majica 8. maj 2004 Prijavi Deli 8. maj 2004 Ti se pa skrivaš za novimi imeni...kaj...ne preneseš tega, da vemo, da si včas stresala neumnosti...in jih stresaš še zdaj... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 8. maj 2004 Prijavi Deli 8. maj 2004 kar pa ti pises pa si razlagam, da nekaj pocenmo zaradi vzgiba, ki prihaja iz visjih nivojev?? mislim pač da ima nekdo bolj prav, če reče ne ubij žival kot nekdo ki reče ubij žival. in če se ta prvi bori za to, da se žival ne ubije- je to bolj prav , kot pa če se nekdo bori za pravico do ubijanja živali.... very simple. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
SKA - Vi 8. maj 2004 Prijavi Deli 8. maj 2004 Ti se pa skrivaš za novimi imeni...kaj...ne preneseš tega, da vemo, da si včas stresala neumnosti...in jih stresaš še zdaj... Prosim? Citiraj Ni vse slabo, kar se ne sveti. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 8. maj 2004 Prijavi Deli 8. maj 2004 Nisem se srecala cloveka, ki bi bil tako zaljubljen v prasice in krave.. oh inspljoh Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
SKA - Vi 8. maj 2004 Prijavi Deli 8. maj 2004 Nic.. Grem jaz pojest mojo (vegetarijansko) zelenjavno juhco pa spat, ker me caka naporen dan,, Lahko noc vsi, mesojedci in vegetarijanci. Citiraj Ni vse slabo, kar se ne sveti. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 8. maj 2004 Prijavi Deli 8. maj 2004 vegeterijanci imajo višjo motivacijo za svojo nestrpnost, ki to sploh ni- ampak želja po dobrobiti nas vseh. sploh se ne more primerjati en ki brez milosti zakolje prašička in drugi ki mu to skuša preprečiti. nestrpen je ta drugi, ampak je tovrstna nestrpnost dobrodošla S tabletami se ne mislim futrati. Če ti je pa bolj pomembno življenje prašiča kot pa človekovo zdravje... Sebe imaš pravico uničevati, drugih pa ne. Boge živali, ker jim vi vegetarijanci odžirate hrano. no ja, pasmo tam- kao tablete pa ze ne!! stari, pjedu si vec kemikalij kot si sploh lahko predstavljas!!!!!!!!ampak tablet pa ne!! strai zivis v letu 2004 in JES TABLETE!! ce hocs al pa ne!!ce pa mislis da so tablete samo okrogle pa okroglaste pa ovalne, pa etc...se pa krepko motis!tudi zdrava hrana se prodaja v tabletah, ki veckrat lahko bolj zdrava kot tisto ki se tako dobro zgleda na trznici ali pa pri bio kmetu! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 8. maj 2004 Prijavi Deli 8. maj 2004 hja če smo ravno pri papigah.... ko sem kupila papigo je bila v kletki, tja jo nisem postavila jaz, danes ni v kletki ampak na kletki ali na moji rami ... sej jo lahko izpustim, ali misliš da bo preživela? če bi vedela, da je bila iztrgana iz naravnega okolja, bi jo brezskrbi izpustila, tko pa ni, mislim pa tudi, da se ob meni prav fletno počutimislim da nimamo pravice odločati o življenju in smrti kogarkoli in česarkoli. mislim da bi papiga z veseljem žrtvovala svoje življenje za trenutek svobode. ne mi recht, de ti zhvish v iluziji de si svobodna... 66 zlomkou...tralala heh, akahut, bols v iluziji kot pa skrivat se za masko sarkazma oz. ker se ne zna ali ne upa ziveti to kar smo.potemtakem lahko razumem tudi tako. nekdo ima zavest in ne zivi v iluziji pa nima jajc ziveti resnice;drugi pa je vsaj nezavedenem in ni v mukah hkrati pa prosi, da mu gospod veleumni ki ve resnico pove vsaj toliko da bo razumel zakaj diha!! ap brez zamere!enostavno vec vec pa raj sarakniziras tule, kot pa mal zavesti prineses. no ja, je ze prou, konec koncev tvoja stvar ... ti ze ves. jaz pa definitivno zgleda da ne!! drgac nebi tuki pisu tolk. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 8. maj 2004 Prijavi Deli 8. maj 2004 Se opravicujem za grozen stavek z jajci. Drugace poznam stavcne clene in sklanjanje je ,mel vsaj jajca!! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 8. maj 2004 Prijavi Deli 8. maj 2004 ne obstaja višje motivacije za nižje stvari... ko si enkrat motiviran da ubijaš še vedno ubijaš.... ... hvala aira za ta point čeravno antipoint ... eh eno suho salamco bi se dalo kdaj pojest ja... pa en zrezček dober tek.. meni je itak vseeno lahko tudi celega prašiča. gre se za cilj ki se mu lahko približamo, če bomo pametni... kjer ne bo ubijanja, nasilja, slabih stvari.... gre za princip 101 opice.Ko so proučevali navade neke vrste opic, ki so razširjene praktično po vseh kontinentih, so nekega dne opazili, da je ena od opic te vrste sadež umila, predno ga je pojedla. Nato so začeli pri teh opicah opažati vedno več pojavov umivanja sadežev pred jedjo. Ko so zabeležili 101 primer umivanja sadja, je prišlo do kolektivnega preskoka v zavesti opic (ki so seveda tudi povezane s kolektivnim nezavednim oz. z morfogenetskimi polji) in vse opice te vrste, ne glede na to na katerem kontinentu ali otoku so živele, so začele sadje pred jedjo umivati. (to sem preplonkala, hvala viru ) Torej če se bomo vegeterijanci vztrajno množili in širili svojo ideologijo, se bo dvignila zavest celotnega človeštva in cilj bo dosežen apmak strpno Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 8. maj 2004 Prijavi Deli 8. maj 2004 ...pač kdor bo hotu se nam bo pridružu slej ko prej bodo pa vsi naši... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 8. maj 2004 Prijavi Deli 8. maj 2004 Živjosama sem vegetarijanka, včasih tudi vege presnahrana.Otrokom v glavnem kuham vegetarijansko hrano, če pa želijo jejo meso, v nič jih ne silim, ker smatram da je otroški sistem naravno popolen in teži k ravnovesju.Oni namreč nimajo nekih blokad , kot jih ima večina odraslih, torej imajo še čist instinkt.Edino izogibam se slabi hrani za otroke, recimo tisti ki ima ojačevalce okusa itd,...Mislim da tisti ki jejo meso nič ne grešijo s tem, saj tako čutijo imajo pač potrebo po mesu.Napačen se mi zdi način ubijanja živali, danes tako brutalen da je groza.Včasih so žival sami ulovili in ubili, kar je bila vsaj dostojanstvena in pravična smrt, saj je tako tudi v živalskem svetu.Mislim da ne smemo soditi drugim, prav pa bi bilo odstranit slabo in zelo okusno hrano zaradi služenja denarja.Čudim se temu svetu kam gre,včasih me prav groza.Skoraj da ne jemo plastike.Pozdrav od Žarka cist strinjam!kako pa je ko oseba odraste!!?? ali je isntink enoako prisoten ali se 'primerno' pojavlja v enaki meri?torej al morda ni primerno, da ko oseba postane 'dovolj' zavestna, da zacne razumeti kaj pomeni uzivanjemesa, da ga pac preneha uzivati in nadomesti z drugo hrano, ce jo ima?Ali se da 'potrebo po mesu' nadomestiti z drugo hrano!?Kaksna je pravzaprav potreba po mesu??Ali je to potreba po mascobah, beljakovinah, torej sestavinah v mesu (ki se jih da nadomestiti z drugo hrano) lai je to potreba po vibraciji mesa?? - recimo: strahu, adrenalinu, etc...? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 8. maj 2004 Prijavi Deli 8. maj 2004 Potem mu je zadisalo meso in mu ga ne branimo. to je to. ne siliti in ne prepovedati, vsak naj se sam odloči po svojih občutkih. Ima pa vsak pravico povedati svoje mnenje. Da le ne poškoduje druge osebe. :xx!: al pa zivali druga oseba je torej nekaterim samo clovek, zival pa ni; ker ni oseba, je samo zival :xx!: :xx!: in jo lahko popapcajo. ---------mah pomoje se jest soocam z dvojnostjo v sebi :xx!: :xx!: kao, ker se ukvarjam z tem, da oni boza zajcak, ki ga potem pojedel lai pa se delal da pac to ne bo isti zajcek...ocitno pa je v meni problem, ker mam zgleda ene druge 'tezave' v kaksni drugi 'fori' oz. dvojnosti v sebi :xx!: Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. maj 2004 Prijavi Deli 8. maj 2004 ... ko smo pri zajckih....... ful lustni so bili... v Koelnu ali kje ze... ne mores verjet! 5x, ma 100X vec kot je veveric 'v sezoni' v Tivoliju... 1000X, 5000x... vec. Ziher. Najprej mislis, da imas nekaksne halucinacije, ker zagledas, ko odpres oci v spalki, 100 zajcev. kok so lustni!, ko postekas, da so real. Potem pa ti povejo, da totalna skoda... frka... ki jo delajo...... dobis drugacno perspektivo... v lajfu... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 8. maj 2004 Prijavi Deli 8. maj 2004 Tudi sam sem nekajkrat razmišljal,da bi probaltako za kakšen mesec vegi varijanto.Samo se mi tudi sanja ne kako? Me pa resno zanima kakšno počutje(telesno)se s tem porodi Tega "pocutja" ne mores kar ustvarit, ko se ti sprdne.. Ce to cutis, ok, ce pa cutis potrebo po mesu, se pa nikar ne sili (samo) z zelenjavo..Poslusaj zelodec pa bo vse ok... strinjam; pri zadevi ni odvsec malo pameti!sploh ce intuinitivnost ni upostevana! mam eno frednico, ki desetletje ni jedla mesa; ko ga je le koscek zaradi otroka, ga je tudi izlocila v celoti, kot tujka. crevesje in metabolizem se navadi in ustvari dolocene bakterije, substance, kisline, etc... za razkroj teske hrane kot je meso. prav zato je MORDA vcasih potrebna previdnost, ker to ni zadeva le telesa, temvec tudi duha-psihicne pripravljenosti cloveka, etc... - kakor post, ki se odvija pravzaprav na vec plasteh ravni cloveka!(primer: nekomu zmanjka vitalne energije, ga pricne zebsti, pobledi, postane zelo izcrpan, etc... - telo,nekomu se vtrga in zaradi posta pristane v umobolnici, etc... - psiha in duh, - torej njegov duh ni bil pripravljen..., etc...). nekdo pa sfolga vec tednov posta in si celo pozdravi kaksne hude bolezni.torej tudi pri omenjitvah je morda potrebna previdnost.telo je navjeno na dolocene vnose energije, vibracije, etc... psiha tudi.recimo nekdo vsak dan spije pivo, ce ga ne se pocuti prikrajsanega. nekdo te zadeve lazje sprejme, nekdo ne. hm, glede telesa pa itak! koza postane lepsa, bolj mehka, nezna, telesni vonji manj zaudarjajo ali celo disijo, ... se kup zadev je, lasje, nohti, splosno pocutje, energija, dobrovoljnost, visja energija, tolerantnost, sprejemanje, umirjenost, zbranost, jasnost, moc, etc... - in se zraven, kar pa seveda ni vedno tako.nekateri pac zbolijo, ce ne jedo mesa. zakaj pa je spet vprasanje!, ker je lahko razlogov vec, med njimi tudi te ki sem jih opisal zgoraj. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. maj 2004 Prijavi Deli 8. maj 2004 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 8. maj 2004 Prijavi Deli 8. maj 2004 Veste, kako je s tem, v mesu je pač več elektrolitov, kot v zelenjavi ja, it teh se sploh ne da nadomestiti pa potrebujemo jih tako veliko, da je treba imet klavnice za dostavo elektrolitov.torej vse za elektrolite; ce bo zivali zmanjkal pa se cloveka, saj namrec potrebujemo elektrolite!pa saj jih res!! ja, kaj bi bilo ce zivali zmanjka??potem bi lahko bili vegetarijanci in uzivali dodatke; brezskrbi, ce je treba pol pa da.dokler pa moze da se kolje, pa neka se kolje. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 8. maj 2004 Prijavi Deli 8. maj 2004 Seveda, da imam socutje do zivali.. Do muck, psickov, itd, .. se mi pa ne smilijo krave, prasici,.. Ne vem kaj naj recem, ampak enostavno se zdi, kot da so te zivali rojene za "zakol".. Tako je bilo, je in bo... Hudo... krave in "prasci" pa verjetno ne čutijo bolečine...sej dejmo jih še mal mučt...sej so sam prasci in krave...mislim...nad tvojim razmišljanjem sem res šokirana ja, sej nis edina, zato pa me je sproviciral tako razmisljanje :o|o: pa mam zgleda sam tut probleme neki al kwa amapk, to mi je blo pa enostavno toomuch. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 8. maj 2004 Prijavi Deli 8. maj 2004 Men tut...raj tujo žival...kot tujega človeka... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 8. maj 2004 Prijavi Deli 8. maj 2004 Free, lepo ko si se tako zavzel. Ne zafrkavam...(Zame) nimas v vseh pointih prav, a mi je vsec, ko si preprican in vse tole...Kaj pa faktor 0 (takole vmes mi je zdajle prislo na misel)?kokrkol, ce bom kdaj spoznal, da se motim, bom tudi priznal. in res mam faktor 0, in tut res, da bi bilo mogoce drugacn moj life, ce bi jedu meso, ampak je drugcen tut zato ker ga ne jem. vem pa da ni nakljucje.in HVALA ma sej, mam jest tut neki za postimat, ce me neki tkole sprovocira ma, faktor 0 naj kar bo kakrsnkoli pravzaprav, se mi zdijo pac kaksna druga recimo terija, prepricanje ali obcutek bolj pomembna kot neko dognaje o faktorju (ce dejansko je). pac, moja rsnica o kteri sem sam se lovim kot na ledenih tleh tist post mi je bil zanimiv, ko je sempozabukdo omenil otroke, kako intuinitivno uzivajo meso!? pa se spomnik, ko sem ga se jaz... pac mi je pasalo pravzaprav; celo imel sem najraje zapeceno meso - jang- jangizirano, ki je dalo nergijo, ogenj... potlej sem itak ozavestil, da sem potreboval ogenj, ker sem bil zelo jin in sploh ne mesa. le tega pa sem kompenziral skozi uzivanje mesa... naposled pa je kot pri drogi, vedno manj ucinka... prevec kisline - uzivanje gastal tablet, vecna utrujenost, nizka energija, etc...in skratak zelo nizka zavest. in res se to ni spremenilo sao z vegetrijanstvom, temvec tudi v celoti z bolj zdravim nacinom lifea.eno z drugim torej. dvig zavesti, vegetarijanstvo, narava, prehrana, misljenje, zavedanje, etc...pac tko je blo eh, kwa zdej neki jest...v glavnem me zanima ta prehod pri otrocih oz. pri osebi - kdaj, je tista meja ko nekdo zacuti prenehati uzivati meso. pac tko cuti al kaj ne!? torej ce otroci sponatano jedo meso, ali torej zivali so zato, da jih mi jemo?? ali pa bi morali odrasli otroku dati drugacno hrano? ga drugace usmerjati?potem pa to vkljucuje tudi svobodno voljo bitja, ki morda 'primerno' cuti jesti meso in je prav? mi pa mu govorimo recimo, ne meso ni za uzivati. hkrati pa je tudi telicek in pujsek bitje. in to zavestno bitje.mal me mede tole vse skupi. al pa je zadeva taka, kot je rekla sempozabukdo (idnijka na ikonci), da jo moti nacin kako pridejo ljudje do mesa! morda je v tem point!?kajti ce bi bili lovci bi bil odnos spostljivejsi do usmrtitve bitja zivali. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 8. maj 2004 Prijavi Deli 8. maj 2004 kar pa ti pises pa si razlagam, da nekaj pocenmo zaradi vzgiba, ki prihaja iz visjih nivojev?? mislim pač da ima nekdo bolj prav, če reče ne ubij žival kot nekdo ki reče ubij žival. in če se ta prvi bori za to, da se žival ne ubije- je to bolj prav , kot pa če se nekdo bori za pravico do ubijanja živali.... very simple. aja sm mal notr padu prevec.. morda a si ti tut u lukno padu ... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 8. maj 2004 Prijavi Deli 8. maj 2004 ... ko smo pri zajckih....... ful lustni so bili... v Koelnu ali kje ze... ne mores verjet! 5x, ma 100X vec kot je veveric 'v sezoni' v Tivoliju... 1000X, 5000x... vec. Ziher. Najprej mislis, da imas nekaksne halucinacije, ker zagledas, ko odpres oci v spalki, 100 zajcev. kok so lustni!, ko postekas, da so real. Potem pa ti povejo, da totalna skoda... frka... ki jo delajo...... dobis drugacno perspektivo... v lajfu...ah, aha. to pa bo drzalo ohranitev vrste ali prezivetje. se strinjam.tudi kobilice pustosijo na veliko.o teh zadevah ne bi vedu komentirat dost, ker pac ne vem kaj je prav.toda ce clovk mora prezivet, pa mu kobilce vso polje pojejo in nima niti za kruh, je morda primerno da se pac ubrani. vsekako pa je drugo, ce clovk zivali goji namensko, etc... obenem pa se neprimerno krmi, spreminja dnk, etc...zival menda cuti ko gre v klavnico... pa je ze to 1 velik razlog pomoje, ker se siri huda vibracija menda!? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 8. maj 2004 Prijavi Deli 8. maj 2004 Temeljno vprašanje je, kaj se v prehrani smatra za žival, kajti le v tej definiciji leži pravi odgovor, ali je vegetarianstvo nravstveno, ali fizioliško vprašenje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 8. maj 2004 Prijavi Deli 8. maj 2004 Temeljno vprašanje je, kaj se v prehrani smatra za žival, kajti le v tej definiciji leži pravi odgovor, ali je vegetarianstvo nravstveno, ali fizioliško vprašenje dej po daomc povej, k te ne stekam? ce hocs. mah, vcasih mamo defenicijo enostavno v lastnem obcutku. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 8. maj 2004 Prijavi Deli 8. maj 2004 nekateri pac zbolijo, ce ne jedo mesa. zakaj pa je spet vprasanje!, ker je lahko razlogov vec, med njimi tudi te ki sem jih opisal zgoraj.Nekateri pa zbolijo pa lih ne vedo da je vzrok v hrani (mesu) Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 8. maj 2004 Prijavi Deli 8. maj 2004 Temeljno vprašanje je, kaj se v prehrani smatra za žival, kajti le v tej definiciji leži pravi odgovor, ali je vegetarianstvo nravstveno, ali fizioliško vprašenje Kako, ne razumeš. Če ločiš živalski in rastlinski svet na najnižji točki, potem ni vegetarijanec nihče. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.