Skoči na vsebino

Vegetarijanci

Recommended Posts

Mene pa zanima,zakaj tisti vegeterjanci,ki so to zaradi zdravja,kadijo in pijejo alkohol,še vedno mislijo,da zdravo živijo? xrolleyesx Poznam kar nekaj takih,kateri venomir trdijo,da se zastrupljam z mesom,oni pa se z cigareti in alkoholom.Kaj mislite,kdo bolj zdravo živi?Jez,ker ne kadim in pijem alkohola,pa občasno jem meso,ali vegetrjanc,kateri vse to počne.

Spoštujem vegeterjance,ki se držijo v vseh pogledih zdravega življenja,ostali pa so mi eni vegihlinci!

Zasledil sem,da pač na veliko omenjate sojine izdelke,kot nadomestilo mesu,zaradi beljakovin seveda,Pa me zanima,če veste da je 98% soje genetsko manipulirano.In jo v 46 državah že označujejo,kot nevarno živilo(ZDA,Kanada,Francija.........)

Deli na socialnih omrežjih

ja, lahk pa se kej napises o tistih dnevih ko jes vegetarijansko ane! bol bolj zanimiv, ko tele mesne izpovedi x:Dx

kul, jst tut tko mislm, zakaj se kdo sploh sramuje svojih prehranjevalnih navad?? :eek: to mi je docela nejasno.

dam 1 banalen primer... gres v kjnizinico in pogledas kako eprehranjujeo po svetu in lahko vidis, da je mesazelo zelo malo. Vecina ljudi se ne prehranjuje mesno.

Torej zakaj bi se sramovali svojega vegetraijanstva? brezveze.

zadeve sprejeti to kar pac smo in ne verjetni tistim, ki jih moti, ker smo drugacni in ne taki kot bi oni zeleli da smo.

sicer pa... kalkrat nateden povprecno uzivate strocnice?

koikokrat kruh?

kolikokrat sojine proizvode in sejtan?

kaksne vrste olja uporabljate? koliko vrst?

koliko spijete mleka? pouzijete sadaj in zelenjave?

----------

xrolleyesx Celotna zadeva glede tega koliko cesa koliko onega se mi zdi :zz: :zz: :zz: saj vsak priblizno ve koliko cesa "prebavlja" x;)x tukaj nocem nekaj moralizirat vendar mislim, da bi vsak moral dat prednost improvizaciji npr. v vegan ali vegetarijanski kuhinji.

Vsi vemo priblizno kaj je dobro za zdravje. spet pri tem "koliko cesa koliko onega" nazalost z morbidnim karnivorskim pogledom na prehrano. Ma jebes tisto " kar se Janezek nauci to Janezek ve " :!!: Odjebi tradicije in svet bo ustvarjen po meri, ki ti lezi.

Sam zivim vegan zivljenski stil ze mnogo let saj zivljenje, ki ga zivis je stil tvojega zivljenja - zivljenja lastnega obstoja kjer te boli kurac kaj si misli tvoj prijatelj ali bliznji po moznosti fasisticno konzervativen sorodnik ali en hinavski sodelavec . Kapitalisticni rezim zasluzkarjev pa itak ze vrsto let skrbi. da je dovolj alternativ po raznih ze tudi manjsih marketih. It's all about the money xmusicx xmusicx xsuperx xsuperx dddm,dm,dm,dm,dm.

xokkx xokkx xokkx

Guest mačona
Mimogrede, mačona, kje je Indijska restavracija?

Vegedrom na Vodnikovi, sam to ni indijska restavracija, ampak vegetarijanska. sam ni preveč dobro jest pogosto tam, ker se ti zagusti totalno. :xx!:

Ja, saj tudi jaz nisem mogla verjet. Pa še v šoli delam. Žalostno. Večkrat vzamem potem samo kakšno juho pa solato. Pa še solate ne delajo z olivnim oljem, pač pa s sončničnim. Morda sem prezahtevna, a toliko se govori o zdravi prehrani dijakov, pa ... ma no comment. :xx!:

Sojino mleko sem že parkrat kupila v DM in mi je bilo super, ampak res je drago. Samo ... kaj pa naj. Sicer pa tko al tko delam, pa bom zapravljala denar za zdravje. x;)x :palec:

jaz na solato dajem samom olivno olje, razen če je paradižnikova, pol pač ne morem pogrešati bučnega. x:px

meni se ne zdi, da je človek prezahteven, če prosi za svojo osnovno prwvico - zdravje.

Mene pa zanima,zakaj tisti vegeterjanci,ki so to zaradi zdravja,kadijo in pijejo alkohol,še vedno mislijo,da zdravo živijo? xrolleyesx Poznam kar nekaj takih,kateri venomir trdijo,da se zastrupljam z mesom,oni pa se z cigareti in alkoholom.Kaj mislite,kdo bolj zdravo živi?Jez,ker ne kadim in pijem alkohola,pa občasno jem meso,ali vegetrjanc,kateri vse to počne.

Spoštujem vegeterjance,ki se držijo v vseh pogledih zdravega življenja,ostali pa so mi eni vegihlinci!

Zasledil sem,da pač na veliko omenjate sojine izdelke,kot nadomestilo mesu,zaradi beljakovin seveda,Pa me zanima,če veste da je 98% soje genetsko manipulirano.In jo v 46 državah že označujejo,kot nevarno živilo(ZDA,Kanada,Francija.........)

Sej itak že full velik kadi in pije. No jaz sm bolj izjema in ne pijem in ne kadim.

Zdej je spet tukaj vprašanje, ko eni pravjo da dva deci na dan ne škodi...

Mogoče so tudi že banane gensko pridelane?

Pa tudi kaj se tiče mesa. Je najboljš domače meso. Vem še iz takratnih izkušenj, ko sem jedel meso. Ampak tisti, ki so navajen na domač mes in ko potem enkrat probajo kupljenega (za katerga se sploh ne ve kje je nastal) pravjo da je le ta čist zanč.

Mislim, da je krivično obtoževati meso kot škodljivo živilo. Prej bi to rekel za kruh, testenine, slaščice in podobno. Kako je meso škodljivo, je odvisno predvsem od priprave ter izvora mesa. Meni se sicer moralni pogled vegetarijanstva dopade, vendar je to pač rezultat modernega načina življenja, drugačnih pogledov, oddaljevanje od narave...

No, vseeno mislim, da je resnica nekje vmes in jo moramo poiskati sami. Zdaj pa še malo zanimivih dokazov o koristnosti mesa:

Bral sem spise antropologa, ki je raziskoval tudi Eskime in kar nekaj let preživel med njimi. Prehranjevali so se samo z mesom in živalsko maščobo, večinoma vse surovo in bili so zelo zdravi. Maščoba se je pokazala kot zelo pomembna stvar pri vsemesni prehrani. Taisti raziskovalec je bil v Ameriki eno leto pod zdravniškim nadzorom, da bi dokazal zdravnikom, da se da zdravo živeti samo na mesu, v tem primeru večinoma kuhano, pečeno. In s še enim kandidatom je to tudi dokazal. Seveda taka dieta ni idealna, je pa zgovoren dokaz, da teorija ni enaka praksi.

http://www.biblelife.org/stefansson1.htm

Ameriški zobozdravnik Weston A. Price je začel hoditi po svetu in raziskovati diete modernih in primitivnih ljudstev. K tem ga je vzpodbudilo predvsem vse slabše zdravje zob ljudi ter povečane spremembe čeljusti in lobanje pri otrocih - predvsem ožje glave in čeljusti - premalo prostora za zobe, zaradi česar danes ortodonti tako dobro živijo. Ugotovil je velike razlike med prehranjevalnimi navadami zdravih, bolj primitivnih ljudstev in moderniziranim prehranjevanjem civiliziranih narodov. Ugotovil je številna zmotna prepričanja o zdravi prehrani, resnično škodljivost moderne predelane hrane, ... Ni najbrž čisto vsega vzeti za resnico, vendar naslednjo stran priporočam v branje tistim, ki jih zanima zdrava hrana:

http://www.westonaprice.org/index.html

Potem še najbolj strokovna stran (dobro podprta z viri raziskav in izkušnjami avtorjev) WAI SAYS, kjer spet piše, da rabimo tudi določene snovi iz hrane živalskega izvora (od mesa dopušča samo ribe). Poudarja predvsem surovo hrano na podlagi sadja. V glavnem, še ena zelo zanimiva stran, priporočam (prvotni namen diete je predvsem odpravljanje aken, celulita, odvečne teže itd...).

http://www.waisays.com/index.html

Še najbolj mi je všeč dr. Ben Kim, ki ima zanimive članke o zdravju ter dosti izkušenj, zelo priporočam, še najbolj splošno sprejemljiv. Ima tudi nekaj člankov na temo veganstva...

http://www.drbenkim.com/

Še ena zelo zanimiva stran o načinih zdravljenja z mesno prehrano...

http://www.newtreatments.org/

lej, kle se zdej pogovarjamo o tem, kaj kot vegetarijanci uzivamo, ipd... ter razno kar spada zraven. ni mi jasno, zakaj e vedno najde nekdo ki sika zaradi tega, ker nekaj ne sprejema. ker ce bi sprejemal, ne bi tolk sikal. raj napis, kaj recimo uzivas tisti dan ko si vegetarijanec recimo... kaj uzivas, ko ne jes mesa... konec koncev verjetno en obstaja oseba, ki nebi uzivala tudi vegetarijanskih obrokov.

kregat se pejt pa u temo: "kaj bi komu radi povedali"

in ce te nekaj 'zanima' oz. bolje povedano MOTI, je tudi temu namenjena tema.

---------

se strinjam; a lahk se kej napises kaj ti uzivas? kake pripravljene obroke in tko... kako nadomescas doloceneprehranske luknje, ki jih ponuja dolocen stil prehranjevanja ipd...?

---------

xrolleyesx Celotna zadeva ....

mislm, ljudje, pa kaj je zvami??? :eek:

cela tema samo o tem, kako enega moti to ali ono,... dejasnko vidim, da niso samo vegiji tisti, k ijih motijo mesojedci temvec smo VSI glih, eni drueg ne sprejemajo. brezveze.

jst se vdam. piste pa stresite slabo voljo in nesprejelmljivost in teze o tem kaj je prav in kaj ne kokr cte (ITAK) x;)x

ocitno vam nuca, da se spovedujete in sami sebe prepricujete kaj je prav... bogve zakaj. ne verjamem da zaradi socutja :P prej zrat slabe vesti ali nesprejemanja drugacnosti... ... no, je ze prav, vsak se zdravi na svoj nacin.

grem raj bolj 'mirne' teme brat

pa ne me osebno vzet, sam kdo pa bo bral takele teme, k se 2964730 strani folk prereka o tem, kaj je prav :xx!: x:o)x

Guest mačona
se strinjam; a lahk se kej napises kaj ti uzivas? kake pripravljene obroke in tko... kako nadomescas doloceneprehranske luknje, ki jih ponuja dolocen stil prehranjevanja ipd...?

---------

em, za to pa skrbim jaz. x:Ix xDDx :palec:

Kaj zdaj, si Ljutomerčanka, ali veš, da je tam okoli najboljše bučno olje :8):

oboje. x^x

lej, kle se zdej pogovarjamo o tem, kaj kot vegetarijanci uzivamo, ipd... ter razno kar spada zraven. ni mi jasno, zakaj e vedno najde nekdo ki sika zaradi tega, ker nekaj ne sprejema. ker ce bi sprejemal, ne bi tolk sikal. raj napis, kaj recimo uzivas tisti dan ko si vegetarijanec recimo... kaj uzivas, ko ne jes mesa... konec koncev verjetno en obstaja oseba, ki nebi uzivala tudi vegetarijanskih obrokov.

kregat se pejt pa u temo: "kaj bi komu radi povedali"

in ce te nekaj 'zanima' oz. bolje povedano MOTI, je tudi temu namenjena tema.

---------

---------

Ja potem pa oprosti,če pač posegam,vtikam v vašo temo.Sem mislil samo direktno od vas vegeterjancev zvedeti kako razmišljate,kako jeste.Saj bi res to naredil v drugi temi,ampak tam se itak nobeden od vas ne pojavi.Torej se bom moral še naprej pustiti,da mi perejo glavo o vegeterjanstvu,tisti,ki to niso! xrolleyesx

Sedaj pa grem dol s te teme,da se spet vanjo zaprete in etikirate sami! :O:

Kakšne knjige priporočate v branje o vegeterjanstvu?

Kaj pa sploh jeste? Ker, mi mamo 50% mesnih izdelku, ostala polovica so pa sladkarije in mlečni izdelki..

"Če ni vetra, VESLAJ!" latinski

"Navada je navada. Ni je moč kar vreči čez okno. Valiti jo moramo po stopnicah, korak za korakom." M.Twain

"Kako pojesti slona? GRIŽLJAJ ZA GRIŽLJAJEM!!!" Colin Rose

Kaj je izvir stresa in strahu? Se zavedamo sposobnosti svojih lastnih možganov?

- Bodi to kar si; manj se boš oziral na mnenja drugih, bolje bo zate osebno.

Vse kar napišem je zgolj moje subjektivno mnenje in kot takega ga tudi vzemite. Prav tako ne ogrožam vašega obstoja, pač pa vam le podam pogled iz mojega zornega kota. Hvala za razumevanje..

Kaj pa sploh jeste? Ker, mi mamo 50% mesnih izdelku, ostala polovica so pa sladkarije in mlečni izdelki..

Kdo je to MI ?

Mojca

tega je tolk, da v parih mesecih ne preberes... morda recepte izbras kot prehrano... tisto kar ti trenutno pase in kar menis da je zdravo; torej skupek obojega... malo za cute in malo za telo :vio: potem pa je odvisno seveda od striknosti prehranjevanja... prehranjevanje je kot disciplina na nek nacin... vcasih vemo da nekaj ni najbolj zdravo, pa kljub temu posezemo po tistem, namesto da bi se poglobili v recimo zdrav recept in si vzeli cas ter si pripravili polnovreden obrok.

kljub temu je izbira receptov zatorej tudi odgovornadejavnost nekako... kajti tisti ki jih ej pisal je lahko razlicno poucen o tem, kaksen recpt je primeren da bo prinesel prinesel dovolj primerno polnovredno kosilo po sestavini... hrkato pa je ze sama nabava surovin pri tem odgovorna. recimo vse to skupaj pa lahko razumemo kot kuhanje! x:)x naj ti bo v veselje! :palec:

vegetarijanstvo: http://www.najdi.si/search.jsp?q=vegetarijanstvo

vegetarijanski recepti: http://www.najdi.si/search.jsp?q=vegetarijanski+recepti

vegetarijanska kuhinja: http://www.najdi.si/search.jsp?q=vegetarijanska+kuhinja

-----------

Meet Your Meat.

Mrhovinarjem želim, da bi se jim ob vsakem mesnem obroku prikazale te podobe pred očmi.

Dober tek.

Ko sem pogledal tisto zgoraj, me je za trenutek postalo sram, da spadam pod človeško vrsto. Sem proti masovni vzreji živali, na splošno pa ne zagovarjam vegetarijanstva. Če te zanima zakaj, bom povedal, drugače se pa vzdržim.

Meni osebno pa ni znano, da vegetarijanci pojemo največ "junk-fooda". Ali se pa gibljem v tistih redkih krogih, kjer pazimo. Seveda, grem na sladoled, pojem kos cokolade, ampak zelo, zelo redko. V McDonalds ne hodim, ne jem horsov, ne jem cipsa, smokijev in podobnega sranja. Kar se pa moje kože tiče, je pa razen, ko sem malo pred menstruacijo, prav čista xnckrivx In kar se mojih vegetarijanskih znancev tiče, nisem izjema.

Ljudje se sploh ne zavedajo, koliko je "čokoladic", ki so dobre imajo pa še lastnosti polnovrednega obroka. Res je, so malce dražje, ampak glede na to, kolikorat jaz jem čokolado, si jih privoščim. Pa ni nobenega "sranja" notri.

Vsekakor je "zdrava prehrana" postala v modi. Zato so določene stvari prav drage.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...