andrej 29. oktober 2003 Prijavi Deli 29. oktober 2003 Tjazy, lepa zgodba.Vredna tudi večje diskusije. Malo sem v dvomih pri tej zgodi in predvsem socializaciji.Otrokom je res naravno, da ne ubijajo. Tudi sam vidim to pri svojih otrocih.Lahko bi tudi rekli da po naravi niso agresivni. Pa vendar to ni res.Naši nagoni so drugačni in ko gre v bistvu za preživetje smo zmožni marsičesa.Ko opazujem otroke pri igri lahko opazim,da otrok, ki nikoli ni bil vzgajan agresivno, lahko v igri ko se počuti ogroženega,ali že samo ko hoče neko igračko postane agresiven. In tako naprej.Tukaj pa se mi zdi pomembna socializacija.In po moje ni pravilna socializacija tako, da se smeješ ribi ko umira na kopnem,ampak, da otroka naučiš svoje nagone in čustva pozitivno usmerjati.Saj je lepo, da poveš, da je grdo ubijati ribe,ampak kosilo pa le mora dobiti. (čeprav se bi tudi o tem dalo diskutirati, če poznaš Jusmahin). Prejšni teden sem s hčerko gledal oddajo o orkah.Tako ljubke in inteligentne živali.Potem pa jih kaže kako neusmiljeno lovijo kitjega mladiča in gapred maminim nosom ubijejo. Na koncu pa ga sploh ne pojejo. Samo igra. In tega lova učijo starši svoje mladiče.Tudi človeške družbe so že bile v zgodoini ko uzeti človeško življenje nibil greh. To pa je stvar socializacije. Ali nam je vojna normalna stvar ali pa nekaj nedopustljivega.Starši pa smo prvi, ki otroku pokažemo kaj je prav in kaj narobe.Seveda skozi svoje oči, saj drugače ne moremo.In več bo ljudi, ki bo učilo svoje otroke da je vojna grozna manj bo vojn.Samo kot primer. Samo to, enostavno ne verjamem, da je rešitev v tem, da izključimo um in ego.Seveda si sploh ne predstavljam čisto kaj naj bi to bilo, mogoče je tebi to uspelo iniz izkušnje veš, da je to pravo. Jaz pa tega ne verjamem iz svojih izkušenj in znanj.(kot vidiš se tukaj strinjava) Še pri dveh stvareh se globoko strinjam s tabo.Prva je ta, da otrokom ne govorimo samo kaj je prav, ker je res da so to naši prav in ni rečeno, da so najboljši. Pomembno pa je, da jih seznanimo s posledicami in jimdopuščamo možnost odlčitve. To pa je zelo pomembno.Seveda pa v okviru njihovih zmožnosti. Kljub vsemu kopleksnih življenskih resnic mali otroci nemorejo v celoti dojeti. Druga stvar pa je ta, da je res da vsak prebere ali sliši tisto kar hoče slišati,oziroma kar je zmožen slišati na podlaigi svojega znanja in izkušenj.Seveda pa to ne pomeni, da je slišal naorbe, ker kaj pa je zares prav in narobe.Čeprav pa sem globoko prepričan, da neke osnovne življenske resnice so in so za vse več ali manj enake, razlika je le kako jih dojemamo. Um gor ali dol, tukaj smo ga kar vsi dobro razmigali. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
otožna 29. oktober 2003 Prijavi Deli 29. oktober 2003 Moja mala že od nekdaj ne je mesa, oziroma ga noče. Gleda postrev na krožniku, nepripravljeno, nekaj časa jo gledam, čez trenutek se obrne proti meni in mi reče: Mami nikakor si ne predstavljaj, da bom jedla ribo, niti pod razno, pa če tudi daš glavo stran, te oči me bodo vedno spremljale in zanimivo spomnila sem se nase, ko je oče iz lova prinesel srnjaka in tiste oči mene spremljajo še vedno in niti pod razno ne jem divjačine in zaradi male tudi drugega mesa čezdalje manj,... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 29. oktober 2003 Prijavi Deli 29. oktober 2003 ..a tko je ze naravno zrela? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
otožna 29. oktober 2003 Prijavi Deli 29. oktober 2003 ja in ker se ji mami prilagaja, še ona zrelejša izpade kot je Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 30. oktober 2003 Avtor Prijavi Deli 30. oktober 2003 ja in ker se ji mami prilagaja, še ona zrelejša izpade kot je Otožna Menim, da se lahko od mlajših učimo. Po moje si krasna mami! Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
otožna 31. oktober 2003 Prijavi Deli 31. oktober 2003 Vojko, hvala, se trudim, čeprav včasih mal mim treščim, najhujše je da se tud pri materinstvu učim na svojih napakah, ampak imam tko pametno punco da to ve. Včasih imam občutek, da je vloga malce zamenjana , tko pozitivno prijetno preseneča moj desetletni deklič Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 31. oktober 2003 Avtor Prijavi Deli 31. oktober 2003 Vojko, hvala, se trudim, čeprav včasih mal mim treščim, najhujše je da se tud pri materinstvu učim na svojih napakah, ampak imam tko pametno punco da to ve. Včasih imam občutek, da je vloga malce zamenjana , tko pozitivno prijetno preseneča moj desetletni deklič Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Yade 2. november 2003 Prijavi Deli 2. november 2003 Vojko, upam da si dobil moj e-mailsem ti pravkar poslala da se ni spet kaj zalomilo... Čav, Yade Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 2. november 2003 Avtor Prijavi Deli 2. november 2003 Vojko, upam da si dobil moj e-mailsem ti pravkar poslala da se ni spet kaj zalomilo... Čav, YadeČao Dobil in odgovoril! Čakajoč na nove priložnosti Naslednji prosim Lepo se imej Yade in dobrodošla kadarkoli. Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 6. november 2003 Avtor Prijavi Deli 6. november 2003 Vsaka kombinacija osnovnih znakov partnerjem prinese drugačno dinamiko. Kadar sta osnovna znaka enaka, naj partnerja poskrbita za raznoliko in zabavno življenje, saj bi bilo škoda, da se ljubezen izgubi zaradi enoličnosti Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
leda 24. november 2003 Prijavi Deli 24. november 2003 zdravo vsi in lepo pozdravljeni, tole je namreč moja prva objava. in prvi korak v smeri spoznavanja 9z.ki. bi imel kdo čas in voljo - moški mojega poželenja zame ni lahka naloga;ljudje, ki ga poznajo, (pa ne dovolj,se mi zdi!) vidijo v njem samozadostnega egoista in čudaka,vendar je zame izvir energije in "sorodna duša". res nimam razloga, da bi poslušala "okolico" oz. pametne nasvete sester in ljudi v manj dinamičnih zvezah, pa vendar me zanima, kako medsebojno privlačnost od prvega trenutka razlaga 9 zvezdni ki. obstaja kakšna osnova za potrditev tega, kar čutim? vem, da je najina zveza precej burna, (imam pa občutek, da je v zadnjem času vse bolj mirno na obzorju... ) ampak s tem človekom kljub vsemu vidim ... življenje? manjka mi tretje število, pa hvala komu,ki je pripravljen odgovoriti. upam, da ne težim, če pa - ignorirajte. on 21.3.1974 - 8 1 jaz 11.8.1982 - 9 8 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 28. november 2003 Avtor Prijavi Deli 28. november 2003 zdravo vsi in lepo pozdravljeni, tole je namreč moja prva objava. in prvi korak v smeri spoznavanja 9z.ki. bi imel kdo čas in voljo - moški mojega poželenja zame ni lahka naloga;ljudje, ki ga poznajo, (pa ne dovolj,se mi zdi!) vidijo v njem samozadostnega egoista in čudaka,vendar je zame izvir energije in "sorodna duša". res nimam razloga, da bi poslušala "okolico" oz. pametne nasvete sester in ljudi v manj dinamičnih zvezah, pa vendar me zanima, kako medsebojno privlačnost od prvega trenutka razlaga 9 zvezdni ki. obstaja kakšna osnova za potrditev tega, kar čutim? vem, da je najina zveza precej burna, (imam pa občutek, da je v zadnjem času vse bolj mirno na obzorju... ) ampak s tem človekom kljub vsemu vidim ... življenje? manjka mi tretje število, pa hvala komu,ki je pripravljen odgovoriti. upam, da ne težim, če pa - ignorirajte. on 21.3.1974 - 8 1 jaz 11.8.1982 - 9 8Hojla Hvala za vprašanje!Odgovorim ti v kratkem - dnevu ali dveh. lp, Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 29. november 2003 Avtor Prijavi Deli 29. november 2003 zdravo vsi in lepo pozdravljeni, tole je namreč moja prva objava. in prvi korak v smeri spoznavanja 9z.ki. bi imel kdo čas in voljo - moški mojega poželenja zame ni lahka naloga;ljudje, ki ga poznajo, (pa ne dovolj,se mi zdi!) vidijo v njem samozadostnega egoista in čudaka,vendar je zame izvir energije in "sorodna duša". res nimam razloga, da bi poslušala "okolico" oz. pametne nasvete sester in ljudi v manj dinamičnih zvezah, pa vendar me zanima, kako medsebojno privlačnost od prvega trenutka razlaga 9 zvezdni ki. obstaja kakšna osnova za potrditev tega, kar čutim? vem, da je najina zveza precej burna, (imam pa občutek, da je v zadnjem času vse bolj mirno na obzorju... ) ampak s tem človekom kljub vsemu vidim ... življenje? manjka mi tretje število, pa hvala komu,ki je pripravljen odgovoriti. upam, da ne težim, če pa - ignorirajte. on 21.3.1974 - 8 1 jaz 11.8.1982 - 9 8Pozdravljena Leda Prav lepo si napisala - in kar mi je pri tem najlepše - zdi se mi, da poslušaš samo sebe! To je prav gotovo pravi način - vse dokler se lahko vidiš. Seveda ni nič narobe, če bi pri tem razmislila tudi "čenče", pa dogodke, ki jih imata skupaj s tvojim ljubljenim človekom. A zaradi čenč prav gotovo ni dobro razdreti ljubezni - ali se to sploh da!? No, veliko svojih misli bi lahko napisal tu, a ti si vprašala le, kako vajin odnos vidim skozi DZK! Zadnje čase opažam, da je za vsako žensko potrebno razmisliti o dveh različnih energijah. Ker pa te nisem srečal osebno, ker si še zelo mlada in ker si o sebi napisala malo, bom pogledal na vajin odnos (zate) skozi obe varianti: žensko in moško. No, pri vsem tem bi bilo dobro vedeti, ali že živiš samostojno - s svojim denarjem in neodvisna od staršev - torej v samostojnem stanovanju. Namreč, vse dokler je človek odvisen od svojih staršev (ali skrbnikov) se več ali manj obnaša mladostno - stresno. Kaj to pomeni? To pomeni, da od KIjevskih znakov bolj pride v poštev podznak, kar pa pomeni, da se bodo odnosi s soljudmi v prihodnosti zelo spremenili. Zato je dobro življenjske zveze sklepati šele potem, ko je človek samostojen, ali drugače: najprej živeti z drugim človekom samostojno - nekako v skupnem gospodinjstvu in se šele potem odločati za dolgoročno skupno življenje.... Pa poglejva on ___ 21.3.1974 - 8 1 3leda m 11.8.1982 - 9 8 6leda ž _________- 6 8 3 Takole Leda. Preden ti napišem naprej. Prosim dobro prečitaj splošni opis za pretvorbi 9 in za 6.Napiši mi, kateri opis bolj ustreza tebi! Prosim tudi, da mi odgovoriš na sledeča vprašanja na kratko: - Ali se na vprašanja drugih - kadar od tebe zahtevajo akcijo - odločaš hitro?- Ali je letošnje leto zate bolj zahtevno - trdo - kot pa 2002? Ko boš odgovorila na ta vprašanja, pa ti napišem naprej. Velja? Lepo se imej, Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
leda 30. november 2003 Prijavi Deli 30. november 2003 pozdravljen Vojko, in hvala za odgovor! poskušala bom omeniti tisto, kar bi te utegnilo zanimati, zato bo mogoče zadeva malo daljša, mogoče bo tudi kaj nebistvenega … tvoje strani so super, prečitala sem opisa, in lahko rečem, da zame drži, kar piše pod 9 lila ogenj. To ustreza t.i. moški varjantiživim pri starših, čeprav sem se dvakrat odselila (živela sama, ne s kakšnim fantom. vzrok: njuno nestrinjanje z mojo nekonvencionalnostjo… ) in vse kaže, da še nekaj časa bom. plačevati najemnino & stroške v istem mestu se mi zdi razmetavanje denarja in tudi energije za pogovore tipa »pridi domov« .. zato sem sklenila domače stvari popravit, in res, vse več situacij rešimo smeje. dinarčke pa si še vedno služim prek študenta, da se ne zanašam na žlahto. na vprašanja in akcije se odzovem hitro, (razen zgodaj zjutraj, he he) probleme, če se pojavijo, ker nisem o akciji prej premislila, rešujem sproti. redko obžalujem. Leto 2003, hmm. uresničila sem mnogo več ciljev kot v prejšnjem letu, več vložila v študij in delala. kot oseba sem naredila korak naprej!, a niti to ne brez prask in številnih vprašanj sama sebi. v primerjavi z 02, ki je bilo kaos, res, še zadnji višek »pubertete«, se počutim kot da se vračam na stare tirnice odgovornosti, v smeri proti rasti! sadovi vsega truda v letošnjem letu so se pokazali šele poleti, v tem smislu je bilo trdo, veš, nikogar ne zanima, kako lezeš na goro, šteje le vrh, bi mi pa letos prav prišla spodbuda in zaupanje (že malce prej). »Zato je dobro življenjske zveze sklepati šele potem, ko je človek samostojen, ali drugače: najprej živeti z drugim človekom samostojno - nekako v skupnem gospodinjstvu in se šele potem odločati za dolgoročno skupno življenje....« ja, ja, imaš prav, nisem hotla izpast zaletava… se popravljam: imam občutek, da je m. pripadnik »tipa« človeka, s katerimi se ujamem na eni frekvenci, ki presega raven banalne, vsakodnevne komunikacije. zaradi česar bi ga seveda imela ob sebi, ko bo kriza, in ko bo lepo, kot prijatelja ali pač ljubimca. definitivno posebneža. od pri srčen pozdrav do kmalu. leda. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 30. november 2003 Avtor Prijavi Deli 30. november 2003 pozdravljen Vojko, in hvala za odgovor! poskušala bom omeniti tisto, kar bi te utegnilo zanimati, zato bo mogoče zadeva malo daljša, mogoče bo tudi kaj nebistvenega … tvoje strani so super, prečitala sem opisa, in lahko rečem, da zame drži, kar piše pod 9 lila ogenj. To ustreza t.i. moški varjantiživim pri starših, čeprav sem se dvakrat odselila (živela sama, ne s kakšnim fantom. vzrok: njuno nestrinjanje z mojo nekonvencionalnostjo… ) in vse kaže, da še nekaj časa bom. plačevati najemnino & stroške v istem mestu se mi zdi razmetavanje denarja in tudi energije za pogovore tipa »pridi domov« .. zato sem sklenila domače stvari popravit, in res, vse več situacij rešimo smeje. dinarčke pa si še vedno služim prek študenta, da se ne zanašam na žlahto. na vprašanja in akcije se odzovem hitro, (razen zgodaj zjutraj, he he) probleme, če se pojavijo, ker nisem o akciji prej premislila, rešujem sproti. redko obžalujem. Leto 2003, hmm. uresničila sem mnogo več ciljev kot v prejšnjem letu, več vložila v študij in delala. kot oseba sem naredila korak naprej!, a niti to ne brez prask in številnih vprašanj sama sebi. v primerjavi z 02, ki je bilo kaos, res, še zadnji višek »pubertete«, se počutim kot da se vračam na stare tirnice odgovornosti, v smeri proti rasti! sadovi vsega truda v letošnjem letu so se pokazali šele poleti, v tem smislu je bilo trdo, veš, nikogar ne zanima, kako lezeš na goro, šteje le vrh, bi mi pa letos prav prišla spodbuda in zaupanje (že malce prej). »Zato je dobro življenjske zveze sklepati šele potem, ko je človek samostojen, ali drugače: najprej živeti z drugim človekom samostojno - nekako v skupnem gospodinjstvu in se šele potem odločati za dolgoročno skupno življenje....« ja, ja, imaš prav, nisem hotla izpast zaletava… se popravljam: imam občutek, da je m. pripadnik »tipa« človeka, s katerimi se ujamem na eni frekvenci, ki presega raven banalne, vsakodnevne komunikacije. zaradi česar bi ga seveda imela ob sebi, ko bo kriza, in ko bo lepo, kot prijatelja ali pač ljubimca. definitivno posebneža. od pri srčen pozdrav do kmalu. leda.Leda Najprej: Dobro je vedeti, da je astrologija le METODA, s katero lahko odkrijemo nekaj skupnih lastnosti, ritem in potek življenja v določenih časovnih obdobjih in da je človek tisti, ki se odloča, se spoznava (tako ti kot on), izbira svojo pot. Tako je veliko odvisno od vaju dveh - vsekakor še naprej veliko delajta na komunikaciji - torej predvsem, da se zavedata in vesta kaj je želel on povedati tebi in kaj ti njemu. Boljše je razčistiti na samem začetku - posebej v trenutkih, ko se ti zdi, da je on - ali da si ti povesila nos. To so trenutki, ko običajno zataji komunikacija, ko je prvi napak razumel, kar mu je drugi hotel sporočiti - in po razčiščenju sporočila se običajno oba zavesta, do kakšne napake je prišlo. Torej budnost, zavedanje vsakega trenutka, skupaj z ljubeznijo je pomembnejše od vsake astrologije! ***** Jp, po tem, kar mi pišeš te res dobro opisuje 9 8 6. Najlepše pa se mi zdi tvoj pogled na tvojega ljubega in verjamem, da ob njem postaneš popolnoma drugačna kot te pozna tvoja siceršnja okolica. Tako mi zgleda, da ob njem oživiš in postaneš TI - Leda z žensko energijo.Če je tako, potem bosta lahko živela skupaj, saj 8 in 6 znata živeti skupaj. Posebej kasneje v življenju, ko bosta šla istim ciljem naproti. A ti si še zelo zelo mlada, bodi tako lepo odprta kot si sedaj pa vama bo življenje naklonjeno. on ___ 21.3.1974 - 8 1 3je stabilna osebnost, ki ima v sicer v sebi nekaj konfliktov več kot ti. A ti ga izpolnjuješ in skupaj sta veliko več kot vsak zase. leda m 11.8.1982 - 9 8 6 se ob njem spreminja v Ledo ž 6 8 3Si še zelo vetrovna a se spreminjaš v bolj stabilno osebo - posebej kadar si z njim. On ti daje moč in voljo, skupaj sta veliko več kot vsak zase **** Namreč: Če te pogledam kot Ledo m - seveda sta skladna na osebnem nivoju, vendar je težava tako v komunikaciji kot v skupnih ciljih. Kot leda ž, pa ga čutiš močneje, ceniš njegovo gotovost, stabilnost in on pri tebi taisto (čeravno najbrž še vedno nihaš med obema stanjema. A kolikor vidim je letos zate leto preloma in osebno sem prepričan, da je ta pot, ki jo ubiraš - prava, saj le takrat, ko živiš svojo pravo energijo lahko dosežeš srečo - z njim ali s kom drugim!) Lep pozdrav, Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
leda 4. december 2003 Prijavi Deli 4. december 2003 dragi Vojko, bi se oglasila že prej, pa sem imela težave z dostopom do luninih strani . čudno, niso se hotele naložit, cele 4 dni hvala ti za pomoč! velika prednost je, iz več zornih kotov preučiti, v katerem grmu tiči zajec. tako imam možnost, postati bolj pozorna na določene "kritične" točke (komunikacija, res je!) najlepše pri vsem pa je, da ima človek vedno prosto pot ... hvala in pozdrav, Leda. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 4. december 2003 Avtor Prijavi Deli 4. december 2003 dragi Vojko, bi se oglasila že prej, pa sem imela težave z dostopom do luninih strani . čudno, niso se hotele naložit, cele 4 dni hvala ti za pomoč! velika prednost je, iz več zornih kotov preučiti, v katerem grmu tiči zajec. tako imam možnost, postati bolj pozorna na določene "kritične" točke (komunikacija, res je!) najlepše pri vsem pa je, da ima človek vedno prosto pot ... hvala in pozdrav, Leda.Leda Zelo lepo si povedala, se strinjam s teboj. Hvala tudi tebi, da si se oglasila. Vojko P.S. Ah, se ni za sekirat zaradi Interneta. Včasih je boljše, da gremo v naravo! Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 16. december 2003 Avtor Prijavi Deli 16. december 2003 V letu 2004 bomo lahko bolj čutili svojo pravo nrav in naravo drugih ljudi.! Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 16. december 2003 Prijavi Deli 16. december 2003 jupiiiiiiii! to, da bomo bolj čutili lastno naravo in naravo drugih me zelo veseli tudi mene zanima, kakšne barve so najboljše zame (nasploh in v letu, ki prihaja) barve mi v življenju sploh veliko pomenijo in v prostem času jih z veseljem uporabljam tudi na bolj nenavadne načine (take, ki jih likovna teorija ne bi ravno potrdila ) se prepustim občutju kaj bi mi odgovarjalo Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 19. december 2003 Avtor Prijavi Deli 19. december 2003 jupiiiiiiii! to, da bomo bolj čutili lastno naravo in naravo drugih me zelo veseli tudi mene zanima, kakšne barve so najboljše zame (nasploh in v letu, ki prihaja) barve mi v življenju sploh veliko pomenijo in v prostem času jih z veseljem uporabljam tudi na bolj nenavadne načine (take, ki jih likovna teorija ne bi ravno potrdila ) se prepustim občutju kaj bi mi odgovarjalo Amis Prav rad bi ti podal kakšen odgovor na tvoja vprašanja. Aaaaaaa - kje pa naj najdem tvoje rojstne podatke? mi jih pošlješ na os? Lepe trenutke tii želim, Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 19. december 2003 Avtor Prijavi Deli 19. december 2003 jupiiiiiiii! to, da bomo bolj čutili lastno naravo in naravo drugih me zelo veseli tudi mene zanima, kakšne barve so najboljše zame (nasploh in v letu, ki prihaja) barve mi v življenju sploh veliko pomenijo in v prostem času jih z veseljem uporabljam tudi na bolj nenavadne načine (take, ki jih likovna teorija ne bi ravno potrdila ) se prepustim občutju kaj bi mi odgovarjalo Amis 1 9 6 - ali pa 5 3 7 - po ženskem principu - bi te pač moral srečat lahko pa si prečitaš lastnosti in letno napoved sama in ugotoviš kam bolj spadaš. Sam menim, da je prva kombinacija prava, saj so bele vode 1 vizualisti, ki imajo dobre občutke za videno. Poleg tega pa zaradi velike intuicije lahko funkcioniraš precej drugače kot pa drugi ljudje in to se pač vidi tudi na barvnih kombinacijah. lp, Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 21. december 2003 Prijavi Deli 21. december 2003 evo mene, primeglila do sem! imam par vprasanj, ja. trenutno sicer nimam parterja, in ga tudi ne mislim imet, dokler si ne razjasnim dolocenih zadev. gre se namrec za to, da bi rada ugotovila, kje jaz narobe komuniciram, predstavim samo sebe. sem kar druzabno bitje, lahko komuniciram, itd...vendar sem zelo previdna pri mojih osebnih odnosih. sploh odkar sem bila dvakrat zapovrstjo malo-in malo bolj- opecena...kar je normalno, bi rekla. ugotovila sem, da je problem velika zaupljivost, prehitra predanost, zaupanje, tudi v prijateljskih zvezah, se zelo vrzem v zveze, ki niso vedno tega 'vredne', ce se malo grdo izrazim. rada bi razumela, kje delam napake, ce jih, kajti ocitno je par stvari vedno znova narobe razumljenih iz druge strani...!!!mislim: nisem zagrenjena ali kaj podobnega...samo lepo bi bilo, ce bi se malo bolj razumela in znala precenit sebe in druge. kot receno, tretje osebe zelo dobro ocenim, tiste direktno povezane z mano pa vedno vidim nekako preroznato, nekaj takega. se ucim bit bolj realisticna, za zdaj! meni so ljudje skoraj najpomembnejsi, zelo rabim obcutek, da sem koristna in nekomu potrebna, zato me to zanima...ne v smislu odobravanja kot takega. trenutno sem zaposlena v zelo povrsnem svetu (sicer komunikacije, ampak...zelo nebistveno za zivljenje!!) in sem se zelela preusmerit v kaksno drugo smer, rada bi zdravila ljudi, svetovala, kaj takega. morda kaj z zelisci ali masazo, to bi bilo zame, mislim. vendar je zaradi okoliscin ta dolgorocni cilj malo odmaknjen... tudi z mojo samozavestjo si nisem cisto na jasnem... kaj meni tvojih devet zvezd na to? lp tina Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 21. december 2003 Avtor Prijavi Deli 21. december 2003 evo mene, primeglila do sem! imam par vprasanj, ja. trenutno sicer nimam parterja, in ga tudi ne mislim imet, dokler si ne razjasnim dolocenih zadev. gre se namrec za to, da bi rada ugotovila, kje jaz narobe komuniciram, predstavim samo sebe. sem kar druzabno bitje, lahko komuniciram, itd...vendar sem zelo previdna pri mojih osebnih odnosih. sploh odkar sem bila dvakrat zapovrstjo malo-in malo bolj- opecena...kar je normalno, bi rekla. ugotovila sem, da je problem velika zaupljivost, prehitra predanost, zaupanje, tudi v prijateljskih zvezah, se zelo vrzem v zveze, ki niso vedno tega 'vredne', ce se malo grdo izrazim. rada bi razumela, kje delam napake, ce jih, kajti ocitno je par stvari vedno znova narobe razumljenih iz druge strani...!!!mislim: nisem zagrenjena ali kaj podobnega...samo lepo bi bilo, ce bi se malo bolj razumela in znala precenit sebe in druge. kot receno, tretje osebe zelo dobro ocenim, tiste direktno povezane z mano pa vedno vidim nekako preroznato, nekaj takega. se ucim bit bolj realisticna, za zdaj! meni so ljudje skoraj najpomembnejsi, zelo rabim obcutek, da sem koristna in nekomu potrebna, zato me to zanima...ne v smislu odobravanja kot takega. trenutno sem zaposlena v zelo povrsnem svetu (sicer komunikacije, ampak...zelo nebistveno za zivljenje!!) in sem se zelela preusmerit v kaksno drugo smer, rada bi zdravila ljudi, svetovala, kaj takega. morda kaj z zelisci ali masazo, to bi bilo zame, mislim. vendar je zaradi okoliscin ta dolgorocni cilj malo odmaknjen... tudi z mojo samozavestjo si nisem cisto na jasnem... kaj meni tvojih devet zvezd na to? lp tina Hoj Tinka Lepo midva komunicirava danes, ali ne?No, saj ni čudno. Oba imava v podznaku črno prst 2 - torej sva precej kompatibilna v komunikacij - razumeva en drugega ne glede na to, ali naju nekdo tretji razume ali pač ne. Najprej pa bom skušal razjasniti nekaj pojmov - čeravno menim, da jih že razumeš, a gre za načela, saj tele vrstice čita več ljudi. Kaj menim osebno je ena stvar. Kaj "pravi" DZK je druga stvar. Vendar DZK je metoda, ki jo uporablja človek - v tem primeru sem torej interpret jaz sam - zmotljiv, izhajajoč iz osebnih izkušenj, z (ne)znanjem - kakršno pač je, itn. Torej, nikakor ne morem ločiti tistega kar interpretiram od sebe, pa če bi se še tako potrudil. Zakaj tako pravim? Zato, ker bi ti ravno v tem odgovoru rad povedal nekaj stvari popolnoma osebno - torej izven DZKja. O tem se na lunin.net-u zelo široko govori in to vsebino lahko najdeš skorajda v vsaki temi na lunin.netu - namreč: Vse, kar se ti dogaja z "drugimi ljudmi" je samo stvar TEBE SAME!Torej gre za to, kako se sprejemaš TI SAMA, kako se zavračaš TI SAMA! Ko boš spremenila odnos do sebe, bodo vsi ljudje "spremenili" odnos do tebe. Ti si tista, ki spreminjaš ta odnos, ki spreminjaš svoj položaj v Svetu - dobesedno in brez izjem! Ko boš to dojela in začela uporabljati, bodo odveč vse astrologije tega sveta kot jih poznamo. Iz tega področja ti lahko povem bore malo, lahko pa ti pokažem možnosti, kjer lahko napreduješ. Kajti na tem področju je človek vedno sam - pa čeprav je okrog njega polno pomočnikov, ki mu kažejo in mu pomagajo - končna odločitev je zate vedno tvoja (zame pač moja).In kako lahko spremenimo odnos "drugih" do sebe? Kako lahko "spremenimo" sebe?Sebe, po mojem mnenju sploh ne moremo spremeniti - niti ne moremo spremeniti drugih!In kje je potem rešitev?Lahko SE SPOZNAMO!In Devetzvezdni KI je lahko eden od pripomočkov, s katerim lahko (zelo efektivno) spoznavamo tako sebe kot "druge" in s tem dojemamo ves svet - vsak trenutek -drugače kot pa pred tem. S tem spreminjamo odnos "drugih" do sebe samega. Metod spoznavanja samega sebe je seveda nešteto. In veliko je knjig in spletnih strani, kjer si lahko najdeš pomoč - če si to res želiš - lahko pa seveda te načine zavržemo in postanemo "žrtve". To pot sprejme mnogo ljudi v svojem življenju. Morda je nekaj časa lažje tako - kdo ve!? Nekaj takšnih strani je navedenih na spletni strani Devetzvezdni KI, dobro izhodišče pa je tudi lunin.net. Lahko pa morda začneš na spletni strani http://www.skyhero.com in si prečitaš članek: The movie in seveda vse druge, ki so navedeni na levem delu strani. Morda je boljše izhodišče stran Igorja Kononenka ali pa Zbrane misli na spletni strani Bona Barška. Izbiraš sama.Tako. Dovolj sem "naložil" tistega, kar me nisi vprašala - in ti seveda tudi nisem kaj dosti povedal - zdaj je na tebi. Kar pa si me vprašala je odgovor tukaj:Letos je krasno leto, da se ukvarjaš sama s seboj (še mesec in pol), da si vzameš nekaj časa zase - prosim prečitaj si letni predvid na moji strani - saj v tebi letos "raste" novo brstje, ki bo oblikovalo celih tvojih naslednjih 8 let. (zato se splača potruditi). Prav gotovo greš v pravo smer, ko praviš, da bi pomagala ljudem. Razlika v želji, ki te žene v tem letu do splošnih ciljev je morda le v načinu. Letos je tvoja želja po konkretni pomoči fizičnim ljudem, tvoja splošna življenjska usmeritev pa je delovanje na malo širšem področju - kjer bo tvoje delovanje še vplivnejše kot, če bi delala naenkrat le z enim človekom. Način boš seveda morala najti sama. Tvoja samozavest raste počasi - pa se ne boj. Ko boš delala v smeri, ki te zanima, bo vedno več znanja in seveda tudi samozavesti - je pa res, da je prav, da zavestno delaš na tem. Črne prsti 2 ga velikokrat "lomijo" pri tem, ko mislijo, da morajo vse stvari narediti same. Pa ni vedno potrebno tako - mnogokrat lahko več naredijo, če takšno pomoč vodijo! Jasno je, da pot do vodje pelje tudi skozi konkretno pomoč ljudem, vendar pa pazi, da tam ne izgubiš vse energije! Toliko za zdajle. Lep pozdrav, Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 22. december 2003 Prijavi Deli 22. december 2003 hojla Vojko! dobro jutro! hvala lepa za izcrpen odgovor, ne moti me, da razlagas o stvareh, ki te jih nisem vprasala, sem ze dolgo tega presla fazo, kjer sem si zelela direktnih napotkov za zivljenje pa vsekakor: to je javni forum in mora ostati vsaj malo zanimivo za druge, ce bi si zelela izcrpne seanse bi se bilo mnogo bolje zmenit kako drugace. mnogo tega, kar si napisal je res, vsekakor pa se mi tudi (vsem nam, najbrz!) pogosto dogaja, da nekaj ze vemo, pa vseeno rabimo slisat glede spoznavanja same ga sebe: delam na tem, kar uspesno, moram reci...sem bila prisiljena v to ze kot 'mladic', ker sem imela tako situacijo doma, po fazi smiljenja sami sebi je prislo tudi spoznavanje, sprejemanje, odpuscanje...pa se vse drugo, kar spada zraven. zato mi je jasno, da je kjuc v meni, in da so raznorazni nacini, poti...ki jih sam zbiras in, da so raznorazne stvari, ki jih pri tem uporabljas le pomagala. kot en teh potencialnih pripomockov me je tudi zanimalo kaj vec o devetzvezdni ki. torej se popolnoma strinjam s tem. stvar interpretacije pa je itak pri meni dost na dnevnem redu, glede na to, da so komunikacije stvar mojega poklica, je dilema velikokrat med povedati nekaj, kar mislis, in -na drugi strani- zagotoviti, da te dtugi razume...torej: vsak lahko razume samo svojo 'sliko', ker ni nobene garancije, da drugi razume, kar mu ti zelis povedati ( kar se ne pomeni, da on nen misli, da te razume...) ampak, to je ze stvar drugacne filozofije. recimo, da te jaz tukaj razumem glede novih zacetkov; zanimivo, zdajle imam ze nekaj casa zelo mocen obcutek prav tega, tudi neko samozavest dobivam, ki ne vem od kje prihaja, vendar je vsekakor doborodosla. vse to je pravzaprav hecno, kajti v sluzbi je vse v zraku, niti slucajno ni nic dorecenega v mojem osebnem zivljenju...itd, torej 'nobenega oprijemljivega razloga' za tako pocutje, pa vendarle sem sama s sabo bolj v miru in bolj zadovoljna, kot sem bila zadnjih deset let !!! torej me je presenetilo, ko si to zapisal. tudi glede tega, da sem samozadostna in neke vrste samorastnik. to je res, dolgo nisem razumela, da je vcasih dovolj, ce vprasas, prosis za malo pomoci, in da stvari vcasih celobolje delujejo, ce ne napravis vsega sam. pogosto zaradi dreves nisem videla gozda.tu je bil tudi problem zaupanja in ponosa, neumno sem pricakovala, da mi bodo ljudje sami pomagali, ce so res dobri prijatelji, namesto, da bi jih enostavno prosila. me je nekako primoralo v to zivljenje samo, ker sem so ogromno selila, torej je bilo sklepanje novih poznanstev nuja, ki me je prisilila v prakticnost glede tega, in to me veseli!medtem sem tudi ugotovila to o meni in ljudem in pomoci...in dejansko sem zelo dober organizator, to se je izkazalo ze dostikrat. problem je v tem, da moram najti okolje, kjer bo to prislo do izraza in bom to lahko 'izkoristila', da se tako izrazim, rabim neko simbiozo, ker nisem ukazovalec, voditelj po naravi in tudi nimam teh zelja. osebno mislim, da bi bila dober pedagog za dolocene stvari, vedno sem znala dobro razlozit, kaj mislim. mogoce moram pisat kaksne ucbenike , vsekakor jih lahko profesionalno oblikujem, le o vsebini se moram se odlocit zelo, zelo ti hvala za tvoj odgovor, bom ostala v blizini, ceprav trenutno nisem toliko na elektronski navezi kot vcasih; v miru bom prestudirala tvoje predloge povezav, se bom se oglasila, hvala!!!!! pa lep dan ( nine snowflakes ki ) Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 22. december 2003 Avtor Prijavi Deli 22. december 2003 Tinka Mi je v veselje. Želim ti lep dan, Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.