Guest mačona 12. februar 2006 Prijavi Deli 12. februar 2006 Tam, kjer je označeno, si se zmotila. Zakaj, pa samo ti veš. In če bi si res slabo mislil o tebi in ti povedal, zakaj bi se obremenjevala z mojimi besedami? Ker bi mi na en način verjela? Se pravi, da se bojiš slišati morebitno resnico?em, jaz sem pa mislila, da če že praviš, da mi ne boš povedal, da je slabo. jaz iščem resnico, hočem jo vedeti, če vem, da jo bom lahko sprejela. tako ali tako so taki, ki imajo slabo mnenje o meni (ampak to so taki, ki me v resnici ne poznajo) in so taki, ki imajo precej dobro mnenje o meni - jaz verjamem njim, ker se njihovo mnenje sklada s tem, kar sem. Tudi pri meni je to bilo zaradi tega in sem na koncu podlegel zaradi tistega malo bolj zgoraj, nenehnega pritiska s strani okolice, saj je lahko reč, briga me kaj si drugi mislijo, vendar je s temi drugimi treba živet skupaj, na koncu, se vdaš, ker nočeš biti ti tisti vaški posebnež zaradi katerega si po zobeh idiotom, v redu ljudem pa povzročaš nehote, kake težavice, npr, kaj mu skuhat, temu izmišljatorju Boljše, da ne veste kaj si v hotelih in restavravijah mislijo o vegetarijancih, in kaj potem vegetarijancu dejansko ponudijo za jest;)Blo včasih, kmalu boš tud zarad tega tepen, neki brihtnjakoviči te niti v službo več ne bodo vzeli, če si kadilecJst sem slišal, da to delajo samo moški ajoj, zakaj si podlegel? se ti ni dalo kuhati si sam? ma kake težavice povzročaš ljudem? preseravajo/mo se ne samo vegetarijanci. Mene sploh ne motijo druga mnenja o mesu itd... saj sem vendar jaz sama tista, ki reagiram na to. Ali pa ne. Jaz sem s tem ze dolgo razcistila. Se pa NIKOLI ne posluzujem nasilnega nacina debate o tem, ali je zdravo in nujno jesti meso.Verjamem namrec, da prevec zolcna debata naredi kontra, kot zelimo.Zato ne posiljujem drugih in ne zelim, da me drugi posiljujejo. Vse je v nas samih.Niso problem drugi in njihov nacin razmisljanja , ampak imamo problem v sebi.Naj je slisati se tako banalno .... etikete me ne motijo, ker na nih ne reagiram.Vsak ima pravico , da o drugem misli, kar pac misli... lahko dobro ali pa slabo. Vendar smo samo mi tisti, ki odreagiramo na besede... Prijazen pozdrav, Mojcazelo trezen pogled na stvar. jaz tega ne zmorem ravno zaradi prevelike občutljivosti. Ma saj v bistvu te razumem veš. Sama se zadnje čase trudim v tej smeri, da se ne bom toliko ozirala na mnenje drugih, čeprav sem v bustvu kar se tega tiče precej blizu tebe oz. sem morda še bolj očutljiva. Glede vegeterijanstva - že zdaj občasno občutim posmehovanje od nekaterih, ko se odločim, da bom jedla kaj drugega kot zrezek. Problem imam v službi, ker sploh ne mislijo na to, da morda kdo ne bi jedel mesa. Ta drugi problem je, da sem očitno alergična na mleko, sir in skuto (jogurt ne) in mi kar ni jasno, kako bom vse skupaj speljala. Ampak verjamem, da bo. Bom pa itak začela postopoma, hvala za nasvet. Moram namreč zelo paziti - zaradi mojega imunskega sistema, ker imam itak totalno totalno porušen sistem. Michelle, mačona ... vama bom včasih malce zatežila za kakšen nasvet. kako je sploh možno, da v službi nimajo kaj drugega razen mesa? glede mleka se nikar ne sekiraj - sojino mleko je super, morda je na začetku okus nenavaden in se ti ne zdi enakovredno kravjemu, ko se pa navadiš je . je pa problem, ker je kar drago - 400-600 sit na liter. razen, če kupiš v prahu, najbrž prihraniš (si nisem nikoli preračunavala), ni pa isto kot sojino mleko v tekočini. maš pa tudi riževe in nevem kake še vse napitke. sojin puding, sojin evrokrem, ... vse je drago.če že imaš porušen imunski sistem, pa sploh pazi, da boš uživala polnovredno hrano in čimmanj predelane hrane. mene je to, da na začetku sploh nisem pila sojinega mleka, jedla tofuja ipd. (skratka, nisem zaužila dovolj beljakovin) stalo tako, da sem dobila pljučnico. ampak drugače pa, kot sem že rekla, angin ni več itd.namesto zrezka je dober sejtan (pšenično meso) - sploh, če je mariniran, ali pa po dunajsko ali pariško. pirina salamica je tudi gudi - kot ti že ime pove, je iz pire, to je neka vrsta pšenice) in super za v sendvič, pa tudi za rižote, enolončnice - zame je nepogrešljiva. cena je nekje 2000 sit na kg. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 12. februar 2006 Prijavi Deli 12. februar 2006 res je! zivalski produkti pogosto prinasajo vec angin ipd... to mi je potrdilo ze veliko posameznikov, ki so vegiji ali vegetarijanci.ko sem pred cca. 14 leti prenehal uzivat meso, je kislina v trenutku izginila, prej pa sem moral zreti tablete gastal proti kislini... :xx!: ki scasonma splo hniso vec pomagale..tako, vsak je odgovoren za svoje zdravje! problem je le v tem, ker ni osvescenosti... pa ker na prodajnih policah prodajajo strupe. in kako bo nek otrok, ki ga ne ucijo niti doma, niti v soli vedelk kaj je primerno uzivati razen da sledi sosolce ki se nabasejo v mcdonaldsu recimo. in tako vec let... in se pricnejo kazati znaki ... tudi kajanje je vedno maj druzbeno sprejemljivo.da, prehrana je osebna zadeva! ceprav pa je v vsej zgodovini predvsem druzbeno socialna zadeva. ker obrok, malica, kosilo ,cvecerja je bila predvsem druzenje, zbiranje drzine, podobno mislecih ipd... ob istem casu v nekem svetem obredu. tega je danes vedno manj; nadomesca pa quickfood in edini cas, ki ga ljudje imajo zase v stresnih dnevih. zal. pri meni so se v 14 letih dodbra ze skoraj vsi navadli, na mojo prehrano, enostavno sem si zacel sam kuhat, povedal, da zame ne rabijo kuhat ipd... ko sem bil se doma. pa tudi najraje jem sam, v miru. zame je hranjenje obred... kolikor je mogoce se probam tega drzati, ceprav se tudi sam sem uklanjal tempu in zivcnosti... ter mislenemu nemiru. se vedno pa je meni med najboljsim... ko sm ze dodobra lacen, ko telo klice po encimih, socnem.. in ko sem z mirom v sebi.. in se dopoldan lotim kaksnega soncnega, ravno prav zrelega socnega sadeza -------------.....ker nimam več angin, sem odpornejša, prebavo mam boljšo, ne matra me več kislina, ... ....ma reklame, mentaliteta, to je brezveze sploh razmišljati. vsak je odgovoren za svoje zdravje in počutje. jaz obožujem umetno krzno in skaj! Levinja pač. ...ne, prepričana sem popolnoma, saj se ravnam po klicih svojega telesa in počutja. sem pa oseba, ki ji ni težko vzbuditi občutek krivde ali kak podoben občutek. kajenje je drugo, je družbeno sprejemljivo, nihče te ne gleda postrani in zahteva argumentacije, zakaj si ali nisi ne/kadilec....prehrana je osebna, telesna stvar in lahko obdržiš zase, kaj ješ in kaj ne ješ."eksperimentiram" je najbrž kar dovolj zgovoren odgovor, da nihče več ne rine vate z nadaljnjimi butastimi vprašanji. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 12. februar 2006 Prijavi Deli 12. februar 2006 Se strinjam z mačono - sejtan Mysti, super, če si se tako odločila. Jaz mislim, da je fajn, da postopoma. Tudi jaz sem precej časa jedla ribe ( drugega mesa pa pač ne), tako da kar tako! Kakšno kuro s presno hrano pa? O tem pa ne vem veliko. Skratka, naj te ne skrbi, da boš jedla monotono in vedno ene in iste stvari. OGROMNO je receptov, samo sprobat jih je treba! Od začetka bo čudno, ker bo malce drugače, potem je pa to lifestyle. Recepti so pa okusni. Imam prav eno knjigo z njimi, ko se dobiva, ti lahko posodim! Aja, pa tud to pripravljanje obrokov...se navadiš. Namesto, da si nekaj 10 minut več tukaj na netu, si pripraviš za naslednji dan. Kakšen sendvič s sojinimi polpeti ( spečeni so v parih minutkah), solato s tuno ( od začetka) lepo v posodo pa tam poješ, kakšno sadje...ma ogromno je tega! Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 12. februar 2006 Prijavi Deli 12. februar 2006 tako, vsak je odgovoren za svoje zdravje! problem je le v tem, ker ni osvescenosti... pa ker na prodajnih policah prodajajo strupe. in kako bo nek otrok, ki ga ne ucijo niti doma, niti v soli vedelk kaj je primerno uzivati razen da sledi sosolce ki se nabasejo v mcdonaldsu recimo. in tako vec let... in se pricnejo kazati znaki ... da, prehrana je osebna zadeva! ceprav pa je v vsej zgodovini predvsem druzbeno socialna zadeva. ker obrok, malica, kosilo ,cvecerja je bila predvsem druzenje, zbiranje drzine, podobno mislecih ipd... ob istem casu v nekem svetem obredu. tega je danes vedno manj; nadomesca pa quickfood in edini cas, ki ga ljudje imajo zase v stresnih dnevih. zal.osveščenosti pa ni, ker je spet mentaliteta tistih, ki so odgovorni taka in taka oz. posamezniki ne morejo nič kaj vplivati. pa predrago je marsikaj in predvsem TABU tema oz. folk sploh ne ve, kaj bi jedel drugo kot meso.ja, najprej so starši, pol sošolci zgled, sam itak je celotna družba tako naravnana, da je vsak obrok le še vse kaj drugega kot obred, hrana je bolj za zabavo, "zdravljenje" čustvenih ran, zabijanje dolgčasa, predvsem pa je problem, ker sploh ne pomislimo, kaj mečemo vase. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 12. februar 2006 Prijavi Deli 12. februar 2006 hm, jst pa strocnice vedno manj vedno tezi jih prebavljam... mi dela celo dramo ke u crevesje... ... tko, mi pa fuuuuuulll pasejo neki siri zdej pozimi ...to zimo. sicer pa raj kr tofu jem. zdej je ze dost nizja cena v merkatorju. tko, da jecist sprejemljiv. morda se cenejsi od mesa. imajo pa tudi sejtan po ugodnih cenah.... drazje so pripavljene zadeve, ze pecene, vege.klobase, namazi ipd... namaze in to pa lahko itak sami delamo doma, ce se nam ljubi pa mleko tudi. sedaj se dobi ze pr nas aparate za izdelavo mleka. (sojino, rizevo, ovseno, mandeljevo ipd... vse vrst mleka.. si lahk odelamo sami. tudi moko za kruh lahko kupimo tako biolosko pridelano in polnozrnato in se kruh sami specemo doma v aparatu za peko kruha. scasoma najdemo svoje recepte, ki nam ustrezajo. Tudi olja lahko kupimo nerafinirana in cimbolj naravna. Ne rabimo cvret hrane, ne rabimo pol litra olja za vse... jst se za jajc spect ne potrebujem olja, se ravno tako dobro spece brez olja... in olje vedno dodam, ko je hrana ze pripravljena, na koncu.boljso zelenjavo se dobi na trznici, na eko stojnicah - razlika je zelo OCITNA! problem je s sadjem in zelenjavo (ce nimamo svojega vrta), pa tudi to seda dobit pri pridelovalcih ki pridelujejo ekolosko. dandanes se kar sami ponujajo, reklamirajo (sejem narava zdravje). Problem pa ej v tem, da se nam v tempu ki je ne da ukvarjat se s tem... (sploh ce smo iz Lj. ali vecjih mest...). Sicer ap se da na dovolj poceni nacin uzivati bolj zdravo prehrano!!! in upamo, da bo slovenska vlada (ko bo predsedovala EU al kwa bo ze...) storila, da se vec podpore da tudi takim pridelovalcem, ki pridelujejo bolj zdravo prehrano, in ne samo zivinoreji ipd... ----------Pa si prepričana, da bo vegetarijanstvo zate v redu? Mislim, a maš občutek, da se boš z lahkoto odpovedala?Drugače sem vedno tukaj zate in če se boš pripravila, ti bo uspelo Sicer pa jaz tudi ne pijem mleka ( okusa ne maram ), sira tudi zadnje čase ne jem sploh, jogurte pa precej.Morala boš začet met rada tudi kakšno sojo? Al kako si ti to predstavljaš?Pa boš res to začela? Kdaj imaš namen? Postopoma? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 12. februar 2006 Prijavi Deli 12. februar 2006 Se strinjam z mačono - sejtan Mysti, super, če si se tako odločila. Jaz mislim, da je fajn, da postopoma. Tudi jaz sem precej časa jedla ribe ( drugega mesa pa pač ne), tako da kar tako! Kakšno kuro s presno hrano pa? O tem pa ne vem veliko. Skratka, naj te ne skrbi, da boš jedla monotono in vedno ene in iste stvari. OGROMNO je receptov, samo sprobat jih je treba! Od začetka bo čudno, ker bo malce drugače, potem je pa to lifestyle. Recepti so pa okusni. Imam prav eno knjigo z njimi, ko se dobiva, ti lahko posodim! Aja, pa tud to pripravljanje obrokov...se navadiš. Namesto, da si nekaj 10 minut več tukaj na netu, si pripraviš za naslednji dan. Kakšen sendvič s sojinimi polpeti ( spečeni so v parih minutkah), solato s tuno ( od začetka) lepo v posodo pa tam poješ, kakšno sadje...ma ogromno je tega!da ne govorimo o kakšni čičeriki, leči, piri, ... sam če le znaš pripravit.jaz dost hodim jest tudi indijsko na bone, čeprav ni zdravo. jaz sem na začetku tudi še jedla ribe. včasih mi še zadišijo, sploh tuna. ostalo meso mi pa smrdi. sicer pa raj kr tofu jem. zdej je ze dost nizja cena v merkatorju. tko, da jecist sprejemljiv. morda se cenejsi od mesa. imajo pa tudi sejtan po ugodnih cenah.... sedaj se dobi ze pr nas aparate za izdelavo mleka. (sojino, rizevo, ovseno, mandeljevo ipd... vse vrst mleka.. si lahk odelamo sami.tist v Merkatorju je cool, ker je itak od Jablane, se mi zdi, majo pa tudi Sparovega, ki je naravnost zanič! :xx!: tofu je cenejši od sira, hehe. kake aparate? misliš sojamat? to sranje je kar drago (cca. 40 000). a maš kaj drugega v mislih? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 12. februar 2006 Prijavi Deli 12. februar 2006 predrago ni vec po moje. malo drazja je le pestrost. malo se treba obrnit in pogledat kje kaj prodajajo in se dobi za zmerno ceno. pa take bolj zdrave hrane itak ne potrebujes kolicinsko toliko kakor junkfooda. glede an to, da ima ze skoraj vsak merkator polico z bolj zdravo hrano ali vsaj hrano za diabetike.. mislim da vegetarijanstvo skoraj ni vec tabu. vsaj v velikih mestih kot lj. ne. morda drugot selo itak.... da, vse izhaja iz druzine in sole, kjer se zacne.... zatorej smo mi nasldenje generacije, ki bodo osvescale otroke drugace, spoprijemali pa se bomo z drugimi in dosti hujsimi tezavami - strupi na policah in sploh KEJ dobiti zdravo hrano sploh!? recimo frendica ki je bla v zda je povedala, da imajo oni 100x vec zdrave hrane, le da nimajo casa kuhati pripravljati... bial je v bostonu in pavi da so trgovine z drzavo hrano parkrat vecje od nasih najvecjih in lahko samo gledas in izbiras... da je noro. no, recimo v sosednji avstriji, ej ze nalo lazje kot pri nas... vsaj v vecjih spar centrih imajo pestresjo ponudbo. mislim daje probelm nasih trgovin predvsem PESTROST prehrane in ne vec sama cena. Sicer ap logicno, ce hocemo bolj zdravo, treba to tudi placati. Itak da je taiwan sysytem food cenejsi, saj je zanj porabljeno tudi manj dela. se slednjim se strinjam... res pa je da potrebujemo vedno manj hrane v kalorijah... temvec vec v sami vrednosti in vsebnosti esencialnih hraniv!! ---------osveščenosti pa ni, ker je spet mentaliteta tistih, ki so odgovorni taka in taka oz. posamezniki ne morejo nič kaj vplivati. pa predrago je marsikaj in predvsem TABU tema oz. folk sploh ne ve, kaj bi jedel drugo kot meso.ja, najprej so starši, pol sošolci zgled, sam itak je celotna družba tako naravnana, da je vsak obrok le še vse kaj drugega kot obred, hrana je bolj za zabavo, "zdravljenje" čustvenih ran, zabijanje dolgčasa, predvsem pa je problem, ker sploh ne pomislimo, kaj mečemo vase. ja, sojamat ja... jst poznam sicer enga k je biu kuplen na kitajskem... in je kul! sam ej, vlozis denar in mas za dolgo casa ane! recimo sojino ali rizevo mleko stane cca od 400 SIT naeprej. vcasij je znzanje in dobis za 350 al pa kej tazga.potem pa, ce popijes cca. 4 tedensko je to cca. 1.500 SIT; 6.000 mesecno. x 12 = 72.000 letno no, za od 200 do 400 sit in naprej dobis ze cele vrecke raznih sestavin iz katerih delas mleko sam. definitivno se splaca pomoje. dolgorocno. pa se vsaj priblizno ves kaj pijes. kakortudi peka kruha doma. ali vzaganje kalckov. --------da ne govorimo o kakšni čičeriki, leči, piri, ... sam če le znaš pripravit.jaz dost hodim jest tudi indijsko na bone, čeprav ni zdravo. jaz sem na začetku tudi še jedla ribe. včasih mi še zadišijo, sploh tuna. ostalo meso mi pa smrdi.tist v Merkatorju je cool, ker je itak od Jablane, se mi zdi, majo pa tudi Sparovega, ki je naravnost zanič! :xx!: tofu je cenejši od sira, hehe. kake aparate? misliš sojamat? to sranje je kar drago (cca. 40 000). a maš kaj drugega v mislih? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 12. februar 2006 Prijavi Deli 12. februar 2006 kajenje je drugo, je družbeno sprejemljivo, nihče te ne gleda postrani in zahteva argumentacije, zakaj si ali nisi ne/kadilec.Ok, s tem se ne strinjam, ampak nism zato v tej temi. Jst nisem vegetarijanka, ker mam pač rada meso. Ampak si ne mislim čisto nič slabega o ljudeh, ki so. Po eni strani jih občudujem, ker mam filing, da sama ne bi zmogla brez mesa. In kaj hudiča me briga, če me bo en vegetarijanc kregal, zakaj jem meso. Pa kaj te briga! To jemoja stvar! In vi, vegetarijanci, bi si moral isto mislt. Pa sej jeste točn to, kar vam paše...in zakaj bi se oziral na enga debila, k misl, da je to mem/nezdravo/zaostalo/al karkol že? Mislm, to mi je pa res mem, da se zarad tega sekirate al pa clo sramujete. Kaj a pol, če vam bo reku, da morte pit, boste cel litr vodke polokal, da mu boste všeč? Dej, mal se v roke vzemte, konc koncev je to vaše življenje in vaše telo in je vaša odločitev, kako boste zanjga skrbel. In če vam vegetarijanstvo očitno pomaga in se odlično počutte... NE OZIRAJTE SE NA MNENJA DRUGIH! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 12. februar 2006 Prijavi Deli 12. februar 2006 a tos zdej bl seb povedala ane Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 12. februar 2006 Prijavi Deli 12. februar 2006 Stročnice so fajn ja.Jaz si čičeriko in lečo naredim kar v solati! Ali pa popečem z zeljem in polento Mimogrede, mačona, kje je Indijska restavracija? Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 12. februar 2006 Prijavi Deli 12. februar 2006 a tos zdej bl seb povedala ane Zakaj seb Jst sm povedlaa, d ajem meso inmen je to ok. Pač, ga mam rada in me ne bo noben prepričal v nasprotno. Me ni prov nč sram .Tko je. Nobenmu se nom opravičevala. Zakaj tko mislš? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 12. februar 2006 Prijavi Deli 12. februar 2006 Porny, boge rastlince. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 12. februar 2006 Prijavi Deli 12. februar 2006 pikoslava: hecam te kwas tolk resna? Michelle ... men je kul k mamo zdej vsaj2 vegi restavracije u lj. sam, problem je, k si morm doma dat cune za prat :xx!: ker prinesem dam vonj ceuga kosila. lahk bi mal bl oddaljil kuhinjo od jedilnice (se posebej v centru lj. v uni mini restavraciji).tko, da sploh en grem vec jest ke. pa vedno manjsi obroki so... zadnjic sm namest sladice dobu bonbon ha hahah hahna zactku so mel dolg casa vsaj res sladico, ceprou sm jo dau nazaj, k ponavad ne nesam sladko pa slano skupi. ---------Zakaj seb Jst sm povedlaa, d ajem meso inmen je to ok. Pač, ga mam rada in me ne bo noben prepričal v nasprotno. Me ni prov nč sram .Tko je. Nobenmu se nom opravičevala. Zakaj tko mislš? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 12. februar 2006 Prijavi Deli 12. februar 2006 Pa sej nism, no. Sam, lohk bi pa res mislu, pa me je zanimal zakaj. A ti tud žvalc ne papaš. Jah, ima čuda na svetu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 12. februar 2006 Prijavi Deli 12. februar 2006 kwa zdej tezis... dej pust da bo tema tekla, ne da se bomo spet kregal kdo ma prav ------Pikica boge žvalce Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 12. februar 2006 Prijavi Deli 12. februar 2006 pa nič ne de, lohk se z njo tut oženim me ne bo nič motiloA to z mano al kaj? Nč nov, k si vegetarijanc. Kokr komu paše...uf, sej res, en moj bivši je bil vegetarijanc, pa ni blo panike. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 12. februar 2006 Prijavi Deli 12. februar 2006 Zaradi mene pa se lahko prehranjuje vsakdo s tistim kar mu najbolj paše. Jok, kanibalstvo ne pride v poštev Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 12. februar 2006 Prijavi Deli 12. februar 2006 Glih danes sem nekaj o kanibalizmu bral v eni od starih številk Radarja, impresionantno :xx!:Impresivno se napiše. Jah, vidš, pejt une raj ganjat. No, spat grem zdej pa o kakem dobrem zrezku sanjat. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 12. februar 2006 Prijavi Deli 12. februar 2006 ja, kul. in kaj uzivas ti, ko ne uzivas mesa? mislm, kle je en kup mesojedcev, ki mesa ne uzvate redno, torej ste tisti dan vegetarijanci. torej, tudi kuhate vegetarijansko ipd... ane!! pa pusmo zdej kanibale u tej temi. ---------Bog ne daj da bi se jaz kregal ali pa težil, samo hotel sem opozoriti na dejstvo, da nekateri postanejo vegetarijanci iz sočutja do živali, drugi iz zdravstvenih razlogov, tisti, ki so vegetarijanci iz sočutja in ahimse, se pač ne morejo strinjati, z ljudmi, ki jedo živali iz gušta, tisti, ki so vegetarijanci iz zdravstveno bioloških aspektov, pa se ne morejo strinjati z tistimi, ki v mesu iščejo esencialne sestavine za preživetje. Npr. osebno mi je meso okusno, vendar se ga izogibam kolikor se da, iz razloga ahimse-nenasilja, nekomu je meso gnusno in tisti, ga pač ne bo jedel zaradi gurmanskega prepričanja. med nama je abisalna razlika v pojmovanju vegetarijanstva, pa nič ne de, lohk se z njo tut oženim me ne bo nič motilo Zaradi mene pa se lahko prehranjuje vsakdo s tistim kar mu najbolj paše. Rastlinice so pa itak ful boge, že yogananda je v svoji knjigi Avtobiografija Jogija opozoril na dejstvo, da rastline tudi čutijo bolečino, strah, kot ostala živa bitja. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 12. februar 2006 Prijavi Deli 12. februar 2006 Včeraj je na Mavrični Susman ponujal neko vegetarijansko meso Zakaj za vraga je potrebno delati falsifikate, kot da rastlinska hrana ne bi bila dobra sama po sebi, brez da se krsti za meso Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 12. februar 2006 Prijavi Deli 12. februar 2006 ki na svinjski masti še pomfri pečejo.Škoda, da ne veš, da ima svinjska mat vrelišče nad temperaturo razpada C vitamina, če ne si bi ga še ti pekel na masti, namesto na olju Razen, če ne veš, kateo olje ima tudi višje vrelišče Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 12. februar 2006 Prijavi Deli 12. februar 2006 Ja sej nič ne rečem v familiji so vsi kot pravi Mlakar, zdravi jenu debjeli Zaradi zdravoslano mastnega pomfrija nikoli Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 Ja sorry impresivno, saj veš sem z Obale pa mi malo vpliv zahodne sosede tu in tam ponagaja kenede? Naj ti se obilo argentinsko florentinskih zrezkov prikrade v sanje ti želim Nč zrezkov blo v sanjah. Ja, to sm hotla povedat, da čeprov jem meso, ga pa res ne vsak dan. Včas po par dni ne. Včas pa vsak dan. Odvisno od želje. Pa sej, po moje bi tud zneslo čist brez, pa nekak s sojo kompenzirat, sam, če ni glih nujno potrebno (sploh zaradi zdravja), pač jem meso. In če me zarad tega kdo obsoja....ja, pa nej se živcira zarad mene. Gre jemu v škodo itak. Ampak še vedno ne razumem, kako se lahko sramujete svojih prehranjevalnih navad. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 super. prav fajn si napisal! upam, da bo se kdo tako malo bolj odprto pisal in ne samo kritiziral. ker pac VSI jemo tudi vegetarijansko. ---------... Bo do tu v redu? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 ja, lahk pa se kej napises o tistih dnevih ko jes vegetarijansko ane! bol bolj zanimiv, ko tele mesne izpovedi kul, jst tut tko mislm, zakaj se kdo sploh sramuje svojih prehranjevalnih navad?? to mi je docela nejasno. dam 1 banalen primer... gres v kjnizinico in pogledas kako eprehranjujeo po svetu in lahko vidis, da je mesazelo zelo malo. Vecina ljudi se ne prehranjuje mesno.Torej zakaj bi se sramovali svojega vegetraijanstva? brezveze. zadeve sprejeti to kar pac smo in ne verjetni tistim, ki jih moti, ker smo drugacni in ne taki kot bi oni zeleli da smo. sicer pa... kalkrat nateden povprecno uzivate strocnice?koikokrat kruh?kolikokrat sojine proizvode in sejtan?kaksne vrste olja uporabljate? koliko vrst?koliko spijete mleka? pouzijete sadaj in zelenjave? ----------Nč zrezkov blo v sanjah. Ja, to sm hotla povedat, da čeprov jem meso, ga pa res ne vsak dan. Včas po par dni ne. Včas pa vsak dan. Odvisno od želje. Pa sej, po moje bi tud zneslo čist brez, pa nekak s sojo kompenzirat, sam, če ni glih nujno potrebno (sploh zaradi zdravja), pač jem meso. In če me zarad tega kdo obsoja....ja, pa nej se živcira zarad mene. Gre jemu v škodo itak. Ampak še vedno ne razumem, kako se lahko sramujete svojih prehranjevalnih navad. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.