Skoči na vsebino

2012 konc sveta?

intruder

Recommended Posts

mogoce mesas religijo in vero. :vio:

vera pomeni verjeti; religija pomeni oz. lahko pomeni izbrati pot. vera je nagnjena k srcu (ce je "prava" vera), religija lahko tudi, a ima okvirje. TI okvirji niso zaman in so veckrat potrebni na poti kultiviranja energije. Ali je ob tem oseba dovolj sposobna razumet religijo kot je zanjo primerno, pa je stvar posameznika.

meni je sicer amerika full vredu, samo nisem ravno kompetenten govort, ker se nisem bil tam. bi pa verjetn dost raj tam zivel ko tule, ker se folk tam verjetn ne tolk rad ocenjuje, kot tu x:o)x

...čeprav jaz še vedno mislim da bil bil svet lepši brezkakršnih koli ver,kot recimo krščanstvo,muslimanstvo,vseh ver nasploh.to je še en razlog več za za razdvoj ljudi.

Deli na socialnih omrežjih

jap, :palec: svasta smo si ze zmisl x:o)x celo ocenjevanje na forumih.

pa kaj cmo ane, clovek je eno tako vodljivo prestraseno bitje, da se najrajsi zavaruje s tem da locuje med dobrim in slabim. celo prek ocenjevanja. no, vsaj misli tako, da se zavaruje namrec. x:o)x

Veš, nekateri sanjajo o spremembi zavesti, nekateri o tem, da bo planet Nibiru leta 2012 uničil Zemljo, spet nekateri pa sanjajo, da nekateri planeti vplivajo na našo osebnost in da bodo ti nekateri planeti tvorili nekakšne neugodne kombinacije tistega leta in kaj vem še kaj vse ...

Seveda vplivajo, ampak v čisto fizikalnem smislu. V domnevne astrološke vplive pa ne verjamem.

Kakorkoli obrneš, je bil terorističen (torej ustrahovalen) napad, ne glede na to, kdo ga je izvedel. Te gripe so tudi ustrahovalne, prenapihnjene zgodbe, pa naj bodo "naravne" ali umetne. Dopuščam možnost, da so v ozadju velike manipulacije farmacevtskih firm, a dejansko tega ne vem. Vsekakor je bolano.

Sem mislila da astrolški ali fizikalni vpliv sta eno in isto.a ni astrologija veda o planetih? kaj si mislil pod astrološke vplive?

se strinjam s tabo da je vsekakor bolano.

mogoce mesas religijo in vero. :vio:

vera pomeni verjeti; religija pomeni oz. lahko pomeni izbrati pot. vera je nagnjena k srcu (ce je "prava" vera), religija lahko tudi, a ima okvirje. TI okvirji niso zaman in so veckrat potrebni na poti kultiviranja energije. Ali je ob tem oseba dovolj sposobna razumet religijo kot je zanjo primerno, pa je stvar posameznika.

meni je sicer amerika full vredu, samo nisem ravno kompetenten govort, ker se nisem bil tam. bi pa verjetn dost raj tam zivel ko tule, ker se folk tam verjetn ne tolk rad ocenjuje, kot tu x:o)x

joj jaz sem bila v ameriki,nikoli ne bi zamenjala amerike s slovenijo.ne da se ljudje ne ocenjujejo oni itak mislijo da so najboljši dobesedno pa še to nimaš se kaj z njimi pogovarjat,obnašajo se res čisto tako kot jih vidiš po teh nanizankah,kajti to jim je glavno merilo.in vsi se pogovarjajo samo o kaj so videli.ok no vsaj večina.in vsi govorijo o svobodi ampak nihče v resnici ne ve kaj je to.vsi so sužni nekega sistema.

kaj misliš pod "prava"vera?

pravijo da je zelo odvisno kje si in s kom si. tudi tam so precej razlicni ljudje, kot povsod. so pa menda precej bolj odprti za "drugacnost" in novosti kot tule.

ravno znanka je sla nazaj tja ker ji je fajn x;)x

prav vera? razlicno se manifestira. nekdo zaupa visji sili in je predan in slisi intuicijo in verjame da je na pravi poti. ker pac verjame, ker lahko vidi manifestacijo dejansko. je prica. je orodje.

tudi skozi razumevanje, znanje lahko pride prava vera. izkusnje jo mnogokrat le potrjujejo ali obratno.

morda gre najveckrat preprosto za odlocitev. te ni zmozen vsakdo, tudi zato toliko nesoglasij v svetu.

ljudje ki imajo vse, a hkrati nimajo nic.

vera matere da je bo njen otrok zmogel; vera duhovnika ki v morilcu najde dobro, verjame da bo zmogel. vera reveza, ki hodi desetine kilometrov da bo nasel vodo in prezivel.

vera ni blaznost, vera je vedenje, je zaupanje, je lahko tudi znanje. vera je ko se odrecemo sebe v korist drugega. To je prava vera!

Kdor verjame se smrti ne boji. Vera je, ko nisi vec sam!

Ne vera, strah je blaznost. je prepricanje brez ljubezni. je vrtenje v krogu lastne sence in najvecja samota, ki dozivi cloveka.

Je strah pred izgubo.

Prav tako potrebna je kot vera. dokler.

samo to so itaq samo besede. x:o)x v realnosti smo v vecini sami "posranci." sranje, spet o sranju govorim x:Dx

joj jaz sem bila v ameriki,nikoli ne bi zamenjala amerike s slovenijo.ne da se ljudje ne ocenjujejo oni itak mislijo da so najboljši dobesedno pa še to nimaš se kaj z njimi pogovarjat,obnašajo se res čisto tako kot jih vidiš po teh nanizankah,kajti to jim je glavno merilo.in vsi se pogovarjajo samo o kaj so videli.ok no vsaj večina.in vsi govorijo o svobodi ampak nihče v resnici ne ve kaj je to.vsi so sužni nekega sistema.

x:Dx

Ja,moji vtisi so bili v glavnem tud taki, sicer pa med sabo ful tekmujejo in to zelo onemogoča dobro prijateljstvo. Saj v glavnem znajo bit kar prijazni, ampak kakšna pristna toplina in človeška širina je pa redka. Men tud Amerika ni glih država, kje bi blo fajn za živet. Sploh pa ne v časih, ko sistemu začne škripat ali se pa zgodi kaka resna težava - kar spomnite se, kako je blo ob tistem tornadu - mislim, da je bil Katrina - nobene solidarnosti, nobene skupne akcije, samo brutalna egoistična tekma za preživetje in to je situacijo, ki bi taka država morala izpeljati z veliko manj trpljenja in škode, še bistveno poslabšalo.

BTW Pred leti mi je bil zanimiv komentar moje matke, ki je še v časih Juge službeno hodila po več mesecev tako v ZDA kot v takrat seveda še čist komunistično Sovjetsko zvezo: "Saj v Ameriki imajo pa ljudje bolj oprane možgane kot v Sovjetski zvezi!"

prav vera? razlicno se manifestira. nekdo zaupa visji sili in je predan in slisi intuicijo in verjame da je na pravi poti. ker pac verjame, ker lahko vidi manifestacijo dejansko. je prica.

tudi skozi razumevanje, znanje, prepricanja lahko pride prava vera. osebne izkusnje je mnogokrat le potrjujejo ali obratno.

morda gre najveckrat preprosto za odlocitev. te ni zmozen vsakdo, tudi zato toliko nesoglasij v svetu.

ljudje ki imajo vse, a hkrati nimajo nic.

vera matere da je bo njen otrok zmogel; vera duhovnika ki v morilcu najde dobro, verjame da bo zmogel. vera reveza, ki hodi desetine kilometrov da bo nasel vodo in prezivel.

vera ni blaznost, vera je vedenje, je zaupanje, je lahko tudi znanje. vera je ko se odrecemo sebe v korist drugega. To je prava vera!

Kdor verjame se smrti ne boji. Vera je, ko nisi vec sam!

Ne vera, strah je blaznost. je prepricanje brez ljubezni. je vrtenje v krogu lastne sence in najvecja samota, ki dozivi cloveka.

Je strah pred izgubo.

Prav tako potrebna je kot vera. dokler.

jaz žal ne vidim nič dobrega v tem.zakaj bi mama verjela v svojega otroka,zakaj ga raje ne nauči da bo res uspešen, zakaj bi žrtvoval sebe za drugega ko pa je bolje da narediš iz sebe nekaj in potlej še druge naučiš tega.človek mora imeti samo sočutje do drugega in bo vedno videl kaj dobrega v sočloveku.

strah je zbujejnje tvojih čutil,strah te naredi odgovornega.ne govorim o paniki.

vera je zame kot prepričanje.nikoli vedenje ali znanje.veliko vernežev se boji smrti ker ne vejo kam bodo šli v pekel ali nebes x;)x

Veda o planetih se imenuje astronomija.

Astronomy

Astrology

hvala xrolleyesx

Ja,moji vtisi so bili v glavnem tud taki, sicer pa med sabo ful tekmujejo in to zelo onemogoča dobro prijateljstvo. Saj v glavnem znajo bit kar prijazni, ampak kakšna pristna toplina in človeška širina je pa redka. Men tud Amerika ni glih država, kje bi blo fajn za živet. Sploh pa ne v časih, ko sistemu začne škripat ali se pa zgodi kaka resna težava - kar spomnite se, kako je blo ob tistem tornadu - mislim, da je bil Katrina - nobene solidarnosti, nobene skupne akcije, samo brutalna egoistična tekma za preživetje in to je situacijo, ki bi taka država morala izpeljati z veliko manj trpljenja in škode, še bistveno poslabšalo.

BTW Pred leti mi je bil zanimiv komentar moje matke, ki je še v časih Juge službeno hodila po več mesecev tako v ZDA kot v takrat seveda še čist komunistično Sovjetsko zvezo: "Saj v Ameriki imajo pa ljudje bolj oprane možgane kot v Sovjetski zvezi!"

:palec:

ne pravim da ni dobro da ga nauci itn... a znanje brez vere, namena, smisla je prazna lupina. kot clovekov potencial ki strohni z nami vred, ce ga ne uporabimo.

in jasno, da ce ne znas avta vozit, bos pac se naprej pes hodil.

mogoce najbolj ce ti povem tako, da ti recem, ko bos izkusila kaj je vera cloveka bos razumela.

vse drugo nakladaje je zgolj priblizek z uma.

da, socutje in vera paravzaprav nista tako zelo narazen. :palec:

odvisno za kaksne povod gre. recimo "intuicijski, opozorilni strah", ce ga tako imenujem, je lahko koristen za prezivetje; docim kak drug strah lahko omrtvici zdravo pamet in unici nosilca in se koga drugega. tesko je zakolicit to v prav in narobe.

ravno to pravim tisti "vernezi" so fanatiki in tista vera ni zame vera, ampak slepota. vera je vedenje. slepota pa sledenje prepricanjem, najveckrat iz strahu in zavedenosti, oz. odmika od samega sebe ali svojega bistva.

religija okvirno postavlja okvirje, vera ne! Religija je lahko za kultivacijo osebnosti dobra zadeva, ker disciplinira osebnost skozi teorijo manj je vec, recimo. eliminacija izgubljanja energije v posvetnem, ter namerna preusmeritev. Tako kot otroka naucis kultivirat osebnost.

Veruje lahko vsak in tudi vsakdo v nekaj veruje. Na zemlji ga verjetno ni cloveka ki v nic ne veruje! Pa cetudi ima atitude da je vse brezveze in da nic nima smisla, kar je zgolj njegova igra ali prepricanje, ter osebna odlocitev igrati se to igro.

Vsak clovek na zemlji ima duso. Zato vsakdo v sebi nosi doloceno vedenje in dolocena izkustva. In ce vsakdo nosi doloceno izkustvo ali dozivetje, pomeni da je lahko odmaknjen zgolj na nivoju osebnosti, ki noce iti v proces, ceprav je tudi to proces, da noce iti v proces. Tihega opazovalca pa se ne da utisat.

No, tako, pravljice je konec. Lahko noc otroci x:Dx x:o)x

jaz žal ne vidim nič dobrega v tem.zakaj bi mama verjela v svojega otroka,zakaj ga raje ne nauči da bo res uspešen, zakaj bi žrtvoval sebe za drugega ko pa je bolje da narediš iz sebe nekaj in potlej še druge naučiš tega.človek mora imeti samo sočutje do drugega in bo vedno videl kaj dobrega v sočloveku.

strah je zbujejnje tvojih čutil,strah te naredi odgovornega.ne govorim o paniki.

vera je zame kot prepričanje.nikoli vedenje ali znanje.veliko vernežev se boji smrti ker ne vejo kam bodo šli v pekel ali nebes x;)x

hvala xrolleyesx

ja, res precej razlicno govorijo ljudje.

tam kjer je veliko teme je ponavadi tudi kaksen vecji svetilnik zraven pravijo.

me pa zanimajo tvoje izkusnje? x:)x

Ja,moji vtisi so bili v glavnem tud taki, ....

ne pravim da ni dobro da ga nauci itn... a znanje brez vere, namena, smisla je prazna lupina. kot clovekov potencial ki strohni z nami vred, ce ga ne uporabimo.

in jasno, da ce ne znas avta vozit, bos pac se naprej pes hodil.

jaz imam čisto drug pogled na svet,sem brez vere,ampak nisem ateist ker ničesar ne zanikam,prav zaradi tega kar si ti napisal je veliko depresije in v zadnjem času se to še pravposebej kaže.jaz ne bi mešala znanja in vere skupaj,če se ti učiš zaradi neke vere ali namena in ne zase zato da boš vedel se ti lahko zgodi kar se je pač mnogim v zadnjem času.izgubiš službo,verjel si da jo boš imel celo življenje,znanje si si prilagodil tvoji veri in zdaj ne znaš nič drugega kot to kar si počel recimo zadnjih 25 let.in ostaneš prazna lupina kot si rekel.in tudi potencijal strohni.

jaz misim da bi morali ljudje ne znati samo avta vozit tudi peš hoditi in mogoče se še kaj drugega naučit voziti.

mogoce najbolj ce ti povem tako, da ti recem, ko bos izkusila kaj je vera cloveka bos razumela.

vse drugo nakladaje je zgolj priblizek z uma.

da, socutje in vera paravzaprav nista tako zelo narazen. :palec:

odvisno za kaksne povod gre. recimo "intuicijski, opozorilni strah", ce ga tako imenujem, je lahko koristen za prezivetje; docim kak drug strah lahko omrtvici zdravo pamet in unici nosilca in se koga drugega. tesko je zakolicit to v prav in narobe.

ravno to pravim tisti "vernezi" so fanatiki in tista vera ni zame vera, ampak slepota. vera je vedenje. slepota pa sledenje prepricanjem, najveckrat iz strahu in zavedenosti, oz. odmika od samega sebe ali svojega bistva.

religija okvirno postavlja okvirje, vera ne! Religija je lahko za kultivacijo osebnosti dobra zadeva, ker disciplinira osebnost skozi teorijo manj je vec, recimo. eliminacija izgubljanja energije v posvetnem, ter namerna preusmeritev. Tako kot otroka naucis kultivirat osebnost.

Veruje lahko vsak in tudi vsakdo v nekaj veruje. Na zemlji ga verjetno ni cloveka ki v nic ne veruje! Pa cetudi ima atitude da je vse brezveze in da nic nima smisla, kar je zgolj njegova igra ali prepricanje, ter osebna odlocitev igrati se to igro.

Vsak clovek na zemlji ima duso. Zato vsakdo v sebi nosi doloceno vedenje in dolocena izkustva. In ce vsakdo nosi doloceno izkustvo ali dozivetje, pomeni da je lahko odmaknjen zgolj na nivoju osebnosti, ki noce iti v proces, ceprav je tudi to proces, da noce iti v proces. Tihega opazovalca pa se ne da utisat.

No, tako, pravljice je konec. Lahko noc otroci x:Dx x:o)x

jaz ne verjamem v vero ali religije ampak zame ima vse svoj smisel.

zakaj pa vpisujes tvoj v moj citat? :inocent:

ok, pravis, da si brez vere; te vprasam sledece: zakaj tule pises?

jaz pa. ucenje je vedno tudi zase. odvisno pa je kaj z naucenim storis. znanje ni samo uciti se za neko sluzbo, sama beseda zajema se mnogo vec.

Mogoce namensko noces verjet v vero ali religijo, a prakticno vseeno verujes vsak dan. Ce pises tu, ker se ucis, ker to ono.. verjames da ti koristi.

Ce ima zate vse smisel, potem ima tudi smisel da nekateri ljudje verujejo in obratno.

...sem brez vere,

...jaz ne bi mešala znanja in vere skupaj,če se ti učiš zaradi neke vere ali namena in ne zase zato da boš vedel ...

jaz ne verjamem v vero ali religije ampak zame ima vse svoj smisel.

zakaj pa vpisujes tvoj v moj citat? :inocent:

ok, pravis, da si brez vere; te vprasam sledece: zakaj tule pises?

jaz pa. ucenje je vedno tudi zase. odvisno pa je kaj z naucenim storis. znanje ni samo uciti se za neko sluzbo, sama beseda zajema se mnogo vec.

oprosti ga ne znam razdelit,zato sem uporabila rdeče črke xrolleyesx

pišem ker se mi je vseč pogovarjat in razglablat o teh zadevah,težko kje drugje najdem ljudi ki se pogovarjajo o teh zadevah in vsak dan se kaj novega naučim.

se strinjam s tabo glede službe in znanja,človek bi se moral izobraževati vsak dan oziroma izobražujemo se dokler ne umremo.Ampak večina ljudi pa ni takih,zdaj so brez službe in ne vedo kaj storiti.ker so verjeli da jo bodo imeli do konca.

poglej jaz imam lahko vere kolikor hočeš v drugega ampak če on ni sposoben narediti nečesa oziroma če on nima vere vase,(kot ti praviš) mu jaz ne morem pomagati.če grem pa do osebe in mu pokažem kaj drugega ali mu fizično pomagam,bo pa videl da se da iti naprej.jaz sem človek dejanj.

oprostim x:Xx

ok, greva dalje: verjames da ti je vsec? ali cutis tako? ali ves da ti je? kako ves in zakaj ves?

tesko kje drugje najdes ljudi... torej VERjAmes da drugje tesko najdes ljudi! morda si ze probala iskat in nisi nasla.

in ce še jaz tebi verjamem, bom se jaz mislil tako. (sicer ne bo slo za pravo vero, temvec prepricanje) No, pa ti ne, ker vem da ni malo ljudi podobnih nam tule. Na nivoju zavedanja je velika vecina na precej podobni ravni z ne zelo veliki odstopanji, a z izjemami.

je pa tudi res, da marsikje precej racunajo za take brezplacne pogovore xcivx :o|o:

Clovek SE vsak dan izobrazuje! Merila o tem kaj izobrazevanje je, pa so pa razlicna.

Cetudi clovek nemo sedi v sobi, mu dogaja. Notranja predelava informacij, obcutkov, globin, izkljucevanje lahko gledam kot izobrazevanje. "Neizobrazevanje je tudi izobrazevanje" - napisal free x;)x

Zato ti pa pravim, da znanje zajema vec kot le znanje fizicnega nivoja materialnega sveta. Poznavanje psihologije, parapsihologije, ezoterike, kultura, komunikacija, poznavanje custev, vkljucevanje subjektivnega zaznavanja v zavest in razumevanje, samoraziskovanje, sanjanje, meditacija, itn

seveda. ce se je nekdo odlocil ne imeti sluzbe, je pac ne bo imel. nihce tega ne zanika x:o)x

nima vere vase! ce pa jo ima malo, pa morda potrebuje tvojo podporo, tvojo vero vanj (odvisno), da mu bo uspelo. In ce/ko mu bo uspelo, se bosta skupaj veselila uspeha, in se bolj verovala. x:o)x THE END srecen konec zgodbe. Eventuelno pa se vedno nekdo pac ne najde sluzbe, kljub njegovi "veri". x:o)x

Konce koncev kaj mi hoces povedat!? Da je zate vera kr neki, brezveze? Da je vera mimo, da je nesmislena? Kaj?

Pa da ne pozabimo naslova teme, bi dodal da mnogo ljudi ne bi prezivelo marsikaj hudega, ce ne bi verovali!

Drugo, zame zanimivo vprasanje pa je, koliko tistega kar se je na fizicnem nivoju zgodilo, bi se zgodilo, ce tega ljudje ne bi priklicani na drugih nefizicnih nivojih, z vero, ce se tako izrazim?! Ves, mnogo tega kar vidimo ni ravno tako kot izgleda. Mnogo tega se dogaja tudi na drugih nivojih. Tam. Od tu do tam pa je za koga zelo dalec. Ceprav lahko manj kot od tam do tu in obratno.

Recimo zanimive so studije, ko so raziskovali, kako molitev deluje na bolne ljudi. Zelo razlicne studije so bile, ko so bolni vedeli, ko niso vedeli itn... in mnogokrat so bili rezultati taksni, da so tisti bolniki ki so zanje molili, bili bolj uspesni v okrevanju, kot tisti za katere niso molili.

Link na video v katere o tem govori >

- A mislis da ti ljudje ki so molili, niso verjeli da lahko pomagajo? Mislis da so to poceli z nevero?

Mislis da nek zdravitelj zdravi pacienta z nevero? Ali verjame da ga bo pozdravil? Misli da kirurg operira z nevero, ali z vero, da bo dobro presadil srce?

Tut prou. Gre za tvojo igro, ne mojo. x;)x Kot osebnost verjames. x^x

ali je v tvojem zivljenju kdo veroval vate? pa ne samo tako, da te je naucil palacinke pect, ampak tako, da je resnicno verjel vate? takrat ko si potrebovala podporo v taki "(ne)obliki"? Pa tudi takrat, ko si mislila da podpore ne potrebujes, ko si letela na krilih zivljenja, nevedoc da nekdo verjame vate in brezpogojno zaupa v tvojo sreco in uspeh?

Poglej si tvoj citat in koliko prepricanj vrli iz njega. Zame to sicer ni vera v pravem pomenu besede, (odvisno) ceprav prepricanje lahko inicira osebo da verjame. A pomoje ne gre za "pravo" vero, temvec iluzijo.

... pravis da v nic ne verjames. x:o)x

Verjames, da ti je tule fajn

verjames da tesko najdes podobne ljudi

verjames da bi se moral clovek vsak dan izobrazevati

in verjames da vecina ljudi ni takih

verjames da imas lahko vere v drugega kolikor hoces

verjames da mu ta vere eventuleno ne bo pomagala

verjames da pokazati pomaga

verjames da bo potem vedel kako naprej

verjames da si clovek dejanj

x:o)x

a kljub temu pravis da ne verjames! da nimas vere!

no, saj pravim tvoja igra! x;)x

in pa morda tvoja potreba, da tebi nekdo pokaze.

tolk za dans, najin cas se je izteku, se vidiva drugi teden v rednem terminu. racun posljem po poloznici, kot ponavadi. x:o)x

oprosti ga ne znam razdelit,zato sem uporabila rdeče črke xrolleyesx

pišem ker se mi je vseč pogovarjat in razglablat o teh zadevah,težko kje drugje najdem ljudi ki se pogovarjajo o teh zadevah in vsak dan se kaj novega naučim.

se strinjam s tabo glede službe in znanja,človek bi se moral izobraževati vsak dan oziroma izobražujemo se dokler ne umremo.Ampak večina ljudi pa ni takih,zdaj so brez službe in ne vedo kaj storiti.ker so verjeli da jo bodo imeli do konca.

poglej jaz imam lahko vere kolikor hočeš v drugega ampak če on ni sposoben narediti nečesa oziroma če on nima vere vase,(kot ti praviš) mu jaz ne morem pomagati.če grem pa do osebe in mu pokažem kaj drugega ali mu fizično pomagam,bo pa videl da se da iti naprej.jaz sem človek dejanj.

"Vera" pomeni mnogo več kot pa mi človečki razumemo pod to besedo...povezujemo jo pa z religijo...religija in vera, to sta dva zelo različna pojma čeprav izgledata enaka pa nista, ampak sta podobna...bolj ko človeček postaja zavesten bolj začne opažat razlike...Tukaj je pa free dost lepo nakazal smer...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

Men tud nič jasn kako so vegiji pristal sred debate...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_eek.gif

E freeju...kaj je s tistim linkom kao v tvojem podpisu...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Men se izpiše "Oops! This link appears to be broken." Sigurno je kriv computer...sestavljen iz delov made in China al pa Taiwan...bo treba mal udarit al pa brcnit da bo proradil...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Stavim vse kar imam, avto, hišo, gate... da leta 2012 ne bo konca sveta. Pozivam vernike konca naj stavijo z mano. Imam tudi kolege in skupaj lahko zberemo tudi več miljonov evrov za stavo.

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

Hajdi maitreje vsevedne, pogumno v stavo z donkarlosom.

oprostim x:Xx

ok, greva dalje: verjames da ti je vsec? ali cutis tako? ali ves da ti je? kako ves in zakaj ves?

tesko kje drugje najdes ljudi... torej VERjAmes da drugje tesko najdes ljudi! morda si ze probala iskat in nisi nasla.

in ce še jaz tebi verjamem, bom se jaz mislil tako. (sicer ne bo slo za pravo vero, temvec prepricanje) No, pa ti ne, ker vem da ni malo ljudi podobnih nam tule. Na nivoju zavedanja je velika vecina na precej podobni ravni z ne zelo veliki odstopanji, a z izjemami.

je pa tudi res, da marsikje precej racunajo za take brezplacne pogovore xcivx :o|o:

Clovek SE vsak dan izobrazuje! Merila o tem kaj izobrazevanje je, pa so pa razlicna.

Cetudi clovek nemo sedi v sobi, mu dogaja. Notranja predelava informacij, obcutkov, globin, izkljucevanje lahko gledam kot izobrazevanje. "Neizobrazevanje je tudi izobrazevanje" - napisal free x;)x

Zato ti pa pravim, da znanje zajema vec kot le znanje fizicnega nivoja materialnega sveta. Poznavanje psihologije, parapsihologije, ezoterike, kultura, komunikacija, poznavanje custev, vkljucevanje subjektivnega zaznavanja v zavest in razumevanje, samoraziskovanje, sanjanje, meditacija, itn

seveda. ce se je nekdo odlocil ne imeti sluzbe, je pac ne bo imel. nihce tega ne zanika x:o)x

nima vere vase! ce pa jo ima malo, pa morda potrebuje tvojo podporo, tvojo vero vanj (odvisno), da mu bo uspelo. In ce/ko mu bo uspelo, se bosta skupaj veselila uspeha, in se bolj verovala. x:o)x THE END srecen konec zgodbe. Eventuelno pa se vedno nekdo pac ne najde sluzbe, kljub njegovi "veri". x:o)x

Konce koncev kaj mi hoces povedat!? Da je zate vera kr neki, brezveze? Da je vera mimo, da je nesmislena? Kaj?

Pa da ne pozabimo naslova teme, bi dodal da mnogo ljudi ne bi prezivelo marsikaj hudega, ce ne bi verovali!

Drugo, zame zanimivo vprasanje pa je, koliko tistega kar se je na fizicnem nivoju zgodilo, bi se zgodilo, ce tega ljudje ne bi priklicani na drugih nefizicnih nivojih, z vero, ce se tako izrazim?! Ves, mnogo tega kar vidimo ni ravno tako kot izgleda. Mnogo tega se dogaja tudi na drugih nivojih. Tam. Od tu do tam pa je za koga zelo dalec. Ceprav lahko manj kot od tam do tu in obratno.

Recimo zanimive so studije, ko so raziskovali, kako molitev deluje na bolne ljudi. Zelo razlicne studije so bile, ko so bolni vedeli, ko niso vedeli itn... in mnogokrat so bili rezultati taksni, da so tisti bolniki ki so zanje molili, bili bolj uspesni v okrevanju, kot tisti za katere niso molili.

Link na video v katere o tem govori >

- A mislis da ti ljudje ki so molili, niso verjeli da lahko pomagajo? Mislis da so to poceli z nevero?

Mislis da nek zdravitelj zdravi pacienta z nevero? Ali verjame da ga bo pozdravil? Misli da kirurg operira z nevero, ali z vero, da bo dobro presadil srce?

Tut prou. Gre za tvojo igro, ne mojo. x;)x Kot osebnost verjames. x^x

ali je v tvojem zivljenju kdo veroval vate? pa ne samo tako, da te je naucil palacinke pect, ampak tako, da je resnicno verjel vate? takrat ko si potrebovala podporo v taki "(ne)obliki"? Pa tudi takrat, ko si mislila da podpore ne potrebujes, ko si letela na krilih zivljenja, nevedoc da nekdo verjame vate in brezpogojno zaupa v tvojo sreco in uspeh?

Poglej si tvoj citat in koliko prepricanj vrli iz njega. Zame to sicer ni vera v pravem pomenu besede, (odvisno) ceprav prepricanje lahko inicira osebo da verjame. A pomoje ne gre za "pravo" vero, temvec iluzijo.

... pravis da v nic ne verjames. x:o)x

Verjames, da ti je tule fajn

verjames da tesko najdes podobne ljudi

verjames da bi se moral clovek vsak dan izobrazevati

in verjames da vecina ljudi ni takih

verjames da imas lahko vere v drugega kolikor hoces

verjames da mu ta vere eventuleno ne bo pomagala

verjames da pokazati pomaga

verjames da bo potem vedel kako naprej

verjames da si clovek dejanj

x:o)x

a kljub temu pravis da ne verjames! da nimas vere!

no, saj pravim tvoja igra! x;)x

in pa morda tvoja potreba, da tebi nekdo pokaze.

tolk za dans, najin cas se je izteku, se vidiva drugi teden v rednem terminu. racun posljem po poloznici, kot ponavadi. x:o)x

vsekar si ti nastel pod verjames,jaz vem.

glede molitev,to nima nobene veze z vero ampak z vibracijam,tko da jaz ne rabim znanstvenikov da mi to razložijo,samo dokažejo mi lahko koliko nevednosti je na svetu.a veš da če ti moliš da se bo nekomu nekaj zgodilo da se mu bo ker si ti pošiljav take vibracije,to nima veze z vero.jaz tudi molim ampak ne k bogu.ampak tako da pošiljam pozitivne vibracije in ja je zelo uspešno.škoda denarrja za take raziskave,naj gredo raje do kašnih staroselcev,pa jim bodo povedali zastonj.

ti povem eno anekdoto,mama je molila,njen sin je bil narkmam,torej je molila da ne bi bil več narkoman,naslednji dan ga je povozil avto.torej ni bil več narkoman.pazi kaj si želiš....

ti govoriš kot da se vsak človek ukvarja z psihologijo.......vse kar si ti naštel,koliko ljudi se ukvarja s tem,še tukaj na forumu se ne vsi.

velik sem zasedena in ko nisem imam rada mir in to tukaj mi je všeč ker se lahko diskonektiram kadar se hočem.

ok, mas prou. ti ves. fajn zate in druge :palec:

in tut resno mislim, ko pravim da kaj res ves in da fajn.

sem pacdrugacnega mnenja. jaz pravim da molitev ima veze tudi z vero.

to je isto kot da bi tebi kdo reku naj gres rajsi kaj drugega pocet kot tule pisat. ljudje smo pac skepticni, vcasih upraviceno, vcasih ne in zato raziskujejo marsikaj upraviceno ali ne.

sej se. samo eni bolj, eni manj, eni bolj zavestno drugi manj. eni to imenujejo tako, drugi tako. odnosi avtomaticno vkljucujejo psihologijo. vsi ljudje se ukvarjajo z odnosi. tudi odnos s seboj je odnos na katerem je treba delat.

fajn, ce ti to pase :palec:

vsekar si ti nastel pod verjames,jaz vem.

glede molitev,to nima nobene veze z vero ampak z vibracijam,

škoda denarrja za take raziskave,naj gredo raje do kašnih staroselcev,pa jim bodo povedali zastonj.

ti govoriš kot da se vsak človek ukvarja z psihologijo.......

velik sem zasedena in ko nisem imam rada mir in to tukaj mi je všeč ker se lahko diskonektiram kadar se hočem.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...