Skoči na vsebino

Izkušnja s kristali

afrodita

Recommended Posts

Ni blema.,....smo navajen, da skoz ob nas butajo...en nosorog več al pa en manj.....

Tole je moč tlele brat kot zajebancijo, sam mam občutek, da si se v mislih res že poslovila od vseh idealov. Ni dobr ...

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 530
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Bojda, ja ...tako pravi teorija....

bemu ... dualnost.... up and down....white and black.... happines and sad...birth and death....

upam da si brigtness side of life x8Dx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Bojda, ja ...tako pravi teorija....

bemu ... dualnost....  up and down....white and black.... happines and sad...birth and death....

upam da si brigtness side of life x8Dx

Kakor me pač kdo doživlja.

Eni me majo radi, eni me ne marajo, eni me pa sploh ne opazijo ...

Saj veš; ogledalo ...

lalala

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

So me priučili, da moram bit takim še posebej hvaležna... ki mi pokažejo nekaj ,pred čemer si zatiskam oči! x:Ix

pa saj se jih ne , če to že veš

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

seveda si jih, drgač mi neb zavrel, k mi je reku, da nimam idealov...

pa v pikotovom stilu:

A jih res nimam?

Kaj pa so ideali?

Pa kaj pol če jih nimam?

A sem pol ober sitna tečnoba?

A jih bomo zamenal?

A jih bomo očedil?

A l bomo rajš nove nardil?

Lalali :angry: :( :wOOt:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Lia megalomanski stil :palec: x:Xx

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

xDDx Ja..ja.. nosko ,boš lahk kakšno potičko podrl ,ti bom dovolila... nekje pač moraš jezo ven dat...pa saj ti nisi v resnici tak,a ne? x:Dx  :palec:

x;)x  x;)x  :palec:  :palec:  :xx!:

Dadi..jaz vse vidim, kar napišeš

xrolleyesx Ja...Tomaž...vem,da vse prebereš xDDx

x;)x Ej,Tomaž...boš ti tud šel v peskovnik potičke podirat...pa kamenčke raziskvat? x:Dx :palec: :palec:

LEPOTA ŽIVLJENJA JE SKRITA V LJUBEZNI DO ŽIVLJENJA.BREZ NJE JE VSAKO ŽIVLJENJE DOLGOČASEN SPREHOD.

x;)x Ej,Tomaž...boš ti tud šel  v peskovnik potičke podirat...pa kamenčke raziskvat? x:Dx  :palec:  :palec:

Dadika saj veš, da midva za to ne rabiva dodatnih prič v peskovniku...saj sama znava...bova kaj zgradila....

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

x;)x Ej,Tomaž...boš ti tud šel  v peskovnik potičke podirat...pa kamenčke raziskvat? x:Dx  :palec:  :palec:

Dadika saj veš, da midva za to ne rabiva dodatnih prič v peskovniku...saj sama znava...bova kaj zgradila....

x:Ix Seveda ,Tomaž....saj že gradiva...a ne, :palec: x:Dx x;)x

LEPOTA ŽIVLJENJA JE SKRITA V LJUBEZNI DO ŽIVLJENJA.BREZ NJE JE VSAKO ŽIVLJENJE DOLGOČASEN SPREHOD.

A vas lohk zmotm med gradnjo potičk... Obljubim, da nom nobene podru... :vragec:

Sem mal ugotavljal, kako se čisti kamne s hematitom, pa nisem vidu celega postopka

Torej kamne se da ob hematit (a se morajo dotikat?) in se jih neki časa pusti zraven (čez noč?)

A lahko tako čistim vse kamne hkrat a samo take s podobno sestavo (kremeni...)

In ko so čisti, z mentalnim postopkom očistim še hematit. Ne bi ga kopu v zemlo okol bloka, mi ga bo kakšen cucek izkopu

A sm prbližn zadeu a je treba kej popravt? A je bolš kr vse očistit z mentalnim postopkom ali nihalom?

OK, zdej pa nazaj k potičkam x:)x

A vas lohk zmotm med gradnjo potičk...  Obljubim, da nom nobene podru... :vragec:

Sem mal ugotavljal, kako se čisti kamne s hematitom, pa nisem vidu celega postopka

Torej kamne se da ob hematit (a se morajo dotikat?) in se jih neki časa pusti zraven (čez noč?)

A lahko tako čistim vse kamne hkrat a samo take s podobno sestavo (kremeni...)

In ko so čisti, z mentalnim postopkom očistim še hematit.  Ne bi ga kopu v zemlo okol bloka, mi ga bo kakšen cucek izkopu

A sm prbližn zadeu a je treba kej popravt?  A je bolš kr vse očistit z mentalnim postopkom ali nihalom?

OK, zdej pa nazaj k potičkam  x:)x

Boljš je čiščenje s kontaktom.

Kar se drugega dela vprašanja tiče - jasno, da daješ skupaj le sorodne, saj se bodo sicer takoj po očiščenju nažrli energije sosedov in spet ne bo to to.

lalala

Nosorog  :palec:  :2src:  :2src:    ,

kamen o katerem sem ti pisala je tale:

(žal še vedno ne obvladam delovanje digitalca  :o|o:  )

Že prejšnji teden sem ti poslal mail, pa ga očitno nisi dobila. Tlele nekaj ne štima. Praviš, da se kamen imenuje diaspor, podala pa si formulo, ki diaspor nikakor ni. Žal sem tvoje pismo pozabil na vikendu, da ne morem pogledati, a napisala si, da gre za silicijev mineral s primesmi železa itd. To potem zagotovo ni diaspor. Diaspor je AlO(OH), aluminijev hidroksid torej, ki je sestavni del boksita.

Zato težko komentiram, ker res ne vem, s katerim kamnom si imela opraviti. Tudi fotka ni ravno prepoznavna...

Ampak pravi diaspor učinkov, ki si jih opisala, ne bi smel imeti.

Boljš je čiščenje s kontaktom.

Kar se drugega dela vprašanja tiče - jasno, da daješ skupaj le sorodne, saj se bodo sicer takoj po očiščenju nažrli energije sosedov in spet ne bo to to.

lalala

THX :palec:

Pa mogoče še eno vprašanje glede hematita. Sem gledal nazaj po forumu in videl, da se pravi hematit loči od umetnega po tem, da ob pravem ostane kompas pri miru, pri umetnem pa se igla premakne.

Jaz imam doma dva, eden je okrogel, drugi pa brušen v šestkotno, 5 cm dolgo palico, na eni strani ošiljeno. Magnet pri prvem ne trza, pri drugem pa. Na pogled imata povsem enak odtenek, pa tudi nihalo mi pravi, da sta oba prava. In zdej???

Enkrat sem sicer iz firbca na tisto palico pritisnil magnet. Je mogoče zaradi tega magneten, ali so moje radiestezijske sposobnosti na nuli?

Nosorog  :palec:  :2src:  :2src:    ,

kamen o katerem sem ti pisala je tale:

(žal še vedno ne obvladam delovanje digitalca  :o|o:  )

Že prejšnji teden sem ti poslal mail, pa ga očitno nisi dobila. Tlele nekaj ne štima. Praviš, da se kamen imenuje diaspor, podala pa si formulo, ki diaspor nikakor ni. Žal sem tvoje pismo pozabil na vikendu, da ne morem pogledati, a napisala si, da gre za silicijev mineral s primesmi železa itd. To potem zagotovo ni diaspor. Diaspor je AlO(OH), aluminijev hidroksid torej, ki je sestavni del boksita.

Zato težko komentiram, ker res ne vem, s katerim kamnom si imela opraviti. Tudi fotka ni ravno prepoznavna...

Ampak pravi diaspor učinkov, ki si jih opisala, ne bi smel imeti.

Evo, podatke o kamnu.Žal mi je, da ne zmorem boljše fotke. (prihodnji teden bom nabavila skener in bo vse lažje x;)x )

Sedaj pa prepisujem iz ene brošure, ki sem jo kupila skupaj s kamni v GEAWORLDU v Trstu (Torri d'Europa).

Diaspro (diasper?), v oklepaju piše, da je to ena varianta kalcedona, da so monokromatski diaspri zelo redki in da niso prozorni. Različne barve oz.različna struktura diaspra je rezultat prisotnosti kalcedona, mat kremena in opala :eek:

-klasa:oksid

-kem.formula: SiO2

-kristalski sistem:trigonalen

-trdota: 6-7

-gostota:2,59 - 2,61

-lesk:mat-steklen

(upam, da sem kolikor toliko normalno prevedla :sori: x:Ix )

Varjante tega diaspra pa so: rdeč, mavrični, pokrajina-reliefni, mokaite, leopardova koža (moj), posrebren. Za vsakega je še pripisana ustrezajoča čakra in pripadajoča zodiakalna znamenja.

Glede na tvoje poste bi na hitro rekla, da gre za klasične laške trgovske potegavščine :o|o: . Ampak, imam potrdilo, da je naraven :sori:

Sicer pa da boš videl v živo x;)x

Diaspro (diasper?), v oklepaju piše, da je to ena varianta kalcedona, da so monokromatski diaspri zelo redki in da niso prozorni. Različne barve oz.različna struktura diaspra je rezultat prisotnosti kalcedona, mat kremena in opala :eek:

-klasa:oksid

-kem.formula: SiO2

-kristalski sistem:trigonalen

-trdota: 6-7

-gostota:2,59 - 2,61

-lesk:mat-steklen

(upam, da sem kolikor toliko normalno prevedla :sori:  x:Ix )

Varjante tega diaspra pa so: rdeč, mavrični, pokrajina-reliefni, mokaite, leopardova koža (moj), posrebren. Za vsakega je še pripisana ustrezajoča čakra in pripadajoča zodiakalna znamenja.

Glede na tvoje poste bi na hitro rekla, da gre za klasične laške trgovske potegavščine :o|o: .  Ampak, imam potrdilo, da je naraven  :sori:

Sicer pa da boš videl v živo x;)x

Kaj naša geologija razume pod imenom diaspor sem ti že napisal. Zanimivo je, da tvoj opis ustreza jaspisu (je podvrsta kalcedona, kalcedoni vsebujejo opal, tiste podvrste, ki si jih naštela, pa tudi ustrezajo jaspisu. Težava je le v tem, da se mi tud sanja ne, od kod bi se v povezavi z jaspisom vzelo ime diaspro. Še nikoli slišal. Preveril sem na enem linku, na katerem so najnovejša dognanja geologije, imam pa tud nekakšen seznam trgovskih imen kamnov, ampak kamna, ki bi se mu v italijanščini lahko reklo diaspro med jaspisi ne najdem. Pri nas pa torej diaspor = AlO(OH). Milijon procentno.

lalala

V italijanščiuni je torej verjetno diaspro = jaspis.

lalala

JASPIS

Trigonalni SiO2

Pogoste primesi: Al, Ca, Fe, K, Mg, Mn, Na, O, OH

Trdota: 6,5 – 7

Gostota: 2,58 – 2,91 g/cm3

Element: zemlja – voda

Je pripadnik družine drobnozrnatega mikrokristalnega vlaknatega kremena – neprosojnega kalcedona, školjkastega loma. Znanih je preko 80 vrst jaspisa. Najpogostejši so rumeni, zeleni, imenovani plazma in rdeči. Poleg enobarvnih, poznamo precej strukturno zanimivih različic kot sta npr. pokrajinski jaspis in turitella jaspis z vključki fosilizirane polžje lupine.

Lahko vsebuje do 20% vključkov različnih drugih mineralov. Brusijo ga kabošonsko.

Tradicionalna uporaba:

V starem Egiptu so iz njega delali zaščitne amulete v obliki skarabeja, egipčanski kralj Nechepsus pa je nosil zeleni jaspis, graviran z zmajem sredi žarkov, za krepitev prebavnega trakta.

V srednjem veku je bil kamen bojevnikov. Vgrajen naj bi bil tudi v ročaj meča legendarnega junaka germanskih epov Siegfrieda. Rdeči jaspis, graviran z likom leva ali lokostrelca, je veljal za zaščito pred strupi. Svojemu lastniku je tudi omogočal vpogled v prihodnost. S polaganjem jaspisa so si pomagali pri zaustavljanju krvavitev in ob posebno močnih menstruacijah.

Ameriški indijanci so jaspis uporabljali pri ceremonijah priklica dežja.

Uporabljala ga je tudi Sveta Hildegarda. Slab sluh je zdravila tako, da je naročila pacientu naj v koščka jaspisa diha tako dolgo, dokler se ne ogrejeta in ovlažita, nato pa jih vtakne v ušesa in pokrije z vato. Podobno je svetovala tudi pri nahodu, le da si je v tem primeru pacient vtaknil topel jaspis v nosnici. Zelo ga je cenila tudi kot zaščitni kamen; menila je, da varuje pred prividi in zračnimi duhovi, če pa ga damo v usta, okrepi razum in prežene misli, ki nas oddaljujejo od cilja.

Uporaba danes:

Eliksirji iz jaspisa delujejo na prebavo, vitalnost, mehur in žolčni mehur, zaradi prisotne energijske komponente elementa vode pa je opazen tudi ugoden vpliv na imunski sistem. Njegovo vibracija pomaga tudi v boju z nočnimi morami in izboljšuje koncentracijo. Polaganje ploščice jaspisa na obolelo mesto deluje proti revmi in protinu, segret manjši ovalni kos jaspisa, potisnjen v nos, pa pomaga pri nahodu. Seveda niso vse vrste jaspisa enako učinkovite za vse tegobe; rdeči je najboljši za stimulacijo cirkulacije in energijskega toka, rumeni krepi imunski sistem, zelenega pa uporabljamo proti vnetjem in za razstrupljanje. Na finoenergijskih ravneh jaspis okrepi pogum in po potrebi agresijo (rdeči), vztrajnost (rumeni) in sposobnost, da se zaščitimo (zeleni).

Glede na to, da so ga v preteklosti uporabljali za izdelavo magijsko defenzivnih obeskov (sovraštvo so vračali proti pošiljatelju), ga tudi danes programiramo v glavnem v zaščitne namene; turitela jaspis programiramo za zaščito pred toksičnimi učinki onesnažene narave, strupi in radiaciji.

HELIOTROP

Trigonalni SiO2

Pogoste primesi: Al, Fe, K, Mg, OH,

Trdota: 6,5 – 7

Gostota: 2,58 – 2,64 g/cm3

Element: zemlja - voda

Heliotrop je mikrokristalni zeleni različek jaspisa oziroma plazme, z rdečimi pegami, ki so posledica prisotnosti železovih oksidov. Te rdeče pege nekoliko spominjajo na kapljice krvi, zato mu pravijo tudi krvavi jaspis (bloodstone). Počasi ga najeda KOH. Brusijo ga v kabošone.

Uporaba danes:

Danes velja za najboljši zaščitni mineral proti akutnim infekcijam. Eliksir stimulira limfne žleze, deluje pa tudi razstrupljajoče in reducira pretirano kislost telesa. Sorodne učinke ima na višjih energijskih ravneh, saj ga uporabljamo za zaščito pred škodljivimi zunanjimi vplivi, revitalizacijo ob psihični izčrpanosti, vzpostavitev kontrole nad aktualnimi dogodki, blaži pa tudi razdražljivost in stimulira sanjanje. Za zaščito pred infekcijami ga nosimo na timusu, sicer pa ga polagamo na prizadeto mesto. Tudi programiramo ga običajno v zaščitne namene.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...