tai-chi 19. december 2003 Prijavi Deli 19. december 2003 Citiraj Resnično ne more biti ogroženo.Neresnično ne obstaja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. december 2003 Prijavi Deli 19. december 2003 Matejo in Heleno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mozicek 19. december 2003 Prijavi Deli 19. december 2003 Blagi šampon, mlačna voda, domači kis razdredčiš v pol skodelice s toplo vodo in za finale daš gor in ne spiraš več.Stankaaa a tak fejst ti je tota apokalipsa všeč, al kaj?no, mogoče bo pa Zate že jutrinekaj podobnega sem tudi jaz naredil, ker imam kar trdovratni prhljaj in sicer: lase sem opral, sfrotiral, nato z 2 dcl jabolčnega 5% kisa dobro premasiral, zavil glavo v brisačo, čez smučarsko kapo in šel spat. Zjutraj sem opral lase z blagim šamponom. Prhljaj se je sicer pojavil, vendar je to bila suha, odmrla koža, v velikih kosmih, tako da sem jo z glavnikom dobro prečesal lase in potem umil lase. Par dni potem sem še enkrat ponovil postopek za 1 uro, in prhaljaja ni bilo več. Postopek bi moral ponoviti še parkrat, pa ga nisem, tako da se mi je prhljaj po dveh tednih vrnil, ampak, ni več tako obsežen kot prej.Danes bom še enkrat ponovil postopek Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 19. december 2003 Prijavi Deli 19. december 2003 Tudi ženske tiste, ki se redno farbate...je dobr, da se par rund˝ ne farbate tko,bo lasišče bolj mirovalo in se nekak naužilo ponovno svojih naravnih sestavin. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Almira 11. januar 2004 Prijavi Deli 11. januar 2004 Ste že sprobali losjon proti prhljaju od Recepta... Meni je full ! Citiraj "Stopaj po sledi mavrice,Stopaj za zvoki pesmiin vsepovsod te bo obdajala lepota.Po sledi mavrice vodi potIz najbolj goste megle." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tiana 11. januar 2004 Prijavi Deli 11. januar 2004 Jaz sem probala šampon proti prhljaju od Recepta, pa mi ni pomagal. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 11. januar 2004 Prijavi Deli 11. januar 2004 Ahoj,Mene pa lasisce takooo hudooo srbi in srbi ... imam mal prhlajaja vendar menim da to ni kljucni problem. Mislim, da prhlajaj nastane, kot posledica razdrazenenga lasisca.Ne vem kaj naj naredim? Vcasih imam obcutek kakor da bi imela igle v glavi. Ponoci se zbudim in se zalotim kako se praskam ... Poskusila ze vse, spiram z kisovo vodo, sampone za prhlalj, za obcutljivo lasisce .. prve tri dni je znosno potem pa spet. Glavo si umivam enkrat na teden.Cisto sem ze obupala Bom pa poskusila se z jajcem in olivnim oljem, mogoce bo boljse. P z zrvklanjem olja Ahoj, vse lahko preizkusiš, nikar pa si ne poizkusi prhljaja odpraviti z zdravo soljo. Nikoli več ga ne vidiš, ti bo dolgčas. Obišči STUDIO ZA LEPOTO - SALESALUTE Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tiana 11. januar 2004 Prijavi Deli 11. januar 2004 Kakšno soljo? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 11. januar 2004 Prijavi Deli 11. januar 2004 Kakšno soljo?http://www.salesalute.com/forum/forum_main.asp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Almira 11. januar 2004 Prijavi Deli 11. januar 2004 Ste že sprobali losjon proti prhljaju od Recepta... Meni je full !Šit. Agresiven. Agresiven? Res? Meni je pomagal... Saj ga nočem uporabljat do konca mojih dni. Citiraj "Stopaj po sledi mavrice,Stopaj za zvoki pesmiin vsepovsod te bo obdajala lepota.Po sledi mavrice vodi potIz najbolj goste megle." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
SmartyM 11. januar 2004 Prijavi Deli 11. januar 2004 Meni zelo pomaga Vichyjev šampon.(Ostali šamponi mi niso).Prodajajo ga v lekarnah.Zelo dober v dveh različicah:za masten in za suh prhljaj.Dober res. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marjan82 22. junij 2004 Prijavi Deli 22. junij 2004 Prhljaj?poznate kaj "alternativnega" šamponom,ala- iz babičine domače skrinje.pa da dela Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 22. junij 2004 Prijavi Deli 22. junij 2004 Marjan82 lepo pozdravljen in dobrodošelKlikni na ta link in malo preberi kar smo že tam ugotovili in gotovo boš našel kaj zase, prav to kar iščeš-nekaj naravnega Lp Stankaaaa http://www.lunin.net/forum/index.php?act=S...147&hl=prhljaj& Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marjan82 22. junij 2004 Prijavi Deli 22. junij 2004 stanka hvala je dosti stvari na tem forumu, vprašanja se verjtno tudi ponavljajo, nekateri smo novi, pa..LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klinar 22. junij 2004 Prijavi Deli 22. junij 2004 Živjo Marjan82Veš prhljaj in suha koža gresta z roko v roki. Imam prijateljico frizerko, ki mi je na moje vprašanje, kako naj odpravim prhljaj odgovorila: Veš živci enim udarijo v noge, drugim v glavo. Takrat je meni udarilo na oba konca, noge so se mi potile da je bil joj in prhljaja je bilo toliko, da me je bilo sram včasih. Noben žveplov šampon, nič ni pomagalo, razen maščoba. Natreti sem morala lasišče po umivanju in tudi malo lase. Imam močne trde lase, lasišče pa občutljivo. Edina moja kozmetika po kopanju in umivanju las, ki mi ne škoduje in deluje normalno na kožo in lase je navadno olivno olje. Mogoče ti moja izkušnja pride prav. Clean Citiraj peace and loveKlinar Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marjan82 22. junij 2004 Prijavi Deli 22. junij 2004 clean hvala za nasvet bom pa probu par naravnih stvari ki ste jih priporočal- nek mix.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 22. junij 2004 Prijavi Deli 22. junij 2004 Še tu malo pobrskaj http://www.salesalute.com/forum/forum_Show...age2.asp?ID=810 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 25. junij 2004 Prijavi Deli 25. junij 2004 Jaz bi ti priporočila, da obiščeš dermatologa, da ugotovi vzrok. Lahko imaš seborejo. Tu pomaga oz. blaži težave specifičen šampon, ki je del kure, ciklično jemanje tablet in poseben šampon za vsakodnevno umivanje. Tako držiš zadevo pod kontrolo, ni pa 100% ozdravljivo. Lahko pa ni tako hudo. Ne vidim povezave med suho kožo in prhljajastim lasiščem. Laišče je lahko tudi mastno, pa polno prhljaja :o|o: Velja si zapomniti, da so vsi specifični šamponi samo za kuro, ki ne sme trajati več kot dva tedna!!!!!!!!!! Sploh če jih uporabljate na barvanih laseh!! Prhljajev je več sort, od tistega, ki ga staknete pri nemarnemu frizerju, ki briše glavo i isto brisačo celemu naselju- do patoloških sprememb, ki se manifestirajo tudi na lasišču- za kar pa je treba do dermatologa. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 25. junij 2004 Prijavi Deli 25. junij 2004 V enem obdobju se mi je pojavil prhljaj, sicer pa nimam s tem blemov ravno. In takrat mi je odlično pomagal šampon Freederm....cinkov šampon, se mi zdi. Uredil blem k šus. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
oona 25. junij 2004 Prijavi Deli 25. junij 2004 Prhljaj?poznate kaj "alternativnega" šamponom,ala- iz babičine domače skrinje.pa da dela A poznaš pravilno uporabo šampona proti prhljaju? Dvakrat šamponiraš, pri drugem šamponiranju pustiš šampon , da deluje od 3 - 5min...potem premasiraš lasišče in fajn spereš. Citiraj Dum spiro, spero. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 25. junij 2004 Prijavi Deli 25. junij 2004 Ja, tud to. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 28. junij 2004 Prijavi Deli 28. junij 2004 fitoval je enemu mojemu prijatelju pomagal.tudi pustis enih 5 min. pa: ne peri si glave, ko je luna v raku ali ribah. 100% deluje, samo malo dlje traja Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
RAKICA 4. julij 2004 Prijavi Deli 4. julij 2004 Zelena, kao voda- skuhaš zeleno in si s to vodo izpiraš lasišče!!! Pa veliko uspeha! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 5. julij 2009 Prijavi Deli 5. julij 2009 Prhljaj povzročajo gliviceZa nastanek prhljaja krivimo veliko stvari, od suhe kože, mastne kože in preredko ali prepogosto umivanje las, pa vse do nepravilne prehrane, stresa in higiene. Resnični vzrok za nastanek te neprijetne nadloge pa so pravzaprav glivice Malassezia globosa, ki živijo na našem lasišču in se hranijo z olji, ki jih izloča koža. Prhljaj je pravzaprav odluščena koža, saj se ta pri ljudeh, ki imajo težave s prhljajem, lušči veliko hitreje kot sicer. Do tega pride, ker glivice za prebavo olj uporabljajo encime, ki jih imenujemo lipaze, pri tem pa proizvedejo stranski produkt, oleinsko kislino. Ta kislina prodre v našo kožo in povzroči luščenje le-te. Tako lahko prhljaj seveda zdravimo z različnimi izdelki, ki vsebujejo selen in jih pustimo na lasišču čez noč. Uporabljate lahko tudi šampon Head and Shoulder's, ki vsebuje cink, vendar se morate zavedati, da ta šampon vsebuje izjemno grobe čistilce, ki dražijo lasišče in lahko poškodujejo lase. vir >>> http://dne.enaa.com/upload/3_300808.jpg Glivice so tesno povezane s prebavo, slaba prebava in povecana kolicina slabih bakterij v crevesju in glivic, pa je lahko zaradi stresa! Zato Da - cimmanj stresa! moje izkusnje so take: prhljaj se mi pojavlja obcasno, ko sem pod velikim stresom, navadno tudi bolj pozimi, ko je zrak suh noter in nisi toliko na svezem zraku.vsekakor odsvetujem uporabo samponov proti prhljaju, ker so izjemno mocni in ti naredijo dosti skode (cisto vrzejo iz tira kislost koze itd). res je dobro to z jajci, surovo jajce zmesaj z olivnim ali ricinusovim oljem, nekaj casa pusti, speri z mrzlo vodo in predvsem: nobenega fena!!! ta izsusi in se vse samo se slabsa... x!x no, to za zacetek.pomaga tudi, da se ne praskas in da pijes dosti vode, kot za vse druge stvari povezane s kozo. glede uporabe tujih glavnikov: prhjaj se ne prenasa z dotikom....ma to je neumnost...vraza.mislim, da ce nisi kronicno prhljajnirana , bi ti moglo to pomagat..malo potrpi in bo, uporabljas lahko tudi rozmarin, prevretek, ali kamilico, ki pomirja kozo ( ceprav ta zadna tudi izsusi, mogoce ti ne bo ustrezalo).predvsem pa manj stresa lpt Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Deti 6. julij 2009 Prijavi Deli 6. julij 2009 Prhljaj je samo eno od čiščenj telesa. Če ne gre po normalni poti z blatom, urinom in potonjem, gre pač nekje drugje. Če nam primanjkuje cinka, je to koža ali lasišče. Predpogoj za čiščenje je pitje vode. S tem se uredi prebava in omogoči koži, da se sploh lahko izloča znoj. Najbolje je še dodati cink (Tianshi ima čisto organsko obliko cinka) in ne sintetičnega, ki ga dobiš v lekarni. Prav gotovo pa je zelo velik faktor za prhljaj stres - in s tem čiščenje skozi glavo. Saj vemo, da je stres eden naših največjih onesnaževalcev telesa. Prhljaj pri malem otroku imenjujemo temence, ki pa niso nič drugega kot čiščenje telesa, največkrat še ostankov od matere, ki se je slabo prehranjebvala in čistila v nosečnosti. Ko to otrok enkrat očisti (mld organizem se hitro obnavlja in se več giba), je nekaj časa dobro, potem pa izbruhne kasneje,ko se telo ne čisti več dovolj, zaradi slabih razvad (kava, alkohol, cigareti) preveč beljakovin (mesa, sira mleka, jajc), premalo vode in premalo gibanja, stresa........ Raziščite vzroke pri sebi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.