Skoči na vsebino

Dilema

nataly

Recommended Posts

Sem razmišljala zadnjič - da zna biti nekaj tukaj v astrologiji narobe.

Namreč - osnova vsega je postavljena narobe.

Če vemo, da je sonce zvezda stalnica...kako se naj premika iz enega znamenja v drugo?

A ni zemlja tista?

Zemlja je tista, ki kroži okrog sonca in za to pot potrebuje 365 dni..eden gor ali dol.

Ali je gledano z zemlje tako?

Potem takem astrologija izniči vso astronomijo. In so Kopernik in ostali zastonj goreli na grmadah...

Če gledam torej tako..bi naj torej Zemlja bila središče dogajanja...ostalo pa kroži okrog.

Ma ne vem, če bom zdaj znala to prenesti..v bistvu bi morala takoj, ko sem se spomnila...pa doma še nimam neta..

In pozabljamo na Zemljo...naštevamo vse planete našega osončja...s soncem na čelu..na zemljo se pa pozablja. Jemlje kot samoumevno..

Komentar kakšen?

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Deli na socialnih omrežjih

Misli mogoče kdo da sem mimo usekala...tokrat.

Pa ne vem če sem ravno..

Nekateri prepisujejo Zemljo kot vladarico Biku. Zakaj ne vsi?

Ta realnost in prizemljenost bi bila ravno pravšnja za bika.

Ali pa recimo to.

V vsaki astro bukvi...so najprej astronomski podatki..

In ta navidezna gibanja x?x x?x

Če je vse navidezno? Če je vse utopija???

Ma....ne vem več....

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

A veš Nataly, da jaz tudi vedno večkrat pomislim nato, kar si omenila proti koncu?

Kaj, če je vse navidezno??

Vse je samo v nas in mi smo povsod, tudi na Neptunu, če vemo za njega...

Pa ne govorim zdaj kar nekaj tako brezveze, neke besede, ki sem jih nekje prebrala in jih zdaj kot mantro ponavljam... ;)

Tudi stvari niso nujno take, kot jih vidimo z našimi fizičnimi očmi (hm, mogoče pa zato slabo gledam z fizičnimi očmi) :ermm:

Cat

Nataly - nimam casa razpredat o tej dilemi x:)x, samo tole - zemlja je gledisce.... od tu gledamo.... sicer pa je v bistvu nasproti soncu - torej, ti imas teoreticno potem zemljo v Dvojckih (Cat pa v Levu).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Če bi upoštevali astronomijo, bi moral najprej poiskat središče vesolja, pa spet, al iščemo geometrijsko, al iščemo težišče, al iščemo časovno središče..... hehe, my ass... bistvo je da vpliva stvar, na nas ki smo na zemlji, za nas je zemlja središče vesolja, pravzaprav smo mi središče vesolja, ker je pozicija naše zavesti tu... to je bistven problem zakaj so tisti dobri dečki goreli.... svet se vrti okrog sonca, ampak perspektiva je vedno znotraj nas.... zato je vse gibanje navidezno, mars se giblje povsem lepo okrog sonca, ampak okrog nas, pa začne delat take čudne vozle.... (drugi planeti kajpak podobno, edin z luno ni teh problemov...) vsekakor pa ni nobene stalne točke v vesolju, oziroma samo ena, obstajajo pa relativno stalne točke.. recimo točke ki se za časa našega življenja, premaknejo, premal da bi opazili..... (astronomsko geofizikalna smer.... )

Ajd sicer pa, ni dileme, jaz mam sonce v tehtnici, merkur, se mi mislim da zamenja, to je pa vse....... noben planet ni retrograden... kar pa je itak posledica prejšnega.. heh, sam bi blo pa zanimivo, da bi se rodil na soncu, hehe, vsaj za trenutek bi bil najbojl vroč tip na svetu.... kar pa se da doseč tako da se kaka zaljubi vate......, hehe, ajd, še 1 ura pa mam prvi kolokvij.....

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

• 3 years later...
  • 3 weeks later...
Tule medtem malo zjasnila vremena..

Torej astrologija uporablja geocentrični sistem - vidik gledanja z zemlje..

x:Dx Vprašanje, kako bi astrološka karta držala za vanzemaljce, verjetno čisto drug sideralni čas???

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...