Alan_New 25. oktober 2006 Prijavi Deli 25. oktober 2006 Glede na zbrane in znane podatke pač. Seveda še zdaleč niso v to vključeni vsi psi, ki so kdajkoli obstajali. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 6. november 2006 Prijavi Deli 6. november 2006 Kako ti pa to laufa - mislim, nimaš nobenih problemov? To je stvar pogleda na svet. Nekateri bodo rekli, da to je problem, drugi, da ni. Pravzaprav imam probleme, recimo, s telesno težo. Ker se večkrat najem pizze in piva, pa tudi hribe sem malce zanemaril, tek pa sploh, imam preveliko telesno težo, nekje 20kg preveč, kar me močno ovira pri športnem plezanju. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Astral` 6. november 2006 Prijavi Deli 6. november 2006 Vegetarijanstvo bi morala biti razvojna stopnja (no, tudi je na splošno). Nikoli nisem zagovarjal vegetarijanstva iz nekih prepričanj ali mode. Vedno sem trdil, da mora priti naravno, kakor za koga. Vedel sem, da ni najbolj v redu jesti meso, a sem ga vseeno jedel, ker si nisem dovolil, da bi mi "predsodki" do mesa kvarili apetit. Ko sem po naravni poti prišel v vegetarijanstvo, ko sem bil mesa sit do nezavesti in sem ob vsakem košču mesa videl živo žival, kako se jo ubija, sem postopam nehal jesti meso razen rib (kmalu sem nehal tudi ribe jesti). Ugotovil sem, da vsi tisti predsodki do mesa niso bili predsodki, temveč dejstva. Prijatelji, ki že takrat niso jedli mesa, so mi veliko pomagali prav s tem, ko so me opozarjali na "nesramen", "žaljiv" način. Meni se tudi podobno dogaja in zgleda da se bom kmalu odločil za živlenje brez uživanja mesa. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 12. november 2006 Prijavi Deli 12. november 2006 Druge navade za zmanjsanje CO2 * Kupujte lokalno pridelano (sezonsko) hrano! (pridelano največ 150 km od mesta bivanja). Ocenjujejo, da prepotujejo živila za osnoven obrok severno Američanov do 2.400 km preden pridejo do njihovih miz. * Jejte manj mesa! živalske farme so velike onesnaževalke s TGP: živinoreja je ena glavnih onesnaževalk z metanom in dušikovim oksidom. Za primerjav še: enaka površina kmetijske zemlje lahko prehranjuje enega mesojedca ali deset vegetarijancev. * Kupujte stvari, ki trajajo dlje! Česar ne rabite več poklonite nekomu, ki jo potrebuje. Ko se stvar pokvari, jo raje popravite, kot pa zavrzite. Na ta način se prihrani energija, surovine, pa se manj je obremenjevanja okolja z odpadki. * Kupujete njihove izdelke proizvajalcev in trgovcev, ki delajo v smeri zmanjševanja emisij TGP in drugih onesnaževal in jih na ta način podpirajte. * Komunicirajte od doma - v primeru, da imate možnost hitrih internetnih povezav, boste lahko prihranili precej goriva in časa. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 17. februar 2007 Prijavi Deli 17. februar 2007 Lep pozdrav vsem. Rad bi podal link do knjižice, ki se me je zelo dotaknila. Bratje živali Piše: "Edgar Kupfer-Koberwitz je svojo fenomenalno knjižico »Bratje živali« napisal med drugo svetovno vojno kot interniranec koncentracijskega taborišča Dachau!" Ob branju knjižice sem začutil nekaj, kar sem si želel že dalj časa začutiti. Obenem pa spoznal enega od namenov našega trpljenja. Da se naučimo sočutja. Srce pravi nekaj, razum je pa zmeden. Čas pa prinaša nova spoznanja... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
psycho 18. februar 2007 Prijavi Deli 18. februar 2007 no jas sem tudi ena izmed "bivših" vegeterijank. v prvi vrsti sem velika ljubiteljica živali. zato sem se pred dvema letoma odločila da preneham jest meso. saj niti pred tem nisem jedla ničesar razen piščančjih prsi. vendar se mi je med tem časom zelo poslabšalo zdravje. že itak sem mela ful poslabšan imunski sistem, ko pa sem nehala jest meso pa je bilo adijo. tako mi je zdravnica rekla da naj kar jem meso in od takrat jem. eno leto in pol ga nisem. nevem. žal mi je ker se mi živali smilijo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 18. februar 2007 Prijavi Deli 18. februar 2007 A ve kdo za kakšo odlično vegiterjansko restavracijo v Ljubljani kejr lahko ješ za študentske bone? Pa mislim tako, ki ma res odlično juho al pa solato, ker vegi pico že itak povsod dobiš ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 18. februar 2007 Prijavi Deli 18. februar 2007 Vegedrom, Ajdovo zrno. toplo priporočam. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 18. februar 2007 Prijavi Deli 18. februar 2007 Hvala bom šel mal pogledat pa pojest Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 18. februar 2007 Prijavi Deli 18. februar 2007 Vegedrom, Ajdovo zrno. toplo priporočam. kje pa se nahaja približno? bi js tudi šla mal tja počekirat Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 19. februar 2007 Prijavi Deli 19. februar 2007 VEGEDROMindijska in vegetarijanska restavracija Vodnikova 35Delovni čas: Od ponedeljka do petka – od 11. do 22. ure, Sobota – od 12. do 22. ure, Nedelje in prazniki - zaprtoMožnost plačil; kartice BA Maestro, American Express, Activa, Eurocard, Visa, LB Karanta, Diners, študentski boni, imetniki kartice Tuš imajo 10% popust na družinsko kosilo pri plačilu z gotovino.http://www.vegedrom.com/images/zemljevid4.gif ----- AJDOVO ZRNOkarta (map)Trubarjeva 7, 1000 Ljubljana(gres od RTV-ja proti trubarjevi ulici na malo ulico, kjer je tudi palacinka-rna in restavracija tartuf al kva je ze...).Delovni čas : Odprto od ponedeljka do petka od 9.00 do 20.00, sobote od 11.00 do 16.00, nedelje in prazniki zaprto.http://www.student-info.net/portal/prehrana/sis-mapa/slika/slika_668.jpg Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
neny 24. februar 2007 Prijavi Deli 24. februar 2007 jest pa ne morem jest živalic pa tut kej od njih npr mleko, volna, kozmetika ne morem več uporabljat. Tako mi je boljše. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 24. februar 2007 Prijavi Deli 24. februar 2007 jest pa ne morem jest živalic pa tut kej od njih npr mleko, volna, kozmetika ne morem več uporabljat. Tako mi je boljše.sorry, ampak men je pa tole že mal pretirano neny Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 24. februar 2007 Prijavi Deli 24. februar 2007 Zakaj pretirano. Saj se vsak sam odloči kako bo živel. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 25. februar 2007 Prijavi Deli 25. februar 2007 boljs met sam cevlje, kot pa ceu bit u usnjuampak to je tko kt u temi zakon o nekadilstvu... kjer pravijo, da ce se zastrupljamo tako, se lahko tudi drugace .... kle je podobna fora razmisljanja torej: ce mamo cevlje, pol je useen ce tut kr pobijamo zivali... otrocje razmisljanje, zalv resnici pa samo izgorovi Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 25. februar 2007 Prijavi Deli 25. februar 2007 Saj obstajajo še iz česa drugega kot pa iz usnja. LOL Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 25. februar 2007 Prijavi Deli 25. februar 2007 ja itak. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 25. februar 2007 Prijavi Deli 25. februar 2007 eh, se kej si zmisl, da ti bo lazje no glede na tvoje poste kle, revez protestiras ze ceu tvoj laif Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 25. februar 2007 Prijavi Deli 25. februar 2007 Polona Vetrih? Sej ne vem, če je Polona.... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 25. februar 2007 Prijavi Deli 25. februar 2007 Ti grdi ti Poznam vegetarijance, ki nosijo usnje.Poznam vegetarijance, ki nosijo krzno (Nika Urbas - pošast, pa ne samo zaradi tega)...Poznam vegetarijance, ki ne nosijo krzna niti usnja.Poznam vsejedce, ki ne nosijo krzna in usnja...Poznam aktiviste, ki nosijo usnje in proti krznu protestirajo v usnjenih čevljih. Niso vsi vegetarijanci to zato, ker se jim smilijo živalice Vsak ima svoje razloge, svoja prepričanja, svojo tolažbo. Nekdo usnje opravičuje, da je stranski produkt mesne industrije, krzno pa ponavadi ne. Ker sem močno proti krznu, je zame v določenih primerih to dovolj. Da vsaj tako mislijo in ne vlačijo nase grdih krznenih plaščev (ki mimogrede človeka pogršajo, ne poudarijo oblin in je ogromno materialov, ki so toplejši od krzna, zato tega bullshita meni osebno ne več prodajat). Sicer sama nisem najbolj zadovoljna s tem argumentom, ampak karkoli že....vsaj nekaj. Jaz ne jem živali in ne nosim usnja. Pri čevljih je težko, ker ni ravno ogromno kvalitetnih čevljev (za moj obupno izbirčen okus), zato je treba odšteti malce več denarja kdaj pa kdaj za čevlje S. McCartney, ki uspe vsako leto narediti kolekcijo brez živalskih kož/uhov. Če se da se hoče.Nekaterim se zdi to neumnost, jaz se pa enostavno boljše počutim. Takšna sem. Dam pač poudarek na to.Vsak ima svoje finte...eni pa prčkajo po avtomobilu cel dan in ga polirajo...Ne razumem, zakaj je to tako težko razumet. Nisem sicer oboževalka etiketiranja, ampak v tem primeru mi gre pa malce na živce, če se za vegetarijanca označi človek, ki vsake toliko časa poje malce meska. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 25. februar 2007 Prijavi Deli 25. februar 2007 ni ga bolšega od klobase z zaske, pa še stanetova sol je notri..... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 25. februar 2007 Prijavi Deli 25. februar 2007 ni ga bolšega od klobase z zaske, pa še stanetova sol je notri..... Zakaj je to potrebno sem pisat? Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 25. februar 2007 Prijavi Deli 25. februar 2007 a hočeš resnico, zato k je že 50 strani napisano eno in isto in se samo drug drugega prepričujete , v resnici pa iščete izgovore zase.... naj vsak je kar mu paše.....saj kmalu (če bo šlo tko naprej z našim gospodarstvom) bo vsak jedel tisto, kar mu bo na razpolago..... najbolj butasto je pa drugemu vsiljevati svoj prav, če se je nekdo odločil, da bo jedel travo, j to njegova odločitev, zakaj b jo moral še sosed.... telo samo najbolj ve, kaj mu paše, če pa nasilno posegaš v to je pa to del posameznikove usode, ki pa nikakor ni vezana na ostale....leta in leta smo se tako prehranjevali in še naprej se bomo, če se bomo le lahko.... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gabriel 25. februar 2007 Prijavi Deli 25. februar 2007 Samo da se štemplam, še en travojed več pa nič mi ne manjka, clo kako kilco še komu posodim Nekateri pisete, da vam brez mesa nekaj manjka. Pred par leti sem celo poskusil samo presno hrano, in po 3 tednih sem se super pocutil. Skoraj vsak vecer dirka na Šmarno goro. Uglavnem zacel sem z 45 minutami do vrha, po 3 tednu sem prisel na 24 minut. Edino za želodec je bil čuden občutek ker je tako lahka hrana, navajen sem bil pa vedno se napokat česa "konkretnega" Kako in zakaj se kdo prehranjuje tako ali drugače, vsi imamo svoje poglede na to in prav je tako Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 26. februar 2007 Prijavi Deli 26. februar 2007 a hočeš resnico, zato k je že 50 strani napisano eno in isto in se samo drug drugega prepričujete , v resnici pa iščete izgovore zase.... Ja DDDDDD Bobnar je začel spet neki nakladat in žalit pa smo se drugi pač odzval. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.