Skoči na vsebino

Vegetarijanci

Recommended Posts

Men so ful občudovanja vredni tile presnojedci..

Ne vem če ste slišale kdaj za Hrvata Željka Mavrovića, tip je bil profesionalni boksar in se je boril za naslov svetovnega prvaka z Lennox Lewisom(tist ki je namlatil Tysona) sicer izgubil po točkah... toda ta možakar je že več kot desetletje strogi presnojedec x:)x

A biftek je tudi jedel, pa karpačo, pa suši? x:Dx

Deli na socialnih omrežjih

Men so ful občudovanja vredni tile presnojedci..

Sej jaz pa v bistvu ne vem točno, kako to poteka. Samo surova hrana, ali tudi hrana, ki je kuhana na določenih stopinjah?

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Ne vem no...moj pes je kuhano hrano in briketke ( tiste, ki sem naštela ), surovega mesa mu ne dajejo, čeprav nekateri prisegajo na to...

Če dam mojemu psu kakršnokoli meso, ima takoj drisko. Najraje ima svoje brikete, ki so sicer tudi na bazi mesa, in sadje.

Possible—but highly unlikely.

Sej jaz pa v bistvu ne vem točno, kako to poteka. Samo surova hrana, ali tudi hrana, ki je kuhana na določenih stopinjah?

Odvisno, lahko je tudi pogreto do ene 40 stopinj, da encimi preživijo. Do take vročine, ki te ne bi opekla.

Če dam mojemu psu kakršnokoli meso, ima takoj drisko. Najraje ima svoje brikete, ki so sicer tudi na bazi mesa, in sadje.

Ja, saj tudi jaz sem prej omenila...da odkar ima Hill's ima fajn prebavo...velikokrat ko je meso, se spremeni... :sori: Sadje pa naravnost obožuje. Vse. Od jabolk, lubenice, mandarin, banan...ne dajem mu pa grozdja, ker baje ni v redu za psa.

Guest sstane
torej trdiš, da gredo ledvice falit sam zato, ker nimajo na voljo zdrave soli?

Da, samo moraš vedeti, kaj je moja definicija zdrave soli, oziroma biokode.

No presno potem definitivno ni zame x:Ix

Se pa spomnim, da sem brala na nekem forumu, da je neka ženska jedla samo surovo hrano in se imela za presnojedko ( bom probala najti ). Ni pila niti čaja niti nič. Že to je recimo zame veliki "turn-off" ( poleg riža itd x:o)x ).

Samo v bistvu...jaz nadomeščam B12 z določenimi stvarmi, kako ga pa nekdo, ki je izključno samo surovo?

Drugače ne mislim nič grdega, respect vsem, samo da jim paše...ampak ker vem, da so že meni tolikokrat očitali, češ kje dobim B12 xrolleyesx

A si imela kaj težav ob privajanju? Kakšno "mrzlico" ali kaj podobnega?

stane, torej če bi pes jedel katerokoli hrano, pa zraven še zdravo sol (torej tisto z biokodo), ni šans, da bi zbolel? na ledvicah al kje drugje? x:o)x

Uuu u kakšne vode si se zdej spet spustila x;)x

V svetem oficiju imamo patra Blutwursta iz Saške, ki prisega na presno prehrano, predvsem meso...

"Carpaccio je jed italijanske kuhinje. Praviloma ga servirajo za predjed. Jed je izumil Guiseppe Cipriani, ko ga je obiskala grofica Amalia Nani Mocenigo, ki so ji predpisali dieto surovega mesa. Poimenovan je po slikarju Vittoreju Carpacciu, znanem po zelo živih barvah.

Carpaccio je jed iz tenkih rezin surove govedine, odrezanih iz fileja (pljučne pečenke). Rezine mesa se lažje tenko narežejo, če je meso malo zamrznjeno. Začinijo ga z oljem in limoninim sokom ali omako Vinaigrete iz olivnega olja in potresejo z parmezanom."

Vir: Wikipedija

http://en.wikipedia.org/wiki/Sashimi

Sushi brez riža...

:inocent:

Guest sstane
stane, torej če bi pes jedel katerokoli hrano, pa zraven še zdravo sol (torej tisto z biokodo), ni šans, da bi zbolel? na ledvicah al kje drugje? x:o)x

Nič zraven. Kaj ne veš, kako se sol uporablja v prehrani. :eek:

Guest sstane
stane, ne hodi kot miš okoli vrele kaše x:Dx pa povej a je sam od zdrave soli odvisno, al nekdo (ps, človk) zboli al ne?

Ne, zbolela boš tudi, če ne boš dihala, pila vode in uživala zadosti kalorij v prehrani.

menda bakterije v zemlji proizvajajo B12; torej, če ješ kaj domače surove zelenjave (korenje recimo), pa da ne pretiravaš s čiščenjem, ne bi smelo biti problemov. alpa sadje, ki ga pobereš s travnika.... poleg tega nastaja sam v telesu (zdravem), v črevesju, okolici mandljev, dlesni, ob korenu jezika.... (sposobnost proizvodnje in absorbcije je odvisna od stopnje zdravja telesa) ...

Dejte si folk tole prebrat, pa nehite težit xrolleyesx

Hvala za informacije, sem prav vesela, da sem dons bolj aktivna tukaj x:Xx

A si imela kaj težav ob privajanju? Kakšno "mrzlico" ali kaj podobnega?

Odvisno. Nekatere razstrupljevalna kriza tako hudo rukne, da prešaltajo nazaj in naokoli razlagajo, da jim presna prehrana škodi in da bohvaruj presno jest. Nekatere rukne zelo, druge malo, nekatere takoj, drugi čez pol leta dobijo mozolje. Nista dva primera enaka. Jaz žal (še) nisem presnojedec, jem pa do poznega večera samo surovo, monoobroke. Kupujem največ pri kmetih (od pozne pomladi do pozne jeseni), pozimi pa jabolka od kmetov, banane in oranže pa uvožene. Večinoma sadje, zelenjave zelo malo, obožujem pa redkvice.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...