Skoči na vsebino

Vegetarijanci

Recommended Posts

biti vegetarjanec ni nič posebnega. sam sem že od leta 89.

zdelo se mi je nepotrebno, da bi jedel meso in sem ga zato tudi nehal. biti vegetarjanec zaradi zdravja, niti nima smisla, saj ko si mlad ne razmišljaš kaj preveč o zdravju, sploh če si zdrav.

nekaterim se zaradi načina življenja poslabša zdravje in se zato odločijo postati vegetarjanci. v večini primerov se zdravje povrne, pri nekaterih pa ne, odvisno kok so ga prej srali oz. morda ga še vedno s svojim delovanjem.

ni vedno prava rešitev, da postaneš samo vegetarjanec, včasih je treba korenito spremeniti svoje delovanje... se pravi še en kup stvari zraven.

torej zakaj bi človek sploh postal vegetarjanec?

edino smiselno se mi zdi sočutje do ostalih živih bitji. zakaj bi človek počel nekaj, kar ni potrebno? ubiti žival, zato da lahko sam preživiš....

a je to edina možnost?

vedno več ljudi se odloča drugače. morda vidijo, da je nekaj res nepotrebno. sploh navezanost na določeno svoje delovanje. kajenje, pitje alkohola, jemanje ostalih drog.... vse to je nepotrebno.

ampak je težko. težko se je odločit nekaj, kar si navajen počet. težko je prekinit..... zakaj? smo morda preveč navezani na svoja telesa in svoje delovanje? jaz mislim da smo....

meni se moj način življenja ne zdi nič posebnega. da se človek ne prehranjuje s trupli mrtvih živali se mi zdi naravno in neprisiljeno....

še zdaleč pa ne pomeni prav veliko, če živiš na tak način....

nobenega se ne bi smelo siliti niti v vegetarjanstvo in niti v prehranjevanje z mesom. ko je človek zadosti star, se bo sam odločil, če je neko delovanje smiselno oz. pravilno.....

pa še to. krvna skupina nima veze s takim načinom prehranjevanja,.... sicer je ta knjiga zelo popularna, ampak sam sem dokaz, da tisto notri ne drži.... nimam nobenih problemov s svojim zdravjem, pa jem točno tisto, kar po tisti knjigi ne bi smel. seveda, lahko bi se pa zlahka prepričal, da drži..... in potem bi bil nonstop bolan.

jejte tisto, kar se vam zdi najbolj prav. če mislite, da je nujno in da morate jesti meso..... potem ga jejte. če pa mislite, da to ni potrebno, potem pa veste, kaj morate narediti....

vse na zelo neprisiljen način....

z ljubeznijo in sočutjem do vseh živih bitji, je vse mogoče.

lep dan :)

Deli na socialnih omrežjih

Če bi znali ljudje res brati biblijo, bi odkrili še marsikaj drugega, ne le amerike x;)x

ja...

sol...

• 5 weeks later...

no, js sm mal preletel temo, tak da če bom kej povedu ko je blo povedan se ne prevč jezit :D 55 strani je :P pa vse brat ...

no vidu sm da se nekteri sekirajo s tem da so čul da je treba meso jest da se različne snovi dobijo ki jih telo rabi, pomislte kdo vam to prav, sigurn če bi mal se pozanimal bi nakonc pršl do enga ko služi denar samo če so ljudje bolani, če bi bli pa ljudje zdravi, pol pa ni biznisa. pa še učitlca mi je rekla da so vegeterjanci bol zavzetni za bolezni, kr se ne da dobit vsega sam z zelenjavo, sadjem itd. recimo vitamin B12, bedarija. po 5 minutah iskanja sm najdu spirulino, ki ima kar nekajkrat več vitamina b12 kot goveja jetra (ki bi naj od mesa mele največ vitamina b12)

tak da ne se prevč sekirat, najbolš da sprobate pa bote sami vidl, ne pa da zaupate vsemu kar čujete, najbolš je da se sami prepričate pa bote že vidl

js nism vegeterjanc vendar bom zmanjšu vnos mesa v moje telo :D

čist nič mesa ne bom jedu kr si ne pripravlam sam hrane in včasih nimam vlke izbire kr pozno končam z šolo, tak pač je :D

no kot sm že reku če sm kej povedu kar je že povedan blo se ne jezit :P nism šol vseh 55 strani brat :P

Nejc

ma katastrofa.

šla včeraj s sestro v puccinija na kosilo. kar nekaj časa pregledovala meni, da bi našla nekaj

zase in končno vzela testenine s smetano in jurčki. in mi prinese natakar pol čez nekaj časa testenine,

na vrhu pa polno pršuta :OO!: :xx!: :sick: :sick: mislim, tam skoraj bruhala, ker pač ne prenesem več tega vonja.

in rečem, da nisem tega naročila. je bil čisto šokiran, ker pač navadno ljudje veseli, da dobijo

polno pršuta, ki pa v meniju sploh NI omenjen. in reče, ja, saj ga lahko date dol. mislim :o|o: :o|o:

katastrofa. a je tako težko napisat v meni vse, kar naj bi porcija vsebovala :o|o: ne pa da naročiš nemesno jed,

na koncu pa dobiš krožnik, obložen z mesom :o|o:

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

ja vidiš, to j pa cena ker hočeš biti drugačna od ostalih (večine)...vse ob svojem čas, prehiteti se nič ne da......

men pa prav paše pršut na testenine...

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Tomaž ne vem zakaj si tako ponosen na dejstvo, da si farizej in pismouk zaslepljeni x:Dx x:Dx

danes jih ti sicer ne moreš, vendar imam občutek, da če bi bilo v tvoji moči, bi jih kr mal skuril te vegetarjance, ki ti tako kljuvajo po tvoji nemirni vesti

Narava vedno teži k uravnovešenju, prav tako mi kot del narave, tudi v nas samih mora biti uravnovešeno stanje, v nasprotnem primeru imamo blokade in probleme....

Pretirano povdarjanje enega ali drugega ekstrema nima prav nobenega pomena...tko k je pred mano napisala...vsak pač je kar mu paše.....najslabše je pa za svoj prav iskati opravičila na forumih, pa še razkuri te, če nekdo drugače ta tvoj prav razume, ker je zate samo tvoj prav tudi pravi....Vsak ima nekaj prav, a vsi skupaj imamo najbolj prav, tak je zakon narave...ena ciljna skupina nikakor ne more postaviti svet na glavo, zaradi svojega prav imeti, ker bo to skupino preje ali kasneje ravnotežje samo izločilo. Čez 50 strani prepričevanj in izgovorov, pa skoraj nič konkretnega, skoraj nič uporabnega....pa take fore kot so boge živalce, po istem kopit smo tudi mi bogi in tudi rožce, tudi kromoir in ribice, prav vse ima tudi svojo intiligenco. Evolucija prav gotovo pelje v pravo smer, koliko se moramo mi poleg naučiti in pomagati plemeniti skupno pamet, je pa tako ali tako že določeno v naših programih, naši usodi.....

Če vzameš Stanetovo sol naprimer, ja ima prav, veliko tega je zelo res, a samo sol je še vedno veliko premalo, predvsem moraš ti sebe naučiti, da veš kok soli boš pojedel, da se ob tem ne boš obremenjeval ali so jo dosti ali ne, da telo samo regulira in pove, ali je dovolj slano ali ne. Isto je pri vsem ostalem, tudi vegetarianstvu, če hočeš, a samega čistega vegetarianstva skoraj ni, najbolje je vsakega po malo, kolikor ti telo narekuje in ne toliko kot ti narekuje prepričanje in pamet.

ok ..pač vsak po svoje..ni blema...brez veze še enkrat od začetka, po moje bi lažje kje ob kakem kufetk to predelala...preveč je vse povezano in odvisno, preveč selektivno, da bi tkole na splošno na samo eni veji tega lahko kam dalj prišla...treba je izluščiti iz celotnega sklopa, da lahko vidiš, koliko je pomembno vegeterianstvo v skupnem...se strinjaš ??

no zej bi pa še js neki uprašu, neki za vegeterjance

(mogoč je že blo govora o tem sam nism šol brat vseh 56 strani)

a si sami prpravte hrano al vam jo kdo iz familije al jeste uzuni?

js namreč bi rad vsaj manj mesa jedu ampak si ne pripravlam sam hrane

ma katastrofa.

šla včeraj s sestro v puccinija na kosilo. kar nekaj časa pregledovala meni, da bi našla nekaj

zase in končno vzela testenine s smetano in jurčki. in mi prinese natakar pol čez nekaj časa testenine,

na vrhu pa polno pršuta :OO!: :xx!: :sick: :sick: mislim, tam skoraj bruhala, ker pač ne prenesem več tega vonja.

in rečem, da nisem tega naročila. je bil čisto šokiran, ker pač navadno ljudje veseli, da dobijo

polno pršuta, ki pa v meniju sploh NI omenjen. in reče, ja, saj ga lahko date dol. mislim :o|o: :o|o:

katastrofa. a je tako težko napisat v meni vse, kar naj bi porcija vsebovala :o|o: ne pa da naročiš nemesno jed,

na koncu pa dobiš krožnik, obložen z mesom :o|o:

Zato se pa jaz ne želim opredelit za vegeterjanca. Ker si ne želim delat scen v življenju, ker sem z mesom živel večji del mojega obstoja, ker mi je vonj in okus vpisan v podzavest čeprav mi ni potreben, ker mi meso ne smrdi - je samo eden od vonjev in tako ga tud probam procesirat, imam tud dva mačka - in jima je treba hrano kupit - mesno seveda, ker je to v njuni naravi....

..bit vegeterjanc je na nek način hinavsko....

..pa ne narobe razumet, men bi tud živc poču, če bi dobil polno pršuta na vrhu, ki ga nisem naročil..

..zdi se nekako očiščevalno biti vegi, pa samo s svojo eksistenco vsak dan pobijem nešteto živih bitij....

Brez podpisa

Živiš, serješ, kupuješ - TV, radio, avto, čevlje, uporabljaš elektriko, smučaš itd......kar začni štet živalska trupla na tvojem osebnem računu, si namreč Človek na planetu Zemlja.
Brez podpisa

Ma ne lej, veliko bolj preprosto - Živiš na Zemlji in si del našega človeškega vpliva na Mati Naravo.....

Kar pomisli koliko življenskih oblik je izumrlo, koliko jih je na robu preživetja zaradi nas ljudi, če pa se sprenevedaš, da ti nisi del tega sistema, mi je pa želo žal za tvojo omejenost, kar pa ne pomeni, da te kot takega dojemam - zgolj v tem konceptu, no ja, bolj preprosto ti ne znam razložit...

Mi človeštvo smo ubijalci - naša eksistenca nas naredi to, ker s svojimi življenji in željami podpiramo ta finančno usmerjen samomorilski sistem. Pa če tudi v življenju ne dvigneš prsta nad živo bitje, si še vedno del tega sistema.

Pa ne, da si karmično vezan, ampak overall lahko čutiš, kako te ta energija prežema, kako je bit zemljan...

Brez podpisa

Mi človeštvo smo ubijalci - naša eksistenca nas naredi to, ker s svojimi življenji in željami podpiramo ta finančno usmerjen samomorilski sistem. Pa če tudi v življenju ne dvigneš prsta nad živo bitje, si še vedno del tega sistema.

Pa ne, da si karmično vezan, ampak overall lahko čutiš, kako te ta energija prežema, kako je bit zemljan...

Vidiš to je tisto k sem pisal...pred letom ali še več smo prav to debatirali, sedaj se pa ponovno ponavlja...zaradi takih prispevkov je potem nepregledno in nezanimivo, sedaj bi ti moral pa odpisati isto, kar sem že takrat pisal. Jest v tem tvojem prispevku vidim da si samo moral nekaj iz sebe dat, da si sebe zadovoljil, konkretno uporabnega pa ni v tem, to smo že na dolgo in počez obdelal.

Nekdo je napisal, ne da se mi vseh 56 strabi brat...ja pol pa nič...samo če ni prebral ne more nič novega napisati, smisel teme je, da se nadgrajuje in ne "lapa"...

ok ne bom težil, grem delat......

Hja, ze ze res... toda:

velika velika razlika je v tem koliko porabis smeti, kaksno hrano kupujes (bio ali taka, v kateri je gora pesticidov...) in s tem prehranjujes se tvojo celo familijo recimo cca. 20 ali vec let... ko vemo, da povprecni slovenec pouzije letno par kilogramov hujsih pesticidov.

potem katera podjetja podpiras ko karkoli kupujes; ali recikliras in koliko smeti letno proizvedes... ali sparas z vodo, elektriko, varcujes s porabo... ali cistis gozdove, reke, mesta, sebe, svoje misli, custva, posadis drevo ali vec... ozavescas in ucis druge da zivijo 'bolj zdravo in eticno', ali dolgorocno planiras svoje bivanje tako, da bo cimbolj ekolosko usmerjeno etc...

ali pa se enostavno prepuscas takoimenovani 'usodi', uzivanju, sprenevedanju, dolocenim mislim in miselnim vzorcem z izgovorom, da itak ni mozno karkoli spremeniti, kakor ntit sebe ne, etc... ki vodijo v vse vecjo in vecjo bedo in ekoloske katastrofe, ki smo jim ze prica.

Dejsto pa je, da se clovestvo uci!!! In uci se in se bo ucilo ziveti skladno s zemljinim mentalom, skladno z naravo in drugimi bitji na njen! To se ze dogaja in se dogaja vedno bolj in vedno hitreje! ItaQ! x;)x

Zavest se prebuja! Tega ne moremo vec zanikati! In mnogi pisejo o vegetarijanstvu, ekologiji, duhovnosti etc... ker glas v njih tako zeli! Ker vest, misli, notranje bitje, zavedanje, to zeli! Zeli da se zbudimo in zbujeno zivimo!

Zbujeno ziveti pa pomeni spostovati sebe, druge, vsa bitja, naravo, planet zivljenje!

Med vecjimi onesnazevalci zemlje in podtalnice je prav mesna industrija! Le ta je med najvecjimi porabniki pesticidov za gojenje kultur s katero se hrani zivina.

O skodljivosti mesojedstva na planet zemlja vsekakor se ni bilo vse receno; kljub temu pa ze veliko (vec je v tej temi ze napisano).

Tako obstaja odlocitev za vegetarijanstvo iz veliko razlogov, ki zajemajo morda vse nivoje bivanja. Ob em pa zejamajo razloge, ki so ekoloske, eticne, moralne, ekonomske, druzbene in druge...

Nihce ne pravi ne jej mesa, ne jej zivali, ne pij vina ne uzivaj drog, ne sexaj, ne skaci in se deri, poj in se veseli, ne to ali ono... nihce ne pravi kaj je dobro in kaj ne... resnica je v nas! In ta se osvobaja! Z osvobajanjem samega sebe in duse iz ujetosti v lastni kroznici, pa nastopa spostovanje, spostovanje in razumevanje drugih zivih bitij in njihovega zivljenja, ter povezanosti zivega na celotnem planetu zemlja. Razumevanje enosti in soodvisnosti enega od drugega.

Morda nima smisla obsojati, toda smisel ima povedati, uciti, ozavescati in izrazati svoje mnenje! Ze to je vcasih dovolj, da se vznemiri zelja po tem, da se bolj iscemo resnico, odkrivamo, se ucimo, razmisljamo, debatiramo, se poglabljamo in enostavno zelimo vedeti vec in ob tem razumeti sebe.

vso sreco! :palec: x8Dx

Živiš, serješ, kupuješ - TV, radio, avto, čevlje, uporabljaš elektriko, smučaš itd......kar začni štet živalska trupla na tvojem osebnem računu, si namreč Človek na planetu Zemlja.

• 3 weeks later...
Če bom kdaj mel otroka, bo ta meso jedel, sam če si ga sam ulovi.

pa veš da se zarečenega kruha največ poje? mimogrede, moja dečva od rojstva zavrača meso in ji ga niti ne vsiljujem... kaj bo jedla je predvsem njena odločitev ne moja ;)

Amber ne opazim tvojega posta? al si želela samo potrditi njegove domneve?aha si izbrisala citiranje...

če si sproti svojo energijo čistis...mentalno...ti tudi meso niti najmanj ne škodi....če ga pa ne znaš prebavljat...skupaj z njegovo energijo...pol se ga pa rajši izogibaj...drgač pa...ljudje smo ljudje...vseen kaj v sebe bašemo x:Dx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...