Skoči na vsebino

Vegetarijanci

Recommended Posts

Mysti bi rada baso x:o)x

In to v TEJ TEMI?! :O:

Perverzno x:px

:vragec:

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Deli na socialnih omrežjih

vegeterjanka sem ze vrsto let in morm priznat d se pocutim super, trik je samo da furaš uravnoteženo prehrano in gledaš na potrebe svojega telesa. nisem nek pridigar mesojedcem a če slučajno nanese debata na meso, jaz pač povem da ga ne jem. takoj se pojavijo neke fore da živim od solate blabla xrolleyesx in pač razložim, da je naša prehrana še kako bogata. rahlo jih opozorim, da meso ki ga vsakodnevno vnašajo v svoja telesa dokazano ne prinaša blagodejnosti in potem se razvijajo cele scene, in dokazovanja ajej. od kot občutek te ogroženosti? se mogoče zavedajo nekje globoko v sebi, da imam prav. prav dovolj o tem, da ne bom tu doživela istih reakcij. vsak se odloča za sebe in če te jaz pustim pri miru potem pusti tudi ti mene kaj ne. je pa res da je ta vegeterjanska prehrana draga do amena, ce pogledas te "biološke" izdelke v trgovinah, ravno zadnič sem nekaj gledala da bi si kupila vegeterjanske hrenovke in sem vidla neke 2 vegeterjanske klobase ki so bile ne lažem 12 evrov. pa lepo vas prosim!!

All the Buddhas of all the ages have been telling you a very simple fact: Be -- don't try to become. Within these two words, be and becoming, your whole life is contained. Being is enlightenment, becoming is ignorance.

By: Osho

Za vegetarijanstvo treba imet osnovna znanja. Obvladat kuhinjo. Se prej podučit. Kaj informirat.

In pa imet motiv - "kaj je razlog vegetarijanstva pri meni".

Prebrat kako pametno knjigo v zvezi s tem. In postopoma prehajat na drug način prehranjevanja...

Strinjam!

----

Ko ste omenjali cene... cene nekaterih eko produktov in s tem vege. produktov padajo! itaq. drugace itaq ne more bit.

logicno, sa jej vedno vec ponudnikov, konkurecne.

Okoliscina, ki smo jo skozi leta in leta vegetarijansta dosegli, s kupovanjem vegetarijanske prehrane :vio: :palec:

Mozno pa je, da se bodo v prihodnosti cene biolosko pridelane hrane visale, saj (glede na globalne razmere) obstajajo pomisleki, da je bo vedno manj naprav vedno vecjemu povprasevanju po taki hrani.

V sloveniji naj bi bila celo 300% letna rast povprasevanja po biolosko in ekolosko pridelani prehrani.

Ni cudno ,da ej ekoloskih kmetij in ponudnikov ter domacih proizvodov (kakor tudi tujih) vedno vec. Hvalabogu.

Zal pa v Slovenijo proizvedemo samo 1/3 hrane, vse drugo pa uvozimo. Od te je vegetarijanske sedaj le malo, toda raste.

Skratka se vedno pa je v Sloveniji premalo pridelovalcev ekolosko in bioloske hrane, glede na povrasevaje, zato imamo veliko eko proizvodov iz uvoza in zato je tudi cena morda malo vecja.

Se vedno pa mislim, da se splaca kupovati eko hrano.

Mnogokrat se ravno vegetarijanci obracajo za eko-bio hrano, saj se s postopnim spreminjajem oziroma prehajanjem na vegetarjansko prehrano veckrat zgodi, da se oseba vedno bolj zaveda, kakor tudi obcuti, katera hrana je tista, ki da več in je kvalitetnejsa. x:)x

Guest sstane

KOLHOZ

Globalizacija ekonomskih odnosov na področju prehrane lahko prinese le dvoje.

Ali evolucijo novega človeka, ki bo popolnoma odvisen od zdravil, kar je malo verjetno, ali globalno smrt civilizacije, kar je bolj verjetno.

Toda zdrava pamet pravi, da ni nujno ne eno ne drugo.

Oskrbovanje prebivalstva s hrano mora biti organizirano čimbolj lokalno, ne pa globalno.

Od kmeta do potrošnika mora voditi dnevna pot, brez konzervansov in pasterizacije.

Glavni instrumenti kontrole kvalitete hrane pa nos in jezik gospodinje in zdrava kmečka družina, ne pa oko inšpektorja, ki prebira podatke na privlačni embalaži.

Mozno.

Sicer pa je po zaslugi Instituta za trajnostni razvoj v sloveniji sedaj nekako registriranih cca. 2000 eko kmetov :vio: :palec:

Pogovori: Izzivi ekološkega kmetovanja

Sicer pa tukaj lepo razlozijo CENE ekozivli...

KOLHOZ

Globalizacija ekonomskih odnosov na področju prehrane lahko prinese le dvoje.

Ali evolucijo novega človeka, ki bo popolnoma odvisen od zdravil, kar je malo verjetno, ali globalno smrt civilizacije, kar je bolj verjetno.

Toda zdrava pamet pravi, da ni nujno ne eno ne drugo.

Oskrbovanje prebivalstva s hrano mora biti organizirano čimbolj lokalno, ne pa globalno.

Od kmeta do potrošnika mora voditi dnevna pot, brez konzervansov in pasterizacije.

Glavni instrumenti kontrole kvalitete hrane pa nos in jezik gospodinje in zdrava kmečka družina, ne pa oko inšpektorja, ki prebira podatke na privlačni embalaži.

Guest sstane

BIO HRANA

Nič ti ne pomaga uživanje še tako biološko pridelane zdrave hrane, če jo pripravljaš z napačno soljo na napačen način.

Mnogo bolj zdrava je pravilno kodirana konzerva z zdravo soljo in surovo začimbo, kot pa slano ocvrt ekološki bio puranji zrezek.

Zatorej nikar ne pozabi kodirati vsake kuhane hrane z zdravo soljo in surovo začimbo, kajti le taka hrana bo tudi bio hrana.

Sicer pa, zakaj misliš, da na vsako jedilno mizo spadata poper in sol, na bolj gurmansko pa še druge začimbe.

Ne za okras, ampak za kodiranje hrane.

Le da so dandanes tudi mnoge začimbe že pasterizirane ali konzervirane, jedilna sol pa vse prej kot zdrava, zato je to res bolj neužitna dekoracija.

Popravi takoj in postavi na mizo zdravo sol in vsaj eno surovo začimbo!

Stari pretiravas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bio hrana je bio hrana!! Zdej ali jo solis ali pa ne, pa je pac stvar posameznika in njegovih potreb.

Sploh pa kdo govori o kuhani hrani. Veliko vegetarijacev pricne uzivati tudi bolj surovo hrano.

Le ta potrebuje dosti manj ali 0 dodajanja soli!!!

Ce uzivas dobro, zdravo biolosko pridelano hrano, soli ne potrebujes veliko!

In ce ze, je sol piranski solin cenovno zadovoljiva, kakor je nakup mozen v veliko trgovinah.

BIO HRANA

Nič ti ne pomaga uživanje še tako biološko pridelane zdrave hrane, če jo pripravljaš z napačno soljo na napačen način.

Mnogo bolj zdrava je pravilno kodirana konzerva z zdravo soljo in surovo začimbo, kot pa slano ocvrt ekološki bio puranji zrezek.

Zatorej nikar ne pozabi kodirati vsake kuhane hrane z zdravo soljo in surovo začimbo, kajti le taka hrana bo tudi bio hrana.

Sicer pa, zakaj misliš, da na vsako jedilno mizo spadata poper in sol, na bolj gurmansko pa še druge začimbe.

Ne za okras, ampak za kodiranje hrane.

Le da so dandanes tudi mnoge začimbe že pasterizirane ali konzervirane, jedilna sol pa vse prej kot zdrava, zato je to res bolj neužitna dekoracija.

Popravi takoj in postavi na mizo zdravo sol in vsaj eno surovo začimbo!

SOLINE Pridelava soli d. o. o.

http://www.soline.si/piranska_sol

"Nerafinirana morska sol

Pridobljena z naravno kristalizacijo soli na solnih bazenih. Lahko vsebuje vidne primesi naravnega izvora kot posledico kristalizacije in ročnega strganja soli na solnih bazenih. Zaradi širokega območja kristalizacije vsebuje več telesu nujno potrebnih mineralov. Tradicionalna sol Piranskih solin je ena od predstavnic teh soli."

Ko se peljete mimo, se ustavite in nabavite naravno nepredelano sol (brez dodatkov) direkt v Sečoveljskih

solinah iz neposredne proizvodnje... Ali od sstaneta...

Kakor kdo hoče.

LP

Guest sstane
Stari pretiravas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

V ničemer, ker poznam kuharske navade povprečne slovenske kuharice, pa tudi gostilniških kuharjev. Edino se strinjam s teboj, da kdor je zdrav in normalne teže, je izbira soli ustrezna. Pa ne zaradi cene, ker na soli ne moreš prišparati nič tudi pri normalni porabi, pri tvoji minimalni pa sploh ne x;)x

SOLINE Pridelava soli d. o. o.

"Nerafinirana morska sol

Pridobljena z naravno kristalizacijo soli na solnih bazenih. Lahko vsebuje vidne primesi naravnega izvora kot posledico kristalizacije in ročnega strganja soli na solnih bazenih. Zaradi širokega območja kristalizacije vsebuje več telesu nujno potrebnih mineralov. Tradicionalna sol Piranskih solin je ena od predstavnic teh soli."

Ko se peljete mimo, se ustavite in nabavite naravno nepredelano sol (brez dodatkov) direkt v Sečoveljskih

solinah iz neposredne proizvodnje... Ali od sstaneta...

Kakor kdo hoče.

LP

Se strinjam, takoj, ko bodo naprodaj, jih kupim x;)x

Guest sstane
Nerafinirana morska sol - zmerna raba (brez oz. s čim manj dodatki) je osnova zdravja. Drži kot pribito.

sstane, razširi asortiman na soya sos tamari, shoyu, miso paste tradicionalno narejene

(NE industrijsko s polno enih dodatkov). :)

To bi pa že lahko vedela, da kopiranje ni moj stil in bi bilo tudi brez smisla za take tinkture uporabljati mojo sol, saj naravnih soli je kolikor hočeš.

Če bi pa vse soli dajale takšne učinke, kot jih opisujem v knjigi, bi lahko farmacevti, s Freejevimi vred, kar zaprli svoje štacune :sori:

Na nesrečo in njihovo srečo, pa ni tako, kajti brez spremembe programa v glavi tudi moja sol ne deluje, kaj šele kar vse po vrsti in kar tako. x;)x

• 4 weeks later...

Da podučim zbrano brezversko občevstvo iz spisa duhovnika krške škofije, Jurija Trunka Nauki za vsakdanje življenje:

Narodi, ki ne zaužijejo veliko mesa, so veliko krepkejši, trdnejši, lepše postave kakor mesojedi.

Jedilo vsej jedil, ki hkrati daje moč in pomirja, pa je mleko. Kdor ima dosti mleka in se pritožuje, da ima slabo hrano, ta ravna jako nehvaležno nasproti svojemu Stvarniku. Tako pa dela dandanes veliko ljudi, katerim se mlečna jedila studijo. To je pa napačno in zato velja mladim in starim: Pridno rabite melko, ker je mleko najboljša hrana. :vtz:

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

soory. ampak mislim, da ne ves kaj govoris. enostavno povedano si extremist!

niti ne locis vec realnosti od extremno prevelike prenapihnjenosti!

vse kar ni sol nima vrednosti in je po tvoje nesmiselno, ker pac tvoje extremno razmisljanje ne dopusca, da ljudje potrebujejo se kaj drugega kakor le bolj zdravo sol. To pa kaze sliko, da ves dosti manj kakor mislis, da ves. Zal.

tvojo sol guras in povelicujes v vse mozne vidike zivljenja in jo imas edino resnico in resitev tega sveta. pravzarpav si s tvojim razmisljanjem postal celo nevaren. predvsem za tiste, ki te ne poznajo., ter tiste, ki morda potrebujejo se kaj drugega kakor le bolj zdravo nejodirano sol.

ceprav ze mnogo nas tule ve, da je bolj zdrava sol res bolj k zdrava za uporabo kakor jodirana, se vedno najedas vse po vrsti. mnogi smo se ti zahvalili za tvoje informacije in nasvet, k iso bili resnicno dobri. ampak vse ima svoje meje. in ti ocitno ne locis niti tega vec kaj neke zdrave meje so.

obenem sem ti povedal, da so ljudje, ki so na tvojo sol tudi alergicni. med njimi sem bil tudi sam.

pises o farmacevtih. tudi tvoja sol je nenaravna mesanica proizvedena na farmacevtski nacin. mar ni tako! x;)x

pljuvanje po drugih zaradi prodajanja svojega je tako zelo pateticno!

ocitno pa tvoja sol res ni dovolj konkurencna, da se zatekas v tako pateticno pocetje.

lep pozdrav in brez zamere.

To bi pa že lahko vedela, da kopiranje ni moj stil in bi bilo tudi brez smisla za take tinkture uporabljati mojo sol, saj naravnih soli je kolikor hočeš.

Če bi pa vse soli dajale takšne učinke, kot jih opisujem v knjigi, bi lahko farmacevti, s Freejevimi vred, kar zaprli svoje štacune :sori:

Na nesrečo in njihovo srečo, pa ni tako, kajti brez spremembe programa v glavi tudi moja sol ne deluje, kaj šele kar vse po vrsti in kar tako. x;)x

Guest sstane
Free, kako lahko prideš do tako neumnega zaključka, da jaz plujem po farmaciji, ko ti pa cel čas razlagam, da nobena sol ni zdravilo in da so problemi v glavah ljudi, ne pa v tvojih ali drugih izdelkih. :o|o:

:palec: se strinjam

Free, tolikokrat sem že razlagala, da razlike med bio kmetijami in kmetijami vključenimi v SKOP (KOP) programe...in OMD programe...praktično ni!

...in če misliš, da je edino hrana, na kateri piše bio, eko, demeter......zdrava...imaš pač preveč denarja!

o cem ti govoris sploh? oz. na keri moj post se nanasas? :inocent:

morda me rajsi citiras pa da se menimo dalje; ce ti ni pretesko x:o)x

da, tocno to mislim. x:o)x pa kako da nisi prisla do tako bistorumnega zakljucka ze zdavnaj xcivx

pa lep dan se naprej

Free, tolikokrat sem že razlagala, da razlike med bio kmetijami in kmetijami vključenimi v SKOP (KOP) programe...in OMD programe...praktično ni!

...in če misliš, da je edino hrana, na kateri piše bio, eko, demeter......zdrava...imaš pač preveč denarja!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...