Skoči na vsebino

Izkušnja s kristali

afrodita

Recommended Posts

Zdravo x:)x

Mene pa pogosto zebe v noge(spodnji del), tudi če sem v toplem obutku me kmalu začne zebsti. Če grem na sprehod si jih segrejem, a se mi kaj kmalu spet zmrazijo.

Večino časa imam tudi občutek, da so noge utrujene, ta problem nekoliko ublažim z vožnjo s kolesom.

Kateri kamen bi mi najbolj pomagal ?

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 530
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Edini kamen, ki mu tradicionalno pripisujejo, da pomaga pri hladnih ekstremitetah (pitje eliksirja) je obsidian. Žal nimam povratnih informacij; če boš eliksir iz obsidiana uporabljal, te prosim, da mi zaupaš, kakšen bo učinek. x:o)x :inocent: x:Ix

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Kateri kamen bi mi najbolj pomagal ?

..si moraš krvni obtok nekak pospešit˝,da bo cirkulacija krvi bolj aktualna ˝no ja, probaj Safir

Krvni obtok načeloma pospešujejo kamni, ki imajo več železa; v safirju gas najdemo zgolj v sledeh. Seveda ga je v mnogih kamnih več kot v obsidianu (med obsidiani ga vsebuje največ mahagonijev obsidian), vendar pa je sestava obsidianov tako pestra, da je morda v kombinaciji različnih elementov finta, da so obsidianove eliksirje v preteklosti uporabljali za boljšo prekrvavitev. xrolleyesx

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Edini kamen, ki mu tradicionalno pripisujejo, da pomaga pri hladnih ekstremitetah (pitje eliksirja) je obsidian. Žal nimam povratnih informacij; če boš eliksir iz obsidiana uporabljal, te prosim, da mi zaupaš, kakšen bo učinek. x:o)x  :inocent:  x:Ix

Hvala. x:)x

Bom poizkusil pa javim, kako bo.

Kak naj vem al mam zapestnco iz rodonita al rodohrozita? Ko je oboje pisal na listku? So pa take roza koraldice kombinirane s črno barvo? Kaj pa za rodohrozit velja isto kot rodonit? xrolleyesx xscratchx :irs:

Nosorog pomagi!!!!!!!!!

Mushi

Kak naj vem al mam zapestnco iz rodonita al rodohrozita? Ko je oboje pisal na listku? So pa take roza koraldice kombinirane s črno barvo? Kaj pa za rodohrozit velja isto kot rodonit?  xrolleyesx  xscratchx  :irs:

Nosorog pomagi!!!!!!!!!

Razlika rodonit - rodohrozit:

Rodonit v HCl ni topen, ima črne žilice sicer pa je bolj temno rdeč (s prehodi na vijolično) kot rodohrozit. Rodohrozit omočen z vročo HCl zašumi, je mehkejši od rodonita. Z rodonitom lahko že razimo steklo, z rodohrozitom ni šans - celo z nožem lahko v njem pustimo sled.

Oba sta si do neke mere energijsko podobna (sta aktivna, ker vsebujeta železo), sicer pa je med njima tudi precej razlik. Več si o tem lahko prebereš v moji knjigi Minerali*zdravje*duhovnost, še več (in bolj sistematično) pa boš našla v razširjeni verziji te knjige, ki bo izšla predvidoma jeseni.

- :wOOt: :wOOt: :wOOt:

Opa knjigo maš xsmx

Me pa nekaj zanima, kaj je citrin kristal?Ali kamen?

Pa če so res sončevi kamni fulll dragi? :cry:

Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

Opa knjigo maš xsmx

Me pa nekaj zanima, kaj je citrin kristal?Ali kamen?

Pa če so res sončevi kamni fulll dragi? :cry:

-Knjige so zaenkrat štiri.

-Citrin je kristal.

-Sončni kamen je kar drag, kadar je kvaliteten. V prodaji najdeš v glavnem sintetične (včasih pod imenom zlati kamen). :inocent:

Nosko, enkrat si omenil, da smaragde radi ponarejajo... jaz imam en lep košček smaragda v prstanu, vem, da je kamen mama dobila iz Brazilije in ga dala vdelat v prstan z dvema briljantoma, je pa malo bolj smaragdne barve kot tisti, ki jih vidim v trgovinah in ima na sredi eno 'žilo' (sicer pa motnega izgleda)... zlatar je omenil, naj ga čuvam, ker je zelo krhek (velikost enih 6x8 mm)... ???... imam sploh smaragd ali krneki?

Tole me tudi sicer zanima, ker veliko omenjaš ponaredke ali pa dodatno obarvane in kaj vem kako še obdelane kamne... potem to sploh ne deluje tako, kot naj bi kristal, ki naj bi v resnici bil... recimo ahat, ki je vseh mogočih barv, čeprav v naravi ni takšen?

tnx x:Xx

Nosko, enkrat si omenil, da smaragde radi ponarejajo... jaz imam en lep košček smaragda v prstanu, vem, da je kamen mama dobila iz Brazilije in ga dala vdelat v prstan z dvema briljantoma, je pa malo bolj smaragdne barve kot tisti, ki jih vidim v trgovinah in ima na sredi eno 'žilo' (sicer pa motnega izgleda)... zlatar je omenil, naj ga čuvam, ker je zelo krhek (velikost enih 6x8 mm)... ???... imam sploh smaragd ali krneki?

Tole me tudi sicer zanima, ker veliko omenjaš ponaredke ali pa dodatno obarvane in kaj vem kako še obdelane kamne... potem to sploh ne deluje tako, kot naj bi kristal, ki naj bi v resnici bil... recimo ahat, ki je vseh mogočih barv, čeprav v naravi ni takšen?

tnx  x:Xx

Odtenek zelene barve naj te ne bega; niti žila. Smaragd in akvamarin imata npr. popolnoma enako kemijsko formulo in le od procenta posameznih primesi v mineralu (Al, K, Li, Va, Cr, Na, različnovalentno Fe, je odvisno, ali bomo kamnu rekli akvamarin ali smaragd. Zaradi različnih primesi obstajajo različni barvni odtenki smaragda. Verjamem, da imaš originalni smaragd, saj je zanj značilna krhkost, poleg tega jih je v Braziliji dosti. Sila redki so "popolni" kamni. Žila v njem je pač nekakšen vključek za smaragd povsem običajnih primesi, ki v mineralu niso homogeno razporejene.

Ne vem pa, kaj imaš v mislih z briljanti - briljant ni kamen, temveč le vrsta brusa (za smaragd je npr. kar pogost t.i. stopničasti brus), za briljantni brus pa je smaragd prekrhek. Briljantno brušeni so običajno diamanti, pa tudi cirkoni in razni sintetični kamni. Ta brus je pravzaprav "pogruntan" spešl za diamant, saj pri tem razmerju kotov najbolje lomi svetlobo.

Ja, dodatno barvanje do neke mere spremeni energijo kamna. Naravna barva je pač odraz kemijske in energijske sestave kamna, enako je tudi z naravno barvo las pri človeku. Sinopazila, kako lahko sprememba barve las vpliva na obnašanje kakšnega človeka? Poznam nekaj izrazitih primerov. Podobno je s kristali. SZ barvanjem pač energijsko "nekaj" spremenimo in zato seveda obstaja energijska razlika med naravnimi in obarvanimi kamni. Jaz imam pač rad, da je nekaj ali nekdo v "skladu s celotno pojavo" in to je le pri povsem naravnih barvah. Kamnov naj bi torej ne barvali, človek pa ima z izbiro različnih barv oblek tako ali tako zadosti možnosti za energijske korekcije. xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx

Tnx!   x:)x

Ampak ker ne bom tega preizkusa delala, po videzu torej nikol ne bom vedela kaj je..

Orientiraj se na črne vključke!!!!! Te ima le rodonit. xDDx

aha.. pol je pa rodonit, ker ima črne vzorčke not! xokx

Mushi

• 1 month later...
Edini kamen, ki mu tradicionalno pripisujejo, da pomaga pri hladnih ekstremitetah (pitje eliksirja) je obsidian. Žal nimam povratnih informacij; če boš eliksir iz obsidiana uporabljal, te prosim, da mi zaupaš, kakšen bo učinek. x:o)x  :inocent:  x:Ix

Že nekaj časa pijem eliksir iz snežnega obsidiana, kake 0.5l vode na dan, nekaj zjutraj, nekaj zvečer.

Še vedno pa me občasno zebe v noge, sicer sedaj v poletnem času ne tako kot pozimi ampak mislim da mi v tem smislu (da me nebi več zeble noge) ne pomaga :o|o:.

Drugače voda se mi zdi boljšega okusa in ne vem ali se mi samo zdi, da se boljše spominjam sanj, ali pa je le trenutno tako.

Očitno ga piješ od konca maja. Vztrajaj še nekaj mesecev. Težave s hladnimi ekstremitetami imaš verjetno več let in energijski tokovi so verjetno ovirani tudi na fizični ravni. To zahteva več časa. xrolleyesx

Nosorog, hvala. x:)x

Pa še ena stvar me zanima:

Glede kamene strele.

V knjigi Tadeja Pretnerja: Minerali, zdravje, duhovnost(poglavje o atlantidskem prstanu) sem prebral naslednje:

"Plošča atlanta deluje kot zaščita le nekaj časa, dokljer se ne zasiti slabih energij. Kasneje začne podobno kot kamena strela oddajati slabe energije."

Zanima me pa kako se izognem temu, da (kamena strela) začne oddajati slabe energije ?

Nekaj časa sem nosil kameno strelo v žepu s seboj in imel sem občutek, da me ne boli več tako hrbet. Čez nekaj časa pa me je začel boleti nazaj in se mi je zdelo, da ko nosim kameno strelo me boli še bolj, kot da se je stvar obrnila. :C:

Vmes sem jo enkrat na teden čistil v kozarcu navadne vode. Ali bi jo moral pogosteje čistiti ? :inocent:

Če si pazljivo prebral mojo knjigo Minerali*zdravje*duhovnost, ti verjetno ni ušlo, da energijsko čistimo kristale v raztopinah, v katerih prevladujejo negativni ioni (slana voda, voda s sodo bikarbono ...). Čiščenje v navadni vodi kajpak ni dovolj. Včasih tudi čiščenje v slani vodi ne pomaga in je treba kristal očistiti na informacijski ravni (mentalni postopki, ki jih bom opisal v razširjeni izdaji knjige Minerali*zdravje*duhovnost, katero pripravljam). Problem je v tem, da so kremenovi kristali zaradi svoje sestave (SiO2) nekakšne pomnilne enote, ki se sčasoma spontano programirajo z energijami, katerim so izpostavljeni in nato takšne spremenjene energije tudi oddajajo. Zato kremenov nikdar ne uporabljamo kot zaščito pred sevanji (s polaganjem na vir slabega sevanja), kadar pa jih uporabljamo za zdravljenje, jih moramo redno na vseh ravneh čistiti. xrolleyesx

da energijsko čistimo kristale v raztopinah, v katerih prevladujejo negativni ioni (slana voda, voda s sodo bikarbono ...). Čiščenje v navadni vodi kajpak ni dovolj.
:palec:
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

• 3 weeks later...
-Sončni kamen je kar drag, kadar je kvaliteten. V prodaji najdeš v glavnem sintetične (včasih pod imenom zlati kamen). :inocent:

Živjo Nosorog!

A zlati kamen je sintetičen? Kaj pa to pomeni? Mislim a ima potem kakšne pozitivne učinke? Moja tamala si ga je namreč izbrala.

Lp, Beba

Če si pazljivo prebral mojo knjigo Minerali*zdravje*duhovnost,  ti verjetno ni ušlo, da energijsko čistimo kristale v raztopinah, v katerih prevladujejo negativni ioni (slana voda, voda s sodo bikarbono ...). Čiščenje v navadni vodi kajpak ni dovolj. Včasih tudi čiščenje v slani vodi ne pomaga in je treba kristal očistiti na informacijski ravni (mentalni postopki, ki jih bom opisal v razširjeni izdaji knjige Minerali*zdravje*duhovnost, katero pripravljam).

Si me nekak skuril s temi kristali :onfire: :onfire: :onfire: tako da se enkrat bom razgledala na to temo. Za kdaj pa računaš, da bi izšla tale tvoja razširjena knjigica?

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

živjo!

ali ima kdo izkušnje s kvarčno zvezdico x?x

Sorči - vidim, da je tole tukaj že nekaj časa, pa nisem opazil. Kaj te zanima. Na delavnicah kremenove zvezdice programiramo in sicer različno šestkrake in peterokrake. Šestkrake predvsem za srečanje energij zemlje in kozmosa (gre v bistvu za dva prepletena trikotnika), peterokrako pa kot simbol človeka in bla bla bla. Dolga zgodba. Kdaj se udeleži kakšne delavnice. lalala

Živjo Nosorog!

A zlati kamen je sintetičen? Kaj pa to pomeni? Mislim a ima potem kakšne pozitivne učinke? Moja tamala si ga je namreč izbrala.

Lp, Beba

Zlati kamen, ki je v bistvu ponarejeni sončni kamen, nima po učinkovitosti praktično nič skupnega s sončnim kamnom. Bistvena razlika je v kemični sestavi in v tem, da je sončni kamen kristaliziran, zlati kamen pa amorfen - gre v bistvu za steklo, v katerega zalijejo delčke bakra, ponavadi pa v vse skupaj pomešajo še malo nekakšne plastike. Zaradi prisotnega bakra pa nekoliko razstruplja telo in pomaga pri revmi. lalala

jaz sem imela en problemček in sem si na boleče mesto polagala to kvarčno zvezdico in je zadeva zginla..sicer se je zdaj spet pojavila,bulica namreč, in mislim, da si jo bom spet začela polagat gor. meni so v Ahat-u kvarčno zvezdico predstavili predvsem iz stališča,da pozdravi tam kjer je kaj narobe..kako to deluje? Verjetno je fora v piramidah, ki so v zvezdici?
DON'T PANIC

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...