Skoči na vsebino

Vegetarijanci

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Kako ti pa to laufa - mislim, nimaš nobenih problemov?

To je stvar pogleda na svet. Nekateri bodo rekli, da to je problem, drugi, da ni. Pravzaprav imam probleme, recimo, s telesno težo. Ker se večkrat najem pizze in piva, pa tudi hribe sem malce zanemaril, tek pa sploh, imam preveliko telesno težo, nekje 20kg preveč, kar me močno ovira pri športnem plezanju. :o|o:

Deli na socialnih omrežjih

Guest Astral`
Vegetarijanstvo bi morala biti razvojna stopnja (no, tudi je na splošno). Nikoli nisem zagovarjal vegetarijanstva iz nekih prepričanj ali mode. Vedno sem trdil, da mora priti naravno, kakor za koga. Vedel sem, da ni najbolj v redu jesti meso, a sem ga vseeno jedel, ker si nisem dovolil, da bi mi "predsodki" do mesa kvarili apetit. Ko sem po naravni poti prišel v vegetarijanstvo, ko sem bil mesa sit do nezavesti in sem ob vsakem košču mesa videl živo žival, kako se jo ubija, sem postopam nehal jesti meso razen rib (kmalu sem nehal tudi ribe jesti). Ugotovil sem, da vsi tisti predsodki do mesa niso bili predsodki, temveč dejstva. Prijatelji, ki že takrat niso jedli mesa, so mi veliko pomagali prav s tem, ko so me opozarjali na "nesramen", "žaljiv" način.

Meni se tudi podobno dogaja in zgleda da se bom kmalu odločil za živlenje brez uživanja mesa. :palec:

Druge navade za zmanjsanje CO2

* Kupujte lokalno pridelano (sezonsko) hrano! (pridelano največ 150 km od mesta bivanja). Ocenjujejo, da prepotujejo živila za osnoven obrok severno Američanov do 2.400 km preden pridejo do njihovih miz.

* Jejte manj mesa! živalske farme so velike onesnaževalke s TGP: živinoreja je ena glavnih onesnaževalk z metanom in dušikovim oksidom. Za primerjav še: enaka površina kmetijske zemlje lahko prehranjuje enega mesojedca ali deset vegetarijancev.

* Kupujte stvari, ki trajajo dlje! Česar ne rabite več poklonite nekomu, ki jo potrebuje. Ko se stvar pokvari, jo raje popravite, kot pa zavrzite. Na ta način se prihrani energija, surovine, pa se manj je obremenjevanja okolja z odpadki.

* Kupujete njihove izdelke proizvajalcev in trgovcev, ki delajo v smeri zmanjševanja emisij TGP in drugih onesnaževal in jih na ta način podpirajte.

* Komunicirajte od doma - v primeru, da imate možnost hitrih internetnih povezav, boste lahko prihranili precej goriva in časa.

• 3 months later...

Lep pozdrav vsem. Rad bi podal link do knjižice, ki se me je zelo dotaknila.

Bratje živali

Piše:

"Edgar Kupfer-Koberwitz je svojo fenomenalno knjižico »Bratje živali« napisal med drugo svetovno vojno kot interniranec koncentracijskega taborišča Dachau!"

Ob branju knjižice sem začutil nekaj, kar sem si želel že dalj časa začutiti. Obenem pa spoznal enega od namenov našega trpljenja. Da se naučimo sočutja.

Srce pravi nekaj, razum je pa zmeden. Čas pa prinaša nova spoznanja...

xsrcx

no jas sem tudi ena izmed "bivših" vegeterijank. v prvi vrsti sem velika ljubiteljica živali. zato sem se pred dvema letoma odločila da preneham jest meso. saj niti pred tem nisem jedla ničesar razen piščančjih prsi. vendar se mi je med tem časom zelo poslabšalo zdravje. že itak sem mela ful poslabšan imunski sistem, ko pa sem nehala jest meso pa je bilo adijo. tako mi je zdravnica rekla da naj kar jem meso in od takrat jem. eno leto in pol ga nisem.

nevem. žal mi je ker se mi živali smilijo. :sori: xrolleyesx

Vegedrom, Ajdovo zrno. toplo priporočam. :palec:

kje pa se nahaja približno?

bi js tudi šla mal tja počekirat x:px

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

VEGEDROM

indijska in vegetarijanska restavracija

Vodnikova 35

Delovni čas: Od ponedeljka do petka – od 11. do 22. ure, Sobota – od 12. do 22. ure, Nedelje in prazniki - zaprto

Možnost plačil; kartice BA Maestro, American Express, Activa, Eurocard, Visa, LB Karanta, Diners, študentski boni, imetniki kartice Tuš imajo 10% popust na družinsko kosilo pri plačilu z gotovino.

http://www.vegedrom.com/images/zemljevid4.gif

-----

AJDOVO ZRNO

karta (map)

Trubarjeva 7, 1000 Ljubljana

(gres od RTV-ja proti trubarjevi ulici na malo ulico, kjer je tudi palacinka-rna in restavracija tartuf al kva je ze...).

Delovni čas : Odprto od ponedeljka do petka od 9.00 do 20.00, sobote od 11.00 do 16.00, nedelje in prazniki zaprto.

http://www.student-info.net/portal/prehrana/sis-mapa/slika/slika_668.jpg

jest pa ne morem jest živalic pa tut kej od njih npr mleko, volna, kozmetika ne morem več uporabljat. Tako mi je boljše.

sorry, ampak men je pa tole že mal pretirano :o|o: neny

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

boljs met sam cevlje, kot pa ceu bit u usnju

ampak to je tko kt u temi zakon o nekadilstvu... kjer pravijo, da ce se zastrupljamo tako, se lahko tudi drugace .... kle je podobna fora razmisljanja torej: ce mamo cevlje, pol je useen ce tut kr pobijamo zivali...

otrocje razmisljanje, zal

v resnici pa samo izgorovi

Ti grdi ti x;)x

Poznam vegetarijance, ki nosijo usnje.

Poznam vegetarijance, ki nosijo krzno (Nika Urbas - pošast, pa ne samo zaradi tega)...

Poznam vegetarijance, ki ne nosijo krzna niti usnja.

Poznam vsejedce, ki ne nosijo krzna in usnja...

Poznam aktiviste, ki nosijo usnje in proti krznu protestirajo v usnjenih čevljih.

Niso vsi vegetarijanci to zato, ker se jim smilijo živalice xnckrivx

Vsak ima svoje razloge, svoja prepričanja, svojo tolažbo.

Nekdo usnje opravičuje, da je stranski produkt mesne industrije, krzno pa ponavadi ne. Ker sem močno proti krznu, je zame v določenih primerih to dovolj. Da vsaj tako mislijo in ne vlačijo nase grdih krznenih plaščev (ki mimogrede človeka pogršajo, ne poudarijo oblin in je ogromno materialov, ki so toplejši od krzna, zato tega bullshita meni osebno ne več prodajat). Sicer sama nisem najbolj zadovoljna s tem argumentom, ampak karkoli že....vsaj nekaj.

Jaz ne jem živali in ne nosim usnja. Pri čevljih je težko, ker ni ravno ogromno kvalitetnih čevljev (za moj obupno izbirčen okus), zato je treba odšteti malce več denarja kdaj pa kdaj za čevlje S. McCartney, ki uspe vsako leto narediti kolekcijo brez živalskih kož/uhov. Če se da se hoče.

Nekaterim se zdi to neumnost, jaz se pa enostavno boljše počutim. Takšna sem. Dam pač poudarek na to.

Vsak ima svoje finte...eni pa prčkajo po avtomobilu cel dan in ga polirajo...

Ne razumem, zakaj je to tako težko razumet.

Nisem sicer oboževalka etiketiranja, ampak v tem primeru mi gre pa malce na živce, če se za vegetarijanca označi človek, ki vsake toliko časa poje malce meska.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

a hočeš resnico, zato k je že 50 strani napisano eno in isto in se samo drug drugega prepričujete , v resnici pa iščete izgovore zase....

naj vsak je kar mu paše.....saj kmalu (če bo šlo tko naprej z našim gospodarstvom) bo vsak jedel tisto, kar mu bo na razpolago.....

najbolj butasto je pa drugemu vsiljevati svoj prav, če se je nekdo odločil, da bo jedel travo, j to njegova odločitev, zakaj b jo moral še sosed....

telo samo najbolj ve, kaj mu paše, če pa nasilno posegaš v to je pa to del posameznikove usode, ki pa nikakor ni vezana na ostale....leta in leta smo se tako prehranjevali in še naprej se bomo, če se bomo le lahko....

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Samo da se štemplam, še en travojed več ;) pa nič mi ne manjka, clo kako kilco še komu posodim :P Nekateri pisete, da vam brez mesa nekaj manjka.

Pred par leti sem celo poskusil samo presno hrano, in po 3 tednih sem se super pocutil. Skoraj vsak vecer dirka na Šmarno goro. Uglavnem zacel sem z 45 minutami do vrha, po 3 tednu sem prisel na 24 minut. Edino za želodec je bil čuden občutek ker je tako lahka hrana, navajen sem bil pa vedno se napokat česa "konkretnega" ;)

Kako in zakaj se kdo prehranjuje tako ali drugače, vsi imamo svoje poglede na to in prav je tako :)

a hočeš resnico, zato k je že 50 strani napisano eno in isto in se samo drug drugega prepričujete , v resnici pa iščete izgovore zase....

Ja DDDDDD Bobnar je začel spet neki nakladat in žalit pa smo se drugi pač odzval.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...