Vojko 24. oktober 2003 Avtor Prijavi Deli 24. oktober 2003 Vojko, dej, če se ti da, poglej in napiši, kako sem jaz kaj kompatibilna z mojimi prijateljicami. Me prav zanima, kje je finta, da se z nekaterimi raje družim, z drugimi manj... Jaz: 4 2 7Prijateljice (vse so ženske):B: 9.7.1969S: 12.8.1970K: 25.4.1967M: 28.7.1940V: 19.11.1969D: 2.5.1952 Uf, koliko sem jih naštela! Sploh nisem skromna! Tamara: 4 2 7Prijateljice (vse so ženske):B: 9.7.1969 4 3 6S: 12.8.1970 3 8 9K: 25.4.1967 6 3 8M: 28.7.1940 6 9 2 V: 19.11.1969 4 8 1D: 2.5.1952 3 3 5 Tamara. Dala si mi težko nalogo. Namreč, za ženske lahko velja, da so sprejele drugačno energijo. Ampak ta naloga se je izkazala za precej lahko, vendar bi lahko v pogovoru ugotovila, ali so te prijateljice - ki so v osnovnem znaku 6, pravzaprav ogenjčki 9. To bi lahko ugotovil le, če bi jih poznal. Poglej: Imaš prijateljice, ki spadajo v dve različni pretvorbi (elementa). In sicer: - v pretvorbo dreves - podobna energijain- v pretvorbo kovin - nasprotna energija Pri komunikaciji - druga številka pa je situacija zelo podobna, saj vse razen ene spadajo ali v sorodno pretvorbo - prst ali pa v nasprotno - drevo. Vse razen ene, ki ima v komunikaciji 9. Zanjo je možno, da je prevzela žensko energijo in je potem namesto 6 9 2 lahko 9 3 2, vendar je to samo hipoteza. MOral bi videti v realnosti. Lepo se imej, Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 25. oktober 2003 Avtor Prijavi Deli 25. oktober 2003 Yade, 25. oktobra zjutraj: v temi: Slabi aspektiVsem skupaj en lep pozdrav po dolgem času, posebej pa Vojku, upam da si dobil moj e-mail. No res bi bila srečna, če bi Vojko, lahko pa tudi kdo drug malo pogledal te sumljive aspekte med nama, ker priznam da je včasih kar hudo in določenih stvari pri njemu enostavno ne zastopim... Rada bi vedela kaj je krivo za to?Seveda, če po tem času še velja.... Vojko, hvala ... če pa zdaj ne gre, pa bom tudi razumela! lp Yade Yade Zadnjič sem prebral lepo misel, ki govori tudi o partnerstvu in gre nekako takole: Vsak človek ima v sebi že vse, kar je potrebno za dobre odnose med ljudmi - iskrenost in ljubezen! Pa vem, da ni vedno lahko, posebej, če je za odnosom zgodovina, na katero nismo pazili - nismo bili budni, vedno ljubeči in iskreni - iz kakršnegakoli razloga že. on: 6 5 6jaz: 4 4 5 Draga Yade! Privlačnost med vama je velika in to je zelo pomembno, je pa res, da sta si - tako kot si opisala - zelo različna, najbrž skoraj v vsem. NI čudno, da ga ne razumeš, saj je način razumevanja med vama popolnoma različen, poleg tega, pa se ti v slabih trenutkih ob njem počutiš potolčeno, kontrolirano in morda celo potlačeno, ravno tako pa se on počuti, kadar se pogovarjata (bolje rečeno: kadar imata komunikacijo o zunanjem svetu ali pač o vama - skozi zunanji svet - ko si stvari ne povesta naravnost). Sebe lahko spoznaš ti sama in ker sedaj veš, da je težavna komunikacija lahko na tem področju veliko narediš. Bodi pozorna, ko si z njim, kadar vidiš, da je tvoje geste ali besede sprejel na drugačen način kot meniš, da bi jih - glede na vsebino - "moral" sprejeti. Najbrž je v tistem trenutku prišlo do nerazumevanja. Skušaj mu povedati drugače, iskreno mu povej tisto kar čutiš, ko govoriš o čemerkoli, se spomni svoje ljubezni do njega in govori z ljubeznijo - bodi pozorna, bodi TI. In kadar se čutiš prizadeto zaradi njegovega ravnanja - mu to zaupaj, vprašaj ga, če te je res kanil prizadeti - in - presenečena boš, da to v večini primerov ni res, ni te želel prizadeti; morda je bil tudi on v tistem trenutku nepozoren na vajin odnos in je bila njegova gesta, beseda, ravnanje grobo, kajti z umom je bil tisti trenutek drugje, v drugem prostoru, ki ga ti težko razumeš. Ljudje kot je on so izredno nežni in zato okrog sebe ustvarijo tdr ščit, trdo komunikacijo, da ubranijo svojo sredico, svoj pravi jaz. Gonilo teh ljudi je STRAH. In strahovi se pojavljajo skoz in skoz, morda, ker se boji, da bi te prizadel, ker ve, da si nežna, morda zato, ker se boji, da bi te izgubil, ker se boji, da ti ne bi ustregel, ker se boji...... Zato je iskrenost prav gotovo prava pot, seveda je odvisno tudi od tega, koliko skrite zgodovine imata, vendar, če boš z iskrenostjo prišla na dan tam, kjer je njega strah, bo njegovo življenje - in s tem tvoje, veliko lepše. POskusi, kajti menim, da, če želita še dolgo živeti skupaj, da morata oba prav na tem področju narediti veliko, veliko, kajti vajin življenjski slog in življenjski cilji so različni, zato jih je potrebno usklajevati ves čas. Škoda je, da bi zato šla v nič Velika Ljubezen. Imej se lepo, Vojko P.S. Aja, pa še tole. Ti ljudje kot je on, so najbolj zvesti. Ne bo te zlepa zapustil - samo, če njegova čustva in potreba po ljubezni in dotiku ne bodo zadovoljena. Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Yade 25. oktober 2003 Prijavi Deli 25. oktober 2003 Vojko!Pozdrav in najlepša hvala za to zelo resnično interpretacijo. Popolnoma vse je res in skoraj nimam kaj dodati... zdaj imam solze v očeh... toliko je za nama vsega slabega, ampak ljubezen ne more kar tako umreti. Napisal si, da je zelo zvesta oseba, zelo rada bi to verjela, čeprav tolikokrat podvomim... Ampak zakaj se za vsako žensko ozira, zakaj me dela tako ljubosumno... Bojim se tudi včasih, da bo pobegnil kajti priznal mi je da se boji resne veze, da ne bi bil razočaran... Res pa je da ko sva odkrita drug do drugega je med nama kot v nebesih... neverjetno razumevanje, psihična, spolna privlačnost... vse kar človek potrebuje...Pa še nekaj, si to mislil da so Ribe zveste ali celotna njegova osebnost...Hvala, mislim da si mi ogromno pomagal s tem!Čao Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 25. oktober 2003 Prijavi Deli 25. oktober 2003 Vsak človek ima v sebi že vse, kar je potrebno za dobre odnose med ljudmi - iskrenost in ljubezen! Res vam povem, to je najlažji način.... in edini pravi.... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 25. oktober 2003 Prijavi Deli 25. oktober 2003 Vojko, HVALA! xrosex Hmm... zelo zanimivo! Od 6-ih prijateljic imajo po 2 enak osnovni znak (ali 3 ali 4 ali 6), drugo številko (komunikacija) pa imajo 3 ali 8 - razen ene, ki ima 9. Zdaj pa lahko razmišljam, zakaj me te cifre (oz. energije) pritegnejo, da prijateljujem z njimi... Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 25. oktober 2003 Avtor Prijavi Deli 25. oktober 2003 Vojko!Pozdrav in najlepša hvala za to zelo resnično interpretacijo. Popolnoma vse je res in skoraj nimam kaj dodati... zdaj imam solze v očeh... toliko je za nama vsega slabega, ampak ljubezen ne more kar tako umreti. Napisal si, da je zelo zvesta oseba, zelo rada bi to verjela, čeprav tolikokrat podvomim... Ampak zakaj se za vsako žensko ozira, zakaj me dela tako ljubosumno... Bojim se tudi včasih, da bo pobegnil kajti priznal mi je da se boji resne veze, da ne bi bil razočaran... Res pa je da ko sva odkrita drug do drugega je med nama kot v nebesih... neverjetno razumevanje, psihična, spolna privlačnost... vse kar človek potrebuje...Pa še nekaj, si to mislil da so Ribe zveste ali celotna njegova osebnost...Hvala, mislim da si mi ogromno pomagal s tem!ČaoLjuba Yade Le verjemi, da je zvest. Bolj zvestega težko najdeš, vendar ga s svojim ljubosumjem - če boš vztrajala - uspela odgnati. On je človek s svojimi lastnostmi in ko si se zaljubila vanj, si se zaljubila v takšnega kot je bil takrat. Mogoče bi uporabil misel mojega znanca, bioenergetika iz Domžal, ki pravi nekako takole: "Ženska ljubi človeka, kakršnega je ustvaril Bog in potem ga želi na vsak način spremeniti, hkrati pa si domišlja, da bo njen 'izdelek' boljši od božjega!" Pa si se kdaj vprašala: "Kaj je ljubosumje?", "Kdaj sem prevarana?", "Zakaj me boli, če pogleda drugo?" ..... O ljubosumju si lahko veliko prečitaš na netu in povprašaš ljudi - morda tudi tu na tem forumu. Pred časom, sem se družil s skupino ljudi, kjer smo odprto govorili o naših osebnih težavah, meditirali in se sploh dobro imeli. Med drugim smo veliko časa namenili ljubosumju in po veliko večerih se je izkristalizirala približno takšna misel: Ljubosumje je nezaupanje v samega vase. Ljubosumje je strah pred izgubo partnerja. Je strah pred tem, da ostanemo sami, da moramo znova v iskanje svoje druge polovice....Moje osebno mnjenje je, da če bi skušali partnerja dobiti zase vsak dan posebej, če bi ga osvajali, poskušali res razumeti njegova čustva in dejanja, bi partnerstva rasla iz dneva v dan, ali pa bi se hitreje končala tam, kjer bi oba uvidela, da na takšen način ne znata, zmoreta ali nočeta živeti. In, ker si ljubosumna - je to, da on gleda druge le POVOD za tvoje ljubosumje, ne pa vzrok. Vzrok tiči v tebi sami in najbrž se je to ljubosumje pojavilo z letom 2000 - z začetkom februarja. Kajti v tem času si prišla pod vpliv energije, ki jo sicer poznaš, vendar je nate vplivala le kratkotrajno, zdaj pa je s tabo dolgo obdobje - vse do konca leta 2008, ko boš pod tem vplivom. Pomisli morda: Le kako bi on vedel, da ima prekrasno, nežno deklico, ki mu je všeč bolj kot vse na svetu, če te ne bi mogel primerjati z drugimi. Nikar mi ne reci, da se ti prijetno oblačiš le zanj - najbrž tudi ti nisi izjema in rada vidiš, da te pogledajo drugi - predvsem ženske. Seveda ženske, saj so one tvoje tekmice, ne moški. V zadnjih dveh letih 2002, 2002 si imela krasno priložnost, da dojameš svoj notranji svet, da s tem spremeniš pogled na svet, ki je (tudi) po mojem mnenju le nekakšne vrste film, kjer vsi drugi nastopamo samo kot igralci. Pa si kaj naredila na tem? Ali si samo močno trpela! Če si trpela, to pomeni, da si se upirala pogledati samo vase in vztrajaš na vsem tistem, kar si se naučila do sedaj. Vendar pa so partnerski odnosi nekaj, kar ima samo eno konstanto - ves čas se spreminjajo. Moje priporočilo je poleg tistega iz prejšnjega pisanja še: Vzemi ga takšnega kot je, ljubi ga z vsem svojim srcem, saj ne bi bil takšen kot si ga vzljubila, če ne bi imel tudi vseh tistih "napak", za katere si mislila, da bodo minile, ali da jih boš ti pri njem popravila. Nežna energija, ki jo oddajaš v svojo okolico je zanj tako močna, da se ji ne poskuša niti ne more upreti, uprl pa se vsekakor bo lastninjenju, poskusom oblikovanja. Zapomni si: Najslabše kar lahko narediš pri njem je, da ga kritiziraš! On sam pozna svoje napake bolj kot kdorkoli na svetu in točno ve, kdaj je storil prav in kdaj ne. Ne domišljaj si, da ga lahko razumeš. Pomisli - kdo pa je sposoben razumeti tebe? Ali obstaja takšen človek, ki bi te poznal do zadnjega kotička? Mislim, da se strinjaš, da ga ni. Ljubi ga, poskušaj dobro komunicirati z njim, vendar na noben način ne smeš iti v skrajnost, da bi zaradi tega spremenila svoje življenjske cilje ali življenjski stil. Tako kot ti, ta stil za srečo potrebuje tudi on. (ena od teh stvari je, da pač gleda druge ženske). Pa najbrž gleda tudi ptice in drevesa - vse to je svet okrog nas in prav čudno bi bilo, da ga ne bi opazovali. Pusti mu svobodo in izogibaj se stvari, očitkov, vprašanj, ki bi pri njem vzbujali občutek strahu, saj ga je (stavim) strah, s katero svojo kretnjo, potezo, obnašanjem te bo spet prizadel. on: 6 5 6jaz: 4 4 5 Želim vama veliko dobre komunikacije in seveda ljubezni. Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 25. oktober 2003 Avtor Prijavi Deli 25. oktober 2003 Vsak človek ima v sebi že vse, kar je potrebno za dobre odnose med ljudmi - iskrenost in ljubezen! Res vam povem, to je najlažji način.... in edini pravi.... Hvala, El Nino! Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 25. oktober 2003 Avtor Prijavi Deli 25. oktober 2003 Vojko, HVALA! xrosex Hmm... zelo zanimivo! Od 6-ih prijateljic imajo po 2 enak osnovni znak (ali 3 ali 4 ali 6), drugo številko (komunikacija) pa imajo 3 ali 8 - razen ene, ki ima 9. Zdaj pa lahko razmišljam, zakaj me te cifre (oz. energije) pritegnejo, da prijateljujem z njimi... Tamara Zakaj bi le razmišljala o tem!Življenje Živi! Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Yade 26. oktober 2003 Prijavi Deli 26. oktober 2003 Vojko hvala še enkrat. Popolnoma se strinjam s tabo, vem da mi je bil do zdaj zvest in da bi me zelo težko prevaral. Zaradi tega ga pa ljubim. Ugotovila sem tudi da bolj ko mu pokažem ljubezen, bolj mi vrača, pa tudi prepričala sem se, da je ženska za katero sem mislila da je kaj več kot prijateljica, v resnici res samo to...Res si mi odprl oči in vem da ni prav da ga tako maltretiram... V soboto mi je rekel, da je nor na mene... da ni katere druge...Mislim da bom od zdaj naprej poskušala bolje kontrolirati sebe, ne njega... ker on ni moja sorodna duša, je pa velika ljubezen!Tisočkrat hvala za ta nasvet, upam da se tudi sam zaveš koliko nam vsem pomagaš... Veliko sonca ti želim v tvojem življenju! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 26. oktober 2003 Avtor Prijavi Deli 26. oktober 2003 Vojko hvala še enkrat. Popolnoma se strinjam s tabo, vem da mi je bil do zdaj zvest in da bi me zelo težko prevaral. Zaradi tega ga pa ljubim. Ugotovila sem tudi da bolj ko mu pokažem ljubezen, bolj mi vrača, pa tudi prepričala sem se, da je ženska za katero sem mislila da je kaj več kot prijateljica, v resnici res samo to...Res si mi odprl oči in vem da ni prav da ga tako maltretiram... V soboto mi je rekel, da je nor na mene... da ni katere druge...Mislim da bom od zdaj naprej poskušala bolje kontrolirati sebe, ne njega... ker on ni moja sorodna duša, je pa velika ljubezen!Tisočkrat hvala za ta nasvet, upam da se tudi sam zaveš koliko nam vsem pomagaš... Veliko sonca ti želim v tvojem življenju!Yade Tvoje želje so mi največja zahvala, Yade. Veliko uspeha ti želim, Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 26. oktober 2003 Avtor Prijavi Deli 26. oktober 2003 V drugi polovici meseca 6 v letu bele kovine 6 - to je do 7. novembra, so vsi odnosi med partnerji zelo ekstremni, posebni. V mesecu novembru, posebej pa v naslednjem letu pa se pokažejo v pravi luči - November je približna "napoved" prihodnjega leta! Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 27. oktober 2003 Prijavi Deli 27. oktober 2003 Vojko .. zelo zanimivo je tole.. Pri vecini je koncna alnaliza, da ljudem manjka komunikacije.. jaz pa govorim ravno nasprotno, da imajo ljudje prevec komunikacije in se potem ljubezen spremeni v umsko "ljubezen".. ki pa vec ni ljubezen. Ne mores se zmeniti, kako bo.. ampak je preprosto tako, kot ti pravis, da ni nihce za nic kriv.. pac tako je. Komunikacija je sicer dobra.. ampak pod pogojem da se govori resnica. Te pa je med partnerjema najmanj. Med prijatelji ni tezko goovrit resnico, partnerju je tezje, ker s tem vcasih partnerja prizadenemo. Ampak ne glede na vse, bi morali govoriti resnico. In kako bos rekel ljudem.. naj izboljsata komunikacijo, dokler sam pri sebi ne razcisti, kaj je resnica in kaj je njegova iluzija. Naceloma se z vsem strinjam.. kar pravis.. in verjamem da ta zadeva deluje.. in lahko da ugotovis jedro problema.. menim pa, da bi moral clovek iti skozi neko metodo ciscenja.. ker tudi ce ve.. ce ima vedenje.. dvomi, da bo zacel partnerju goovrit resnico. Lahko je po resnici povedati vsakdanjosti.. ampak to, da pa nekdo pove partnerju, da ni srecen z njim.. se pa ne dogaja prav pogosto.. ali pa je na sporedu potem ogromno uzaljenosti, prizadetega EGA in temu sledi, da se partner zapre.. in locitev. Ce pa temu sledi prepir.. in razciscevanje.. je to ze ena metoda ciscenja.. kar je ok.. Samo navadno temu sledi vse vec prepirov.. ki pa niso vec ociscevalni.. ampak peljejo se bolj narazen. Po mojem je ljubezen tiha.. in iznad besed.. ko je potrebna komunikacija.. pomeni, da je ljubezen odsla.. in komunikacija je ne bo vrnila. Morda komunikacija s samim seboj.. da si priznas kolikokrat si jezen.. zaradi sebe.. in kolikokrat zaradi partnerja.. ce si lahko sploh kdaj zaradi partnerja. Jaz do sedaj se nisem bil.. Vedno zaradi sebe. Ce ti ni tezko.. te prosim, ce poves nakaj majckenega o nama s partenrico.. ON: 01.06.1974 mislim, da je to 8 - bela prst..ONA: 17.10.1975 7 - rdeca kovina Hvala.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 27. oktober 2003 Prijavi Deli 27. oktober 2003 Jaz menim, da je komunikacija bistvena pri partnerskem odnosu.Ljubezen je, vendar če je ne znamo gojiti res pojenja in na koncu izgine.Skozi komunikacijo pa jo lahko krepimo. Res pa je, da lahko komunikacija vodi le v prepire in potemv končni fazi še v slabše stnaje. Vendar to ni posledica same komunikacije,ampak posledica slabe komunikacije in neznanja.Ni vse v kvantiteti, tudi v kvaliteiti. Zato pa pride včasih v odnosu do točke,ko brez zunanje pomoči ne gre.Dosti krat nam pogled od zunaj pove dotsi več kotvidimo sami. Komunikacije pa se je potrebno tudi učiti.Večina se nas ni naučila pravilno komunicirati.Saj tudi naši starši niso znali.Da ne govorim o šolskem sistemu, ki tega sploh ne uči,in nima v programu. Tako smo prepuščeni sami sebi.Na srečo pa obstaja tudi dosti strokovnjakov, ki nam lahko pomagajo.Obstajajo tudi pari in ljudje, ki nam lahko dosti povedo skozi svoje izkušnje.Zakaj bi delali napake, če so jih že drugi in nam lahko posredujejosvoje izkušnje in znanje. Pa še "notranje čisščenje", ravno partneski odnos je idealne zatake stvari. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 27. oktober 2003 Prijavi Deli 27. oktober 2003 O Andrej.. pozdravljen Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 27. oktober 2003 Prijavi Deli 27. oktober 2003 Andrej (zelo redko kaj napišeš, a ko napišeš, napišeš res ... lahko bi večkrat kaj napisal, se mi zdi, da se od tebe da veliko naučiti - brala sem tvoje stare poste) Obstajajo tudi pari in ljudje, ki nam lahko dosti povedo skozi svoje izkušnje. Samo oči moramo odpreti in prisluhniti; in včasih je v zakonu tako težko, pretežko najti moč, da prebrodiš krizo. Ne govorjenje, poslušanje in razumevanje drugega (partnerja) je po mojem največja težava tega časa. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 27. oktober 2003 Prijavi Deli 27. oktober 2003 ....Komunikacija je sicer dobra.. ampak pod pogojem da se govori resnica. ............. ......Po mojem je ljubezen tiha.. in iznad besed.. ko je potrebna komunikacija.. pomeni, da je ljubezen odsla.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 27. oktober 2003 Prijavi Deli 27. oktober 2003 ...... .Vendar to ni posledica same komunikacije,ampak posledica slabe komunikacije in neznanja. ....... good day Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 27. oktober 2003 Prijavi Deli 27. oktober 2003 O Andrej.. pozdravljen Živjo Tyazi, saj veš da ne morem biti tiho na tvoje komentarje.Pozdrav tudi tvoji partnerki Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 27. oktober 2003 Prijavi Deli 27. oktober 2003 Ljubezen je, vendar če je ne znamo gojiti res pojenja in na koncu izgine.Skozi komunikacijo pa jo lahko krepimo. Komunikacije pa se je potrebno tudi učiti.Večina se nas ni naučila pravilno komunicirati.Saj tudi naši starši niso znali. Pa še "notranje čisščenje", ravno partneski odnos je idealne za take stvari. Nikoli ljubezen ne izgine, kadar se ne pojavi komunikacija. Prej obratno. Samo odvisno je zakaj ne komuniciramo... ker ni potrebe po komunikaciji.. ali ker nam gre oseba na jetra.. in zato ne komuniciramo z njo.. in takrat ze itak ni vec ljubezni.. je ze odsla..In s komunikacijo v tem priemru.. resujemo zvezo.. In kaj pocnes s komunikacijo v tem primeru? Samo prepricujes svoj EGO, naj ostane v vezi, da je tako najbolje za otroke in zate in zeno in vem koga se vse.. in tako okrepis svoj ponizni EGO, da razUMsko analizira zadeve in to je potem to. Ljubezni ni.. obstaja pa dovolj mocan EGO, da veza navidezno uspe. Seveda ne vedno in v vseh priemrih.. v vecini pa. Lahko da se s komunikacijo zgladijo doloceni nesporazumi.. ampak po mojem je tezko priti do nesporoazuma, kadar je ljubezen prisotna.. Torej krepimo EGO.. in zapremo vrata ljubezni. Navzven, pa deluje ja.. Ja komunikacije se je potrebno uciti.. !! Zdaj si zanikal to, kar si prej rekel, da je komunikacija krepi ljubezen...Nas kuza (zdaj imamo kuzka) se ni nikoli ucil komunikacije in zelo "obvlada" ljubezen.. kadarkoli pridem me je vesel.. in tudi ce me kaksen dan ni.. me je potem enako vesel.. Tudi ce pocrkljam kaksneg drugega kuzka.. me ima se vedno enako rad. Je edini v nasi familiji, ki obvlada brez-pogojno ljubezen.. in ne bos verjel.. pojma nima o komunikaciji. Tudi ga ne mislim vpisati v tecaj komunikacije. Tudi drevo ima ogromno ljubezni.. pa mu ni potrebno hrupno komunicirati v mejah besed.. z drugimi drevesi.. in eksistenco.V bistvu.. komunikacija JA seveda.. jasno.. ampak odpiranje ust in govorjenje besed.. pa NE..Bos rekel, da tisti, ki nimajo moznosti se UCITI PRAVILNEGA KOMUNICIRANJA.. karkoli ze je to... pa niso sposobni imeti v sebi ljubezen? Otrok se ni se nic ucil.. pa opazuj ga.. Odlicno obvlada brez-pogojno ljubezen.. Ko zacne z drugimi komunicirat.. in razumeti norosti.. pa to "obvlada" vedno manj.. Partnerstvo je idelano za notranje ciscenje... JA.. s tem se pa strinjam.. in je res potrebno samo zato, ker smo notranje zapacani.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 27. oktober 2003 Prijavi Deli 27. oktober 2003 O Andrej.. pozdravljen Živjo Tyazi, saj veš da ne morem biti tiho na tvoje komentarje.Pozdrav tudi tvoji partnerki Sej ves, da sem tudi jaz tezko tiho... Ampak to je pozitivna komunikacija a ne? Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 27. oktober 2003 Prijavi Deli 27. oktober 2003 Zame je to več kot pozitivna komunikacija.Več ljudi več ve! Kuža res ne ve dosti o komunikaciji, malo že, na njegovem nivoju.Ampak on ti tudi ne skuha kosila.Hočem reči, njegova ljubezen gre do neke meje,nikakor pa ne more zadovoljiti vseh naših potreb poljubezni in socialnih stikih. Sploh ne mislim, da je komunikacija pogoj za ljubezen.Niti približno.Ampak, če hočeš z nekom živeti do zlate poroke,no, potem pa je že potrebno nekaj več kot samo ljubezen. Lahko se prepričuješ, da moraš ostati v zvezi, ker je toza vse najbolše, še posebej za otroke.Lahko pa imaš malo višje cilje,in poskušaš biti v odnosu tudi srečen in izpopolnjen,bolj kot bi bil če bi bil sam.Kar je seveda več kot mogoče.Saj z mano je že tako. Tudi otroci mi prinesejo določeno dodatno izpolnjenostin me še dodatno porivajo naprej.Seveda bi jih lahko samo imel, toliko, da pridejo do kruha,da izpolnim dolžnost do vrste, lahko pa vsi skupaj rastemo. Spet tisto, odločitev je naša.Vse preveč pa je parov, ki raje ne komunicirajosamo, da ni potrebno pogledati vase.Saj na koncu vedno ugotovimo, da so problmi v nas samih,ne toliko v partnerju. Nam pa partner še kako dobro kaže na naše osebne probleme.In za to smo mu lahko samo hvaležni.Skozi medwebojno komunikacijo pa lahko oba pridobita.Tako sama na sebi kot seveda tudi skupaj.Saj na koncu ni 1+1 ampak še kaj več. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
otožna 27. oktober 2003 Prijavi Deli 27. oktober 2003 Ampak ljubezen lahko z leti mine, Tjazy, če ni prave komunikacije, oziroma če se le en od partnerjev trudi...zakaj pa pride do pomanjkanja komunikacije, oz. do neprave , to je pa čist tko kot Vojko pravi. nekdo reče sladka kava, drug mu pa sladkor prinese, ker ima občutek, da mu je premalo sladka, preprosto...Pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 27. oktober 2003 Prijavi Deli 27. oktober 2003 Zakaj pa mine ljubezen Otožna; ko smo bili pred poročnim dnevom (verjetno) vsi prepričani, da je to ljubezen, ki bo trajala in trajala.... Kje delamo napako? Je v komunikaciji? V poslušanju? V sprejemanju? V dajanju? Spoštovanju?Kdaj dejansko mine ljubezen? Takrat, ko te ne zaščmi v želodcu, ko zagledaš partnerja? Takrat, ko prvič praviš: "Mi ni!", takrat, ko ti začnejo malenkosti iti na živce, takrat, ko nisi več toleranten do njegovih "napak" Ne vem. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 27. oktober 2003 Prijavi Deli 27. oktober 2003 JA.. ce se najdeta dva, ki ima CILJ x!x doziveti zlato poroko.. potem pa je seveda logicno, da jo bosta dozivela.. in potrebno bo res veliko komunikacije... in ta komunikacija se zdalec ne more biti izpolnjevanje visjih ciljev. Finta je samo v tem, da svoj EGO usmeris v cilj.. doziveti zlato poroko.. in se delas, da nekoga ljubis. Lahko dozivis zlato poroko.. ampak ce jo dozivis, jo bos dozivel s komunikacijo ali brez nje. Logicno da se pogovarjas.. ampak kadar se pogovarjas v smislu cilja.. potem je debata jemanje energije. Kadar se pogovarjas, ker se pac pogovarjas.. potem je to izmenjava energij. In cilj brez EGOja usmrejenega v nek cilj... ne more obstajati. Zelo cudno pa je imeti cilj.. doziveti zlato poroko.. in se odpovedati ljubezni samo zaradi trme. Ker ce bo teh 50 let.. jih pac bo.. pa je to tvoj cilj ali pa ne.. Ce jih ne bo.. se pa ob dovolj mocnem EGOju lahko zlazes, da si jih dosegel.. in jih dosezes. Andrej.. zdaj te pa ne razumem.. Kaj vec je lahko potrebno razen ljubezni.. ce hoces, doziveti zlato poroko? Kaj je vec od tega? Cesa nimas, kadar imas ljubezen? Se spomnis pred enim letom.. ko si rekel, da ljubezen ni "ljubezen" iz Viktorije Holt?? Zdaj a zagovarjas ravno Viktorijo Holt. Saj mogoce jo bom tudi jaz nekoc.. ampak trenutno je to zame se vedno popolnoma in totalno nerazumsko in brez-UMno dejanje.. V bistvi sploh ni dejanje.. To je nekaj kar JE... ali pa NI. NIc ne mores naredit glede tega. Lahko pa lazes in naredis umetno ljubezen.. nadomestek ljubezni. Tisto o samosti in partnerstvu, pa ne bom komentiral.. Oziroma samo toliko.. Kdor se nikoli ni bil SAM... ne bo izpolnjen in srecen nikoli... pa ce ima ne vem koga za partnerja. Ce pa das iluzije na stran.. vidis da si vedno SAM! Samo nocemo biti.. ker potem je potrebno biti odgovoren zase.. tako pa lahko nekaj ogovornosti prevalis na partnerja. Ko si lahko SAM cisto izpolnjen in srecen.. bos tudi s partnerjem.. prej pa nikoli. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
otožna 27. oktober 2003 Prijavi Deli 27. oktober 2003 Sanjalica, ne morem govoriti na splošno, ker nobena veza ni ista,strinjam se s Tjazyem ko pravi, da lahko doživiš zlato poroko, če ti je to cilj,...Eden izmed vzrokov zakaj lahko mine ljubezen je, da te sploh ni bilo, da je bila le privlačnost in zaljubljenost, ta pa mine in nadomesti jo prijateljstvo, razumevanje sočutnost in prilagajanje, če tega ni, pač ni... in komunikacija je le ena izmed pojmov ki jih jaz uvrščam v ljubezen...mogoče pa zato jaz še nisem dahnila da, ne vem...bluzim, kaj? dan tak. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.