Skoči na vsebino

Zakaj povsod vse tako blazno "correct"?!?

CLEVERINA

Recommended Posts

Šetam zadnje dni tko malo po teh vaših (naših?) forumčkih... Sprva je videt takoooo zanimivo, potem pa, ko prebereš nekaj več tem ugotoviš, da gre pravzaprav za razmeroma majhno število aktivnih članov, pa OK, to ni keč. Povsod se mi zdi, je vse nekako ALL THE SAME.... :o|o:

Vse je en sam kičast SUPPORT, x:px pa prijazne besede, ki se jim kao reče "pozitivna energija", pa zahvale, pozdravi... x:Dx Jasno s tem ni nič narobe, ampak manjka drugi pol. Manjka tisto, ko nekaj prebereš, pa postaneš jezen, al pa nestrpen (pazim kaj bom rekla, khm. se vidi, a?), ko hočeš reagirat burno, rekla bi Ej, bumbar, a ti je ja jasno, da tko ne gre, bla, bla... x!x A so to za vas kao "črne misli", bad tripi, slabe vibracije, ali kaj??? :xx!:

Meni bi tak buren odziv na mojo temo pomenil prav tako drug pogled na stvar, kot recimo pohvale, zahvale in podpore (ki si jih vsepovsod večinoma talate). x:Dx Meni se zdi bistvo dialoga debata, :8): kar pomeni soočanje nasprotnih mnenj, :eek: inteligentnih kontraargumentov, x8Dx izziv in preverjanje lastnih stališč.... xrolleyesx ne pa tole.

V "najboljšem" primeru se nežno pokara kakšne hude predsodkaste in rasistične izjavice, :sori: kar jim pove le to, da morajo seveda svoja stališča še malo bolj "umotat" v fini, po možnosti ročno izdelan, papir prijaznosti x:o)x in lepega vedenja. Bljak. :xx!: Namesto, da bi se natreslo "hudih" argumentov, jih soočilo z nepoznavanjem in zaplankanostjo in posledično povzročilo, da se vsak od nas zamisli nad sabo.... x!x x?x

Seveda je bila tudi moja izkušnja obiska jasno pozitivna, videla sem, da je "prijaznost res in", da sem definitivno nemoderna, milo rečeno.

Vseen uživite še kar naprej!

FORTUNE FOLLOWS THE BRAVE
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 55
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Vidis, Cleverina, meni pa je tole dolgocasno...

Pac - te moti pozitivna energija... In? Kaj pa zdaj?

Ja - verjamem, da bi ti bila bolj odlocna in da bi zagotovo natresla hude argumente...

Mi pa smo pac taki nezni, pozitivni in soft.

Hvala, ker si vseeno z nami.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Cleverina ojla !

Pravzaprav v vseh forumih in prispevkih nisem opazila, da bi bilo treba iz kože skočit, ker je nekdo izrazil svoje mnenje "soft".

Tudi jaz sem "soft", mogoče bi ti morala malo med hokeiste ali pa rokoborce pogledat, meni se oni zdijo, da so tisto, kar ti iščeš.

LP! x;)x

Kako ne CLEVERINAhttp://skins.hotbar.com/skins/mailskins/em/033102/033102fight_1_prv.gif Beri moje izdelke in odzive na njih. V zadnjem času Micka <_< ! Ta mi je prav dobrodošel in dokazuje, kaj mislim pokazati x^x :fiju: x8Dx

Lep pozdrav!

http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif

Saj vidim, Cleverina, da vljudna pa si - se pravi, si tudi ti 'in'.

Razmisljam... v bistvu sploh ni slaba tema...

Po mojem te moti to tako, kot bi racionalneza motilo ponavljanje pozitivnih afirmacij....

Mislis, da je zblefirano oz. zlagano - prijaznost etc...

No, tebi se npr. zdi, da smo soft prevec, meni pa se zdi, da sem precej ostra.

To mi tudi recejo in me tako dozivljajo celo v primerih, ko sem res prijazna in vse....

Recejo - kok si oshtra...

Poleg tega si ti Cleverina, jaz pa sem Marsa (morda ne ves, a jaz se tudi v real life-u predstavljam tako - pod tem imenom me poznajo)...

Ti lahko upades, skritiziras, si prijazna, zoprna, karkoli zelis... Lahko si nestrpna, zaljiva, nesramna, kar zelis... Potem pac gres, lahko te ni vec okoli, lahko odpres svoj forum, lahko pa spremenis nick, pa naprej sodelujes.

Morda je res tako, kot pravis, da je na vseh forumih tako, a meni pa se ne zdi - ceprav je res, da jaz ne srfam in ne sodelujem drugje... Kolikor pa sem lahko opazila, je bil tule (vsaj zame) prav oddih od toliksne sovraznosti, ki sem jo zaznala drugje.

In tudi sem vsake toliko ulleti nakljucni 'clan' (ki se za objavljanje pac mora logirat), in natrese kaksno misel, z namenom razburkati, morda pa samo vse skupaj narediti cimbolj zabavno.

Vcasih gre za (ex)clana foruma, ki si pod 'stalnim' nickom 'ne upa' toliko, pa pride malo provocirat, vcasih gre za res povsem nakljucne obiskovalce, ki jih pici, da postnejo kaj, vcasih pa gre za fousljive posameznike, ki jim gre v nos ali stevilo obiskov ali pa objav...

Hecno mi je, da smo en tak svetek na netu, pa da koga zdaj to moti. x:o)x

No, hocem pa reci - meni je vljuden dialog na pravi valovni dolzini... dobro mi vibrira - ceprav se mi zdi, da je jasno, da so mi vsec tudi ostre debate in se mi ne zdi, da bi bila pretirano prijazna in vse.

Seveda s tem nekako tudi 'oblikujem' tale prostor...

Kako drugace bi bilo, ce bi npr. uletela v post in brezkompromisno delala red in vedno natresala hude argumente, bi bila v teh smislih energija vsega foruma drugacna.

V zivljenju se moram pravzaprav nauciti diplomacije, kajti to je to, kar mi manjka...

Mene bogati, ce lahko taklole debatiram - brez krcevitosti in 'kreganja'.

Zame je kljucni pojem Luninega foruma iskrenost - in jaz to tako jemljem in to je to, kar zame steje.

Samo naucit se iskreno povedat, pa ne bit nesramen in zaljiv, je pa tudi nekaj.

Tudi sama pa ne maram osladnosti in v tem se strinjam s tabo.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Hej Vanja, Hej Kljuka, hej Bobnar.........

Ti Vanja misliš da si soft, pa bi me vrgla suma borcem.......how very interesting. Mogoče, mogoče, one can never know!

Ti Kljuka, deluješ s prijazno distanco, kar je seveda vse

cool, kakorkoli, sploh ne dajem nobenih sodb, da se vsi razumemo. Pa ta prvi si me, novinko, pozdravil, pa smajlija prlepu.... Kaj češ Kljuka; prjazn si - kriv si!!!

Ti Bobnar.......... tebe sem najmanj prebrala........ ne vem zakaj bi blo kaj treba v podvrstice metat, khm. Sicer pa; prav v temle postu jih mate kar precej, vsak svojo, pa ne vem, ne vem, če jih boste vsi skužili...

Ajd, da se kladimo: Vanja nima šans; 0:1, Kljuka ima potencial... mogoče remi. In ti?

Hecam se mal ljudstvo, tud jaz se znam. Me pa stvari (in jasno ljudje) vedno znova presenečate..... that s what makes life so spicy, ha? Al mogoče pol tud pekočega tle noben nič ne je, mogoče ste bolj na pudingih?

:2src:

Uh.. kak temperament... Se spomnim mojih prvih reakcij na določene teme... Sicer imam nick, pa lahk pišem ravn kar mi pade na pamet, ker me noben ne pozna... Jst še vedno mislim kar pač mislim, se mi zdi pa da ne more več prit do tega da bi enga za katastrofo imela... Navadiš se sprejemat drgačna mnenja (jst sem se), pa mi je čist OK, čeprav jst še vedno drugač mislim in to se mi zdi cool. Pa še vedno povem, jst pa mislim tak in tak. Ne bi zdej pa neki rekla sam da bi me drugi rad imel pa pozdravljal. Je pa tko da na kak problem, ki ga kdo izpostavi si prijazen, želiš da bi se stvari rešile v pravo smer, kak bi blo da bi ga pol še klincal, a ti je blo treba tega?

Ja forum me je navadil tolerance tud v zasebnem življenju. Tle se pilim. Nikol pozabla! x8Dx

Mushi

No viš, Marsa, saj sem vedla, da boš poštekala. Si kar mal preveč poskočila, kaj? Prznej, prznej, saj to je to o čem govorim. Jasno je vse to, kar si napisala res. Je pa res tut to, da se še zdej čist ne razumeva; jaz nikol ne bi hotla enih sovražnosti stresat, pa žalit folk (no ja, v živo se mi zgodi -khm x:Ix , ampak mi oprostijo x;)x ) in to bi bla res beda.

Jasna mi je šur tut tvoja vloga tuki in če ne bi blo preveč sluzasto, bi te lohk tut mal pohvalila, pa nočm razjokat avdience....

OK, mogoče pa pol tkole sam z ikonco včasih dat bljak recimo, no ja.... we ll see.....

Pa saj svojega mnenja spet ni treba glih 24 ur na dan izražat, tud to drži. Koga pa nazadnje briga? Vsi iščemo pravzaprav kar naprej neke samopotrditve in s tem neki ne bo v redu, sem hotla rečt. Tuki tkole na 1/4 anonimen naj bi šlo lažje in ne obratno, to sem mislila.

To make a better world......... What is better for me; for you....... Wow, kok sm jz pruzaprou deep, ja? (ŠALA, ŠALA, ŠALA; ampak kot vemo, v vsaki je nekaj resnice.)

Kerga smajlija bi dala za šalo...... x:px Evo!

.. jaz nikol ne bi hotla enih sovražnosti stresat, pa žalit folk...

Vem, da ne... sploh nisem tega mislila... Saj nisi bila zaljiva ali kaj.

Samo si se pac odlocila, da tole takole das ven. Saj je OK - saj je kulturna debata (smo te ze pomehkuzili, kaj x:px )

Govorila sem hipoteticno, da lahko pac vsakdo uleti in npr. RES izfura vse komplekse in kar zeli...

Ne da bi ti to hotela ali tako...

Ves, imam tudi dober spomin, in vem, da si dala fidbek (torej je tvoje obnasanje vljudno in korektno, kajti s tem se tudi kaze odnos) tamle v Kironu in sem si celo zapomnila, da si Lev in na kateri stopinji v Ribah imas Kiron.. x;)x

To pa je tudi pozornost - in tudi to morda dela forum se bolj pristen...

A ni fino, ce si en zapomni tvoje ime, tebe,...

Saj morda tudi zato postamo po forumih..

Morda zelimo pustiti nekaksen odtis.

Pa, kot je rekla Mushi, verjamem, da jih je veliko, ki se 'ucijo' cesa podobnega; tolerance etc...

Saj je Mushi name bila zelo 'jezna', ko se nekako nisva razumeli v zvezi s tem, kako da jaz to cudno hodim ven sama, a ne sama... x;)x x:Dx

Itd...

Jaz to jemljem kot nekaksno ucenje tudi... Pac real life - in v njem morda najbolj manja dobre komunikacije - sploh se ne znamo vec pogovarjat.

Tole s prijaznostjo in ustrezljivostjo pa je tudi tako...

A je tipcek, ki ima rad svojo zeno in je do nje nezen in prijazen, copata ali kul tip?

Nekoga izponjuje in osrecuje, da je lahko prijazen.

Za nekoga pa je copatasto, ze ce samo rece nekaj lepega zenicki...

Hocem reci - ce sem ustrezljiva, ni zato, ker sem tako ponizna in pod ali celo priliznjena, ampak zato, ker mene to izpolnjuje.

Egoizem celo, ce hoces. x:Xx

Picasso

Aja - poskocila? Malo ze. Priiznam, jasno, kaj pa je takega.

Zdaj pa se ti priznaj, da smo v bistvu dbest! x;)x x:px x:px :vragec:

Picasso

Občasno grem še na en drug forum, kjer tečejo bolj "strokovne" zdravstvene debate (me pač zanima) in zadnjič sem naletela na post o psih na plaži in bila šokirana, kako se tam ljudje pogovarjajo....

Zmerjajo se s pedri, ritolizniki, s tem, da se raje kušujejo in ližejo s psi in spijo z njimi kot z ljudmi, opisujejo, kako so metali kamne na psa na plaži in podobno, se obkladajo s kreteni, idioti.... In še in še... ne moreš verjeti svojim očem... In to samo zato, ker je ena vprašala, kam bi šla lahko s psom na dopust, ker jih ne vzamejo povsod..... Skrajno nedoraslo, neokusno, predvsem pa neprimerno za en forum- zmerjati se s takimi žaljivkami na tako nizkem nivoju. Je pa že bolj normalno in kulturno da se pogovarjamo "prijazno" kot da se zmerjamo kot ... saj ne vem kaj naj napišem kdo.... Zdi se mi, da je populacija, ki je tako divje pisala, zelo mlada... Kar pa je prav tako zaskrbljujoče....

Prepričana sem, da vsak od nas krepko odpre ventilček, če je potrebno.. A kot piše Mushi, se učimo tudi sprejemanja, predvsem tega, da ima vsak pravico do svojega (tudi bistveno drugačnega) mnenja, ne da bi ga zato kamenjali in zmerjali do nezavesti....

Očlitno rabimo pozitivno energijo in prijazne besede, ker tega povsod "tam zunaj" primanjkuje in če ne bi bilo tako, ne bi takole pisali na tale forum. Saj nas nihče ne sili.. x:)x

Želim vam en prijazen x:Dx , lep dan x:Dx , poln pozitivne energije x^x x^x x^x

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

Mushi, jaz imam v življenju zelo dolg in včasih tudi zelo strupen jezik - priznam. Ampak na forumu si pa ne dovolim takšnega obnašanja. Zakaj? Ker človeka ne poznam, ker ne vidim njegove mimike in sem morda to, kar je napisal, popolnoma napačno razumela.

Jasno je, da sem za izmenjavo mnenj, ampak na nek kultiviran način - na takšen način se (vsaj jaz) iz debate kaj naučim, jeza pa v meni povzroči samo kontriranje za vsako ceno in na kakršen koli način.

Pa ne misli, da se tukaj ne obkladajo, hahaha ... Zadnjič sem se nekam vtaknila, ker sta se dve bolj "novi" za moj okus nekam hudo drezali, pa sem jih takoj dobila po nosu (od "starih"), da se bom pač morala navaditi. Seveda sem bila jezna (tudi nase, kaj pa sem ga vendar vtikala tja, kamor mi ga ni bilo treba), potem pa sem sprevidela, da imajo prav. Če si med seboj dovolijo tudi takšna podajanja mnenj, pa naj si ga - bom pač samo prebrala, sodelovala pa v temah, ko so mi ljubše. In sem še vedno tukaj - ker mi je lepo, ker vse skupaj ostaja na nekem pogovornem nivoju. Joj, Mushi, vem da me imaš dosti, ampak ti si začela, hahaha.

Milena, sej pravim da sem se skulirala, na začetku sem pa bla res taka strupena mušnica (nekje avgusta, septembra prejšnje leto) in sem hotla pač povedat da imam jst prav, ostali pa narobe, hahaha.. kak bumber.. sej pravim na napakah se učimo, kar je za ene črno je za druge belo itd.. še vedno bi pa kterga če bi se name spravu že "pošlihtala", bolj kot na forumu, v real life-u. Jezik mam še vedno dolg, miselne povezave pa tud delajo, tko da nobenem nč dolžna ne ostanem, če kdo preveč dreza tja ko mi ne paše. Ko gre pa za izmenjavo mnenj se pa znam brzdat oz. ni več potrebno.. da pač rečem aha ti tak misliš.. jst pa takole. Dokler kdo drug men pameti ne soli za vsako ceno. Pa sej taki smo pa menda vsi. x;)x
Mushi

Aja - poskocila? Malo ze. Priiznam, jasno, kaj pa je takega.

Zdaj pa se ti priznaj, da smo v bistvu dbest!  x;)x  x:px  x:px  :vragec:

Pa sad.......... V bistvu.......

Neki bo na tem, viš da sm še kr tuki!

Mej lep dan. x:)x

Mushi, jaz imam v življenju zelo dolg in včasih tudi zelo strupen jezik - priznam. Ampak na forumu si pa ne dovolim takšnega obnašanja. Zakaj? Ker človeka ne poznam, ker ne vidim njegove mimike in sem morda to, kar je napisal, popolnoma napačno razumela.

YES!!!! Tuki je pa keč, people. Si ne dovolim...opa! Ker ne vidm face...........opa! Ker bi lohk narobe razumela........OPA!!!

Zame so forumi točno to. Ni face, kjer previdno začneš, mal pokomplimentiraš, da se ta živ smilie raztegne, pol pa sam tko naprej, skoz gledaš in čekiraš, če prov govoriš.... a razumete? Da bi jaz koga narobe razumela? Ja valjda, saj to se kar naprej dogaja, mene ne razumejo, jaz ne razumem.... ampak v real lifu je prav to - TO, treba se je prepoznavat, dekodirat, trudit ugajat....... (uf, tle bo spet plaz serakov dol padu /bi reku Humar/), tuki pa NI TREBA! In še neki; to, da te kdo narobe razume, kako te razume, prav to je naše najlepše ogledalo in TO pogrešam. Če se me en prov grozn trud razumet, pa revež ves prešvican zraven ob na primer mojem besednjaku.... kaj mi tak pomaga, saj nisem pacientka (yet! x:px ). Sam v zmoti me drži, da mislm, kolk se štekava. Če pa en odreagira burno, popeni (ne vem, če se tle lohk reče, jaz bi rekla da popizdi /pa brez zvezdic/), to berem kot Ups! x!x Kva pa mu je? Kaj sem pa rekla? V tem smislu je to edini pravi in iskreni feed-back.

Pa še to.

Forum je glih kontra temu "si ne dovolim" :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: Tuki si glih lohk dovoliš vse, kar te prime, jasno civilizirano, saj je to stvar dobrega okusa. Zato pa so moderatorji, da zlorabe čekirajo in pomečejo tiste bednike o katerih govoriš, da si jih drugje brala.... By the way; kako pa to? Mislm da si jih brala? A pol tud Jerry Springerja preneseš?

Vidite, jaz ga namreč ne.....

x:Dx

... Tuki si glih lohk dovoliš vse, kar te prime, jasno civilizirano, saj je to stvar dobrega okusa. ..

Saj - ravno v tem pa je fora...

Vsak po svoji zelji in svojih standardih...

Ko si rekla tamle Daisy, da zakaj pa je brala..

Morda je iskala odgovor na temo, ki jo zanima, pa je letela dol po temi, pa pac iskala kaj konkretnega, zraven pa hoces noces pac vse ostalo opazila...

Saj tudi jaz ne srfam drugje pa ne sodelujem, vcasih pa kdo postne kaksen link na debato, ki ze obstaja na drugem forumu, pa potem vidis...

Sicer pa se mi je zdelo dosti podobno.

Pac - eni so taki in eni so drugacni, eni so pa spet cisto deseti modeli.

Eni se samo zabavajo, eni pridejo provocirat, eni se ucijo, eni kaj iscejo, kaksno informacijo, eni radi delijo mnenja z drugimi...

Vsak pa ima rad sochno temo in saj se tudi vidi...

Cim je kaksna tema bolj taksna, je ogromno ogledov, dere gor obiskovalcev....

Saj lahko kaj sklepnem iz tega, vseeno.

Mislim, da je stvar duha, kako debatiras... Tu si pilis pac vse zivo: ko ubesedujes zadeve, se jim podrobneje posvetis, tako vec postekas o njih in tudi, kaj si sploh sam mislis o tem, ker vcasih sploh nimas izoblikovanega mnenja...

Tudi so se ze zgodile burnejse reakcije...

Jaz pa kar velikokrat 'poskocim' - kar pa se mi itak zdi normalno - imam pac stalisce, da se grem tule.

Lahko pa se ne bi sla in bi komentirala zgolj na 'tehnicnih' zadevah - vprasanja urednistvu ipd. in uletela bi skenslavati folk ali teme.

Meni je vsec, da lahko debatiram na nekaksnem nivoju...

Ves, tudi profil obiskovalca nekaj pove; sem hodijo visje izobrazeni, dobro stojeci, itd...

Pa je morda za pricakovati, da so tudi debate na tem podobnem nivoju.

Poleg tega pa gre za stvari, ki so napisane...

Custvo, kot je odbojnost etc., je lahko samo trenutno, impulz, preblisk, vendar tam potem to pise. To je odtisnjeno potem... besede imajo moc in nekateri, zeljni prijazne besede, te besede dobesedno pijejo...

Saj bi lahko tudi, ko kuham, pac solila samo po svojem okusu in spajsala (aja, tam te je zanimalo: imam zelo rada pekoco hrano)... ostali pa, zrite ce cte, briga me...

Ne, ce kuham (tudi) za druge, mora biti hrana prebavljiva; to nima nic opraviti s term, ali si jaz upam (ali karkoli) soliti in spajsati.

Gre za to, da se prilagodim.

Lahko pa se tudi ne prilagodim.

Ma, saj, zdaj bluzim, a vsi zivi dejavniki so..., zakaj se je nekdo odlocil za pozitivnost ali pa pac samo je pozitiven.

In, kot je rekel Bobnar - treba je pac znati brati tudi med vrsticami.

x:)x

Picasso

:wacko: :blink: :cry: :bomb: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

EEEE

EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII - TAKO STULILA SEM SE, ZDAJ SEM PA SPET DOBRA (MA ME JE PRIJELO VESTE)

x:Dx x:Dx x:)x x;)x

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

No tud jaz se strinjam, da je včasih potrebno povedat kakšno stvar malo bolj neprijazno, ampak nič pa ni narobe z lepimi in prijaznimi odgovori in debatami-res ne vem kam bi prišli, če bi vsak takoj znorel.Po mojem mnenju(ki pa je seveda moje in imam do njega pravico) je na svetu že tako preveč agresije, grdega govorenja in žalitev-zato hvala bogu za končno en prijazen in pozitiven forum-hvala vama M&M za ustanovitev vse te pozitivne energije, ki se sedaj pojavlja na LF.

Lena

x;)x x:Dx :palec:

A ja, to sem hotela povedati:

Danes sem v enem časopisu prebrala, da so enkrat v Ameriki ustanovili eno TV postajo, kjer so prikazovali samo pozitivne stvari - nič nasilja... In stvar je zelo hitro propadla.

Žal, ljudje niso hoteli gledat pozitivnih stvari. :o|o:

No, in tukaj imamo LN Forum, ki kljub temu, da je (večinoma) pozitiven, še vedno obstaja in se šiiiiiiiiiiiiiriiiiiii! x;)x :palec: x:)x

A ni to SUPER?! x8Dx x:px

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...