Skoči na vsebino

Vegetarijanci

Recommended Posts

haha... ne men je počas vseeno al folk je meso al ne to je edino fer stališče... pač vseeno je napačna beseda nč jim ne morem in nič jim ne bom... pač kdor bo hotu se nam bo pridružu slej ko prej bodo pa vsi naši...

:palec: :palec: x^x

Deli na socialnih omrežjih

haha... ne men je počas vseeno al folk je meso al ne to je edino fer stališče... pač vseeno je napačna beseda nč jim ne morem in nič jim ne bom... pač kdor bo hotu se nam bo pridružu slej ko prej bodo pa vsi naši...

..... če ne na tem, pa na onem svetu.

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Potem mu je zadisalo meso in mu ga ne branimo.

:palec:

to je to. ne siliti in ne prepovedati, vsak naj se sam odloči po svojih občutkih. Ima pa vsak pravico povedati svoje mnenje. Da le ne poškoduje druge osebe. :xx!:

Tudi sam sem nekajkrat razmišljal,da bi probal

tako za kakšen mesec vegi varijanto.Samo se mi tudi sanja ne kako?

Me pa resno zanima kakšno počutje(telesno)se s tem porodi :eek: x:Dx

Vsaka ovira je priložnost.

Tudi sam sem nekajkrat razmišljal,da bi probal

tako za kakšen mesec vegi varijanto.Samo se mi tudi sanja ne kako?

Me pa resno zanima kakšno počutje(telesno)se s tem porodi :eek:  x:Dx

Tega "pocutja" ne mores kar ustvarit, ko se ti sprdne.. x;)x

Ce to cutis, ok, ce pa cutis potrebo po mesu, se pa nikar ne sili (samo) z zelenjavo..

Poslusaj zelodec x;)x pa bo vse ok...

Ni vse slabo, kar se ne sveti.

Sej bi sam probal(ferbec),da vidi  foro veg... x:o)x

Tko moraš,če hočeš res razumeti vege... x:Dx

Ja kul.. x;)x

Pa probaj.. , sposodi si knjigo z vegetarijanskimi jedmi ( ce sam nimas ideje ) pa zacni packat.. x:)x

Ali pa pojdi v restavracijo pa naroci zelenjavni kroznik, zelenjavni zrezek ali karkoli ze..

Good luck! xDDx

zelo preprosto kako bi se počutila če bi te vzredili za zakol in bi bila pri desetih letih ornk debela in bi te lepo mirno zaklali inprodali na trgu da bi te lahko en gospodič pohrustal? pa reči da s tem ni nič narobe....

Ce bi bila prasica ali pa krava, se ne bi nikakor pocutila.. Zivali ne razmisljajo, da jih bodo zaklali in se s tem ne obremenjujejo.. Pac zivijo, zrejo in, ko so dovolj debele jih zakoljemo - ja jih.. In? Saj zato se pa ljudje locimo od zivali... Mi razmisljamo in "se pocutimo", one pa ne... xrolleyesx

Očitno nimaš sočutja do živali...brez veze... xrolleyesx

Sem prepričana, da ti je bilo prej ime ZNOVA... :o|o:

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Očitno nimaš sočutja do živali...brez veze...  xrolleyesx

Sem prepričana, da ti je bilo prej ime ZNOVA... :o|o:

Sele zdaj razumem tvoj post iz ene druge teme.. Kaksno ime pa je to znova? :o|o:

Seveda, da imam socutje do zivali.. Do muck, psickov, itd, .. se mi pa ne smilijo krave, prasici,..

Ne vem kaj naj recem, ampak enostavno se zdi, kot da so te zivali rojene za "zakol".. Tako je bilo, je in bo...

Veseli me, da je vegetarijancev vse vec, ker se mi zdi, da je tako prehranjevanje bolj zdravo, ampak vseeno mislim, da ne bomo nikoli "iztrebili " tistih, ki meso jejo...

Seveda, da imam socutje do zivali.. Do muck, psickov, itd, .. se mi pa ne smilijo krave, prasici,..

Ne vem kaj naj recem, ampak enostavno se zdi, kot da so te zivali rojene za "zakol".. Tako je bilo, je in bo...

Hudo... :C: krave in "prasci" pa verjetno ne čutijo bolečine...sej dejmo jih še mal mučt...sej so sam prasci in krave...mislim...nad tvojim razmišljanjem sem res šokirana :sori: :V: :C:

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Free in ostali - tule zivite, ko bubregi v loju.

Pa se lohk zmisljujete.

A je prav, da je potres in umre 5000 folka, a je prav, da lava pobruha 5000 folka do smrti, a je prav, da je nekje ledeno, da morajo zret meso, da prezivijo, potem jim bodo pa eni plasticni zahodnjaki, ki grejo na trg in kupijo kristalko in zeleno, ki je zdaj in, vcasih pa so imeli odnos do nje kot do plevela (zdaj je ta najbolj in), rekli, jej solatko...

Tudi jaz se strinjam z Matejo - vibracija drugih zivih bitij pa te ne zanima? Rastline pojejo in jocejo.

Bodite potem dosledni.

Ce bi se moral prehranjevat samo z rastlinami, bi se scasoma povsem izcrpal - ker moras NAMESTO... nekaj in to, je ze catch.

V bistvu naj bi prezivel s tistim, kar imas; ti ne jes mesa, pac pa si dajes zato ful vec opraviti s hrano, da DOBIS VSE NADOMESTNO, kar sicer nudi meso. Oz. hrana zivalskega izvora.

Pa taki vitamini, pa une alge, pa trije sokovniki pa aparati, pa sest praskov, ampul, tablet, dodatkov...

ja, strinjam, saj prav to pravim!, da mi, ki imamo zavest o tem, si lahko dovolimo biti vegetarijanci; in prav tako sem tudi napisal, da tisti ki nimajo pa je razumljivo (vse pise).

zanimivo, ko ravno omenjas vulkane, etc... mnogi extremi bi ti povedali da so naravne nesrece prav zaradi cloveka, da se scistijo razne vibracije, etc... ; sam tega ne trdim, ker pramalo vem.

nikoli nisem trdil, dame ne zanima, toda je pac ne zaznam (rastlin na primer), pa tudi te sem ze zaznal in to TOCNO SOLATO!!, ki jo omenjas. pa ne nakladam.

to o doslednoti je cisti enostavni IZGOVOR!!

kao, ce pa rstline ne, potem pa lahko tudi meso al kaj!!??

RAZLIKA med rastlinami in zivalmi JE!

ne znam razlozit, niti prakticno, niti teoreticno, vem pa da je. in tudi ti ves da je.

a ma jabuk duso - pomoje nima. a ma regrat duso - ne vem?

a ma zajcek duso - zihr ma!!

-- no mislm da je vse jasno!!

ce ne cutim da pocnem 'slabo' nejn, ce jo utrgam, ne morm pomagat.

glede uzivanja zivali pa cutim in lahko pomagam!! - to je to!!

kljub temu, ali je torija mateja pravilna ali ne, je rezultat isti!!

ce pac ti, vi , etc.. ne cutite neuzivati zivali; kao saj ... in 1000 izgovorov... , dvomim pac da ne.

ali pac tega ne pocnete iz lagodnosti al kaj?? morda mi se kdo pojani ali utemelji zakaj uzivati meso!??

v tem prostoru, tem casu, ko kao pravis - IMAMO polne riti! x;)x

prebiri bolj moj post (ce se ti da), ker sem ze odgovoril na tisto kar si napisala.

jaz se z hrano v bistvu full malo ukvarjam. sicer res, dasem posvetil nekaj casa raziskovanju prehrane, etc... - ampak glih v tem je cach!! - to bi lahko vsi tisti ki tukaj zivimo v razvitem svetu, ker je ta zavest tuakj prisotna le vzeti jo moramo! - jaz pa sem govoril o tem, da je ne in raje jedo meso!

mah, tudi jaz sedaj ne uzivam recimo dodatnih beljakovin :o|o: (stane se pa jos).

pa kaj cem, raj crknem, kot da jem meso.

res, da sem 3 ali 4x v pribl. 12 letih uzival malo rib. enostavno so mi zapasale.

se ne obsojam, ker se nimam za kaj. se celo zahvalil se nisem dusi ribic ki sem jih pojedel.

je pa spet razlika: riba iz jate ali riba, ki ni v jati!

riba iz jate ima skupinsko zavest, riba, ki ni v jati pa samostojno. zavest pa pomoje ima!

mah,pretiravas; niti ne uzivam zadnje case skor 0 dodatkov :V: (stane). raznem zive vode in enih kitajskih alg, ki se jih dobi pr nas poceni. aja, pa esencialne mascobe, ki sem jih dobil. drugega sedaj ne.

je pa zato malo boljsa vsakodnevna prehrana, prej pa je bilo obratno.

sploh pa kaksnih 9 let nisem uzival nikakrsnih dodatkov razen spiruline obcasno.

kako pa sem takrat lahko zivel!?

- ampak sej ni to pojnt, pojnt je v tem, da se da zivet brez mesa oz. ga nadomestiti, pa ga pac ljudje nocejo. zaradi kamotnosti, ETC... samo to. tisti, ki ga pac potrebujejo za obstoj je razumljivo, da ga uzivajo pomoje.

Pravkar mi je padlo na pamet...mogoce se bo slisalo kot provokacija..tudi prav.

Vidim da je dosti vegeterijancev tukaj, pa bi nekaj vprasal.

A ima kdo od vas macko ali psa ?

Aha, ima.

Pa ta macek oz.pes je samo zelenjavo in sadje? A da ne ?

Hej, a nismo spet pri dvojnih merilih, katere sem omenil nekaj postov visje ?  x;)x  :eek:

ko ravno omenjas, je imel frend dobermana vegtarijanca, ki prav 0 ni manjkalo. celo manj napadalen je bi, pogled pa taksen, jasne cist kot ga se nisem videl pri nobenem psu!!

ne morem trditi povsem lai mu je obcasno dal tudi meso; vem le da je povedal, da je vegetraijanec.

sicer pa je itak razlika - ce je organizem narejen zato da uziva meso ali ne!!

pa da sedaj ne bluzim tukaj o raziskavah... x:Dx - KAO so dokazali, da je cloveski metabolizem primeren za rastlinojedstvo - ceprav jaz ne verjamem, kajti dokazali so ze marsikaj.

mislim pa, da je cloveski organizem (kakor sem napisal v prejsnjem postu) narejen za uzivanje sadazev ali pac samo prane. in pomje zihr ne za uzivanje zivali!!!

mah, sej ne morm verjet...

strpni do soljudi, cloveka bitja, potem pa zivalce papat :xx!: :xx!:

Hudo... :C: krave in "prasci" pa verjetno ne čutijo bolečine...sej dejmo jih še mal mučt...sej so sam prasci in krave...mislim...nad tvojim razmišljanjem sem res šokirana :sori:  :V:  :C:

Zakaj?????

Fuck ej! Jaz pa nad tvojim!! Kaj bi rada od mene?

Da jocem za kravami in prasici? Kdo pa se to pocne?

A hoces, da organiziram protest proti klanju zivine, zato da bom dokazala, da se mi smili mucek, ki ga zbije avto, ali pa nima krane in je lacen, ali pa pticek ki pade iz gnezda.. itd.

Daj bodi malo realna.. xrolleyesx

moja hči pa mesa ne mara, je pa suho salamo, pa kakšen puranji zrezek tudi spravi po grlu, rib ne je, ker pravi, da je to edina žival, ki te gleda ko jo ješ (moja napaka ker nisem odstranila glave, ki moti tudi mene mimogrede - pa naj bo oslič al pa kaj drugega v kosu, smo s tem zaključile), tunino kao rio mare ima rada, torej ni vegetarijanka ampak je kar ji ustreza, salata mimogrede tudi ne....

ne zdi se mi pa fer, da jaz sprejemam vegetarijanstvo, vi pa mene očitno ne, čeprav je res, da se že tudi pri nas na krožniku že dolgo časa ni pojavilo meso, vendar ko si bomo zaželeli meso, ga bomo z užitkom pojedli. Nekako pa vas razumem, ker jaz osebno ne jem divjačine, če vem da je divjačina normalno, ne zaradi okusa, temveč zaradi tega, ker mi pred oči pride slika otožnega pogleda srnjaka v našem prtljažniku (ati je lovec, smo ga prevzgojile, trenutno lovec ki se sprehaja skozi gozd in opazuje, včasih lovec ki gre skozi gozd v prvo gostilno), razlika mi je nekako v tem, da se žival sprehaja po gozdu in potem bum, ok, njihova obramba, potrebno je ponovno vspostaviti ravnovesje v gozdu, ja razumem, samo ne z desetimi trofejami na steni v letu dni...

malce šla iz teme, se opravičujem...

ja sja, tako je ze lepse brati!

mi daje obcutek spostovanja do tega, da ga pac uzivas in prav je da ga z veseljem, ce ga ze in ne z obsojanjem!! :palec:

nikoli nisem rekel, da se moramo za karkol obsojati, temvec imeti zavest o tem, da mesa morda ne potrebujemo!! ce pa ga ze mora pa ga pac uziva.

:vragec:

jst sm biu zlo dolg vegi....

pol sm ugotovu tochn to, de sm nestrpen

pa sm shu u shtacuno...hehe

pa pred usemi unimi nestrpnezhi....popapcu sendvich z budjolo x:px  x:Dx

666 zlomkou....tralala

x;)x ti ze ves!

pa ves tudi zakaj si bil nestrpen anede!! x;)x

Free, lepo ko si se tako zavzel. x:)x x:Xx :palec:

Ne zafrkavam...

(Zame) nimas v vseh pointih prav, a mi je vsec, ko si preprican in vse tole...

Kaj pa faktor 0 (takole vmes mi je zdajle prislo na misel)?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Se pa strinjam, da so vegetarijansci nestrpni do drugih, AMPAK so tudi mesojedci nestrpni do vegijev  :vragec:

To pa ni res. Mene nikoli ni motilo, če človek ni jedel mesa. So se pa vedno vegetarijanci ob mene spotikali, če sem jedel meso...

Pa tudi rastline, ko jih ubijaš sproščajo neko snov, ki baje tudi ni ravno dobra za telo.

Jaz sem šel pri humani vzgoji še dlje od tistih, ki ste mačke učili vegetarijanstva. Sem imel konja, pa sem ga hotel naučiti, da bi bil tudi do rastlin dober. In sem ga učil živeti brez hrane. Pa ravno, ko se je že dobro navadil, mi je pa poginil.

mah, jest ponavad nobenga ne silim, da naj bo vegetarijanc, tu le diskutiram razne meni 'mimo' izjave.

sicer pa bivam v okolju, kjer so vecina mesojedci.

se pac prilagajm, tako kot se drugi meni, zarad cikov x;)x , kar pa roko na srce skoraj nobenmu ni prijetno duhat dima, kakor meni ne vonjati kuhano kravo :xx!: :xx!:

o bok.

Guest sstane
Veste, kako je s tem, v mesu je pač več elektrolitov, kot v zelenjavi  :sori:

A misliš :eek:

Se pa strinjam, da so vegetarijansci nestrpni do drugih, AMPAK so tudi mesojedci nestrpni do vegijev  :vragec:

:palec:

vegeterijanci imajo višjo motivacijo za svojo nestrpnost, ki to sploh ni- ampak želja po dobrobiti nas vseh. sploh se ne more primerjati en ki brez milosti zakolje prašička in drugi ki mu to skuša preprečiti. nestrpen je ta drugi, ampak je tovrstna nestrpnost dobrodošla :vragec:

tega sicer ne razumem kar si napisala, bi pa dodal drugo:

zakaj nekomu nekaj govoriti - ker sami ne razumemo ali cutimo drugace!! preprosto oz. ker imamo drugacno mnejne ali misljenje ali potrebe; nam pa so njihove nerazumljive ali razumljive iz nasega stalisca.

zato vsekakor siljenje ni primerno kakorkoli. najvec kar se da narediti je pokazati svoje zivljenje, svoj nacin in ozavescati na primeren nacin.

kar pa ti pises pa si razlagam, da nekaj pocenmo zaradi vzgiba, ki prihaja iz visjih nivojev?? :eek: :inocent:

ja, nestrpnost ni dobrodosla, ozavescanje je, pomoje.

heh, pred cc. kaksnim letom in pol se si prav na tem forumu, ko smo govorili o vegatrijanstvu mislil tako, kot ces, pa kaj zdaj toliko razpredajo in govoricijo... naj je vsak kar hoce x:Dx x:Dx x;)x

vceraj pa me v nekaj trditvah nekdo sprovocira, da pisem dolge psote v identicni temi.

zanimivo x:Dx x;)x , ker me sploh redkokdaj kdo sprovocira.

ocitno je to se vedno tema kjer se mnejnja delijo (nazalost) in ob tem ne samo mnenja, temvec tudi cutenje.

kakorkoli kdo to razume!

al sem jaz mal prf...knjen al pa ne vem!! ampak mi se vedno ni jasno kako lahko kdo uziva meso v tem casu in prostoru, razen ce je v nezavedenm ali enostavno zavestno poslusa svoj ego! (edino ce ga ne uziva zaradi prezivetja, etc..).

sorry, pac tko mislm.

enostavno, tist k je meso podpira klavnice! sicer verjetno ne podpira nacina izvajanja grozot, toda vseeno podpira. - tako kot jaz podpiram tobacno.

Ska-vi...v redu...če sočutja nimaš...ti ga jaz pač ne morem pokazat... xnckrivx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...