nosorog 15. avgust 2004 Prijavi Deli 15. avgust 2004 Živjo, imam kameno strelo, brušeno na (v trgovini to imenujejo) feng shui. Naj bi bil za zaščito prostorov. Sama ga zadnje čase kar s seboj nosim, pa polagam ga na boleča mesta (npr. na želodec). A bi bila kakšen drug način uporabe tega kristala boljši (zame in zanj? LP, Beba. Kameno strelo sama uporabljam pri meditaciji, vcasih samo pri branju knjige. Polozim si jo na tretjo cakro za cca 10 minut - ucinek zagotovljen. Barbara Brennan opisuje ta kamen pri 'vlecenju negativne sluzi, ki se nalaga v tem predelu. Ona sicer vidi nam nevidno snov - kot dim ali sluz (ki se nalaga kot skrb, zalost, negativnost), ki jo kristal potegne in s tem cisti energetske blokade v zdravilstvu. Pomembno je tudi ciscenje kristalov: nekaj minut pod mrzlo tekoco vodo, potem pa na sonce za nekaj ur, da se ocisti in napolni z novo energijo. Nekje sem prebrala, da deluje tudi svetloba polne lune - tudi v oblacnem vremenu. LP Čoščenje kristalov z vodo je veliko premalo za to, da jih očistimo avrične sluzi. Raje jih čez noč potopi v vodno raztopino, v kateri prevladujejo negativni ioni (voda s sodo bikarbono ali soljo, ki pa lahko poškoduje pasaste kristale). Na polno luno jih damo le takrat, kadar želimo v kamnu okrepiti moč elementa vode. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 15. avgust 2004 Prijavi Deli 15. avgust 2004 Če si pazljivo prebral mojo knjigo Minerali*zdravje*duhovnost, ti verjetno ni ušlo, da energijsko čistimo kristale v raztopinah, v katerih prevladujejo negativni ioni (slana voda, voda s sodo bikarbono ...).Nosorog, pri tem čiščenju kristalov v slani vodi me nekaj zanima. S čisto kemijskega stališča ima slana voda enako količino negativnih in pozitivnih ionov. Kako naj bi torej prišlo do prevlade negativnih ionov? Bolj podrobno ti bo verjetno razložil kak kemik, v bistvu pa gre za to, da se sicer trdna ionska vez v vodi razbije (do kakšne povezave točno s H2o pride, ti ne znam pojasniti) ion takrat dobimo v vodi višek negativnih ionov, ki npr. tudi omogočajo boljšo prevodnost el. toka. lalala Je pa dobr vprašanje. Se bom pozanimal, kaj točno se v slani vodi dogaja. lalala No2 Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 15. avgust 2004 Prijavi Deli 15. avgust 2004 Zanima me, kje na svetu se drži najstarejša tradicija kristalov poleg Vzhoda morda ,še?je veliko knjig prevedenih iz tam? Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 15. avgust 2004 Prijavi Deli 15. avgust 2004 Zanima me, kje na svetu se drži najstarejša tradicija kristalov poleg Vzhoda morda ,še?je veliko knjig prevedenih iz tam?Ta tradicija je sila bogata predvsem v južni Evropi in Orientu. V zbirki 37 knjig Zgodovina narave je Plinij starejši (23-79) precej pisal tudi o kristalih. Ful so jioh uporabljali tud egipčani (lapis lazuli, karneol ...) - najdbe v piramidah. Dobro so jih poznali tudi ameriški undijanci (knjiga W. Fernieja - se ne spomnem naslova), o tradicionalni uporabi v obeh amerikah pa je v knjigi Precious stones pisal Kunz. Rusko izročilo sem pa po Rusiji itak sam zbiral. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 18. avgust 2004 Prijavi Deli 18. avgust 2004 nosorog, zivijo me zanima, ce kaj ves o kristalih, ki naj bi pomagali pri urejanju hormonskih delovanj? ce tega ne, obstaja kaksen splosen, za ravnovesje?nekdo je omenil, da je akvamarin za boljsi metabolizem, je to res? (amis, se mi zdi )kaj pa poraba, je pitje eliksirjev optimalno, najbolj priporocljivo ali predlagas kaj drugega?je to potem priporocljivo z navadno vodo ali z sodavico (npr) stanetovo slano limonado...? ok, ok, dosti vprasanj zaenkrat! Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 18. avgust 2004 Prijavi Deli 18. avgust 2004 nosorog, zivijo me zanima, ce kaj ves o kristalih, ki naj bi pomagali pri urejanju hormonskih delovanj? ce tega ne, obstaja kaksen splosen, za ravnovesje?nekdo je omenil, da je akvamarin za boljsi metabolizem, je to res? (amis, se mi zdi )kaj pa poraba, je pitje eliksirjev optimalno, najbolj priporocljivo ali predlagas kaj drugega?je to potem priporocljivo z navadno vodo ali z sodavico (npr) stanetovo slano limonado...? ok, ok, dosti vprasanj zaenkrat! tinka, hormonske težave so lahko zelo različne in če želiš, da ti dam korekten in uporaben nasvet te prosim, da mi poveš kaj veš o vrsti težav - če ne želiš tule, lahko tudi na o.s. Nikakršnega smisla ne bi imelo, da začnem preprosto nakladati o kamnih za hormonske probleme, poleg tega pa mi gre takšen posplošen laični pristop tudi precej na jetra (čuvena jeza, o kateri je nekje govorila clean - lalala). Kvaliteta nasveta bo torej premo sorazmerna s količino podatkov, ki mi jih boš zavalila. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 19. avgust 2004 Prijavi Deli 19. avgust 2004 hej! hvala, bom ob priliki spisala bolj konkretno...se strinjam glede laicnih pristopov, ampak dokler sem laik, bodo moji pristopi pac laicni.me je zanimalo, ce sploh obstaja kaj v tej smeri, za zacetek. sem si predstavljala, da so stvari, ki delujejo nasplosno na ravnovesje v telesu, ce so pa specificne stvari za specificne tezave, pa se toliko boljse verjamem, da te nevednost iritira...saj bo ze res, kar je rekel kosobrin,da za vsako tezavo rozca raste....al pa kamencek stoji. ne bit jezen, lala, na rozico Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 19. avgust 2004 Prijavi Deli 19. avgust 2004 hej! hvala, bom ob priliki spisala bolj konkretno...se strinjam glede laicnih pristopov, ampak dokler sem laik, bodo moji pristopi pac laicni.me je zanimalo, ce sploh obstaja kaj v tej smeri, za zacetek. sem si predstavljala, da so stvari, ki delujejo nasplosno na ravnovesje v telesu, ce so pa specificne stvari za specificne tezave, pa se toliko boljse verjamem, da te nevednost iritira...saj bo ze res, kar je rekel kosobrin,da za vsako tezavo rozca raste....al pa kamencek stoji. ne bit jezen, lala, na rozico Rožco sem dobil? Hm, ne štekam. Saj še nisem mrtev (lalala). Dokler ne daš več informacij, se lahko igraš z eliksirji iz granatov (na splošno velja, da uravnavajo hormonske pizdarije). Bližje je voda po temperaturi 37 stopinjam, manj časa mora biti granat v vodi; pri 37o je pol ure čez in čez dost. Čist mim pa je met vodo skoz v hladilniku in npr. not čez noč dajati kamne. Tak eliksir je zlo za en kurc. Kar se mene tiče, si ga lohka tud posoliš, sam jst itak mislim, da v povprečju na dan požremo veliko veliko preveč soli; nekaj časa sem se namreč hranil z neslano hrano in sem funkcioniral čist o.k. - zadost pestra hrana že sama po seb vsebuje zadost soli. Čist o.k. mi pa je tud, če kdo misli drugače. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 19. avgust 2004 Prijavi Deli 19. avgust 2004 Rozˇco sem dobil? Hm, ne sˇtekam. Saj sˇe nisem mrtev (lalala). Dokler ne dasˇ vecˇ informacij, se lahko igrasˇ z eliksirji iz granatov (na splosˇno velja, da uravnavajo hormonske pizdarije). Blizˇje je voda po temperaturi 37 stopinjam, manj cˇasa mora biti granat v vodi; pri 37o je pol ure cˇez in cˇez dost. Cˇist mim pa je met vodo skoz v hladilniku in npr. not cˇez nocˇ dajati kamne. Tak eliksir je zlo za en kurc. Kar se mene ticˇe, si ga lohka tud posolisˇ, sam jst itak mislim, da v povprecˇju na dan pozˇremo veliko veliko prevecˇ soli; nekaj cˇasa sem se namrecˇ hranil z neslano hrano in sem funkcioniral cˇist o.k. - zadost pestra hrana zˇe sama po seb vsebuje zadost soli. Cˇist o.k. mi pa je tud, cˇe kdo misli drugacˇe. lalala nisem vedla, da so rozce ekskluzivno za mrtvake. v nasih krajih so za dobro voljo, za hec, za pozdrav, za...sploh tele virtualne, ko naravi nic skode ne delas, ko jih 'trgas'...100% pixel recycling...tko da: se vsaj ne bo posusila za nic glede soli sem jaz tudi dobro funkcionirala v neslanem obdobju...mislim, da ni stos v tem. verjamem v minerale, sstanetova sol je enostavno okusna in jo pac rabim...sicer manj kot bi on zelel. tale telesna temperatura mi tudi fino sede, sobna se bolj...ne maram niceras mrzlega. ok, lalala, drugic vec, thanx, tokrat brez rozce Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 19. avgust 2004 Prijavi Deli 19. avgust 2004 Aaaaaaaaaaaaah Zo, šele zdajle vem zakaj mi moj nikoli ne prinese rož! Ker še diham! Nosorog, hvala za tole razsvetljenje. :flower: Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 19. avgust 2004 Prijavi Deli 19. avgust 2004 Aaaaaaaaaaaaah Zo, šele zdajle vem zakaj mi moj nikoli ne prinese rož! Ker še diham! Nosorog, hvala za tole razsvetljenje. :flower: Hm. Občutek mam, da afne guncaš in opice zibaš. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 20. avgust 2004 Prijavi Deli 20. avgust 2004 nosorog...resno bitje. hej, razlog za to, da ne napisem vec detajlov je ta, da cakam na diagnozo. srcno upam, da bom kmalu vedela kaj vec.hodim na akupresuro in moja zdravnica misli, da prihaja do dolocenih zakljuckov. ce bo temu tako, povem vec.ker meni ni jasno vec kot to, kar lahko na zunaj presodim, to pa -mislim- ni dovolj.tako, da...nisem kar nekaj skrivnostna brez zveze.lep vikend Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Akvamarin 20. avgust 2004 Prijavi Deli 20. avgust 2004 Ker smo že ravno pri hormonih. Kaj bi bilo primerno za rahlo povečano ščitnico in neravnovesje hormona? Posledično mami izpadajo lasje, zdravnik pa "se ni odločil za zdravljenje". pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 22. avgust 2004 Prijavi Deli 22. avgust 2004 Ker smo že ravno pri hormonih. Kaj bi bilo primerno za rahlo povečano ščitnico in neravnovesje hormona? Posledično mami izpadajo lasje, zdravnik pa "se ni odločil za zdravljenje". pozdravček Ščitnico "kontrolira" epifiza in v primeru tvoje mame je ta odgovorna za rahlo povečano ščitnico. Problem izpadanja las namreč poznam v povezavi z epifizo, ne ščitnico. Tudi te zadeve se je treba lotiti večplastno. Sklepam, da ščitnica tvoje mame proizvaja preveč tiroksina. Ker je bistvena sestavina tiroksina jod, ga lahko malček zjebe tako, da začne uporabljati nejodirano sol (himalajska ali SStanetova). Ker peta in sedma čakra zihr ne špilata prou, bi bil priporočljiv eliksir za usklajevanje čaker. Pripraviš ga iz bakra, zlata, srebra in mlečnega kremena. Kos bakra na plinskem gorilnihu segreješ do žara in ga potopiš v vodo. Enako nardiš s srebrom po možnosti pa tudi z zlatom (toplotna obdelava mu pusti barvni spomin). Nato za pol ure dodaš mlečni kremen in vse popupcaš. Ogrlica iz akvamarina (to ne pomeni, da mora tebe razkosati in te naštelati okoli vratu - mislil sem na beril - akvamarin - lalala). Če mama nima težav z vizualizacijo, naj izvaja meditacijo za obujanje čaker, ki jo najdeš v knjigi Holistična radiestezija I. na straneh 99 in 100. Tud tibetančki ji neb škodl. Pa velik naj se smeje. Vsake tok časa ji kak odbit vic povej. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 23. avgust 2004 Prijavi Deli 23. avgust 2004 Tud tibetancˇki ji neb sˇkodl. Pa velik naj se smeje. Vsake tok cˇasa ji kak odbit vic povej. Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 23. avgust 2004 Prijavi Deli 23. avgust 2004 [Hm. Občutek mam, da afne guncaš in opice zibaš. lalalaImam raje slone in nosoroge, včasih se je treba tudi malo poguncati, pa čeprav si afna Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 23. avgust 2004 Prijavi Deli 23. avgust 2004 vice pa še na lnf...ker nam bo vsem nucal Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
žaža 23. avgust 2004 Prijavi Deli 23. avgust 2004 ...sej verjetno je bilo že napisano kaj o tem, pa bom vseeno vprašala, ali obsatja tudi kak kristalček recimo, za tehtnice, ki ti varuje energijo... Citiraj Če hočeš biti srečen....BODI! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Akvamarin 23. avgust 2004 Prijavi Deli 23. avgust 2004 Ogrlica iz akvamarina (to ne pomeni, da mora tebe razkosati in te naštelati okoli vratu - mislil sem na beril - akvamarin - lalala). Če mama nima težav z vizualizacijo, naj izvaja meditacijo za obujanje čaker, ki jo najdeš v knjigi Holistična radiestezija I. na straneh 99 in 100. Tud tibetančki ji neb škodl. Pa velik naj se smeje. Vsake tok časa ji kak odbit vic povej. lalalaNosorog, Hvala za izčrpen odgovor. Bom nabavil kakšnega svojega manj čistega bratranca na verižici Pa še nekje bo treba najti kakšen višek zlata (baker ni problem, srebro pa bo v obliki kakšne žlice ali česa podobnega). Mogoče kakšen zlat zob Tibetančke mislim da pozna, glede meditacije pa nisem čisto prepričan. Ji bom pa dal za prebrat tisti dve strani v HR1 (ja, kaša se je ohladila in muca je kupila knjigo).Občudujem tvoje znanje. Od kod vse to pobiraš? Tistega eliksirja ne bi pogruntal pa če mi ne vem kaj delaš Komaj čakam na tečaj...Up, skoraj bi pozabu. Kako pogosto in koliko časa pa naj to pije? THX Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 23. avgust 2004 Prijavi Deli 23. avgust 2004 Imam raje slone in nosoroge, včasih se je treba tudi malo poguncati, pa čeprav si afna Ah Cosma, sj sm dons že na enem drugem mestu napisu, da mi je ful všeč, ker se znaš igrat. Ql. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 23. avgust 2004 Prijavi Deli 23. avgust 2004 ...sej verjetno je bilo že napisano kaj o tem, pa bom vseeno vprašala, ali obsatja tudi kak kristalček recimo, za tehtnice, ki ti varuje energijo... Ja u tehtnicah skos prhaja do procesov nevtralizacije energij. Poskusi s hrizokolo. Je modrikasto zelen kamen (čeprav ne poznam tvojega ascendenta sklepam, da ti je ta barva blizu), poleg energije elementa zemlje, ki zgošča energijo, pa vsebuje še energijo elementa vode, ki bo pasal tvojim ledvičkam. Saj ti včasih mal ponagajajo, a ne? Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 23. avgust 2004 Prijavi Deli 23. avgust 2004 Bom nabavil kakšnega svojega manj čistega bratranca na verižici Pa še nekje bo treba najti kakšen višek zlata (baker ni problem, srebro pa bo v obliki kakšne žlice ali česa podobnega). Mogoče kakšen zlat zob Tibetančke mislim da pozna, glede meditacije pa nisem čisto prepričan. Ji bom pa dal za prebrat tisti dve strani v HR1 (ja, kaša se je ohladila in muca je kupila knjigo).Občudujem tvoje znanje. Od kod vse to pobiraš? Tistega eliksirja ne bi pogruntal pa če mi ne vem kaj delaš Komaj čakam na tečaj...Up, skoraj bi pozabu. Kako pogosto in koliko časa pa naj to pije? THX- Govoril sem o ogrlici iz akvamarina, ne o obesku. Na kakšnem sejmu mineralov jo boš našel za relativno majhen denar. - Eliksir naj tresne vsaj dvakrat dnevno. Najbolj učinkovit bo, če ga bo pripravila iz vode, v kateri se je čez noč namakala bela omela. Sam morš pazt, kdaj belo omelo nabereš. Zdravilna je sam marca, aprila in potem od oktobra do sredine decemgra. Nabereš liste, ki jih pred sušenjem narežeš. Čez noč naj bo omela v hladni vodi, pol jo pa sam precediš in nardiš eliksir. lalala - Znanje? Sistematičen sem bil. Že 15 let si zapisujem vse, kar pogruntam, kar pametnega kje preberem in prebliske, ki jih vržem ven v kakšnih debatah. Ko gledam po nekaj letih svoje zapiske, se sicer z marsičem, kar sem nekoč zapisal več ne strinjam, sam so mi pa velika opora pri pisanju. Seveda pa to, da je v knjigi veliko znanja, še ne pomeni, da se dobro prodaja. Moja zadnja knjiga Holistična radiestezija I., ki je po mojem mnenju najboljše, kar sem kdaj napisal, se prodaja za en kurc. Po drugi strani pa sta razprodani moji prvi dve knjigi o mineralih, ki se mi - ko jih gledam danes - sploh ne zdita bog ve kaj. Upam, da dejstvo, da pripravljam res dobro knjigo o mineralih, ne bo po tej logiki pomenilo, da se bo prodajala za en kurc. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 23. avgust 2004 Prijavi Deli 23. avgust 2004 ne sekiraj se zaradi holistične radiestezije...malo si pred svojim časom in to je vse...počak, da folk to mal prebavi... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 23. avgust 2004 Prijavi Deli 23. avgust 2004 Moja zadnja knjiga Holisticˇna radiestezija I., ki je po mojem mnenju najboljsˇe, kar sem kdaj napisal, se prodaja za en kurc. Po drugi strani pa sta razprodani moji prvi dve knjigi o mineralih, ki se mi - ko jih gledam danes - sploh ne zdita bog ve kaj. Upam, da dejstvo, da pripravljam res dobro knjigo o mineralih, ne bo po tej logiki pomenilo, da se bo prodajala za en kurc.upam, da ne. mogoce je treba reklamo delat na drugih krajih. ce jo sploh delas?jaz jo bom kupila, ce ti to kaj pomaga, sem jo ze enkrat gledala, nisem imela pojma, da si to ti napisal,ampak se mi je zdela blazno zanimiva, imam edino premalo predznanja, da bi kapirala vse, pa sem potempustila zaenkrat...takrat. drugace pa glede znanja... po moje imas tudi spomin kot slon kapo dol glede vseh informacij Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 23. avgust 2004 Prijavi Deli 23. avgust 2004 ...malo si pred svojim cˇasom in to je vse...pocˇak, da folk to mal prebavi... vodnarji pac... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.