Skoči na vsebino

Le spomin je ostal...

Sully

Recommended Posts

Iz majhne sramežljive punčke, polne otroškega smeha in veselja je odrasla… Postala je dekle… Bila je vedno nasmejana, zgovorna, vedno polna iskric v očeh… Lahko bi rekli, da je njeno življenje bilo popolno… Res je bilo in to je vedela tudi sama… Imela je čudovite starše saj jih ima še sedaj… Manjkalo ji ni prav nič… Imela je prijatelje, ki so ji pomenili vse in tudi ona je vse pomenila njim… Posebej njemu… Bil je nekdo, ki ji je odprl oči, pokazal kaj je življenje… Prvi kateremu je dovolila tako daleč v njeno zasebnost, prvi ki jo je poznal bolj kot je poznala sama sebe… Tudi ona je o njem vedela vse… Bila sta dva bitja v enem… Bila sta le prijatelja, čeprav so drugi mislili drugače… Toda tudi iskrice v njima so preskočile… Postala sta par… Popoln par… starši so na njiju gledali kot na dva majhna otroka, ki se vsakič ko se vidita ponovno zaljubita… Preživela sta lep čas, ki ga ne bosta pozabila nikoli…

A nekega dne ji je on porušil svet… Odšel je… Odšel v največjem razcvetu ljubezni… Vso noč je prebedela ob stranišču z solzami in objemo mame, ki ji je bila edina prijateljica… Edina za katero je vedela, da jo ima rada in da ji bo pomagala… Niti slutila ni, da se bo to zgodilo, a se je… Njeno življenje se je spremenilo… stike sta obdržala a vseeno je bilo vse drugače… Še vedno ju je povezovala tista navezanost, a vendar ni bila dovolj, da bi ostala skupaj… Videl jo je le kot mlajšo sestrico na katero more pazit, da ne bi jokala in kateri more pokazat smisel življenja… Ona tega ni razumela… Hotela je zbežati, hotela oditi… Vse kar si je želela je, da umre… Ni ji uspelo… Rešili so jo… A odšla je… odšla vstran od njega, odšla v svoj svet… Spoznala druge prijatelje, ki so ji ponovno dali smisel… Dolgo je rabila, da je lahko spet zaupala, toda vedno je bila zadržana… Nihče o njej nikoli več ni vedel, toliko kot on… Tudi on jo je pogrešal, a ko je to spoznal je bilo prepozno… ni hotela nazaj, ni hotela še enkrat skozi vse to… Pogrešala ga je bolj kot vse na svetu, a vedela je da vrnitve ni… Začela je na začetku… začela je postavljati temelje svojega življenja na novo in najti nov smisel… A ni minil dan, da ne bi pomislila nanj… Vedno je bil nekje ob njej, z njo… Ljubila ga je, čeprav ni bil vreden tega… A njena ljubezen je ostala večna… Spoznala je nekoga, ki ji je polepšal dni, ob katerem se je ponovno počutila, da živi… a bil ji je le prijatelj… Zaljubil se je v njo, a ona mu ni dopustila blizu… Varovala je svoj svet… Bala se je ponovnega zloma, in nihče ji ni mogel dopovedati, da vsi niso enaki… Rabila je čas… Prišel je dan, ko mu je dovolila dotik… a to je ostal le dotik… objem… kratek a vseeno boleč… Začutila je, da ni ON, da objem ni njegov…! Dolgo v noč je jokala kajti čustva so ponovno privrela na dan… Ni odnehal, klical jo je pisal ji je… hotel je, da bi ponovno zaupala… In dočakal je to… Vseeno je bila zadržana a prepustila se je njegovo ljubezni… Razvajal jo je, kot on nekoč, ponovno se je počutila kot ženska… Bila je vesela, njen nasmeh ni bil več zlagan… Srečna je bila…

A prišel je dan… soočenja z njim, z njim, ki jo je nekoč tako prizadel, zaradi katerega je nehala verjeti v sanje… Njun pogled jo je zabolel, udaril v srce… Oba sta čutila, a hkrati vedela, da je prepozno za vse… Prepozno za njun svet, za njuno pravljico… Ona je ostala z njim, ki ji je pomagal prebolet… Bila je srečna, vesela, ponovno nasmejana… Toda nikoli ni več zaupala kot takrat… Mnogokrat se je spomnila nanj, a nikoli več ga ni srečala… Morda je tako tudi bilo boljše za oba… Prebolela ga je, a pozabila nikoli… kajti on, on jo je zaznamoval za vse življenje… Še danes si brez sramu prizna, da je v njej, da ga ima še vedno rada… in dal del nje bo vedno ljubilo le njega…

… ostal je le spomin na njuno pravljico, ki je samo njuna in katere jima ne more vzeti nihče, sta glavna junaka, ki nikoli nista našla skupne poti, pa čeprav sta bolj kot vse potrebovala le en drugega …

Morda bo zgodba komu dala vedeti, da ti nikoli nihče ne more vzeti sanj in upanja...

lp, Sully

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 59
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

... A nekega dne ji je on porušil svet… Odšel je… ...

Hmmm, ali nisi morda krivicna oz. ali ni tole egoisticno?

Odsel je - in s tem porusil njen svet?

Se pravi - ti grdi grdi On, v katerega je Ona vlagala vso svojo energijo...

Kaj pa, ce ga je Ona preprosto dusila s svojo neizmerno 'ljubeznijo'?

Preprosta in najobicajnejsa zgodba o dveh prijateljih, ki eden 'porusi' to...

In ta, ki porusi to, sploh morda ni On - pac pa Ona - s svojo nezdravim odnosom.... in nerealnimi pricakovanji.

Temule se rece negovanje nezdravih navad in misli in miselnih in custvenih vzorcev...

Isce se krivec oz. se doloci krivec - ki pa je seveda avtomaticno On - ker je sel...

A Ona pa je vseskozi uboga izkoriscena zrtev...

In ne steka, da dela krivico nekomu, ki jo ima ZDAJ rad. Taksno kot je.

Ljubezen osrecuje in ne onesrecuje.

Ce ne more biti tako, potem to ni to.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Sully

Bridka in iskrena pripoved se mi zdi. Še vedno si preveč blizu, še vedno preveč boli. Zdi se, da res še nisi preživela stresa. Pa ga ljubiš zares? Povem ti kar vem sam: Če res ljubiš si srečen za ljubljenega, da je srečen - kjerkoli in s komerkoli.

Veš, ko sem zgodbo čital, sem bil s teboj, ko sem se malo odmaknil - vidim, da zna Marsa gledati odprto in sem se spomnil svojega odhoda... Kdo ve kako je na drugi strani zdaj. Vem, da je bila njena bolečina velika, ko sem odšel in vem, da me je bolelo, ko sem bil tam z njo. In kako bi lahko bila ona srečna ob meni - nesrečnemu!?

Morda je videl več in morda je videl prej kot ti, oprosti mu in pusti svojemu srcu - življenje!

Vojko

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!

Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629

Umetnica, brezpogojna ljubezen je besedna zveza, ki jo vse prelahko izrečemo in zelo težko udejanimo ...

Sully ... problem, lekcija, bolečina ... vse to se ti bo ponavljalo, dokler ne boš dosegla najnižje točke. Na najnižji točki boš ugotovila, da moraš spreminjati sebe, svoj odziv.

Ti si tista, s katero boš morala preživeti.

Lahko se tudi odločiš, da nočeš več živeti, a to ni rešitev. Krog se s tem ne pretrga!

Lahko razumem, kako VELIKA je tvoja bolečina, kako trpi središče tvojega vesolja - ti. Vendar le iz takšne bolečine lahko vstanemo močnejši, boljši, drugačni. Je gibalo spremembe, sprememba pa je življenje. Nihče zanj ne trdi, da je samo lepo.

Vsekakor DOBRODOŠLA xrosex med nami, pa napiši nam še kaj o sebi.

Umetnica, brezpogojna ljubezen je besedna zveza, ki jo vse prelahko izrečemo in zelo težko udejanimo ...

Krativa, hvala za mnenje

zapisala sem tako kot sem doživela, niso samo besede na papirju, so besede, ki živijo

lep dan ti želim x:)x

P. S. le kaj je hotel umetnik s tem povedat

O brezpogojni ljubezni imam eno čisto svojo teorijo, ki pa ni nujno, da sploh drži.

Ne verjamem namreč, da brezpogojna ljubezen obstaja, dokler sta moški in ženska v odnosu. Veliko, veliko pogojev nas drži skupaj, nekateri so prav banalni.

Ko neka zveza razpade, pa seveda lahko govorimo o brezpogojni ljubezni - ker nam tako bolj ustreza x;)x

Prijateljstvo je še najbližje brezpogojnosti, ljubezen pa že vse skupaj zastrupi x:Dx ...

Sorči Umetnica, da sem se zapičila v tvoje besede, čeprav je tvoja izkušnja (kakor praviš) čisto drugačna, moti me le, da imamo tega pridevnika velikokrat prepolna usta, pa smo še zdaleč od tega - pa to je zopet mišljeno na splošno.

Tjazy je veliko pisal o tem, samo škoda, da tako neorganizirano, da mu nisem mogla slediti x:Dx

Brez zamere prosim in lep, sončkast dan tudi tebi xrosex

Kreativa, nič ni narobe, če se zapičiš v besede x:)x

mislim, da smo tu zato, da govorimo o stvareh na vsakemu bližji in znani način. na tak način se učimo drug od drugega in si na nek način pomagamo širiti obzorje.

sama ne pojmujem ljubezen samo kot odnos moški-ženska oz. kot odnos med dvema partnerjema. doživljam jo širše.

tudi to, kar jaz razumem pod tem, ni nujno da drži na splošno. velja za moj način razmišljanja.

tu te povsem štekam, da je tvoje razmišljanje drugačno od razmišljanja kogarkoli. smo ljudje z različnim načinom in doživljanjem življenja, z različnimi izkušnjami in prav je, da ne razmišljamo enako.

v tem, da imamo tega pridevnika (in ne samo tega) polna usta in ogromnokrat napisanega, se popolnoma strinjam s teboj. pomembne stvari na tak način izgubijo bistvo in vsebino, na nek način postanejo plehke zaradi (pre)pogoste rabe.

Kreativa, še naprej lepo popoldne in večer xcrossfingx

P. S. le kaj je hotel umetnik s tem povedat

Ja, to je vse res... Kreativa in Pokowc, samo... Saj ni treba, da gre ravno za postavko 'brezpogojna ljubezen', da zmoremo zrelo uviditi nekatere zadeve oz. celo gola dejstva... (imamo pa sicer nekje temo o tem in smo tudi tam ze naceli malo tole debato - ali je brezpogojna ljubezen mozna oz. ali je to res samo fraza)....

Vseeno je tole egoisticno...

Kdo med nami se ni pocutil kdaj tako... a ko je v sebi razmisljal kasneje, si je moral priznati, da je bil egoist ali da je pac vsaj gledal enostransko - ker pac v tistem trenutku ni zmogel drugace, kar je jasno...

Menim, da je kul pristop do tezav ta, da jih analiziramo in zacnemo zdraviti.

Torej - treba je prepostaviti tule zadeve, kajti kje pise, da On ne bi smel oditi, kje, da je bila ta zveza res tako zavezana, kaj, ce je bilo sami v njeni glavi... Kajti - o njem pojma nimamo, vemo samo, da je odsel, prizadel...

Ali ne prizadane konec koncev tudi oni, ki umre, prav tako? A na to tudi nimamo vpliva...

Ostane pac bolecina... a brezkoncno zalovati je na nek nacin egoisticno...

Tako pac je - zivljenje gre naprej. :palec:

Hocem pa reci - MI SAMI smo tisti, ki se moramo s tem pac sprijazniti...

Ce bomo s Sully zgolj socustvovali, je to nekonstruktivno. Vsaj za moje pojme.

Ce bom s chikom prisel k zdravniku in pojamral zaradi pljuc, ki da me bolijo in da kasljam, najbrz bo slab zdravnik, ce bo rekel, ja, ja, res si boga... A res ali kaj? Takole te boli, ti ubozica uboga... in - na svidenje.

Pravi ali odgovoren te bo najprej nadrl, kaj sploh se kadis in ti bo NAJPREJ predpisal zdravljenje.

Niti trenutka ne bosta vec podozivljala tegale, zacela bosta z zdravljenjem, takoj. Od tega trenutka dalje.

Ko se je oni napotil k zdravniku, je naredil prvi korak na poti k ozdravitvi. :palec:

In ker je tole objavljeno na forumu, je pricakovati, da se bo morebiti tudi komentiralo... komentira pa se tisto, kar ob prebranem asociiramo in nam pride na misel in kako torej mi dojemamo ta problem, ki ga je oni podal...

Tako je brez veze zdaj Umetnici reci, ha, ali pa ti ves, kaj je brezpogojna ljubezen... kajti - morda prav tako ne ve, pa to niti nima zveze...

Point je v tem, da naj se naravnamo tako, da bo NAM in nasemu okolju (ki pa vkljucuje tudi nase drage) kul z nami samimi...

Ko risem... ce je slika se v nastajanju, se lahko se v marsikaj spreobrne... nastaja...

Ko pa enkrat zapolnim zadnji prostorcek, jo koncam, morebiti celo prelakiram - kaj cem potem kopat po njej, radirat, drgnit...

Preprosto si tedaj priznam - slika ni uspela - ali (kar je seveda bolje) - taka pac je. Ta slika. Takole mi je uspela... :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

vsako življenje ima svoje zgodbe, dokončane slike in nedokončane risbe. Vendar pa dokler ne razrešimo odnosa, ki se je končal, pa naj bo to prijateljski, starševski ali partnerski, nas bo ta bremenil in če verjamemo v naslednje življenje bomo ta odnos razreševali tam, če to drži, se raje potrdim in razrešim tu, sedaj in grem lahkega srca spat...

Otozna - :palec:

Samo - 'lahkega srca it spat'... - to je point.

Ampak - ali gremo res? Oz. koliko je pa TO fraza? x;)x x:)x

Picasso

Otozna -  :palec:

Samo - 'lahkega srca it spat'... - to je point.

Ampak - ali gremo res? Oz. koliko je pa TO fraza?  x;)x  x:)x

hja, jaz poskrbim za to, da mi ni dolgčas in moram vedno kaj tuhtat x:Dx ampak trudim pa se, da razčistim takoj, če se da, pa včasih tud kdaj na silo (to je da na vsak način hočem povedat svoje, ker nikoli ni to kao da hočem nekoga prizadet, le svoj pogled povem) in sem potem lažja, povem, če sprejmejo ok, če ne njihov problem.

Sej jaz mam pa potem spet kak drug problem x:Dx ampak se učim in predvsem delujem,se trudim

in bluzin, priznam x:Dx x:o)x

Guest sanjalica

Sullyy razumem te, popolnoma.

Vem, da nihče ne zmore po razočaranju objektivnega pogleda na situacijo..., celo če si v zvezi čutila tako močno, kot izžareva iz tega posta...

Zdi se mi, da je BorisM nekje dal modro misel...da je za duševne rane potreben čas...

In Čas prinese drugačen pogled, pogled, kakršnega opisuje Marshyka...

Dokler pa boli in skeli...pa pač razum kapitulira.... in gledati na situacijo skozi prizmo Marshykinih učk je nemogoče...

Po moji teoriji (izkušnjah) je srce nad razumom...

In Čas prinese drugačen pogled, pogled, kakršnega opisuje Marshyka...

Dokler pa boli in skeli...pa pač razum kapitulira.... in gledati na situacijo skozi prizmo Marshykinih učk je nemogoče...

Tudi jaz mislim tako.

Še sreča, da Čas prinese tudi kakšno kontrasituacijo x:Dx (začneš napr. izgubljati človeka iz sedanjosti, ker se preveč oklepaš preteklosti) in nam nasploh pomaga nanovo ovrednotiti osebe in dogodke.

Če pa preobrata oz. tiste najnižje točke, ki bi ti služila kot odriv na površje, predolgo ne dosežeš, si velja o sebi zastaviti par vprašanj, prebrati kakšno knjigo, se pogovoriti s kakšnim strokovnjakom. Lahko pa seveda vso življenje preživotariš zaradi nekih iluzij, izbira je vedno naša, potek dogodkov pa v veliki meri odvisen od naše naravnanosti.

Sicer tudi jaz ne verjamem v nesrečne, neuslišane in nasploh NEljubezni ... več x;)x

Oj.

Saj tudi jaz razumem Sully. x:)x :vio:

In ne pomeni, da ne socustvujem z njo... A jaz pac takoj pogledam cez, prek, z one strani... tako sem pac naravnana.

Sully - pusti to... mislim - ohrani spomine, a to, kar je dobrega... negovati tole, kar nekaj... pa ni kul, no, sory...

Da pa to razumem, poznam, cutim, so-cutim... pa v bistvu nima zveze z mojim mnenjem tule...

Ce se nekdo utaplja, mu pomagam tako, da mu ponudim roko. Ja. Trdo in raskavo morda - za njegovo obcutljivo tenkocutno roko...

A zanj veliko bolje, kot da ce se utaplja in mu jaz zraven od zgoraj vpijem, ja, ja, bogi, razumem te, ti imas prav...

Nic - se umikam iz teme...

Tule marovski pristop pac morda ni (v tem trenutku) najprimernejsi, a ce je tudi zbudil negativne filinge, naj se vsaj razmislja o tem - ker itak se... pa naj se se malo na ta nacin, da se uravnotezijo nekoliko zadeve. :)

Sully - saj bo - vse fajn! :palec:

Picasso

Eh Marsa no, saj tudi jaz razumem tebe ... zdaj x;)x

Kar pa nima nobene veze s Sully, ena moja osebna izkušnja: pred leti sem končevala vezo z nekom, ki mi je res veliko pomenil in vleklo se je mesece, bolelo kot :vragec: in še huje, na drugi strani pa nekoč moja najboljša in dolgoletna prijateljica, čisto v drugi situaciji, vsa cvetoča in naspidirana ... pa ji nisem težila s tem, kar se mi dogaja, v bistvu sem želela samo, da me posluša in mogoče vsaj malo razume ... viš, pa ni mogla razumeti. Edino, kar sem takrat potrebovala od nje, je bilo malo sočutja, razumevanja, nežnosti, kakšna mehka varianta ... ker je res bolelo.

Zamerila sem ji to takrat in danes nisva več prijateljici.

Zato lahko razumem, da človek tu in tam rabi preprosto samo malo tolažbe, nekoga, ki ga posluša, za ponujeno roko pa zgrabi šele takrat, ko je na to pripravljen. Meni je roko ponudila eno čisto druga oseba.

Tole, kar tu berem... če bi pisala svoje mnenje, bi se kar podpisala pod Marsine poste... saj zato pa do zdaj nisem nič pisala... velikokrat pride kakšna do mene... in je takole sredi bolečine, pa zdaj vem, da ni prišla poslušat mojih besed... nekako sem dojela, da takrat potrebuješ prav to... da boli, da si razočaran, da si not x!x ... magari v svoji intenzivni vlogi žrtve, v občutku, da ti je srce počilo...

... to je preprosto proces... ki ponuja veliko darilo...xwizardx xpresentx ... ali pa... se zavrtiš v še enem takem ciklu... in še enem... in še enem... :o|o: ... x?x ... xrolleyesx

:vragec:

prouzaprou....

a je kdo zhe kdaj recimo na pregledu pri kardiologu omenil perforacijo srca...

sprashujejo te, che kadish, pijesh alko, kavo...etc

nikol pa ne vprashajo, kolikokrat si mel strto srce....

to je blazn napor za pumpo...

666 :vragec: -ou....

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...