča (še) manj netoleratnosti/alergij (4,7%) od starega, ki je zasnovan na siliciju (7,5%).

Poleg dr. Žagarjeve, smo za sodelovanje poprosili tudi druge zdravnike.

Dr. Theodor Wohlmann, ki je v Nemčiji znan po svoji metodi zdravljenja alergij, je za nas testiral MAP in FHES (Mg) na 110 svojih alergičnih pacientih. Ugotovil je, da je 13,6% njegovih pacientov alergičnih/netoleranih na MAP in prav toliko na FHES, kar je pecej več, kot je bilo ugotovljeno v Sloveniji. Po njegovem mnenju je vzrok za to v metodi testiranja, saj je testiral po metodi refleksnega odziva srčnega utripa, ki je, kot pravi, še bolj natančna od bioresonančne (tudi ta je bolj natančna kot klasični “kožni” testi alergij).

Sodelujemo tudi z dr. Nevo Furlan iz Lucije, ki testira širši set prehranskih dodatkov s pomočjo kineziološke in bioresonančne metode.

Vse te metode so varne in neagresivne.

 

 

Zakaj nekaterim celo zelo dobra živila povzročajo težave

(povzeto iz članka, ki izide v reviji Aura 20. 9. 2005 in spremne besede h knjižici dr. R. Meyersa: Superživila za trajno zdravje)

Obstajajo posamezniki, ki jim celo prvovrstna hrana lahko škoduje. To ni odvisno v največji meri od kakovosti živila, pač pa od morebitne preobčutljivosti osebe, čigar organizem ne prenese neke vrste živil. Sam sem bil presenečen nad spoznanjem, da je po obdobju hudega stresa moja soproga postala alergična na vrsto živil, med njimi celo na biološko pridelano sadje z domačega vrta.

Pojav alergij v razvitem svetu hitro narašča. Strokovnjaki ugotavljajo, da je dandanes od 20 do 30% ljudi alergičnih, vsaj še 20% pa netolerantnih (psevdoalergičnih) na kako živilo. Veliko alergij je povezanih s povečanim onesnaževanjem. Zaradi toksičnih snovi v hrani in okolju, stresa, učinkov zdravil… se lahko načnejo sluznice (v ustih, v dihalih, v črevesju…), skozi katere vdirajo v telo delčki neprebavljene hrane. Imunski sistem jih zazna kot tujke že zato, ker so večji od običajnih dobro prebavljenih delčkov hrane, in ustvari proti njim protitelesa. Če je imunski sistem šibak, se začne proti tujkom sistematično boriti s protitelesci tipa IgE, ki povzročajo vnetja (Ihan, Rauch Petz). To informacijo si imunski sistem zapomni in vsakič, ko užijemo, denimo slivo (tudi biološko pridelano), katere neprebavljeni delček je nekoč prodrl skozi črevesno steno v kri, reagira z močnim vnetjem. Alergija je tu.

Alergijske reakcije se pojavljajo v zelo različnih oblikah najpogosteje na sluznicah dihal (seneni nahod, astma, napadi kihanja…), na črevesni sluznici (driske, vetrovi…) in na koži (srbenje, izpuščaji, koprivnica…), pa tudi drugod (vnetje žil, sklepov…). Intenzivnost težav, ki jih občutijo alergiki, variira od neprijetnih, a nenevarnih srben, do zelo močnih reakcij (anafilaktični šok), ki lahko vodijo tudi v smrt.

Do sedaj je namreč znanih že 20.000 različnih alergenih snovi (Schmeltz: 8), med njimi je množica takih, ki so neškodljive ali jih organizem celo potrebuje za normalno prehranjenost. Kot ugotavlja dr. J.F. Balch, “lahko skoraj vsaka snov povzroči alergično reakcijo nekomu nekje v svetu” (J.F.Balch ). Hrane, ki ne bi povzročala alergij (nekje nekomu), praktično ni. Ta načelna ugotovitev pa pomeni, da so lahko tudi superživila vir netolerantnosti in alergij.

 

Kaj storiti, če smo alergični na dobro živilo?

 

Če je nekdo alergičen ali netoleranten na neko živilo, to še ne pomeni, da take hrane ne potrebuje, pač pa je morda preobčutljiv le na kakšno snov v njem. Lahko je to kakšna običajna hranilna snov v sadežu, ali v prehrani dovoljeno vezivo, s katerim vežejo prehranski dodatek v tablete. Morda to hrano še kako potrebujemo, a zaradi vpliva nekega njenega delčka bioresonančni in drugi testi zaznajo snov kot vir težav.

Primer take reakcije je zaznala dr. Žagarjeva. Starejšemu zakonskemu paru, njenima dobrima znancema, ki sta oba težka sladkorna bolnika, je priskrbela aminokisline MAP (ProShape). In res je raven krvnega sladkorja že v nekaj dneh padla, da je lahko znižala dozo zdravil za sladkorno bolezen. Zlasti gospa je imela po MAP bistveno več moči. Zaznala pa je tudi nelagodje. Dr. Žagajeva je ugotovila, da je gospa alergična/ netoleratna na MAP.

Kje je rešitev? Očitno ne v izogibanju MAP, ki je edinstven v svojem prehranskem delovanju. Gospa ga je želela še naprej uživati. Dr. Žagajeva ji je seveda obljubila, da ji bo opravila terapijo za preseganje alergije, kar sodobne metode tudi omogočajo.

Klasična medicina žal alergijam še ni kost, saj v glavnem priporoča le izogibanje virom alergij. Z bioresonančno metodo je uspeh večinoma 80% (Rauch-Petz). Našim domačim je prav bioresonanca pomagala do ozdravitve alegij, ko je klasična medicina »dvignila roke«. Obstajajo pa še druge sodobne metode.

 

iz Vesti slovenske skupine GOH - Avgust 2005, Dr. Iztok in Alberta Ostan

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
:inocent: zanimivo...men alergijo sprožijo nekateri osebki....

 

ne pršice, ne mačja dlaka, ne cvetni prah, ne jagode, ne rumenjak, .... :vio:

 

x:o)x

Zanimivo, meni še pa osebki ne morejo do živega x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ali so vegetrjanci bolj zdravi v primerjavi z ljudmi,ki uživajo mešano prehrano?

 

Obsežne raziskave o vplivu vegetrjanske prehrane v primerjavi z mešano prehrano na zdravje ljudi v Nemčiji(Krieger-Mettbach,1997) so pokazale po medicinskah normah pri vegetrjancih primernejšo telesno težo,krvni tlak,količino sečne kisline,nevtralnih lipidov in holesterola.Vendar Pa so pri ženskah-vegetrjankah ugotovili znižanje krvnega albumina,hemoglobina in železa.Te ugotovitve lahko zapeljejo k prehitremu sklepanju,da je izboljšana krvna slika posledica zgolj izključevanja mesa iz prehrane.Vendar pa moramo pri tem upoštevati,da vegetrjanci tudi manj kadijo in manj pijejo alkohol kakor uživalci mešane prehrane in so tudi bolj športno aktivni.Prav tako vegetrjanci z večjo pozornostjo in bolj načrtno sestavljajo obroke hrane z manj maščob,soli in sladkorja.Z več sadja,zelenjave in polnozrnate hrane zaužijejo več vitaminov,surovih vlaknin in drugih zaščitnih snovi.V celoti gledano,ti dejavniki pozitivno vplivajo na krvno sliko in splošno zdravstveno stanje.Kateri od naštetih dejavnikov ima večji pomen pa je po mojem stvar odprte debate,kot tudi vprašanje,katere pozitivne učinke na zdravje lahko prinese samo izključevanje mesa iz prehrane.Uživanje mesa in rib v zmernih količinah lahko nadoknadi deficitarne hranilne snovi v vegetrjanski prehrani,Tisti,ki imajo raje mešano hrano in jedo zmerne količine mesa in rib,bodo deležni tudi več gastronomskih užitkov in bi z življenskim stilom ali filozofijo podobno vegetrjancem,tudi bolj zdravo in delj živeli.

Mislim,da sem se poglobil tako v eno,kot tudi v drugo plat prehranjevanja x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...